INFO OVER MARGOOTJE BOM & WORKSHOPS BIJ GOOF OP ZOLDER

zaterdag 26 mei 2007

"Drizzle cake"


Vandaag is het tijd voor een plakje "Drizzle-cake".

Een heerlijke citroencake om zelf te maken, of zoals in ons geval,....gekregen van oma Joy! Mijn schoonmoeder kan heerlijke cakes bakken, daar boffen wij mee. Heb je zelf niet zo'n mazzel,...  dan is hier het recept:

2 grote eieren kloppen, dan anderhalf ons suiker, anderhalf ons gesmolten margarine en anderhalf ons cakemeel erbij voegen.
Daarna de schil van 'n citroen raspen en dat, en het sap van een halve citroen, bij het beslag voegen.
50 minuten in de oven op 150/160 graden.
Als de cake gloeiendheet uit de oven komt, deze meteen besprenkelen met een mengsel van 'n ons witte basterdsuiker en het sap van 'n citroen.
Hmmmmmmmmmm, lekker,...!

32 opmerkingen:

  1. mmmmmmmm lekker; misschien een ideetje om vanmiddag te maken ......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh lekker!!!
    Wat fijn dat jij boft met zo'n [schoon]moeder!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. OOO lekker, ben een groot cake fan maar geen groor kok !!!
    Kom wel bij jou een plakje mee eten :-))). Gisteren heerlijke appelcake gekocht.

    Leuke theepotjes, die dubbele, toevallig gisteren xc3xa9xc3xa9n gekocht voor dochterlief met een schaap erop. Staat nog ingepakt voor haar verjaardag in juli !!
    Maar hoe zo'n ding werkt, geen idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarom heet het drizzle, heet je schoonmoeder zo !??
    Of is dat het sinaasappel spul, geen soort space cake toch ??:-)).

    Zal wel een culinaire naam zijn, je ziet ik ben geen kok.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Mary en Wilma :o)
    @ Marian'ne, heel eenvoudig, het bovenste is het theepotje, en het onderste is het kopje. Dat is dan al meteen voorverwarmd :o) je giet de thee in het kopje,....en neemt een heerlijke hap drizzlecake,...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er erg lekker uit. Misschien vanmiddag bakken, maar alleen voor de rest van de familie. Dieeeeet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Marian'ne, drizzle is het citroenmengseltje dat je erover heen sprenkelt, en niet de naam van mijn schoonmoeder :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. oeh, geef mij maar die hele drizzlecake!!!! xxxxxxxxxxxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Toedeloefrauke, je kunt hem zo uit de kast pakken :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. whahaaaa, dan ga ik nu gelijk een plakje pakken! of twee... of drie..muhahaha!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Snik,...dat kan als je dun bent,...weg cake :o(

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat lijkt me heeeeeeeerlijke cake! Ik heb hem in mijn agenda overgeschreven onder Goof's Drizzle.
    In de keuken heb ik een oud zwartleren agendaatje van toen ik 20 was, de data zijn eruit, en de blanco papiertjes worden gevuld met recepten die ik van mensen krijg en die me GOED SMULBAAR lijken. U is gepost. Hahahha.


    Spot ik daar een heeeeeel leuk oud Indisch stationsbankje??? Raffles-model?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lijkt me erg lekker! Niet eens moeilijk zo te lezen. Ik heb vroeger alleen vaak appeltaarten gebakken, die lukten tenminste altijd.

    Eerst een nieuw fornuis deze zomer. Daar ga ik dit jaar mijn vakantiegeld aan besteden. Wat er nu staat dateert van 1952, een rasechte Etna ;-) Heeft iets met aansluitingen te maken, dikkere gasbuizen dat het niet vervangen kon worden door diegene die ik meebracht vanuit het vorige huis en die is de deur alweer uit. :-(
    Die van Corrie vind ik erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jaaaa, die willen wij! Lijkt mij erg lekker. En dieeet, Hester, niet met de feestdagen, gelukkig zijn dat er erg veel!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja, Betty zo was er bij mij altijd wel een feestje te vieren, maar nu er 25 kilo af is wil ik ze er niet meer bij op. Ik eb dus levenslang.
    De cake is gebakken en ruikt heerlijk. Straks bij de kofie zal ik hem aansijden. En ik....ik ga lekker ruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi allemaal!
    @ Dijn, geen idee of het een indisch bankje is,...ik heb hem lang geleden gekocht, toen de kinderen nog klein waren en met z'n viertjes op de bank pasten. Dat was makkelijk aan tafel. Onder de bank stonden manden vol met lego en tekenspullen, lekker snel bij de hand.

