Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

zondag 13 november 2011

"Smoesjes, Stress en 'n Brave Goverick?"


Gistermorgen voor mezelf 'n prachtig smuldoosje samengesteld.
De lapjes komen uit eigen voorraadkast,... De doos waar ze in zitten, van de supermarkt.De doos was gevuld met 'n mooi meegenomen pakket, bij mekaar gespaard met zegeltjes.
We waren blij met de inhoud, maar ik vind deze leuker,...
;o)

Het was de bedoeling om 'n nieuwe quilt te beginnen. Het  patroon lag klaar, en ook het goede moment om te beginnen, was bekend.
Namelijk zaterdag aan het eind van de ochtend,... gezellig voor de buis.


Als Sinterklaas en zijn Pieterbazen, op de stoomboot aankomen in Nederland.

Maar op de één of andere manier, kwam ik niet op gang,...  De lapjes zijn zo mooi en toch werd ik niet blij.
:o(

Er zat zo'n vervelend stemmetje in m'n hoofd te zeuren,... En de vingerhoedjes en de Dancing Dollies dan?
Daar ben je toch ook mee bezig?

Nu wil ik hier niet de brave 'Goverick' uithangen, die eerst 'n quilt afmaakt voordat ze aan 'n nieuwe begint.
 Nee, want dat is niet zo. De afgelopen jaren had deze Goof meestal 5 of meerdere projecten onder handen.
Dus eigenlijk is het nu best wel eentonig op dit blog met de dollies en de hoedjes.

Maar,... op dit moment heb ik niet zo'n zin in 't doorquilten van de vingerhoedjes. Er worden door ondergetekende zelfs allerlei 'smoesjes' verzonnen,  zoals beginnen aan 'n nieuwe quilt,...
 Dat allemaal om vooral maar niet in de buurt van de hoedjes te hoeven te komen.

Waarom?


Dat is ineens duidelijk.

Het komt door jullie!
JA.
En vooral door MEZELF,...
;o)

HOEZO?

Nou, omdat er zoveel vragen zijn over mijn manier van doorquilten.
Daar word ik gewoon een beetje zenuwachtig van,... 
*Ü*

Ik doe tenslotte maar wat op m'n eigen manier, klets & schrijf daarover, en dat allemaal met veel plezier. Als 't niet goed komt, is dat te wijten aan mijn eigen eigenwijze manier van werken. En moet ikzelf op de blaren zitten,...
snif.
Als jij eigenwijs wilt zijn, is dat prima,....
Maar als 't niet lukt, zijn 't jouw blaren en niet de mijne,...
;o)

Toen dat duidelijk was, heb ik mezelf in m'n nekvel gepakt, ...  Quilten doe je tenslotte voor je PLEZIER.

Ik ben begonnen,... Gewoon hobbelig en bobbelig zoals altijd.
Slik,...
Maar het kwam tot nogtoe immers altijd goed.
;o)

 Zit me weer te verbazen over stofjes en steekjes. Zo'n doorgequilt vingerhoedjeslappie is niet ineens klaar van de één op de andere dag. Langzaamaan beginnen de vingerhoedjes steeds fijner aan te voelen. En,...
heel belangrijk,...  begin ik weer te houden van m'n eigen vingerhoedjes.

Het smuldoosje is echter voor even aan de kant gezet. De lapjes zwaaien natuurlijk wel de hele tijd naar mij, en ik zwaai nu ook vrolijk terug.  Straks als het geen smoesjeslapjes meer zijn, komen zij aan de beurt.
 ;o)

Verder,... 


is het in 't voormalig Zuiderzeestadje nog rustig, de daken zijn leeg.

 De Goedheiligman komt hier pas aan op 19 november. Dus we moeten nog even geduld hebben,...

Fijne zondag allemaal!

43 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe leuk dat je deze verhaaltjes schrijft...heerlijk om te lezen...
Maar de hoedjes zijn heel mooi gequilt vind ik.
Fijne zondag.
Groetjes van Maria

Auckje zei

Je eerste foto met al die rode lapjes is op zichzelf al een plaatje! Je hebt gewoon last van een dipdagje. Overkomt de besten! Niet teveel aandacht aan besteden en ga vooral niet aan jezelf twijfelen, dat is absoluut nergens voor nodig. Het krijgen van (vervelende) vragen hoort nu eenmaal bij het zo open vertellen en laten zien wat je allemaal kan en dat is fantastisch. Ga vooral zo door en je kunt je troosten met het idee dat als niemand meer iets vraagt, de intresse ook weg is. En dat wil je toch niet?

