Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

woensdag 30 april 2014

Haken?


Gordijntjes haken,
dat heb ik vroeger ook zoveel gedaan.
Als tiener, student en ook hoogzwanger van m'n eerste kindje.
Haken was een verslaving,
echt waar.


De kamer was pas 'af' als m'n gehaakte gordijntjes voor het raam hingen.
En dan snel naar buiten om te kijken hoe leuk en gezellig het er uit zag.
Er waren veel patroontjes toentertijd,
want haken was hip.
Ik vond de vogeltjes het mooiste, 
meters heb ik gemaakt met vogeltjes haken.


Ineens was het over en uit.
En zag je bijna nergens meer gehaakte gordijntjes.
Zouden ze nu haken hot is,
 weer 'cool', 'vet', 
of 'chil' worden?

36 opmerkingen:

Ans zei

Ben je de opslag aan het leeghalen? Bij mij hangt er nog steeds een gehaakt gordijntje, voor het raampje boven de voordeur.

Quiltlia zei

OOO zo leuk ,ik heb ook hele meters gehaakt ,voor alle 3 de babykamers.1 nog met olifantjes.Ik heb alle Ariadnes nog en ben aan het opruimen geslagen,ja teveel spullen.Als ik de Ariadne vind waar de gordijntjes instaan schrijf ik een blogje.
Groetjes Lia

Anoniem zei

Leuk joh voor je nieuwe huis!!!
Haak ze Maria

Dees zei

Ik blijf ze echt helemaal geweldig vinden :-) wat onwijs leuk dat je ze nog allemaal hebt!

Anita Vlijtige Handjes zei

Ik vermoed van wel Ingrid. Ik heb ook al een paar keer met een 'haak-oog' naar het keukenraam gekeken..........

GRANNY'S HOUSE zei

Ik heb ook heel veel gordijntjes, spreien en kleedjes gehaakt, alles weggegeven en nu begin ik gewoon opnieuw, met kleedjes en dekens, want quilten zit er jammer genoeg noh niet in, maar ik blijf hopen.

Knuf Ines

Francien zei

Nou hier hangen ze nog hoor Ingrid en ben ook nog de zoveelste reserve aan het haken.....zo leuk om te doen altijd als je even wat anders tussendoor wilt doen...ook al worden ze misschien nooit meer opgehangen....stapels tafelkleedjes ook hier....gewoon...omdat het leuk is om te doen....de vogeltjes van jouw heb ik nog niet gedaan.....ze zijn hartstikke leuk ook....zullen best wel in mijn oude Durable boekjes staan...groetjes Francien.......

martine zei

Heel veel gordijntjes gehaakt en allemaal weggegooid na een verhuizing. Zo'n spijt van en inmiddels weer oude Durable boekjes op de kop getikt om ze weer eens te haken.

Betsie zei

Dat heb ik ook gedaan, voor het hele huis, maar liefs 11 gordijnen met roosjes!
Ook tafekleden, groot en klein, en nog een sprei!
Ja, inderdaad, ineens was het over!

Betsie!

jolanda zei

Ja hoor, ook ik heb gordijntjes gehaakt. En nu liggen er weer verscheidene gehaakte kleedjes in huis want daar kun je zo leuk mee decoreren. ;-))

Oma San... zei

mmm ik had ze wel, mijn moeder haakte ze.. nu ben ik ook aan het haken ( heb op youtube gekeken hoe het ook al weer moest en nu ben ik mijn omslagdoek aan het haken. Vanavond ga ik kijken of ik mijn quilt weer in mijn ring kan doen zodat ik een paar steekjes kan zetten...
Liefs San.

Anoniem zei

Ik heb ze laten hangen toen ik het huis van mijn moeder ging wonen. Als herinnering aan haar (zie haar nog zitten haken). Maar ook omdat ze zo stevig zijn i.v.m. Tarzannen en Janes aan katten hier in huis die graag achter vliegen gaan. Inmiddels ben ik ze boven al aan het vervangen, door.... weer gehaakte gordijnen :-) Ik doe niet mee met de mode, omdat ik ze altijd leuk heb gevonden.

*Marianne*
(lang geleden van het weblog van Libracat)

Marijke zei

Heb 2 jaar geleden nog gordijntjes gehaakt...
groetjes van Marijke

liliane bral zei

Pak die haaknaald maar weer vast Ingrid want in Nantes was het allemaal haakwerk, kantjes en bandjes wat de klok sloeg. Ik heb er de mooiste sjaals van kant met een gehaakt randje eraan gezien.
Ik heb gelezen dat je Bregje hebt moeten afgeven. Hoe droevig is dat! Met wie moet je nu gaan wandelen 's morgens? Of heb je daar geen zin meer in?

Lupineke zei

Tuuuuuurlijk heb ik gordijntjes gehaakt.. meters lang ;)!
Om met weemoed aan terug te denken!
Of ik ze nu nog op zou hangen weet ik niet, ik betwijfel het.. alhoewel.. het zou misschien best leuk zijn! Lieve groet!

Marguerite zei

Heb ook heel wat gordijntjes gehaakt. Hield ik het bij gordijntjes voor de korte afstand, deuren en kleine raampjes. Mijn oma haakte gordijnen voor mijn slaapkamerraam, ca. 3 meter breed en zo'n 40 cm hoog. Hele leuke met engeltjes en vlinders.
Heb nu ook nog gehaakte gordijntjes bij oudste dochter op de kamer. Jongste vond het niet passen in haar stoere zee/water/zeil/zwem kamer.

