Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 5 juli 2010

"Het verhaal van 80 bloempjens,..."


80 Bloempjens in 'n mandje, zo pietepeuterig klein, en zo vol van dierbare momenten,...

Het begon allemaal 4 weken geleden toen 'n jongste dochter haar koffer pakte om bij haar ouders te zijn. Haar moeder zorgde al zes en een half jaar voor haar vader. En nu was het moment gekomen dat zij daar dringend 'n steuntje in de rug bij nodig had.
In de koffer zaten natuurlijk ook lapjes en quiltspulletjes. Want, bedacht de jongste dochter, als haar handen af en toe met wat lapjes mochten werken, dan bleef haar hoofd kalm en kon ze haar ouders alle aandacht geven die zij nodig hadden.
Natuurlijk had ze ook 'n quilt meegenomen, en s'avonds werd de blauw-witte SBS quilt op de bank in de woonkamer neergelegd. Zo kon zij dicht bij haar vader blijven.
De nachten waren kort, want haar vader was vaak onrustig. Elke keer als hij begon te bewegen stapte zij van de bank. Haar vader was elke keer blij verrast als hij de snuit van zijn jongste boven zijn hoofd zag,... "Ben jij hier ook?" "Ja pap, zei zij dan, ik lig heel dicht bij je,  kijk maar, 3 stappen bij je vandaan, daar op de bank,.."
 En met 'n glimlach om zijn mond ging haar vader dan weer slapen.


Die eerste week werden er allemaal verschillende kleurtjes in de bloempjens gestopt.
Het werd 'n bonte gezellige boel. Iets wat de jongste dochter heerlijk vond om te doen. Elke keer weer liet ze een 'af'' bloempje aan haar moeder zien. "Kijk mam, geinig hè,..." Ondertussen verzorgden zij samen haar vader. Allerlei kleine hapjes werden hem gegeven.
Vooral aardbeien, want dat waren altijd al zijn favorieten geweest,...


In de tweede week kwamen er bloemetjes bij die uit één dessin werden geknipt. Wat werden die leuk! Ondertussen was het huis van haar ouders een zoete inval geworden, van familieleden en vrienden die nog een laatste keer, héél stilletjes, héél dicht bij haar vader wilde zijn.

Haar vader ging steeds harder achteruit, en dat werd schrijnend duidelijk toen hij, de grootste voetbalfan allertijden,... niet meer in staat was om ook maar één seconde van de wedstrijd te volgen,... Heel Nederland juichde om de gewonnen wedstrijd. Maar haar vader sliep en had er geen idee van,...
Wat was dat verschrikkelijk.


In de zeer vroege ochtend van 29 juni, maakte de jongste dochter het 70e bloemetje. Op één of andere manier wilde dat absoluut niet lukken. Heel raar als je bedenkt dat het toch al de 70e was,... 't ronde middenstuk was veel te groot en enigszins uit haar hum, stopte zij het heel ver weg,...

Een paar uur later stierf haar vader. Gelukkig was zij er samen met haar moeder bij,...

Toen aan het eind van de dag iedereen naar huis was, en zij met haar moeder op de bank zat, besloot ze om dat speciale bloemetje 'n rondje te geven uit het gekregen overhemd van haar broer. Het knoopje liet ze erop zitten.


In de dagen daarna, bleef de jongste dochter op de bank slapen, drie stappen bij haar vader vandaan.
Hij was thuis opgebaard, en het voelde heel 'gewoon' om in deze laatste dagen nog over hem te waken. 5 Bloemetjes werden uit het overhemd van haar broer gemaakt. Ondertussen kwam er veel bezoek dat zeer ontroerd raakte bij de aanblik van haar vader, opgebaard op zijn vertrouwde plekje in de woonkamer, met heel veel bloemen om hem heen.


Op 3 juli, de dag van de begrafenis werd er één bloempje gemaakt. Pas heel laat, aan het eind van de dag,...

Een dag die heel mooi verlopen was met een kerkdienst, waar de kist van haar vader door haar kinderen de kerk in werd gebracht. Wat was zij trots op dat dappere stel! Jongste dochter wist zeker dat haar vader dat ook was!


De dag na de begrafenis was zij weer thuis, en daar maakte zij nog 3 bloemetjes. Dat was niet het enige dat uit haar handen kwam, want zij kreeg ook een enorme poetsaanval. Alles werd geboend en geschrobt, er werd gewassen en gestreken, en jongste dochter bleef maar doorgaan,...

