Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

zaterdag 10 maart 2012

"Rustpuntje & 'n zoekplaatje voor Josie,......"


Aan het eind van de vijfde kraamdag, nog drie te gaan, rijd ik naar huis, 't is druk op de weg.
Het lijkt net of iedereen op pad is. Ben benieuwd of ik zo meteen 'n parkeerplaats heb voor de deur van 't nieuwe oude huis.
Het zou thuis weleens druk kunnen zijn, want als de zon op het voormalige Zuiderzeestadje schijnt, lijkt het net of iedereen daar komt voor een wandeling en,..
 een ijsje,...

Yes, het is gelukt, er was nog net een plekje vrij, en als ik m'n uniform heb verwisseld voor 'n makkelijk Goof tenue, is het tijd om Bregje uit te laten.
De jongedame is loops, dus we lopen 'n klein rondje.
Het is immers niet de bedoeling om alle 'verliefde & smachtende' jongenshonden uit de wijde omgeving naar onze voordeur te lokken,...
Bregje lijkt daar niet zo mee te zitten, dromerig wandelt ze door de berm, en deponeert het zoveelste piepkleine plasje op een grasspriet.
Verdorie,... ik heb 't wel in de gaten hoor, de troela zet een heel spoor uit,...
;o)

Weer thuis loop ik een paar trappen op, doe het luik open en geniet met volle teugen van het uitzicht,...


Wat een rust.

Wat is dit heerlijk na een hectische werkdag. Peinzend kijk ik naar de haven. Hoeveel mensen zullen hier zo de afgelopen eeuwen naar buiten hebben staan kijken? Heel wat waarschijnlijk, en wat is het genieten dat ik dat nu ook mag.
Ik besluit het raam open te laten, dan kan de boel even goed luchten. 'Sprint' de houten trappen af naar beneden, en bedenk dat iets quilterigs best wel leuk is om te doen.

Ben alleen thuis, op de poezen en Bregje na.
En Bregje, tja die vindt het fijn als ik quilt, dan blijf ik tenminste een tijdje zitten, terwijl ook zij haar favoriete hobby kan uitoefenen,...


Dat is natuurlijk, naar-buiten-kijken, wat dacht je wat,...

Deze Goof is ondertussen begonnen aan de mandjes. Het lijkt een nieuwe verslaving te worden. Ach, ik vind ze ook zo schattig,...


Zoals altijd gebruik ik veel verschillende lapjes.
 Welke?

Joh ik pak maar wat. Het is gewoon ontzettend leuk om 'alleen' lapjes te gebruiken omdat je ze iets vindt hebben en niet omdat het zo 'hoort' in een quilt.

Ik hou niet van regeltjes, en daarom is het best wel raar als er aan mij wordt gevraagd hoe dat ik iets maak en waarom ik het op die manier doe. Natuurlijk moet je  zo elke keer weer 't wiel opnieuw uitvinden.
Maar wat geniet ik daar van!
 Liever een pad vol verrassingen, dan precies weten wat er komen gaat.


Aaaaah,.... kijk toch eens, een bloemenmandje van flanel, wederom zo'n lapje waar ik blij van wordt,...
De mailtjes stromen trouwens weer binnen over het patroon. Het zijn de Trick Or Treat mandjes uit het boek "When The Cold Wind Blows" van de dames van Blackbird Designs.
En als laatste twee zoekplaatjes van mijn Sjaantjeslap/Dear Jane,
voor HAAR,...

en deze,...

;o)

Fijn weekend allemaal, en39 opmerkingen:

Bertie zei

Oh ja een prachtig uitzicht Goof, mooi zo'n landschap.
Ik zie uit naar kleine Bregjes!! en zo te zien zij ook LOL
Fijn weekend:))

mieke zei

Zo, jullie hebben een geweldig uitzicht.
En ja de mandjes zijn schattig, vooral de rozen mandjes.groetjes en geniet even van de rust.

Annelies zei

Acht dagen is best veel joh. Ik herinner me nog nachtdiensten van zeven nachten en dat was al zo'n eind. Sterkte. Ik kan me voorstelen dat het uitzicht en het quilten rust geven.

Josee zei

Prachtige foto's, wat een rust. Voor een stadse als ik zou het iets té zijn.
Ach ja Bregje, het lijkt me ook wat; een vrouwtje als kraamster en zelf de boot af houden bij de viervoeters thuis, hihi.
Gelukkig mag bij patchen en quilten alles.