Carin zei

Dat is zeker een mooie smuldoos en wat ben ik nieuwsgierig naar wat je ermee gaat doen. Ikke snel doorlezen en ..... is die doos weer aan de kant gezet. *Snik* Nu moet ik mijn nieuwsgierigheid nog even in bedwang houden, hopenlijk niet voor lang :-)
Succes met het doorquilten van de vingerhoedjes.

Auckje zei

nog even, het woord is interesse

Rita zei

Ja ik ken dat gevoel. Eerst moet eigenlijk de vingerhoedjes klaar en moet er nog een quilt worden doorgepit, en dan moet eigenlijk nog ...... (ja ik denk dat we dat allemaal wel hebben) Ondertussen ben ik toch stiekum aan een Kerstquiltje voor DD 2 begonnen (niet verder vertellen) en heb ik toch nog wel af en toe iets van, o, ja dat wil ik ook nog doen. Daarom ben ik wel nieuwgierig naar jouw smuldoosje en wat je daar van gaat maken, gewoon doen, doen we toch allemaal af en toe ??? Fijne zonnige zondag. gr. Rita

Anoniem zei

Ach, ik denk dat voor de meesten het spelen met lapjes en daar iets heel moois van maken (en daar ben jij nou eenmaal erg goed in) het allerleukste is en blijft, en als zo'n project dan toe is aan doorgequilt worden, tja, dan dwalen de gedachten wel eens af naar andere nog mooie dingen om te maken en ga je vast spulletjes bij elkaar zoeken en klaarleggen en zit je er een beetje bij weg te dromen. Tot dat inderdaad wat nare stemmetje van je geweten zegt: en die quilt dan waar je al mee bezig bent... moet je daar nier eens gauw mee verder?
Van mij niet hoor, je zei het zelf al: het is vooral een aangenaam tijdverdrijf. Niks niet heilig moeten en gewoon lekker op jouw manier, want het is voor je eigen plezier en er zijn geen ijzeren wetten en regels hoe het precies zou moeten. Want dan werden er nooit van die mooie dingen gemaakt. Iedereen doet het lekker op z'n eigen-wijze.
En als je het af en toe even helemaal niet meer gaat zitten, ga lekker een eind wandelen met Brechtje en dan zie je de wereld weer heel anders en doe je weer energie op om door te gaan.
Veel plezier in ieder geval!!
groetjes, Lotte

Margot zei

hoe is het mogelijk,,,,iedere dag denk ik ,,,laat mij
nou toch wat aanpakken , het ligt DAAR ,,,,,toe nou !

Maar ,,,,nee , ik heb -andere ' dingessen ',,,,
de volgende dag------, jemig , ik had gisteren makkelijk kunnen ------ !

En wat heb jij een prettige keus aan
" boodschappen MOOI doos " !!!!

Maar wees nou maar een brave Goverick , want dan kan jij ons weer het mooie werk
laten zien !!

En doorpitten .....is leuk !!!
want dan worden de vingerhoedjes voor ALTIJD
en EEUWIG een mooie , decoratieve QUILT

Shirley zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Shirley zei

Bij mij knaagt en zeurt er constant wel iets, als het de lapjes van de Artesan star niet zijn, zijn het wel de Dresden plates, of de Antieke quilt,om er maar een paar op te noemen; "Joehoe, ik wil ook eens klaarkomen." Tja, wie niet. Haha, maar alles op zijn tijd, het voorspel is gewoon grillig, de standjes oneindig, en variatie is gewoon belangrijk, anders ga je op de automatische piloot. Het moet wel leuk blijven, en spannend.
bovenstaand verwijderd bericht is de mijne, de eerste zin ontbrak, waardoor het bericht een beetje gek werd. (nog gekker)

Jane in Wales zei

De vingerhoedjes zijn toch blij!! Nu worden ze eindelijk een echte unieke Goofse quilt...
En het prachtige smuldoosje vindt het vast niet erg om nog even te wachten.
groetjes en succes met de hoedjes.:o)
Jane

Magot zei

Ben er weer een keer !

De foto van de daken , die is toch
wel COOL !
Jij stond wel HOOG !!