Totdat het moment aanbrak dat er een 80e bloemetje gemaakt moest worden,... 80,... de leeftijd van haar vader,... en zij maakte het bloemetje van de boerenzakdoek, die haar vader al die tijd bij zich had gehad,...


De zakdoek die zij van zijn kussen had gepakt, nadat haar vader was gestorven, gewoon, omdat ze die zo dringend nodig had,... Toen kwamen de tranen,....
Nu zijn er 80 bijzondere bloemetjes gemaakt, tijdens 4 zeer speciale weken,...


Ze zijn schattig en haar heel erg dierbaar.

De bloemetjes zullen verwerkt worden in een quilt, zodat ze ,...later als ze ooit zelf een omaatje is geworden,.... tegen haar kleinkinderen kan zeggen,... die heeft oma gemaakt toen ze voor haar vader en moeder mocht zorgen,... in de laatste weken van 'Ons Pap', een heel bijzondere man.
En zij denkt daarbij aan de tekst op zijn bidprentje,...

"Een man uit duizenden. De trots die hij voelde voor zijn kinderen en kleinkinderen, zullen wij voor hem blijven voelen. Wij zijn dankbaar dat hij 80 jaar heeft mogen worden, maar 100 jaar hadden wij ook fijn gevonden. Hoe dankbaar wij hem ook zijn, nu overheerst het verdriet om het besef dat we hem enorm zullen missen". Bij het schrijven van dit bericht bedenkt jongste dochter dat Oranje toch wel heel erge mazzel heeft, want het is toch wel heel goed te merken dat haar vader, die zo'n enorme voetbalfan is, nu boven vanaf zijn wolkje een oogje in het zeil houdt.
Het zou haar dan ook niets verbazen als Nederland kampioen zou worden,...
Dit was het verhaal van de 80 bloempjens. Het leven gaat door. Gelukkig maar. Ons pap zal enorm gemist worden door ons allemaal. Want wat waren we gek met hem, en hij met ons.
Bedankt voor al jullie lieve steun en medeleven!

115 opmerkingen:

 1. Marian "Augustinianum"5 juli 2010 om 22:22

  Prachtig..... wat een mooie bloempjes, wat een "mooie" weken, wat een mooie herinnering. Wat heb je dit weer schitterend verteld! Ik ben er ontroerd van. Ik wens jou, je moeder en je gezin veel sterkte de komende tijd en dat deze quilt maar een hele mooie herinnering mag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig verhaaltje ik hou het er niet droog bij, maar je bloempjes zijn super en bij deze wil ik je graag een dikke knuffel geven.
  De quilt van je bloemen zal heel speciaal zijn, en in principe blijft je Pap in leven want hij leeft voort in al jullie herinneringen en dat pakt niemand van jullie af.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, Ingrid, wat een mooi verhaal, en wat een mooie quilt zullen die bloemtjes maken. Echt speciaal, en vol liefde. Hartelijk bedankt om dit verhaal met ons te verdelen !
  XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO
  NADINE

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ingrid,

  Wat zal dat een dierbare quilt worden. Vooral die bloem uit de boerenzakdoek is zo lief!

  Alle goeds en hartelijke groet,
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ontroerd me! Dank je wel voor dit mooie verhaal, dat echt was.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gecondoleerd met het verlies van je vader. Heel veel sterkte gewenst. Wat wordt dit een prachtige quilt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje Ingrid, ik zit helemaal met een brok in mijn keel. Wat heb je het mooi beschreven. en reken maar dat je vader trots op je is/was. Wat zal dit een bijzondere dierbare quilt worden. Sterkte met de rouwverwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat beschrijf je de laatste weken met je vader op een prachtige, bijzondere manier... en wat een mooie, dierbare quilt wordt dit. Gecondoleerd met het verlies van je vader en heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi, ik zit het met tranen in mijn ogen te lezen. Dank je wel voor het delen hiervan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een liefde! Wat fijn dat je zo dichtbij allebei je ouders kon zijn om ze bij dit moeilijke te helpen.
  Heel veel liefs en sterkte voor de komende tijd.
  xxxx, knuffel, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe mooi schrijf je het neer,het verhaal van de 80 prachtige bloemmetjes,elk met hun verhaal.
  Een quilt die je nooit meer zal loslaten.
  Wens je nog heel veel sterkte toe.Het gemis blijft lang naslepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. prachtige bloemen met een bijzonder verhaal.tot tranen toe bewogen door je woorden.
  heel veel sterkte.
  Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach meissie wat een verhaal van 80 bloempjens, een voetbalfan en een boerenzakdoek. Mooi gedaan jongste dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is dat je weet dat er iets verdrietigs is gebeurd. Maar wat een mooi verwoord, in kleuren en vormen. verhaal. Zoals men zegt iedere quilt heeft zijn eigen verhaal, die wij met z'n allen met je mee hebben mogen beleven. Aan je blommen te zien heb je een mooie tijd met je Pap gehad en zal de quilt tot in eeuwigheid gekoesterd gaan worden. Dus een erfstuk in de maak. Heel veel sterkte de komende tijd en veel plezier met het maken van deze mooie en speciale quilt in wording.
  Groet van Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tears are falling down, while reading your words. I could not translate all, but what i see, what you have done for your dad and your family.

  Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 16. verkouille conny5 juli 2010 om 23:05

  Lieve ingrid,

  Wat een mooi ontroerend verhaal. Tijdens het lezen rollen de tranen over mijn wangen .Ik denk direct terug aan de tijd met mijn vader.Lief van je dat je dit met ons wil delen. De bloemen zijn prachtig! Deze quilt zal erg dierbaar zijn voor jou en de rest van je gezin. Zeker het bloempje uit de boerenzakdoek van je pa.Ik wens veel sterkte toe . Dikke knuffel van me en ik denk aan je .

  Liefs conny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De herinneringen aan jullie pap zullen door deze bloempjes nooit verwelken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohh... je weet er altijd zo je eigen draai aan te geven, prachtige bloemetjes en een mooie herinneringsquilt zal dit worden.
  Sterkte Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. What a wonderful story. I have also lost my dear father 4 years ago and still miss him every day. My deepest condolances to you and to your family.As you already know, our hobby will help with all the pain and grief. Just go on quilting. just to let you know, i have made 100 klosjes and still goiing strong.We are 3 friend working togethet every Thurday on ou klosjes. love from a cold Cape Town.xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een mooi verhaal. Ontroerend. En wat zal deze quilt je dierbaar worden en wie weet misschien je moeder nog wat warmte geven.
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik zit me naar te prakkizeren wat ik, na het lezen en kijken naar deze bijzondere bloempjens, voor reactie zal schrijven....... weet 't even niet! Het is ontroerend mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Na dit prachtige verhaal rest er niets anders dan:

  *Amen*

  Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heb je het prachtig verwoord, ik zit hier met tranen in mijn ogen te lezen. Wat een warm verhaal. En het zal, jou "kennende" wel weer een prachtige quilt worden, vol herinneringen en mooie verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat heb je dit met ontzettend veel liefde voor jou pap gedaan en geschreven en wat zal die quilt jou straks dierbaar zijn, want elke bloem heeft zijn verhaal en jij bent de enige die dat allemaal weet.
  Heel veel sterkte nog lieve Ingrid en wie weet zitten jou pap en de mijne morgenavond wel samen te kijken.

  Dikke knuf
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Snif.... wat een prachtig verhaal heb je geschreven en wat een bijzondere quilt!
  Echt heel bijzonder!

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een mooi geschreven en ontroerend verhaal. Wat mooi dat je die laatste weken zo intens met je ouders kon beleven en de herinneringen zijn vastgelegd in deze quilt, die jij en je gezinsleden vast zullen koesteren en troost zal bieden in moeilijke perioden.
  Veel sterkte! Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ingrid prachtig geschreven door jouw over jou lieve vader, en wat een geweldige lieve dochter.

  Wat fijn dat je dit de laatste weken hebt kunnen doen voor hem en je moeder. En als hij wakker werd in jou ogen keek.

  Dit moet heel bijzonder voor jullie zijn geweest.

  Mooi afscheid kunnen nemen.

  En dan al die bloempjes die gemaakt zijn wat een prachtige quilt met veel herinneringen. Die gekoesterd word.