    @ Marianne, welke van Corrie bedoel je??

    @ Betty :o)

    @ Hester, dapper!
    voor een paar jaar terug ben ik ruim 40 kilo afgevallen. Helaas niet zo gezond, want ik at bijna niets meer.En in de loop der tijd kwam ik kilo's aan van weinig eten. Mijn lichaam dacht "Hamsteren"! Voor als er weer slechte tijden zouden komen,... Nu wil ik eigenlijk gewoon blij zijn in m'n eigen vel ;o) Ik vind het heel knap van je. In mijn werk zie ik dat hele dunne mensen, eigenlijk hxc3xa9xc3xa9l vxc3xa9xc3xa9l eten, raar heh,...?
    Uhm, was de drizzlecake gelukt?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. @Marianne, ik heb nog eventjes bij Corrie gekeken, dat is inderdaad een fijn fornuis,...dat staat hier ook :o) Kun je heerlijke dingen in bakken/braden en op koken,.....hmmmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  18. @Welke Corrie heeft een fornuis dat marianne ook wil? Gaat dat over mij? Maar ik heb wel een beetje moeite met mijn fornuis hoor. Ik vind dat het heel erg lang duurt voor het voorverwarmd is en zeker nu we met zijn tweetjes zijn en kleine ovenschaaltjes en pizza's enz. maak is het wel erg duur met zoveel voorverwarmingstijd. Ik heb er nu een klein combi-oventje van Aldi bij gekocht een paar jaar geleden en daar maak ik nu het meeste in. Maar als de hele familie komt eten en er een grote plaatpizza gemaakt moet worden, ja, dan gaat ie in die grote oven. Er is nog een nadeel...de pannendragers staan zo hoog boven de gaspit dat ook daar weer veel warmte mee verloren gaat, zal allemaal wel weer bedacht zijn door een meneer achter een bureau met een dikke portemonnaie en weinig gevoel voor energiebesparing (sorry voor de slimmere mannen, jullie bedoel ik natuurlijk niet!) Heb jij daar geen moeite mee Ingrid? Of heb jij een ander merk, want dat scheelt ook nog een boel. Ik heb een Bosch Solitaire, zou hem nu niet meer kopen, maar hij is en blijft wel heel erg mooi! Da's zeker. Maar jouw verrukkelijke drizzl-cake maak ik toch in het Aldi-oventje, lijkt me zalig, ben dol op citroen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Corke: ik WAS al benieuwd naar die super-goofy-oven van je, maar het zegt me nxc3xb3g niks, ondanks je beschrijving. Fotootje?

    Ik ben verliefd op de oerdegelijke AGA-fornuizen: met van die ronde deksels van boven en zo'n gave railing van voren om je theedoeken te laten drogen, en dan tig tig tig oventjes erin. Ohhhh. Weet je dat die dingen je hele huis kunnen verwarmen??? Mijn keukentje is helaas te klein voor zo'n pracht loeier. Hier zat al zo'n combi/magnetron/oven (1 aparaat) in, met knopjes die ik niet begrijp. Ik mis mijn oude trouwe gasfornuis met ietwat kierende ovendeur...

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik wil overstappen naar een elektrisch fornuis omdat er anders veel te veel gasbuizen hier vervangen moeten worden dus ook weer een hoop monteurs aan te pas moeten komen. Oud huis hier van 1939. Ze hanteren nu andere maten en die sluiten niet aan op een nieuwe. Gek genoeg zijn er geen verbindingsstukken voor te koop.
    Ik bedoel dat ik 'ongeveer' zo'n fornuis wil zoals Corrie heeft, maar het kan straks een totaal andere worden hoor. Ik heb een grote (oude in originele staat nog met granieten vloeren en aanrecht) woonkeuken van 4x5 en nog een oude schouw Daar moet ie onder kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ohhh, Marianne, had ik ook in mijn vorige huis (van 1925). Was echt zo'n Ot-en-Sien keuken. Alles was in oudgele handvormtegeltjes met licht turquoise houten keuken, granieten pijn-in-je-rug-laag-aanrecht en schouw. Daarbij glasinloodbovenraampjes in transparant en heeeel licht groen. Een droooom. Stond ook expliciet in de monumentenakte vermeld.
    En WAT doen de nieuwe eigenaren met mijn zeer zorgvuldig onderhouden oud keukentje:
    RENG BENG de hamer erin voor een supermodern ding.

