vrijdag 14 september 2007

"Overhemdlapjes?!"


Vanmorgen mijn slag geslagen op de markt in Zwolle. Al spiedend langs de lappenkramen, zag mijn oog ineens een quilt hangen! Hee, dat zou weleens iets kunnen zijn,....
Inderdaad een kraam vol prachtige katoene stoffen, in allerlei kleuren, met streepjes en ruitjes. Daar moet je natuurlijk wel van houden,... Maar dat doe ik ook! Ik combineer ze graag met bloemetjes, en gebruik ze ook wel voor de achterkant van een quilt.
De meneer van de lappenkraam had zijn handel eigenlijk bestemd voor overhemden. Groot was zijn verbazing dan ook, dat met name 'quiltsters' zeer gretig 'de ruitjes en streepjes' insloegen,.... Want, wist ik wel hoe duur een lapje in 'n quiltwinkel is?! Natuurlijk weet ik dat, en ik blijf er zeer graag komen ;o)
De lappen van meneer Barneveld, uit Enschedé kosten 5 Euro de meter. Mooie couponnetjes gaan weg voor 2 Euro. Deze kraam is o.a. ook te vinden op de markt in Zutphen en Kampen,...
Zo, de overhemden van DH zijn weer eventjes veilig,... voorlopig weer streepjes en ruitjes genoeg,... En wanneer zou die zeer brede grijns van m'n gezicht gaan?!

26 opmerkingen:

Hilly zei

Misschien heb ik t je al eens verteld ,maar ik geniet zo van jouw gezellige logjes en belevenissen en heb t erg gemist in de vakantie.
maar nu lekker bijgelezen en genoten van al t moois,dankje!

groetjes van ingrid h.g. zei

Heeeeeeeeeeeeeeeee Hilly! Je bent weer thuis! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hester zei

Ennneee, je was et met de hexjes begonnen. Ben je al aan het knippen met de overhemden stof? Op zijn mint heb je al naar een patroon gekeken.

gerda zei

Ja hoor..daar gaan we dan donderdag naar de markt dus.
Leuk hoor,mooie streepjes!!!!
Ik heb al veel ruitjes en streepjes kunnen er altijd bij..
Weer wat bedacht..zucht...maar vooral genieten!!!!!
Nu lekker weekend,vandaag weer veel mooie dingen gezien in de winkel,en weet je een prachtig borduurwerkje dat wordt verwerkt in een quilt,ik weet het nu zeker ik ga ook borduren!!!!!!
heerlijk he......

groetjes van ingrid h.g. zei

Om heel eerlijk te zijn, zijn de lappen in het echt vxc3xa9xc3xa9l mooier ;o)

En die hexjes,....waar ik dankzij Gerda aan begonnen ben,...ik dacht eerst, wat 'n ellende, 't wordt niks, maar nu,... :o)
Gerda, ik ben blij dat ik je ook ergens mee aansteek :o)

Hester, hoe is 't met jouw hexjes?! We hebben die dingen bijna tegelijk gekocht ;o)

Gerrie v.W.-v.N. zei

Ronddwalen op de markt in Zwolle dat heb ik ook vaak gedaan , heel lang geleden dat wel .
En wat een leuke lapjes heb je thuisgebracht .
Leuk om te combineren , de streepjes kun je in allerlei richtingen gebruiken met steeds weer een ander effect .
Nou laat dan de overhemden maar hangen en kom daar niet te dicht met je schaar in de buurt .
En met overhemden en bloesjes kun je ook zo lekker smullen van die schattige knoopjes die er opgenaaid zijn .
Oh als nou iemand hier langs komt en mijn woorden leest en geen Quilttaal geleerd heeft , denkt vast dat wij zitten te kauwen op al die knoopjes , als we kans krijgen. . .!

Yvonne V zei

Die brede grijns verdwijnt binnenkort denk ik..... als jij je lapjes verwerkt hebt in een of meer quilts en ze dus 'op' zijn.... dan zijn DH's overhemden aan de beurt. Korte mouwen staat ook leuk hoor en als het koud is dan doet hij gewoon een trui erover aan :o)))

Leuk, de stofjes, lekker frisse kleuren. Ik zal hier ook eens op de markt gaan kijken, ik kom daar eigenlijk nooit. Wie weet wat ik tegenkom...

Fijn weekend!

Simone zei

Moet ik ook maar eens naar de markt in Zwolle! Er is trouwens volgende week stoffenspektakel in de IJsselhal in Zwolle, ga ik ook maar eens kijken.
Heb zelf deze zomer m'n slag geslagen op de markt in Apeldoorn met allemaal lappen linnen. Had alleen bij thuiskomst een opbergprobleem... Wat het is wel enorm groot 1.00 x 1.40 m! Dat is ff wat anders dan een fat-quartertje ;)

Berthi zei

Als je een quiltster bent, heb je nooit genoeg lapjes!
Leuke stofjes hoor!

Melissa zei

Haha de markt in Zwolle, daar kun je echt alles vinden (altijd als ik naar school fiets ruik ik dan die verse broodjes en ja, dan sla ik direct mijn lunch in :P)
Leuke stofjes en mooi goedkoop natuurlijk ;)

lynda zei

Ach die arme man, die weet niet wat hem overkomt als al die quiltdames op hem afstormen :o))) Hier heb ik hem nog niet gezien...

Astrid zei

Zoef,.....ik sjees deze week naar de markt in Zutphen. Want zulke lappies wil ik ook wel! Wat een heerlijke buit Ingrid!

