Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 17 november 2014

"Het is gewoon zo"


Wat moet je toch met al die quilts,
die je ooit gemaakt hebt?
Nou,
 je geeft er natuurlijk heel veel weg,
aan Lieve Schatten.
Maar,
 je hebt er ook een heleboel Thuis.


De ene is een behangetje,
de andere fungeert als gordijn,...
Er ligt een aantal op de bedden,
en dan,
 heb je nog die andere,...


die op je wachten,...
voor als je thuis komt,....
en dan lekker op de bank wilt liggen,...
even bijkomen van 'de wereld'.


Lappendekens,
wat ben ik toch gek op jullie.

Fijne maandag allemaal,

24 opmerkingen:

 1. Ja die vraag krijg ik ook vaak wanneer ik bezig ben met een quilt of een gehaakte deken.....wat doe je allemaal met die dekens. Tja je hele liefde en zaligheid zit erin en je bent trots op je gemaakte "werkstuk" Elke deken heeft zijn eigen verhaal. Zouden dat alleen quiltsters snappen????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er heerlijk van genieten en je niet druk maken over de meningen "de wereld".... (dieermeerdangenoegzijn...).
  Liefs! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En je heerlijk laten verwennen door al die verschillende lapjes, motieven, warmte en liefde ;) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HHeerlijk. Je kan et nooit genoeg hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat je zo kunt genieten van al die mooe quilts en dat er steeds weer eentje bijkomt. Heerlijke hobby hebben we toch. Fijne dag gr, Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Love the quilt, what an awesome pattern.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow! What a fabulous quilt, it's gorgeous!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heerlijk van genieten, dit hoeft niemand te snappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ja, heerlijk! Quilts horen gewoon bij ons leven, echt, ik probeer me nu dus onze woonkamer en de slaapkamers voor te stellen zonder quilts..... lukt niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anneke Schoonenberg Kegel17 november 2014 om 14:18

  Die eeuwige vraag die mij gesteld wordt: "Wat ga je nou toch doen met al die quilts. Verkopen?" Het schijnt voor niet handwerkers onvoorstelbaar te zijn dat je hele ziel en zaligheid in die lappendekens zit en ze helemaal niet gemaakt worden om te verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ikzelf heb nog niet zoveel quilts maar kan me al geen leven meer voorstellen zonder.
  niet-quilters vinden het vreemd dat wij zo gehecht zijn aan onze quilts. hier komt iemand die vraagt steeds wat moet je toch met al die "lappen" en heb je er nou al weer een onder handen, houdt je nooit op met die onzin, dan bijt ik ff op mijn tandjes en zeg dat zijn quilts en een ieder heeft nu eenmaal zijn of haar eigen hobby.
  geniet heerlijk van je prachtige quilts Ingrid en laat de rest van de wereld maar van denken wat zij willen, ik heb er van genoten vorige week en ben stiekem jaloers op je, dat je al zoveel mooie quilts hebt.

  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik krijg dezelfde vragen...ik zet dan een begrijpend gezicht op en zeg dat snap je toch niet,daar moet je een quilter voor zijn...die voelen precies zo Het zijn je kindjes....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En zo is het maar net. Ik geniet nog steeds van alle quilts die ik heb gemaakt. Elke dag weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. niks moet.......toch ? ik heb dat met mijn 4 meisjes, en mooie momenten, daar kan je ook niet genoeg van hebben......geniet er maar lekker van, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 15. dat komt me heel bekend voor, genieten en nog eens genieten van de quilts die je maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach ik hoor t ook zo vaak... Wat moet je ermee? En dan wordt er meewarig gekeken... Wat een gekke verslaving, quilten. En waar haal je de tijd vandaan!? Ook een leuk blogje! Ik kijk altijd gewoon meewarig terug. En zeg dan dat het altijd goed is voor de isolatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. my quilts always seem to have a spot to live...........but I could take that one off your hands if you needed..........it is gorgeous...............

  BeantwoordenVerwijderen
 18. The quilt is beautiful. Such precise points in the compass blocks.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja hoor eens even: de ene quilt is de andere toch niet ... Daarom maken we ze toch. En als anderen het niet snappen dat je maar doorgaat, dan snappen ze het maar niet. Ik heb in ieder geval nog plannen tot ik 92 ben en daarna zien we wel verder !! Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Quilts bezitten is heerlijk, ze maken is fantastisch!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het is toch geweldig om ze te hebben :) ik moet wel bekennen dat ik mijn borduurwerkjes heb ingelijst voor anderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Such a gorgeous quilt! I want to do one of these some day. The colors you use are always so soft and sweet.:) And yes, we have quilts being used all over our house!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. This quilt is beautiful. Did you use a pattern and if so, would you please share the name of the pattern? Thank you! Would love to have one for myself!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!