  Liefs knuffel Josxc3xa9

  BeantwoordenVerwijderen
 28. lieve ingrid .

  het heeft me diep ontroerd hoe mooi jij toch een belevenis, hoe verdrietig,dan ook, onder woorden kan brengen. het heeft me weer naar drie jaar geleden toe gebracht toen mijn ouders zes weken na elkaar overleden.

  maar dan je bloempjes prachtig geworden ben heel benieuwd naar de afwerking van deze heel dierbare quilt .

  dikke knuffel van christine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel mooi,
  dank je wel, dat je het wilde delen.
  Sterkte
  Berbel.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. *slik* Wat een mooi en ontroerend verhaal... En wat een prachtige quilt zal dit worden, niet alleen omdat de kleurtjes zo mooi zijn, maar natuurlijk vooral vanwege de diepe herinneringen erachter. Fijn dat je de laatste weken zo intens mee hebt beleefd, en ik wens dat je kracht kunt putten uit deze periode.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. De tranen vallen op mijn handen. Bedankt voor je lieve verhaal.
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ineke Marijnissen6 juli 2010 om 00:34

  wat een lieve woorden
  en wat een
  prachtige herinneringen voor later als je groot bent
  Wat zal je moeder trots zijn op je
  en wat zal dat een mooie memoryquilt worden

  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ook ik pikte een traantje weg tijdens het lezen van dit bijzondere verhaal. De bloemetjes zijn prachtig en wat zal dit een bijzondere quilt worden die alleen maar warm, heel warm zal aanvoelen van alle liefde die jij voor je vader had, erin hebt gestopt.
  Bedankt voor het delen van dit hele mooie verhaal en nogmaals... veel sterkte voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat heb je het mooi omschreven. Ik weet er alles van en stiekum ben ik, ondanks alles, zelfs een beetje jaloers op jou. Mijn vader heeft slechts 67 jaar mogen worden. Koester deze bloemen die vast een hele mooie quilt gaan worden als een dierbare herinnering. Sterkte, gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Het is mooi zoals jij dat kan verwoorden. Het zal een hele dierbare quilt worden. Sterkte voor jou en je familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ingrid wat fijn dat je deze bloemen hebt kunnen maken. Een heel ontroerend log.
  Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dat is een mooie herinneringsquilt aan je vader geworden. Verdiend een mooi plekje in je huis. Mooi geschreven, diep vanuit je verdrietige hart. Hou je taai de komende tijd. Het zijn juist de kleine dingen, waarbij je hem het meest mist. Veel sterkte voor je moeder, want wat zal het huis leeg zijn voor haar. Ik heb het meegemaakt bij mijn moeder. Juist bij het thuiskomen en de avonduren voel je sterk dat je alleen bent. Dat vertelde ze me eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een indrukwekkend verhaal. Ik wens jou en je hele familie heel veel sterkte in de komende periode. En mag de bloemenquilt je veel troost en warmte geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Een echte troostquilt worden jouw bloemen.
  Ontroerend mooi, hoe jij dit hier neerschrijft en met ons deelt.
  Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. I like the way these are pieced. They make such pretty designs. Especially the ones with circles formed inside.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een prachtig verhaal en wat zal dit een quilt worden met emotie en herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Lieve Ingrid, Wat een prachtige ode over de laatste weken van je vader. En wat zal deze quilt je dierbaar zijn.Wat ontroerend mooi, veel sterkte en liefs gr.Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat heb je dit weer prachtig omschreven..en weer een hele bijzondere quilt in wording....
  de bloemetjes stralen ..en ik denk dat "jou paps"enorm trots is!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wow, wat heb ik je verhaal vol ontroering gelezen! Prachtig dat je de laatste weken zo intens met je paps hebt mogen beleven. En deze quilt wordt een prachtige bloementuin vol met herinneringen.

  Lieve groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ach meiske toch....wat een mooie herinneringen heb je tijdens het verzorgen van jou pap gemaakt.....en iedereen is ontroert van jou verhaal! Super gedaan supergoof, want het zal beslist niet makkelijk geweest zijn(in mijn ogen dan) om dit droog geschreven te hebben, want ook ik zit met tranen over mijn wangen....jou vadertje zit nog trotster te zijn hier boven ons. Huggies vanuit zonnige West- Brabant

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Lieve Ingrid, wat een ontroerend mooi verhaal heb je geschreven over je vader. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!
  Groet, Jetta