Juul :o) zei

:o)

Hester zei

Ja, ik heb inderdaad ook hexjes gekocht bij Petra, maar die zitten nog gezellig samen in het zakje. Er kwamen deze week wat dringende, maar heel leuke zaken bij tussen. Dus dat gaat voor. Je weet wel zaken gaan voor....uhhhh het .....

groetjes Wilma zei

Wat een heerlijke buit, Ingrid!! Ik kan mij voorstelle dat je een zeer brede grijns op je gezicht hebt!! Leuk hoor!! Ik heb wel eens wat stoffen gekocht hiet bij een kraam en deze man was zo verbaast ik er Poppetjes van Tilda van ging maken. Hij verkocht het toch voor broeken??? hahahaha....Op het laatst zei hij.....Ja het mag natuurlijk wel!! hahahaha.....Die man krijgt nachtmerries van mij als hij mij ziet lopen!!!
:o)

marian'ne m zei

Hai I, lekker bezig !!
Je zou de ooievaars bijna gaan missen !?:-)).

Mooi dat deze lapjes van katoen zijn, bij overhemden is dat vaak niet het geval. Daarom vind ik het geen prettige stofjes !! Maar de quiltdames denken daar anders over !?:-).

martine zei

Wat een mooie ruitjes. Vroeger stond hier op de markt ook zo'n kraam maar toen maakte ik nog geen quilts en werden het bloesjes.Misschien als deze mijnheer nog een nieuwe standplaats zoekt.
Oegstgeest of Leiden.

frauke zei

oeh, wat een leuke lapjes!! enne, door het marktverhaal heb ik zin gekregen in een loempia met zoete saus!!! :)

corry zei

Geweldig al die ruitjes en streepjes. En niet duur! Toch grappig dat quilters een extra zintuig hebben als het om lapjes gaat.

Margriet Annema-Luinge zei

Oef, wat werken jullie allemaal hard. Even over markten, vroeger (2 jaar geleden) had de dinsdagmarkt in Groningen zo'n vijftien stoffenkramen. Wat denk je, twee eigenaren gestorven, vijf in de vut/AOW, twee andere standplaatsen en de laatste houdt er binnenkort mee op. Er staan nu nog twee kramen met duurdere volwassenen en kinderstoffen en vijf met van alles en nog wat. Houden jullie wel tijd over om te koken? Hier een kookvrij recept van een quiltende, berenmakende, breiende, bordurende, stambomende o nou ja het gaat vlugger als ik opnoem wat ik niet doe allessnoepster op handwerkgebied.
Men neme per persoon 1 beschuit, legge hierop een desertlepel basterdsuiker (lijners slaan die suiker over) hierop een schijf ananas op siroop (lijners ananas op eigen sap) en hierop geklopte slagroom al dan niet met suiker (eventueel uit spuitbus, lijners opgeschuimde magere melk met zoetstof)_Totale bereidingstijd, excl. slagroomkloppen anderhalve minuut!per stuk, bij grotere hoeveelheden daalt die tijd per stuk wel. Direct na gereedmaken opeten dan is de beschuit nog lekker bros. Eetgereedschap een vork en eventueel voor de Pietje Preciesen een mes. Eigenlijk wilde ik jullie alleen vertellen dat een lange reis naar de markt van Groningen om lapjes te kopen wel eens op een teleurstelling kan uitlopen in vergelijking met twee jaar geleden. Groeten, Margriet A.

groetjes van ingrid h.g. zei

Margriet, gelukkig ben ik niet bevriend met Sonja Bakker ;o)
Bedankt voor 't recept, en jij lijkt me ook een 1000poot,... :o)

Van Barneveld Stoffen Enschede zei

Hallo quiltdames!

Ik ben via een klant uit Zwolle bij deze weblog uitgekomen, wat een leuke reacties op m'n ruitjes! Ze zijn multifunctioneel, dat blijkt maar weer!

Er zijn nog verschillende frisse dessins, eventueel zelfs in combinatie verkrijgbaar! Maar helaas; dit is een eenmalige aanbieding, nabestellen is er niet bij, dus op is op!

Ik hoop jullie eens op de markt te zien in:
Maandag: Kampen
Dinsdag: Doetinchem
Woensdag: Haaksbergen
Donderdag: Zutphen
Vrijdag: Zwolle.

Daarnaast staan wij op de volgende stoffenspektakels:
Tiel: vrijdag 5 okt.
Groningen: woendag 10 okt.
Den Bosch: vrijdag 19 okt.

Met vriendelijke groet,

Michiel van Barneveld
v. Barneveld Stoffen Enschede

groetjes van ingrid h.g. zei

Hxc3xa9xc3xa9xc3xa9! Nu heeft DE meneer van de markt mij ook gevonden ;o)

Juul :o) zei

Hahahahahaha, wat leuk!
Wie zou "die klant uit Zwolle" zijn?
:o)

Jaaaaaaaaaaaaa meld je maar!
:o)

LOL

Marianne G. zei

De meneer van de markt zit duidelijk aan de verkeerde kant van het land! Hier was vanmiddag ook markt; ik heb 3 kramen geteld en geeeeeen met stof... Maar goed, ik ga dan maar naar Den Bosch 19 oktober:)) Enne Ingrid, vanmiddag je Drizzle-cake gemaakt, MMMMMMMMMMM jammie:)))))

groetjes van ingrid h.g. zei

;o)))))))))))))))))))))))))))))