Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 28 mei 2012

"Een Bankje".


s'Morgens vroeg, een vaste gewoonte in het voormalige Zuiderzeestadje. Genietend van de dag, met een mok koffie, gewoon op het bankje, een handwerkje erbij voor je-weet-maar-nooit.


Zo'n 55 mandjes liggen startklaar om geappliceerd te worden


Maar, dat zal op 't bankje niet lukken, want daar is helemaal geen tijd voor.

Hoe dat komt?

Als je daar zit heb je zoveel te bekijken. De hele wereld komt voorbij gelopen/gefietst/gereden/gevaren, op alle mogelijke manieren.
En dat is leuk om te zien
Je kunt natuurlijk niet iedereen zomaar aan gaan zitten te gapen zonder vrolijk goedendag te zeggen.
Dus dat doe ik.


En Bregje vindt het ook leuk.
O, wacht, Bregje ziet weer iemand.
GOEDEMORGEN.
;o)

32 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk plekje om te zitten, heerlijk alles aan je voorbij te zien komen maar wat heb je het ook prachtig aangekleed met al die prachtig gevulde mandjes naast de bank en op je quilt, schitterend wat ben je al ver...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk plekje om te zitten, ik zit lekker in de achtertuin met een kopje koffie en handwerkje. Vanmiddag DH naar Schiphol brengen en ja dan zijn deze vrije dagen weer voorbij, maar eerst nog even lekker genieten. Fijne dag. gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *G*O*E*D*E* ..*M*O*R*G*E*N*...!!!!
  wat zit u daar lekker...wat bent u aan het doen??..nou dat ziet er prachtig uit...;0)
  Fijne dag en lekker genieten hoor!!!..;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Ook goeiemorgen Mevrouw, is het goed, als ik een aaitje geef aan deze mooie hond... en zal ik dan ook gezellig even aanschuiven voor een bakje koffie? Wat een beeldig plekje heeft u daar voor, Mevrouw! Ik word bijna een beeje jaloers op U!! Veel succes nog met uw mandjes Mevrouw, en nog een fijne dag verder!"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gezellig zitje met zo'n lieverd aan je voeten ,fijne dag hoor! hil
  (zie ik daar nou een ooievaar boven je hoofd cirkelen ,ik hoop t van harte!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk plekje om daar te zitten quilten. Ben wel jaloers op je hoor, niet zo zeer op het plekje (wat dat heb ik hier ook wel) dan wel op het handwerken. Want als je elke dag maar minimaal iets mag doen aan handwerken dan merk je pas hoe zeer j je hobby mist. Nooit geweten dat je als fanatieke lezer ook kunt zeggen dat het lezen van boeken nu je neus uit komen hahaha ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen ! Wat een boel mandjes liggen daar, wat fijn dat ze toch weer groeien ...:o)
  Enne de andere manden groeien en bloeien ook mooi (de plantjes en de bloemen ... erin (o)
  Fijne dag,
  jij ook Bregje
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat heerlijk dat de boel verhuist is en je nu lekker (nog) in het zonnetje kunt zitten. lijkt me heel erg leuk om op m'n ochtendwandeling iemand tegen te komen die zit te quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bregje zal het wel naar zijn ( of is het haar) zin hebben. En meteen een goede oppas!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede Middag wat een heerlijk plekje en er wordt net als hier hard aan de mandjes gewerkt.Ik had een beetje een mandjes-dip maar daar is niets meer van te merken.
  Fijne dag Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb je nog koffie?
  Ik heb olijven ........
  nou ja, de helft dan ........
  mmmmmm .......
  ze zijn heerlijk,
  wilde even voorproeven
  en weten of ze wel goed waren :-))))))
  ohhhhh Ingrid, ze zijn formidable lekker .......... .

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Good day Ingrid and Bregje! What a wonderful bench to sit on and enjoy your morning. Your basket quilt is looking magnificent! I hope Bregje helps choose your fabrics for the baskets ...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inmiddels goedemiddag. Er zullen vast veel mensen ook blijven staan om te kijken wat je allemaal maakt, dat schiet dan ook niet op toch? ;-)
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pas maar op jij....want dat plateautje met die mandjes, die waaien in een vette windvlaag hééélemaal naar Parijs.... Oh, wat een heerlijk visioen, ik sta bovenop de Sacré Coeur, daar komen ze....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Your bench and your baskets are very inspiring! What a lovely time of year.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk daar op dat bankje, als je iedereen gedag gaat zeggen, schiet het niet erg op met de mandjes, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh, wat een mooie mandjes, dat wordt weer een feestje van een quilt, kan niet wachten tot hij af is en uit de trunk op een show komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ziet dat blad met mandjes er prachtig uit, al die kleurtjes..
  Geniet van het om je heen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. t.bergmeester@chello.nl28 mei 2012 om 22:47

  Goedenavond Ingrid,
  Net nog langs je mooie nieuwe oude huis gewandeld en gezwaaid. Dit was voor mij niet alleen een groet naar jou maar ook meer een afscheid van Blokzijl.
  Want omdat jij hier bent gaan wonen en er altijd zo leuk over schrijft, was het voor mij een must om het met eigen ogen te zien!
  Een leuk oud zuiderzee stadje vol bedrijvigheid en wat heb ik genoten vanaf Hemelvaart tot nu toe. Ook van je mooie quilt voor op je bankje. Groetjes Thea B

  BeantwoordenVerwijderen
 20. how lovely to see Bregje, he looks just like a big brother for my 2 girls x

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een heerlijk plekje, net als je nieuwe naaikamer benden, zalig dat je nu alles bij elkaar hebt, en de overstap van naaikamer naar voor- of achterzitje is dan ook sneller gemaakt, ook voor de katten. Wat heb je nog een stapel mandjes te gaan, gezellige quilt gaat dat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Your bench seat out the front looks so inviting! I would love to sit there and watch all the activity going on around you. Have fun!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heb je toch een super plekje, je hoefd de deur niet uit, alles gebeurd voor de deur. Heb van mijn 11de tot mijn 29ste in Utrecht aan de Vecht gewoond, heerlijk al die bootjes die bij je voorbij komen. Mis dat echt, volgdende huis moet weer aan het water liggen.
  En wat een mandjes, hoeveel moet je nog??
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 24. OOK GOEDEMORGEN, ja zo komt je de dag weg door....!
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heerlijk plekje en wat een leuke mandjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een gezellig plekje is dat toch, nu ik kom wel een keer gedag zeggen deze zomer hoor en even lekker met die grote spelen, succes met de mandje, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een leuk bericht over het bankje, maar hoe is het nu toch met de snorrende antieke inhoud van Het Geheimzinnige Koffertje? Vast nog niet aan toegekomen hè? Caroline (Caro's blog) en ik zijn in september samen in NL op quiltvakantie. Vind je 't misschien leuk om dan een keertje af te spreken en met z'n drieën te kijken naar de spannende inhoud van je koffertje? Dan start het misschien -met wat tekst en uitleg-allemaal wat makkelijker op? Dan nemen we onze koffertjes ook gezellig mee!
  Hartelijke groetjes,
  Dieuwke (quiltaanhangsel van Caro)
  Dieuwke.ploos@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Geweldig die berg mandjes bij elkaar. Bregtje lijkt wel een beetje een grote pluche hond zo. Ze past mooi in het plaatje, gezellig. En je kamer ziet er al goed uit. Fijn om een eigen plek te hebben.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heerlijk je zit daar ook zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een heerlijk plekje! En wat heb je er een mooi "tuintje" van gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!