GRANNY'S HOUSE zei

Blijf jij nu maar gewoon jij en doe alleen dat waar je zin in hebt, quilten leer je toch alleen maar door het maken van je eigen fouten en door kilometers te maken en dat heb jij in al die jaren ook ondervonden.......psssst ik ook ;-)
Die doos van jou..........wow...wat een prachtige stofjes!

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Gewoon op je eigen manier werken en er vooral veel plezier in blijven houden.

Anoniem zei

Laat je door ons niet gek maken Goof!! Ik (en met mij zovéél) ben net als jij, twintig dingen tegelijk, nieuwsgierig zijn hoe de volgende wordt, geen zin in dit of dat en als je "moet" dan ga je naar de WC! en verder MOET er niks.
Ik vind je al dapper dat je alles op een blog zet voor iedereen te kijk en te lezen!
Fijne zondag vanuit de Bourgogne, Gerry

Inge zei

Goof, ik voel met je mee en snap het helemaal. Jij en ik quilten op dezelfde manier en door jou ben ik van mijn "quilt trauma" afgekomen. Op één van jouw bijeenkomsten bij Dorry heb je me precies verteld hoe het zit met dat quilten. Dat was een TOP UITLEG en sindsdien heb ik nergens meer last van en prik ik vrolijk mijn steekjes in de quilt, maar wel "zonder ring" en dat laatste is nou net de reden waarom ik in het verleden zoveel opmerkingen en scheve blikken kreeg in de trant van : "dit is geen quilten, maar doorrijgen!" Meid, meid, wat heb ik daar een last van gehad, maar nogmaals dankzij jou ben ik nu een blije quiltster!!
Ik heb gezegd! LOL
Ga fijn verder met je hoedjes, ik weet zeker dat ze prachtig zullen worden.

Liefs,
Inge

Pssst...... misschien komt ik toch een keer jouw kant op, samen met een vriendin die ook dolgraag naar één van jouw ochtendjes wil en die van autorijden houdt. Uhhh, natuurlijk alleen als dat mag van jou hè.....

katrien zei

Het enige die telt is dat je er plezier aan hebt.Is het met lapjes spelen of de grote lap doorpitten het moet plezierig blijven.Al ben ik wel benieuwd naar het nieuwe project,de lapjes zien er allesinds leuk uit.

Annelies zei

Wel of niet met iets nieuws beginnen, even helemaal geen zin hebben in hetgeen je mee bezig bent, onrust in mijn hoofd, ik herken het helemaal !

christine zei

oh en het is zo spannend om een smuldoos met lapjes weten te staan.

ik doe ook maar wat en regelmatig wordt er bij mij geschreven dat ook ik rijg en niet quilt . het wordt dan wel prive geschreven dat wel . maar ik heb zo iets van en het is mijn quilt ik maak hem zo als ik hem wil. mijn kleinkinderen zijn er gek op mijn man ligt heerlijk onder een quilt te knorren en ik?? ik heb er heel veel plezier in. gewoon op mijn eigen manier zonder ring lekker op de bank of bij tafel. mijn huis ligt vol met draadjesen lapjes en ik?? ik vindt het prima!
lieve goof geniet van je eigen mooie quilts elke keer is er een rage als jij aan iets begint dus .... zo slecht doe je het toch niet denk ik.

enne kan je al een tipje geven waar die smuldoos naar toe gaat?
knuffel christine

Joyce zei

Mag je van jezelf niet af en toe.... als je héél braaf gequilt hebt... en als je vingertjes een beetje errug pijn doen van het quiltnaaldje... als je echt beloofd om daarna weer verder te gaan... mag je dan niet een ietsjepietsje met die lapjes in die "mooie" doos spelen?.... ja? mag het? aaaah.... mag toch wel.... je ben altijd hartstikke braaf!! aaaa... please???
;o)))

Coco zei

Ach Goof toch jij maakt zo'n mooie quilts met zo weinig hulpmiddelen...Schreef je niet een tijdje geleden dat je nog niet eens een rolmes bezit? Het is al een kunst op zich om alleen met een schaartje en 'n potloodje je malletjes te knippen en te tekenen.
Ga jij lekker door met patchen en quilten tot nu toe heb je prachtig werk gemaakt en vergeet niet dat, wij met z'n allen hier in Blogland, elke dag uitkijken naar de 'dingetjes' waar je mee bezig bent.
Jij bent mijn inspiratie... grote of kleine quiltsteken, regelmatige of onregelmatige het geeft niet, het is de 'de liefde voor het quilten' dat jouw werk uitstraalt dat mij inspireert.
Have a nice Sunday y'all!