Emmy zei

wie weet wordt het weer HIP

Marians Quiltblog zei

Herkenbaar! Elk raam had een gehaakt "valletje". Tja, ook allemaal weer weggedaan!
Fijne avond,

Groet marian

Lida zei

Ja ik weet het nog goed, ik had ze ook en ook van die ronde hoepels met een kleedje erin voor het raam! Hartstikke knus, komt vast weer terug!
Groetjes

Rennie zei

Meters gehaakt. De hele boerderij hing er vol mee. Ook nog van die kleine vierkante ruitjes met plankjes er voor waar allemaal klein plantjes op stonden. Glazen deurtjes voor de kasten met allemaal gehaakte kastrandjes. Het haken zou ik nog wel leuk vinden, maar mijn smaak is teveel veranderd.

Jeanneke zei

Gordijnen, valletjes ( voor diverse huizen waar we gewoond hebben ), kastrandjes, tafelkleden en een tweepersoons beddesprei en niet alleen voor mezelf, ook voor buren en schoonfamilie. En niet te vergeten: inzetranden voor de lakentjes en sloopjes voor in de wieg en aan de klokkenkleedjes van ( Friese ) klokken van héél dun garen.
En van die mooie randen aan de handdoeken. Een paar dingen heb ik nog.
Nog altijd vind ik het heerlijk; om te zien en om te doen.
Fijne avond en groetjes,

Jeanneke.

@nke zei

Eindelijk kan ik m'n reactie kwijt. Al die kromme volten op het net. Laat de haakgolf maar komen, de naalden heb ik al uit het vet gehaald!

Alie zei

Ik heb ook nog besmet geweest met het gordijntjeshaakvirus. Zo leuk om te doen. Ik heb ze niet meer, dus dan ben ik niet hip als het weer in komt. maar gelukkig heb ik net een nieuwe en heel leuke hobby gevonden.

groetjes, Alie

groetjes, Alie

Rita zei

Ik heb ook heel veel meters gordijnen gehaakt en ze hebben ook heel lang voor de ramen gehangen. Inmiddels liggen ze keurig in de kast, eigenlijk best zonde. Misschien moet het weer "in" worden en kunnen we ze weer gebruiken. Gr. Rita

Anoniem zei

ik hou dr van en heb ook meters gehaakt uit t durable boekje en ariadne extra jhaken heerrrrlijk boven in de slaapkamer hangt nog steeds een lief randje ,word ik errug blij van :)
hil

Anoniem zei

I love these crochet curtains, I have just one with a flower on it.

susana zei

Och ja, meters gordijntjes haken! Uit de Ariadne, voor het hele huis, boven , beneden, keuken en toen met verhuizing . . . Weggegooid , niet door mij hoor, vind ik nog steeds heel jammer!
Nostalgie :0)

Annelies zei

Ook vele meters gehaakt aan gordijntjes en beddenspreien.

Anoniem zei

Natuurlijk ook gehaakt, maar waarom wachten totdat ze in zijn. Gewoon beginnen en zorgen dat ze weer in komen. Het is tenslotte een oude Hollandse knusseigheid ten top en dat kunnen we best wel gebruiken.

Birgitte aka Bietje zei

Ja, dat heb ik vroeger ook gedaan. Voor mijn eigen kamer thuis nog. En later voor de ramen van mijn eigen huisje (lees flatje). Heerlijke bezigheid en het zag er zo vertrouwd uit.
Nu wil ik graag een gordijn voor de achterdeur maken. Dat zo'n beetje de hele raam bedekt. Maar ik kan geen goed patroon vinden. Alle patroontjes zijn veel te klein. Dus zoek ik nog maar even verder.

Anoniem zei

zelf nooit gemaakt maar bij mijn moeder hingen ze wel. geen idee wat ermee is gebeurd. Misschien wordt het de volgende rage na de klosjes en vingerhoedjes

moessie zei

Ik heb er ook meters gehaakt en kleedjes kast randjes vind ze nog steeds leuk en wat het is niet in daar doe ik ook niet aan mee mijn huis ziet er niet uit als deze tijd zou mij er ook niet in thuis voelen tegenwoordig is het allemaal zo van het zelfde grijs taupe en wit nee ga mijn eigen weg lekker knus met zelf gemaakte handwerkjes
Groetjes corrie

Anoniem zei

Voor mijn vorige huis had ik ook meters gordijntjes gehaakt. Die hebben er gehangen tot we 10 jaar geleden zijn verhuisd. Ik durfde ze al niet eens meer te wassen, zo gaar waren ze.
Het had wel iets gezelligs.
In mijn huidige huis ligt er een gehaakt tafelkleed op de tafel uit een durable boekje, gehaakt in de jaren 80.
Groetjes Frea.

Toos zei

Al 36 jaar woon ik in ons huisje en al 36 jaar hangen er gehaakte gordijnen. De laatste 30 jaar met franje en gehaakte balletjes. De tweede serie hiervan hangt al weer wat jaartjes. Dochterlief heeft al aangegeven dat ik reserve gordijnen moet gaan haken. Ik krijg ruzie met haar als er geen gehaakte gordijnen hangen. En ooit, ik hoop pas in de verre toekomst wil zij en haar man in ons huisje gaan wonen. Maar met gehaakte gordijnen

Anoniem zei

Hoe moest dit ook al weer? Lang geleden heb ik ook valletjes gehaakt. Open vakje zijn 2 losse, dicht vakje 3 stokjes???? Wie kan weer even uitleg geven? En hoe ging het meerderen aan de zijkant ook alweer?
Groetjes, ingrid

Janny M. zei

Deze vogeltjes heb ik vroeger...45 jaar geleden...gehaakt.
Het vogeltjespatroon weer opnieuw opgezocht via google en overgetekend.
En weer aan het haken geslagen.
De vogeltjes blijven leuk.