  BeantwoordenVerwijderen
 47. lieve Ingrid, wat heb je mooi geschreven over je blommekes..........maar eigenlijk zit in elk blommetje een stukje vader.
  ik hou het niet droog als ik dit lees!!!
  vader met dochter, een quilt: kostbare momenten en moNUmenten!!!
  groeten, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Lieve Ingrid, wat een ontroerend verhaal de blommetjes blijven een mooie herinnering aan je vader en de tijd die je nog mocht doorbrengen met hem.wens jou en je familie veel sterkte voor de komende tijd
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Lieve Ingrid, wat een mooi verhaal. Jij kan jou gevoelens zo goed verwoorden, heel erg fijn is dat, om te lezen hoe je van je vader hebt afscheid genomen. gelukkig heb ik allebei mijn ouders nog, maar ik realiseer dat ook voor mij het afscheid eens zal komen. Ergens heb ik ooit eens gelezen: Andere mensen bereiken een mooie leeftijd als zij sterven, alleen je eigen ouders bereiken die leeftijd nooit.........Mijn vader wordt volgende maand 80 en mijn moeder is 77.Groetjes, en heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat kan ik hier nou nog aan toevoegen?!? Alleen maar dat jouw paps nu vanaf zijn wolkje zit te genieten van je prachtige verhaal en denkt: Kijk, die kleine van mij maakt er toch weer iets positiefs van en laat alle andere mensen ervan meegenieten...
  Dank je voor het delen!
  Liefs Ella

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ingrid, wat heb je het treffend beschreven...ook hier druppen de tranen.
  prachtieg blommen vor je vader...ik hoop dat de quilt als hij af is, een troost voor je zal zijn.
  En volgens mij zit er diep in jouw een schrijfster!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ingrid, een mooier afscheid dan dit, kan bijna niet. Koester je mooie bloemenquilt en zet misschien je speciaal bloemeke met de tekst achteraan op de quilt... voor later...
  Voor je ma, komt er hxc3xa9laas een eenzame periode vooral als de avond valt. Veel sterkte en lieve groetjes, sabine.v

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Een ontroerend verhaal, Ingrid. De verbondenheid met je vader kan je niet mooier vertellen.
  Lieve groet
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Lieve ingrid wat heb je deze laatste weken van het leven van je Pappa mooi beschreven.
  Heel herkenbaar, ook ik ben dankbaar dat ik voor mijn Mamma het laatste jaar mocht zorgen, al ging ik niet op reis, maar was ze bij ons in huis.
  Koester je bloemetjes, Meis,
  Liefs, denk aan je Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Lieve Ingrid,

  Ik lees je blog nog maar een paar weken en kennen doe ik je nog niet maar nu een beetje wel. Je bent een prachtmens. Wat heb je dit mooi geschreven en gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Lieve Ingrid
  Wat heb je het weer mooi kunnen verwoorden erg ontroerend om te lezen Ik denk dat deze quilt voor altijd een mooie herinnering zal zijn aan deze tijd met je vader en moeder Veel sterkte
  Lieve Groet
  JOse

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wat heb je dit mooi verwoord. Dit kan niet anders dan een prachtige quilt worden, want deze bloemen zijn tijdens een periode van heel veel liefde en zorg gemaakt en dat vergeet je nooit meer.
  Heel veel sterkte de komende periode.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Jeetje, Ingrid, wat verwoord je je gevoelens en 'gebeurens' fantastisch. Ik slik en slik, maar ondertussen lees ik vol respect en bewondering je verhaal. Een heel mooi verhaal, waar volgens mij ook al een stukje verwerking en dankbaar terugkijken uit spreekt. Liefs, Rita (Amsterdam)

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Woorden schieten te kort
  met wat ik wil zeggen.
  Woorden schieten te kort
  met wat ik wil uitleggen.
  Woorden schieten te kort
  met wat ik voel.
  Woorden schieten te kort
  met wat ik bedoel.
  Woorden schieten te kort
  met wat ik wil.
  Woorden schieten te kort.....
  daardoor ben ik stil.

  - ~MeLoDy~ -

  Heel veel sterkte voor jou en je familie, Ingrid.
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 60. dit is idd een zeer dierbare quilt , ik ween met je verhaal.
  ik wens je sterkte de komende tijd veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Wat een ontzettend mooi, maar vooral ontroerend verhaal, en deze quilt zul je voor altijd blijven koesteren.

