INFO OVER MARGOOTJE BOM & WORKSHOPS BIJ GOOF OP ZOLDER

donderdag 7 juni 2007

"Chocoladekoekjes,...."


Ik ga hier geen uitvoerig verhaal houden over het heerlijke boek "Chocola" van Christine McFadden en Christine France. Eigenlijk heb ik al spijt dat ik het boek uit de kast heb gehaald,.. want ik heb nu zo'n zin in ch,....hmmm.

"Chocolat"  vertelt over de geschiedenis van chocolade xc3xa9n geeft 200 recepten erbij. Ik weet met mijn volle verstandelijke vermogen zeker, dat er geen chocoladegeur aan het boek vast zit, maar echt ik zou zweren dat het hier sterk naar chocolade ruikt,...
Geweldig boek, maar het heeft een groot probleem, en dat is dat het uitkiezen van een recept zo moeilijk is! Daarom maak ik het jullie wat makkelijker en vertel het toprecept van DE chocoladekoekjes op blz...
Ik zal mijn kinderen maar eventjes doorgeven, dat er vandaag echt niets te lezen valt bij Supergoof, want anders, moet moeders aan het bakken,.... Nou daar kom-t-ie:

Koekjes met barsten (ca. 38 stuks)
200 g pure/melk chocolade (in stukjes), 90 g ongezouten boter, 115 g basterdsuiker, 3 eieren, 1 tl vanille-essence, 200 g bloem, 25 g cacaopoeder, 1/2 tl bakpoeder, snufje zout, 175 g poedersuiker
1. Vet 2 of meer grote bakplaten in. Smelt de chocolade au bain Marie/of in de magnetron, onder regelmatig roeren. Roer van het vuur af, de suiker erdoor totdat deze is opgelost. Klop xc3xa9xc3xa9n voor xc3xa9xc3xa9n de eieren erdoor en roer de essence erdoor.
2. Zeef de bloem, de bakpoeder, het cacaopoeder en het zout. Schep dit in gedeelten door het chocolademengsel tot je een zacht deeg hebt. Zet dit minstens 1 uur afgedekt op een koele plaats.
3. Verwarm de oven voor op 160 C. Doe de poedersuiker in een kom. Schep met een kleine ijsbolletjestang (ik gebruik zelf 2 lepels, dat werkt heel goed, en ik krijg geen vieze handen :o) ) porties van het deeg en rol er balletjes van. Hierdoor krijgen de koekjes, later, hele mooie barstjes.
4. Rol de balletjes door de poedersuiker tot er een dikke laag op zit. En leg ze met behulp van de 2 lepels of een schuimspaan op de bakplaat. Leg de balletjes op ong. 4 cm uit elkaar.
5. Bak de koekjes 10-15 minuten tot de bovenkant iets stevig wordt. Laat ze na 2-3 minuten op het bakblik op taartroosters afkoelen.

Echt geloof me maar, ze zijn heerlijk!

22 opmerkingen:

  1. heerlijk op de vroege ochtend,had ik maar de tijd om ze te bakken,mijn oog valt gelijk op dat mooie kinderservies,is mijn passie ook,een fijne dag,Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij ruik ik het ook !!! ;-)).

    Aan de kant dat boek, kan ik je leuke serviesgoed beter bekijken !!

    Mijn kinderen willen de laatste tijd koek/cake bakken dus misschien iets voor hen om te doen.
    Ik bak niet/nooit, eet wel mee :-)).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. aaaargh!! dit beeld zal me de hele dag achtervolgen...kwijl druip kwijl kwijl...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OK recept opgeslagen...
    :o)

    ...nou alleen 't bakken nog...
    Ah, joh, voordat ik die 200 gr pure chocolade in het recept heb opgepakt... is het al weg...
    Ik snap er niets van, gek hxc3xa8?
    ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ... wat een verschrikkelijk errug boek!!!