Ineke Hulzebos zei

Wat een schitterend uitzicht vanuit jullie nieuwe oude huis. En wat een leuke bloemenmandjes. Nog maar 3x en dan ben je lekker even vrij. Succes

Anita - Vlijtige Handjes zei

Heerlijk je nieuwe oude huis......een voorrecht om in te wonen. Wel iets anders dan een terras met weiland erachter maar wat was het binneen toch gezellig...... En met mandjes.
Groetjes

Carin zei

Dat is zeker een prachtig uitzicht, maar het uitzicht op jouw mandjes mag er ook zeker zijn !! Dat laatste bloemenmandje is een dotje !

Francien zei

Super zo`n huis Ingrid.....s`zomers misschien wel lekker voor het open raam prikken ofzo....die mandjes zijn geweldig....en ik moet je bekennen dat ik niet zoveel verstand heb van de designers van de stofjes die ik heb....als er geen zelfkant aanzit met een naam erop zou ik het niet meer weten...sommige heb ik al meer dan 20 jaar en gekocht omdat het een lekker stoffie was......en Bregje....what a clever girl!!....je laat een druppeltje vallen en de "knullen"staan voor je deur....als "Ma" het goed had gevonden natuurlijk...zo zit ze lekker te mijmeren.....wat een schat....fijn weekend ook en groetjes Francien.

vrouw Hommel zei

Kom ik maar even naast Bregje zitten! en genieten van de rust en dan gaan we van de zomer lekker bootjes en mensen kijken.
Mooie mandjes!! lieve groet

Lupineke zei

Heerlijk, jouw verhaal van vandaag! Je uitzicht is magnifiek, zo oer-Hollands, prachtig! Is een loopse hond net zo erg als een krolse kattendame? Hier hadden we ook ineens vier katers in de tuin zitten... ;)! Ach, dinsdag mag ze onder het mes! Veel plezier met je mandjes, leuk dat je het maakt zoals je zelf wil, hou ik van!! Lieve groet Lupineke

ineke zei

Ja dat is even afzien wat lekker dat je je dan kan ontspannen met zo'n leuke hobby en toch heerlijk zonder een opgelegde wet. groetjes ineke

josé zei

Wat een heerlijk uitzicht. In jouw mooie huisje, fijn dat je het er naar je zin hebt.

Je mandjes zijn geweldig !!! Leuk dat je het helemaal op je eigen manier doet. Ik hou er van mooi.

Geniet van je hobby quilten.


Liefs José

Petra zei

ach wat een lieverd is die Bregje toch hé! En idd...wat heerlijk zo'n uitzicht! Leuk die mandjes en heerlijk dat je je niet aan regeltjes houdt! Groetjes, Petra

Josie zei

Thank you for the extra special photo's of DJ. I'm going to get a magnifying glass so I can look for that 'special' block.
Beautiful photo's of the canal.. what a lovely place to sit and dream.

Quiltendewilma zei

Wat een heerlijk nieuw oud huis heb je toch!! Het geeft je hersens wat te denken,.. wie zullen er allemaal hebben gewoond,..
De mandjes zijn prachtig!! Hier liggen ze ook maar eerst wat anders,..
Wat is je sjaantjesquilt toch mooi,.. hopelijk heb ik er ooit ook 1!!!
:o)

LuAnn zei

I love looking at your baskets. I am working on mine again. I always love seeing photos of Dear Janes. My top is finished...now to get it quilted. The photos of the harbor are great! I really enjoy seeing where you live Ingrid.

Quilting Moesje zei

Leuk wat je weer laat zien ....
even een geniet moment ... morgen ochtend weer vroeg dagdienst ook ...
Veel quilt mandjes plezier ...
zo doe ik het met mn huisjes bv ook ... daarom knip ik niet veel voor uit ... ieder huisje is dan ook een verrassing ... Maar vind het ook eng ... Maar liever zo ... als een vast patroon met kant en klare stofjes
Groetjes,
Simone

Shirley zei

Echt rustgevend, zo'n uitzicht, mmmm, dat is wel benijdenswaardig, maar de kans op geen parkeerplek voor de deur is minder. Je kan niet alles hebben he.

Anoniem zei

Beautiful views and I love your baskets. Bregje is adorable!

Anna zei

Wat heerlijk thuiskomen zo! En je mandjes worden schattig

Johanna Zweden zei

Wat woon je daar toch schitterend, ik zie je daar zitten, met je quilt werk, genietend van het uitzicht
Schitterende quilts
Fijne zondag groetjes Joke

Rita zei

Na een dag hard werken is het toch heerlijk thuiskokmen in je oude nieuwe huis. En je mandjes worden weer heel mooi. gr. Rita

KijkDaarIs zei

:0(...hele verhalen schrijf ik...maar ze verdwijnen steeds..ik snap er niks van....