Vero zei

lieve Goof, zoals jij doe ik liever ook mn eigen ding,heb wel een kleine en grote mat, stuk of 4 rolmessen waar ik liever niet mee werk, want ik snij er scheef mee, het trekt dan op geen zier , er gaat dan een stuk van mn lat of zoiets, lol, jaja,ik blijf er liever af, voor mij ook gewoon een werkmat, gewoon om de stofjes op te leggen voor mij, lol, dan een lapje stof en een schaartje, heb ondertussen 1028 vingerhoedjes geknipt, mn artrosehanden doen er pijn van, maar ik geniet ervan, op mijn manier, das het bijzonderste

knuffs

betty prins zei

Er zijn van die dagen..., dat je gewoon helemaal iets nieuws wilt beginnen en 'even' niet verder aan die werkjes waar je te veel over moet piekeren...
Met al die lieve mensen die over je schouder mee kijken, is het ook wel moeilijk om gewoon jezelf trouw te blijven.
Blijf dat wel, want anders vergaat straks de lol en dat zou wel héél erg zijn voor jou maar ook voor ons!

Marianne G zei

Oh lieve Ingrid, je moest eens weten waar ik overal mee bezig ben;) Enne, zo weinig heb ik nog maar af... Oho, en maar stofjes bestellen in de VS, omdat het daar sale is en ik ze zogenaamd nodig heb hahaha. Dan denk ik ook wel eens: Maak nou eens eindelijk wat aaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaf..... Maar tja, ik ben nu eenmaal zoals ik ben en dat is goed zo. Ik herken je schrijfsel helemaal, dat wil ik er maar mee zeggen. Gewoon lekker je ding doen en genieten, meis! Want dat doe je, dat ziet een blinde nog wel;) Het zijn stuk voor stuk plaatjes, jouw quilts. En oh ja, die boodschappendoos heeft een geweldige functie nu, prachtige lappies met een hoge aaibaarheidsfactor;) *kwijl*
Ik ga weer verder met doorquilten van mijn eerste sampler... ja precies, die van de beginnerscursus, die moet toch af?

fijne zondagavond verder!
Liefs,
Marianne

Guusje, zei

O wat een prachtige lapjes heb je daar bij elkaar gezocht heerlijk om naar te kijken. En quilten gewoon doorgaan op jouw manier, ik doe op mijn manier en ben er tevreden en blij mee wat een ander er ook van vind.

Bertie zei

Oh wat een prachtig verhaal, de stofjes zijn aanlokkelijk!! Maar ik wacht ook op dat doorquilten van jou, daar ik ook niet zo weg ben van de perfecte quilt steekjes:))

Anoniem zei

Je hebt wel een heerlijk snoepdoosje samengesteld zeg. Ik ben benieuwd wat je hiermee in gedachten hebt. En doe vooral waar jezelf op dat moment zin in hebt: of een nieuwe quilt starten, of quilten van de vingerhoedjes: jij moet het vooral leuk vinden om te doen. Veel plezier bij de intocht van Sinterklaas: jullie hebben volgens mij de mooiste plek om te kijken ^_^

Hilde zei

Zo herkenbaar dat gedraai om de lappenmand, bij jou dit keer de doos. Maar zo heb je wel even wat meer tijd om over je volgende project te dromen... Geniet van alle mooie lapjes om je heen!

jolanda zei

Wauw.... jouw smuldoosje vind ik ook helemaal om te smullen natuurlijk hahaha. Ik zou de verleiding denk ik niet hebben kunnen weerstaan hoor!
Wat ga je daar weer voor moois van maken?
Nu je eenmaal bent begonnen met doorpitten, ga je vast als een speer.
groetjes, Jolanda

Anoniem zei

Hi Ingrid, lovely fabrics you have in your box to use. I love to read your stories, you are such an inspiration. Lovely photo of the rooftop also.