    Barbaren zijn het.

    Ik hoop dat je een heel mooi fornuis mag vinden, en daar heeel lekkere drizzles in mag maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ha Audrey (error R 025 krijg ik nog steeds op je log en weblog crasht meteen; alles afgezocht op internet wat eraan te doen is, oplossing is formatteren! En dat alleen voor jouw log... doe ik toch maar niet dus...)

    Ik heb ook nog van die oude granieten vloeren en een laag granieten aanrecht (weliswaar met scheur erin). Eveneens lichtgele tegeljes maar met een zwart randje bovenaan. Geen glas-in-lood-ramen in de keuken, maar wel in de erker in de kamer, voordeur en zijkant van het huis. M.a.w. ook zo'n oude keuken. Ik moet dus een bijpassend formuis daarvoor zoeken...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat vind ik zo mooi! Ik hou van oude huizen, die kraken en piepen, met veel houtwerk, oud glas, en ruime keukens,...Ongelofelijk wat ze met je keuken hebben gedaan, Dijn!

    Inderdaad prachtig zo'n aga coocker, het lijkt me alleen in de zomer zo warm,...maar ik kijk ook altijd vol bewondering naar de plaatjes,...
    Marian, je bent een bofferd met zo'n keuken!!!!!!!!!!!!! Ik kan alleen helemaal niets met een electrisch fornuis. Dat gaat voor mij te snel, en ik mis het geluid van het gas en dat je de pit meteen uit kunt draaien.

    Corrie, wij koken met een smeg. En dat bevalt eigenlijk prima :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ohh Marianne, wat jammer! Ik mis jouw naam onder mijn logjes hoor! Kom je er via Google misschien in? (Ontdekte ik vol verrassing!Typ in dijn en dan op blz 2...).

    Jaaaaaa, ik had zo'n scheur in mijn aanrechtje! Hahahaha. Dan heb je dus ook een jaren 30 huis? Je beschrijft grotendeels het huis wat ik in Arnhem had! In die keuken had ik ook een gaaf doorgeefluik naar de eetkamer toe. Was kamer en suite met van die glas-in-lood schuifdeuren.
    Die zaten trouwens ook in mijn vorige huis in Maastricht,die schuifdeuren.

    Ingrid: ik heb even opgezocht in Google wat een smeg is. Zo hee, dat ziet er heeeeel professioneel en supermodern uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. De cake was erg lekker, ik heb eeb klein stukje geproeft. En gebakken in de Bosch solitaie oven. Inderdaad een grote oven die veel tijd nodig heeft om warm te worden. Maar hij bevalt mij prima, mijn man vind het wat minder. Vooral dan het schoon maken. Heb alleen al vanaf het begin problemen met de pit, links achter.Een cursist van mij heeft het zelfde, Hoe zit dat bij jou Corrie?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!...is er nog een stukje over? Ik aas altijd op het 'kontje' van de cake....

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Jij zegt dat wij boffen met zo'n keuken (1939), maar in werkelijkheid lijkt het leuker dan het in werkelijkheid is (keukenkastdeurtjes waar de rails zijn afgebroken en niet meer 'glijden', geen afzuigkap maar een luikje in de schoorsteen dat open- of dicht gezet kan worden, een peertje i.p.v. een lamp, graniet zit vol ouderdomsvlekken, altijd koud vooral in de winter).

    Dijn/Audrey ik zal het via google eens proberen want ik vind het ook jammer dat ik niets kan lezen of schrijven bij je. Ik vind het ook zo krom dat dat alleen gebeurt bij 1 weblog.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Nee Dijn/Audrey... vlieg er weer meteen uit met dezelfde foutmelding.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ja weet ik :-( Lezen kan ik het heel soms op een andere plek.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. :o)
    Lekker cake!
    Even eenstelkattenuitelkaar en devogelsindekersenboom geplukt...
    :o)

    Onze keuken... moewhahaha...
    :oX

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!