  Groet, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Wat ontroerend Ingrid, je raakt een gevoelige snaar.
  De bloemen zijn prachtig, zoals jouw vader volgens mij ook een prachtig mens was, dat blijkt wel uit jouw woorden.
  Heel veel sterkte,
  Robyn

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ben er stil van Ingrid! Een prachtige herinneringsquilt aan je vader. Koester dit.
  Sterkte met de verwerking van dit gemis.
  Lieve groet,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 64. wat een mooi en ontroerend verhaal, iets om moed uit te putten! veel courage!

  BeantwoordenVerwijderen
 65. De bloemen gaven je wat om handen toen je voor je vader zorgde,ik hoop dat de bloemen je nu troost geven bij het verdriet om je vader.Het wordt vast een prachtig geheel.
  Sterkte !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Lieve Ingrid,

  Zo mooi omschreven.......zoveel gedachten gaan er in mij om.....
  Laat jouw Pap maar bij mijn mams gaan zitten,kunnen ze saampjes voetbal kijken ;-)

  Knuffff,Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 67. hoi ingrid
  wat een ontroerend verhaal over "ons pap"zo mooi geschreven,dan komen de tranen vanzelf.wat kun jij dat mooi verwoorden.
  bedankt dat we mee mogen leven met jou familie.
  heel veel sterkte de komende tijd,ook voor je moeder.
  gr. cobie

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Wat een prachtig verhaal over de laatste dagen van je vader. En je zult zien. Ja pap gaat 'onze jongens' vanavond vleugels geven, zodat ze straks in de finale staan.
  Die quilt gaat heel bijzonder worden. Het bloemetje van de zakdoek verdient een centraal plekje. Het was immers nummer 80 xc3xa9n gemaakt van Paps eigen zakdoek die jij zo nodig had voor je verdriet.
  Nogmaals veel sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. gecondoleerd met het verlies van je vader; wat verdrietig toch dat we zulke dingen moeten meemaken.
  dit wordt een bijzondere quilt en het is fijn dat je je passie ook hier voor kunt gebruiken.

  groet,
  Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Lieve Ingrid,
  Je hebt me diep geraakt, ik heb met tranen in mijn ogen je prachtige, oprechte, gevoelige stukje gelezen. Je mag er trots op zijn dat je je vader tot het einde toe hebt mogen begeleiden en dat dit in liefde en harmonie is gegaan. Dit blijft als een warme deken van liefde over je heen geslagen voor de rest van je leven. Zodat je het kunt koesteren als een bijna tastbare herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. wat een prachtige beschrijving van 80 prachtige bloemen! lieve Ingrid, jij en je dierbare heel veel sterkte bij het verwerken van dit verdriet! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Je kan het niet mooier verwoorden.
  Ook ik zat te quilten aan het sterfbed van mijn vader.
  Samen met mijn jongste zus.
  Ik ben door jou verhaal weer even terug in de tijd.
  Op 29 juli is het alweer 5 jaar geleden.
  Dank je wel voor je mooie woorden.
  Truus de Wild

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Wat een ontroerend verhaal. Ik zit hier met tranen in mijn ogen.
  Heel veel sterkte voor jou en je naasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Wat een prachtig en ontroerend verhaal en wat zijn ze mooi jouw nee jullie bloempjes. Ze zullen altijd een speciale betekenis houden. Dat heb ik met de kloslap begonnen net voor het overlijden van mijn mam, ze vond ze prachtig, mee bezig tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn broertje, die hem ook prachtig vond. Die zal ik koesteren. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Wat een mooi verhaal over de 80 bloempjens, dat wordt straks een mooie quilt met vele herinneringen aan je paps. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Ingrid ,je hebt die dagen prachtig beschreven ,in gedachten was ik ook gelijk terug bij de dagen dat mijn zus en ik waakte bij mijn vader , jaren geleden , wij zaten ook te quilten bij hem en om de beurt hielden wij zin hand vast , Waardevolle herinneringen voor ons leven .
  Heel veel sterkte , groetjes annie

