Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 28 april 2014

"Maandag, wasdag"


Nee, eigenlijk niet, 
er wordt hier al de hele week gewassen.
Elke quilt mag van de muur, bank, stoel, bed, uit de mand, 
of van de stapel,
en gaat in de wasmachine op 40 graden.
Komt er dan lekker schoon en heerlijk fris ruikend uit, om zonder enig pardon in de wasdroger gestopt te worden.
Op de extra droog stand,...
jawel,...
dat doet deze Goof al jaren,
echt waar,....


Even bijkomen en uithangen op de stoel,


stapelen maar.


Met het verstand op nul, 
gaat het koppie van deze Goof eigenlijk alleen maar terug in de tijd.
Alle momenten met Bregje komen als vanzelf terug in gedachten.
Dat menig lezer van dit blog genoot van 'onze Ier, onze fotogenieke quiltdame', 
laten de vele lieve reacties op dit blog, Facebook en via de mail zien.

Dank daarvoor,
 het brengt een traan met meestal een lach.
Ondertussen zit de volgende quilt in de wasmachine.


Het is het blauwwitte Zaagtandje,
de tweede quilt die ik jaren geleden heb gemaakt, 
dus één van de oudste.
Welke quilts er nog in de wasmachine moeten?
de Nearly Insane, de Dronkemans pad, de Weddingring en de Sterretjes.
Het schiet al op.
O,
en de 6.552Vingerhoedjes niet te vergeten.

Fijne maandag allemaal,

31 opmerkingen:

Rita zei

Mijn wasmachine en droger zijn inmiddels klaar en ik sta inmiddels te strijken ( niet leuk) maar als dat straks allemaal weer netjes in de kast ligt, dan mag ik van mezelf weer met mijn lapjes aan de slag. Fijne dag en lieve groetjes, Rita

Dees zei

ohhhhh Ingrid, ik vind het nog altijd zo'n "eng"idee om zoiets moois zo hop in de machine en vooral droger! te stoppen maar tegelijkertijd vind ik dit weer zo'n ontzettend lekker verhaaltje omdat het laat zien hoezeer er wordt geleefd met jouw quilts!!!

Bernadette van Gils zei

zo, druk bezig met al je quilts. wat heb je er veel zeg
succes met wassen en drogen
begrijpelijk dat Bregje hierbij in je gedachten is, ze heeft van vele quilts het hele proces van knippen, naaien en doorquilten meegemaakt.
fijne dag en nogmaals sterkte
Bernadette

vero zei

dag Goofje, een fijne dag gewenst voor jou...op zo'n momenten ben ik niet zo goed met woorden...maar weet hoe je je voelt...dus een dikke knuffel uit het hart, vero xxx

quiltlodge gerda zei

Lieve Ingrid, mooie herinneringen om te koesteren. Nu nog met een glimlach en een traan maar over een poosje blijft alleen die hele grote mooie glimlach. Dikke knuffel.

Ingrid zei

Ha, hier gaan de quilts ook in de wasmachine en ook in de droger !! ze moeten er maar tegenkunnen zeg ik altijd.. Ze worden gebruikt, gaan muffig ruiken en dat moet dan echt schoongewassen worden. Heerlijk weer hoor, zn stapel frisse quilts !! succes !!

Handige Handjes zei

Ha, heerlijk...quiltwasdag. Ik ben ook zo'n stoere tante die een gloednieuwe, vers-van-de-pers-quilt hup...de wasmachine in stopt en vervolgens in de droger....Gaat altijd goed....maar een maandje geleden ging het echt gruwelijk mis! Ik had een wollen vulling gebruikt, en omdat er witte markeringen op stonden voor het quiltwerk, moest hij dus gewassen worden. Toen ik mijn quilt uit de machine haalde was het leed geschied: door de kracht van mijn wasmachine was de vulling door de stof gekomen. Het leek wel of er een heel leger eikenprocessierupsen er hun spinsel op gemaakt hadden. De quilt heeft ook nog een droogbeurt gehad in de wasdroger, maar dit gaf niet het resultaat waar ik op hoopte; dat alle vezels los zouden komen. Dit is me nog nooit overkomen, de quilt mag nu dienen als poezenslaapplaats [hij gaat er alleen niet op liggen, onze kater kiest liever een mooie quilt].
Het enige wat ik nog kan bedenken is dat ik een lang wasprogramma had gekozen, normaal kies in een wasje van een half uur. Dus voortaan toch een korte was...en hopen dat het eenmalig was.

Supergoof zei

zou het misschien door de wollen tussenvulling komen? Ik heb die zelf nog nooit gebruikt, maar het lijkt mij dat het daardoor komt? Echt BALEN!!!

Elza zei

Knap om dat te durven hup de wasmachine in en gewoon doorgaan. Wel heerlijk een stapel schone quiltwas.

Leeanne zei

Pure eye candy the pile of quilts!
Hello to you from Leeanne in New Zealand.