KijkDaarIs zei

oke...nou moet het goed gaan...
Alpenmandjes...noemden we ze...hier ligt ook nog een hele stapel te liggen...en waarom ?? geen idee...ze zijn zo leuk...ik zal ze ook eens in de lavendel leggen misschien is dat het...willen ze lavendel mandjes heten ..en geen Alpenmandjes..ze hebben vast hoogtevrees!!..;0)
werk ze en een fijne Zondag

Heleen zei

Geniet lekker van de rust, uitzicht, lapjes, mandjes en alles wat je nog meer voor mooi om je heen hebt!

Lida zei

Oh ik zou daar een stoel neerzetten en gewoon gaan zitten en genieten! Wat een geweldig uitzicht! Sterkte met de laatste daagjes en met Bregje, hier komt het er ook aan!
Je mandjes zijn beeldschoon, liggen hier ook nog te wachten! Veel plezier met je steekjes,
Lida

Irena zei

wat kun je mooi vertellen, wederom les ik alles door,en ik wens je fijn zondag

Dorothé zei

Wat een prachtig luik. Heerlijk mijmeren over het water, zoals zoveel vrouwen, waarschijnlijk wachtend op hun mannen die van zee komen het voor jou ook al hebben gedaan

GRANNY'S HOUSE zei

Jou blogje was weer een feest voor de zondag, zo zou ik elke dag wel willen beginnen, en het uitzicht..............
Bregje is gewoon een scheet van een hond, die blikken ook altijd van haar, geweldig.
Ik ga hier ook even genieten van het uitzicht, want wat ben ik blij met mijn kleine parkje in de zon.

Groetjes
Ines

sylvia zei

heerlijk rustig en mooi uitzicht!!
maar pas op, ook onze boot wordt al vaarklaar gemaakt en er volgen er vast meer: dan ligt je haventje vol en is de rust weg........maar dat heeft ook weer zijn charme, denk ik......;;;)))
leuk, he, die mandjes, die liggen hier nog weg te dromen!!!

Rick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
jolanda zei

Dat luik van jou... écht mooi!!! En het uitzicht wat erachter tevoorschijn komt is natuurlijk ook prachtig!
Wel een bof dat Bregje zo groot is... hoef je tenminste niet bang te zijn voor elke mannetjeshond die je tegenkomt. ;-)
groetjes, Jolanda

marijna zei

Wat een heerlijk rustgevend uitzicht hebben jullie toch. Na een drukke dag is dit genieten. Leuke mandjes maak je. De handjes moeten blijven gaan....

Daniëlle zei

Hier is het naar buiten ook een hobby hihi! Net als het naar buiten gaan, zeker in die beruchte dagen!! Veel plezier met je lavendelmandjes!!! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Judith zei

Hi Ingrid, ik ben bijna met je mee gerend naar boven, om samen lekker uit dat raampje te hangen en om vervolgens te genieten van de stilte. Van de rust, van de afwezige rimpelingen in het water, om te mijmeren over stoere mannen die daar de zee op gingen. Een haven die ruikt naar de teer, de jonge knapen die in hun lompen op klompen over de kades rennen. In die grote stad Blokzijl..... Dat roerige leven van weleer. In dat leven waarin jouw nieuwe oude huis ook al stond. Wie zou er toen gewoond hebben, zo op stand aan de haven, zo precies in het midden? Zou er een jonge vrouw uit dat zelfde raampje gekeken hebben, verlangend naar de terug keer van haar vrijer terwijl ze hem net uit stond te zwaaien....... Oh als dat huis eens babbelen kon. Enfin, het is een lekker raampje, in een heerlijk quilthuis, nog een paar dagen kramen en dan heb je weer wat tijd, voor eigen tijdse mandjes, bregje en man. Geniet ervan! Doeg, en tot ziens!

Jane in Wales zei

Wie weet, stond er ooit in het verre verleden een dekenstikster naar dat mooie uitzicht te kijken.....
Je mandjes zijn beeldschoon!
groetjes
Jane

Anny zei

Wat een prachtig verstild uitzicht heb je toch! Even meegnieten, heerlijk!

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

oooo, vandaar!!!!

myricoud zei

admirable DJ, joli blog, félicitation