  BeantwoordenVerwijderen
 77. hoi meis

  wat bijzonder dat je dit met ons wil delen
  gr dirry

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Wat een mooi verhaal, Ingrid.
  Mijn eigen vader (79)ligt sinds zaterdag in het ziekenhuis en morgenmiddag ga ik de hele middag naar hem toe. Ik was van plan dan mijn hexabloemen mee te nemen, want mijn vader slaapt alleen maar en krijgt weinig mee van wat om hem gebeurt. Ik hoop dat ik tijdens zijn leven nog heel veel bloemen mag maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Lieve Ingrid,
  Wat een prachtig verhaal en wat een triest bericht. Veel sterkte voor jou en je familie, met name je moeder. Ik kan me niet voorstellen hoe mijn leven alleen zal zijn na nog maar 10 jaar huwelijk, laat staan na een jaar of 50 (?). Iedereen leeft voort in de gedachten van anderen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Mooi verwoord!! Het is fijn dat je hier zulke fijne herrinneringen aan hebt. Het is op welke leeftijd dan ook erg moeilijk om je ouders te moeten begraven. heel veel sterkte voor jullie allemaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Ineke Hulzebos6 juli 2010 om 23:07

  Alles wat je hebt geschreven over je vader raakt me diep, omdat vorig jaar ook ik afscheid moest nemen van onze lieve paps. Ik wens je heel veel sterkte, dikke knuffel van Ineke uit Apeldoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Wat een mooi verhaal en de quilt zal nog mooier en dierbaarder worden!

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Lieve Ingrid, dankjewel voor je mooie en ontroerende verhaal. Wat zal deze prachtige quilt een waardevolle herinnering voor je worden.
  Groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Lieve Ingrid,

  Ieder afscheid betekent de geboorte van een herinnering, deze woorden zijn voor jou zo van toepassing,deze zin heeft mij al heel veel kracht gegeven, veel sterkte, weet dat er veel mensen aan je denken,Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 85. tjonge jonge, zonder waarschuwing zo'n mooi ontroerend verhaal schrijven; nu zit ik te huilen achter mn laptopje! en die bloempjes zijn schattig. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 86. snik...wat zullen jouw ouders trots en blij zijn op zo'n bijzondere, unieke en vooral lieve en grappige dochter.
  wat fijn dat je deze afleiding had om het aan te kunnen en wat een mooie herinnering meteen
  fijn ook dat t bijzonder was, jammer dat t zo heeft moeten lopen , je pa af zien takelen is vreselijk, maar je bent sterk en positief , vooral goof

  erg mooi allemaal...leuk je eens ontmoet te hebben, liefs in elk geval hilxe2x99xa5

  BeantwoordenVerwijderen
 87. ps wat een jaren voor je moeder ook zeg
  erg als je zo je man moet verliezen...
  zal wel erg leeg zijn voor haar ,hopelijk kan z met mooie herinneringen haar leven weer vormgeven .....

  BeantwoordenVerwijderen
 88. hoi ingrid,
  wat een mooi verhaal, ik heb vaak aan je gedacht, want ik vermoedde al zo iets.
  je quilt zal heel speciaal worden.

  gr. merian

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Ingrid wat een ontzettend mooi verhaal ! ! !
  Heel speciaal om op zo'n moment met je grote hobby bezig te zijn, wat een mooie herinnerings quilt gaat dit worden.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Wat een schitterend verhaal en wat heb je op een mooie manier de laatste weken van je vader mee kunnen en mogen beleven! Ik wens je moeder, jou en al je andere dierbaren sterkte om het verdriet te dragen en wat zal deze heel bijzondere bloemenquilt straks een troost voor je worden, een extra band met bijzondere herinneringen!
  Het verdriet slijt, maar de herinneringen zul je nog steeds weervinden, vooral in de kleine dagelijkse dingen!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Ingrid, wat een ontroerend verhaal.
  Ik zit hier met tranen in m'n ogen en moet opeens denken aan m'n eigen pap, die ik alweer 10 jaar moet missen. Fijn dat je hem hebt kunnen verzorgen, samen met je mam.
  Het moeten heel dierbare herinneringen zijn, deze laatste 4 weken.
  Liefs van Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Hallo Ingrid,
  Wat heb je daar een mooi verhaal neergezet. Ook ik houd mijn ogen niet droog. Heel mooi.
  De vader zal heel erg trots op zijn jongste dochter zijn als hij dit verhaal had gelezen.
  Prachtige blommen voor een memorie quilt.
  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Heel veel sterkte en koester die momenten die jullie samen hebben genoten. Ook voor je moeder en de rest van je familie. Je hebt het heel mooi beschreven. Ik zit hier met tranen in m'n ogen te lezen en te schrijven. Mijn ouders zijn al meer als 10 gestorven en ik ben nu op hun leeftijd maar gelukkig kern gezond. En ik geniet van het leven en zij zijn altijd bij me... Groetjes Carla M.