    Ik ga 't even opzoeken...
    >>>>>>>>>>>>
    ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gatsie gisteren die ratten en nu chocolade, heerlijk, ik kan er nu al zo'n 3 jaar afblijven maar met dit soort logjes wordt het wel steeds moeilijker. Ben benieuwd waar je morgen mee komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Pas op, er is online een enorm prijsverschil, als 't boek wilt kopen...
    yummie, smikkel...
    :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nadat ik bijna 20 chocolade boeken had gekocht, let op er staat bijna...
    Ben ik heel snel al die sites gaan sluiten...
    pffft, ik ruik de zoetigheid nog steeds...
    hmmm, je wordt weer bedankt!
    ROTFLOL
    ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe kan het nou dat mijn toetsenbord vol kwijl zit???

    BeantwoordenVerwijderen
  10. MMMMM, lekker. Het is goed dat de plaatselijke supermarkt dicht zit wegens verbouwing, anders stapte ik zo op de fiets. En om 7 kilometer te fietsen voor chocola, neeeee, niet doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. O dat ziet er weer veeeel te verleidelijk uit, mjam! Mooie serviesjes ook op de achtergrond!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gaat het nog met jullie?!

    Haha, ik zie het helemaal voor me,...:o)

    Uhm,.....ik geloof dat er nog chocolade-ijs in de diepvries zit,...

    Ik heb ook een hxc3xa9xc3xa9rlijk recept voor chocolade-ijs :o)
    Exc3xa9n nadeel, je maakt een kilo en je komt 3 kilo aan :o(

    Hoe kan dat toch??

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh heerlijk!!
    Laat het niet aan de dochters zien........

    Gaan ze meteen mijn keueken in!!!
    Of zal ik het juist maar even laten zien???
    :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Bijzondere keueken heb ik hxc3xa9??!!

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ingrid, wat een verrukkelijk kookboek lijkt me dat en de koekjes heb ik natuurlijk opgeslagen in mijn web-log-kookboek naast de kruidkoek van Hester enz.
    Je woont prachtig, zag je bruggetjefoto met val en dan zo heerlijk dichtbij de stad, ongeveer net als wij wonen, alleen dan geen bruggetje en veel groen om het huis :-(, wij hebben buren om ons heen, wel aardige hoor. En je taartenmerklap vind ik fantastisch mooi, wat een smakelijke logs allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je weet het, hee, in chocola zit een stofje waar je heel gelukkig van wordt! En volgens mij is het ook verslavend, jaa gelukkig zijn ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. O, ik ben dol op chocolade, en dan wel pure chocolade (72%). Ik heb net een kopje Senseo met een overheerlijk stukje pure chocolade gehad. Hmmmmmmm... smullen. En dan zie ik nu dit recept... dat ziet er verrukkelijk uit. Dat wordt dus bakken!! (^_^)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gerrie v.W.-v.N.8 juni 2007 om 00:32

    Om het een beetje kalm aan te doen met chocolade , kocht ik een doosje choc.koffie boontjes .
    Af en toe eentje in de mond laten smelten . .
    Geloven jullie dat ?
    Een bescheiden handjevol mee bij de thee .
    Ingrid je koekjes zien er lekker uit .
    Ik heb altijd veel gebakken , cake en taart en ook wel koekjes .
    Maar de oven van het fornuis vind ik te moeilijk worden , te veel bukken .
    Toen ik een nieuwe magnetron nodig had , kocht ik een combi om weer eens te gaan bakken .
    Laatst met een vriendin zitten we gezellig in een restaurant aan de koffie . Natuurlijk met iets erbij . Vriendin wilde wel een brownie .
    Ik graag wortel cake , helaas dat was net op .
    Ken je dat ? Eten ze veel in Canada en het retaurant is ook in Canadese stijl ingericht .
    Zit ik me af te vragen wat ik toen toch nam , iets met pijnboompitten en nog meer nootjes , wel lekker en ook niet alledaags .
    Nieuwe dingen proeven ,leuk !
    Dan met een mond vol lekkers en nog praten over lekkere dingen .
    Komt ze vertellen dat haar cakes in de magnetron niet lukken allemaal te droog en ik denk daar gaan m,n plannen . . !

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lekker heh,....

    Gerrie, gelukkig kun je ook heerlijke kant-en-klaar taartjes/koekjes kopen ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mmmm, wat laat je ons weer lekker meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ik was al gewaarschuwd!!! Ik heb het recept opgeslagen dat word bakken.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!