woensdag 14 januari 2009

"Hoi Dear Jane Liefhebber!

 
100_5727
"
Sinds ik mijn Sjaantjeslap af heb, bereiken me vele, lichtelijk, zenuwachtige mailtjes over ‘t hoe en wat, van de sashings.

De afmetingen hiervan staan wel in het boek (op blz 14 rechts bovenaan), maar op de één of andere manier, wordt daar nogal eens overheen gelezen. Heel begrijpelijk want dat heb ik zelf ook gedaan!
Ik was als de dood, dat ik die strookjes verkeerd zou doen, en dat  later de driehoekrand niet zou passen. Uiteindelijk viel het wel mee, maar ‘t was wel heel eng om te beginnen,…

100_5728

In het boek staat, dat de sashings tussen de blokjes, een halve inch moeten zijn. Omdat ik alleen ‘n Nederlandse  lineaal gebruik, heb ik een inch (2,54 cm) door de helft gedaan, en dat is dan 1,27 cm. De afmeting van 1 blokje is 11,4 cm, dus dat houdt in, dat de sashing 11,4 bij 1,27 cm moet zijn.

Daarna heb ik een malletje van paterno plaat gemaakt, zodat de verticale sashings gemakkelijk afgetekend konden worden. Voor de horizontale sashings, heb ik elke keer, één lange strook geknipt, waarop steeds 11,4 cm van een blokje afgetekend werd,(13 keer), met daarnaast 1,27 cm voor de verticale sashing(12 keer, na het laatste blokje niet!) De breedte van deze totale strook is natuurlijk ook 1,27 cm.

Als alle blokjes en sashings uiteindelijk aan mekaar vast zitten, moet er een randje om de top heen van, schrik niet, een kwart inch.Dus ongeveer 0,635 cm. Een heel smal ding dus,… Daarna kan de driehoekrand eraan vast gemaakt worden.

100_5730

Ik hoop dat mijn uitleg een beetje duidelijk is.

Natuurlijk zijn er allerlei manieren om de sashings te maken. Maar dit was er ééntje die bij mij heel goed werkte. Ik heb ‘t sashingsprobleem pas uitgepuzzeld toen alle blokjes af waren. Enerzijds, omdat me toen pas duidelijk was welke stof én kleur ik daarvoor wilde gebruiken, anderzijds omdat ik toen pas genoeg moed verzameld had om eraan te beginnen,…

Dit is een verhaaltje dat eerst op www.supergoofweb-log.nl stond. Ik ga proberen om wat verhaaltjes van weblog die daar nog staan, over te plaatsen,... ben benieuwd!
De reacties kan ik waarschijnlijk niet mee verhuizen,...