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Wat ontroerend Ingrid. Wat zal die quilt je dierbaar worden. Veel sterkte met de verwerking van jullie verdriet. Het zal nooit echt over gaan. Bij het lezen van verhalen als dit, komt het weer boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. ....Zucht....
  Alles is al gezegd.
  Hopelijk mag je je moeder nog heel lang bij je houden.
  Sterkte de komende tijd en blijf maar bezig met de hexjes, dat doet je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. wauw, wat kan je toch prachtig alles onder woorden brengen.Ontroerend. Fijn dat je altijd zo door een quilt aan de laatste dagen met je vader herinnerd kunt worden. Heel veel sterkte.
  Gea.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. En dan zou ik bijna vergeten: ondanks al het andere: van harte gefeliciteerd met de diploma van je jongste dochter. Hoe is het je jongste zoon vergaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 98. En ook ik zit met tranen in mijn ogen na het lezen van dit liefdevolle, ontroerende verslag.
  Gecondoleerd met het overlijden van je vader.

  Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. A beautiful tribute to your father and your quilt will be a lasting memory of him to keep with you always. I am so sorry for your loss and I will cheer for Holland on his behalf in the World Cup.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Wat heb je dit weer prachtig verwoord! Een mooie herinnering zo!

  Wat stond er trouwens een leuk stukje over je in een blad dat je bij de christelijke boekhandel kon krijgen.. Had je dit ook al op je blog vermeld?

  Gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Wat heb je dit weer prachtig opgeschreven! Deze bloemen zullen samen een heel speciale quilt gaan vormen met heel veel mooie herinneringen. Verdriet zal groot zijn, maar de mooie momenten zullen altijd bij je blijven en deze zijn goud waard. Sterkte om dit verlies een plekje te geven.
  groeten, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 102. simone nilting9 juli 2010 om 01:07

  Lieve Ingrid,
  Van harte gecondoleerd met het overlijden van je vader. Wat fijn dat je de laatste dagen/weken bij hem kon zijn. Wat heerlijk voor hem en je moeder.
  Liefs, Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Wat heb je dit in een mooi logje weer gegeven. Ik kreeg er kippevel van. Heel veel sterkte om dit verlies te verwerken. De quilt zal altijd bijzonder voor je blijven. Hi wordt vast heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Beste Ingrid (supergoof, )

  Ook al ben ik de 200ste, ik wil je laten weten dat ik mee heb geleefd, sterkte en je zult hier altijd heel mooi en goed op terug kunnen kijken.

  groeten Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Ben weer even terug om je mooie bloempjens te bewonderen en je mooie verhaal te herlezen....

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Wat een ontroerend mooi verhaal, met elk steekje heb je voor altijd herinneringen vast gezet. Wat kan onze hobby dan helpen bij het verwerken van moeilijke tijden. Sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 107. hoe mooi ook, ik moet alleen maar huilen !!!

  xe2x99xa5 MM xe2x99xa5

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Dank je wel voor dit ontroerende verhaal en sterkte met het verwerken van het verlies!

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Wat een mooi verhaal over je vader maar nog mooier dat jullie hem thuis hebben kunnen verzorgen. Wat zul je straks mooie herinneringen hebben aan de quilt die met zoveel liefde is gemaakt. Ik wens je heel veel sterkte
  Tini

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Bedankt, Ingrid, voor het delen deze hele belangrijke en intieme momenten. ik weet niet wat ik kan zeggen.
  mijn hart is vol en mijn woorden zwak.
  prachtige speciale mooie bloemen voor Pap.

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Ontroerend om te lezen en zéér herkenbaar! Ook ik maakte een quilt toen ik mijn moeder verzorgde de laaste 5 weken van haar leven. Een lone star en handgequilt. "Sad Spring" heet die quilt....

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Een ontroerend verhaal met een prachtig resultaat .
  Lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 113. What a beautiful memory you have made of that special time with your father when you could care for him as he had once cared for you. I love the flowers and the special memory they hold for you and your family.

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Krijg je nog melding van deze reactie na al die tijd? Ga dan gewoon nu met die quilt aan de slag. Gewoon heel eenvoudig zoals je van plan was en beloofd hebt. Voor jezelf en je paps.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!