Ieke zei

Have fun met het quilten van de vingerhoedjes!!! Op welke manier dan ook ;-))))

Anoniem zei

Oh wat was dit een leuk blogje. Ik reageer nooit hier maar volg je al een heel tijdje. Ben net begonnen met quilten al wil ik het zo niet noemen, het is meer gepruts. Nu heb ik mijn eerste topje gequilt, half met en zonder ring. Ik kan (nog) niet goed omgaan met die ring maar vind dat je dat gewoon moet kunnen of leren. Nu lees ik tussen de regels door dat jij dus geen ring gebruikt! Een zekere Inge ook niet. Kijk dat geeft mij weer moed om vooral door te gaan. En Goof...vooral doorgaan op je eigen manier, voor mij ben je zeer inspirerend.
Groet, Marly

Anoniem zei

Ha Goverick...

Ik wil natuurlijk geen spelbreekster zijn , maarre ik kan toch niet zomaar die lieve mandjes vergeten die je nog in je oude ...oude huis maakte?
Of heb ik iets gemist...stiekum ben ik wel benieuwd hoe zij eraan toe zijn! Dat is toch een derde dan?
Enne die doos met van die leuke lief roepende lapjes .... ben benieuwd hoor... waar die in mogen gaan zitten.
Maar quilt je vingerhoedjes inderdaad maar op jou manier hoor!
Groetjes,
Simone A

Sabine.v zei

Leuk die lapjesdoos. Daar kan je verder over dagdromen. Bemerkte ik daar niet het boek van Dennis Duke-Deborah Harding? Dit heb ik door jouw ook aangeschaft. Quilten doe je maar op jouw manier want daar is niets mis mee. Het is het resultaat dat telt. Ik wou dat ik zo kon quilten als jij; Plezier hebben in hetgeen je doet is het allerbelangrijkste! Geniet, geniet, geniet! lieve knuffels, Sabine.v

Jantine zei

Goed zo meid! Met en grote glimlach las ik weer je verhaal...

Anoniem zei

I have been looking at your blog for a while it is so colorful, I like your red and white and blues in your fabrics...http://atthelighthousequilting.blogspot.com/

Béa zei

Please, where do you buy your so many different red fabrics ?

Lucy zei

Je bent dapper :-)

liz zei

Lovely work. I enjoy the pictures!

ineke zei

Tjee dat zelfs goof hier last van heeft. Goed dat je over je dip bent want het is nergens voor nodig(ik heb eens gehoord dat pas op de plaats, ruimte maakt voor inspirerende dingen) En over de steekjes juist mooi je bent een mens en geen machine.

YokkoBears zei

Dat is zeker een echt smuldoosje, wat je daar laat zien.
sssssst, heb er één lapje voorzichtig uitgehaald ........ ohhh, het voelt heerlijk en is precies zo als ik al dacht .........
zal ik wel, zal ik niet ....... even gekeken welk patroon je gebruiken gaat en hoeveel je nodig hebt .......
oeps ......nu even bukken, dat kussen komt mijn kant op ........ oeps, val bijna met de schaar .........
Goof pas op joh, wilde echt maar een klein stukje, voor een sterretje ........ .
Dat krijg je hé, als je je buur zo'n mooie snoepdoos laat zien.
:-))))))))))))
Ik heb ook genoten van de poezenplaatjes, wat een stel.

Anoniem zei

wordt het een quilt voor om je letterlap/merklap?

lupineke zei

Hallo Goof, heb net voor het eerst op je blog gekeken, kreeg een linkje door van Willy, want ik had weer van Lida (ha ha, leuk wereldje he!) een tip gekregen over het gebruik van een baksteen om door te pitten... En ik heb hem zien liggen op de foto, wat een gaaf ding!! Helemaal mooi geborduurd en verpakt, super idee en uitvoering! Kijk, daar leert een beginnend quiltster weer wat van! Lieve groet Lupineke

Dees zei

Dit doe ik zo graag...jouw blog lekker lezen ...oudere logjes...even mijn hart ophalen....Ik krijg er altijd ook weer "moed"door....ik heb mijn trouwdag quiltje klaar...het ligt te drogen...maar ik heb tijdens het quilten zo vaak gedacht dat het niet goed ging...al die driehoekjes die net niet lekker recht waren...stitch in a ditch die door de stofnaad niet mooi te quilten waren...och en wee....maar zoals jij hierboven ook al zei...ineens voelt het lekker aan en ga je weer van je (in mijn geval scheve) quiltje houden ♥ dank lieve Goof weer....bij jou vind ik altijd weer de inspiratie om door te gaan.xo