Ineke B zei

Wat heb je veel quilts gemaakt, wauw! Straks genieten als ze weer heerlijk schoon zijn.

Bedankt voor je leuke verhaal!

Liefs, Ineke

Annie zei

Wat zal het lekker ruiken, fris het nieuwe huis in ?

sylvia zei

met recht maandag-wasdag bij jou! En straks alles schoon en welriekend mee naar het nieuwe huis???

M Verheij zei

Wat heb jij een stapel prachtige quilt,in een woord SCHITTEREND

Anoniem zei

En met elke quilt probeer je je gedachten wat af te leiden en blijven de herinneringen komen...gewoon laten komen.missen zul je die lieve hond steeds,blijft hier ook al is het bijna een jaar geleden van onze Gijs-jeweetwelkater...
Wanneer mogen jullie verhuizen?
dikke knuf
groetjes,Truus uit Drenthe

Ieke zei

Oooh... had ik ook al maar zo'n mooie stapel quilts, die ik kon wassen. Ik ga mijn quilts ook maar eens lekker in de was gooien binnenkort. Gaan ze vast heerlijk van ruiken...

Anoniem zei

As I was told (and taught) by my grandmother in Prague, Czech Republic, Monday was always a wash day too. When I hit this day with my laundry, I always remember!
Love your piles of beautiful quilts - so cozy.
Have a great Spring, Greetings from Jana

Maria zei

Wat een stapel , en nu allemaal weer mooi gewassen; voor in t'nieuwe huis waarschijnlijk, waar haal je de energie steeds weer? Ik wou dat ik een beetje jou was .

KijkDaarIs zei

Huh..bregje...?
Ahh gossie..dat heb ik gemist..wat zul je d'r missen..gelukkig heb je wel heel veel lieve.herinneringen. Aan het lieve dier!!

Francien zei

Ik ben nog steeds huiverig als ik mijn wandquiltjes in de machine stop...jij had me daartoe overgehaald en bij de eerste quilt zat ik nog voor de wasmachine met ogen dicht en dan stiekum met één oog toch kijken...gaat altijd goed ook...en ja....je mooie meid Bregje....wat zul je ze missen....en ik haar foto`s en verhaaltjes ook.....maar goed....wat een rijkdom je stapel met quilts...prachtig!!...hou je taai...de pijn wordt minder van het verlies....

Shirley zei

Je hebt machinewasbare en handwas wollen vulling (zalig spul, wollen vulling, ik wil niet anders meer). Dus Dat ligt aan de vulling die duidelijk niet voor machinewassen is bestemd, er ontbreekt dan een lijmlaag die de lagen vulling vasthouden (je voelt het verschil amper), ik heb dit horrorverhaal ook meegemaakt een paar jaar geleden, niets helpt. Ik heb de bies er af gehaald, het quiltwerk uitgehaald en toen kon ik de top en backing lostrekken van de vulling. En toen gewoon alsof er niets was gebeurd opnieuw sandwichen en quilten! Met de juiste vulling die ik wel tevoren had getest op wasbaarheid. Sindsdien test ik het altijd op een proefquiltje van 10x10 in de was.

jolanda zei

Dat geloof ik graag dat je erg veel aan Bregje denkt. Ze laat natuurlijk een grote lege plek achter. In gedachten zie ik haar nu rennen over de eeuwige jachtvelden... neus in de wind met kleine grote vriend Yeppe op haar hielen.

Wietskes Quilts zei

Heerlijk, verhuizen. Iets moois om naar uit te zien!
groetjes
Wietske

Supergoof zei

dames, ik ben echt nog niet aan het verhuizen,..... :o)

Oma San... zei

Lieve Ingrid, nog steeds schiet ik vol... dit komt a) doordat ik nog steeds de pijn voel van mijn overleden bulldog Tess, b) ik zo emotioneel als de pest ben omdat mij morgen een operatie te wachten staat waar ik niet blij mee ben maar vooral c) omdat ik totaal verliefd op die heerlijke smoel van Bregje was ( haar ook geregeld ergens zag en dan heel hard riep:"daar heb je Bregje!" zodat mijn hubje zich afvroeg wie in hemelsnaam Bregje was...) goed, maar vooral omdat ik zo goed weet hoe jij je voelt... Sterkte liefs San.

Yvonne zei

Wat zal het heerlijk fris ruiken bij jou met al die schone quilts!

Lupineke zei

Goed plan om al je quilts te wassen! Al doende en wassende krijgen de herinneringen aan Bregje zeker een heel warm plekje in je hart en huis.. wat zullen jullie haar missen!! Sterkte, lieve Goof!

Wendy zei

Such beautiful quilts...I love when a quilt is fresh from washing...the fresh smell is so wonderful and makes you want to curl up under them.

Alie zei

o, wat veel quilts. Al die steekjes. Ik heb geen droger meer, dus als ik ooit een quilt af krijg, hoeft ie er ook niet in. Maar wat een heerlijke stapel van die mooie dingen. Ik zal voorlopig al blij zijn met een. En ik kan me heel goed voorstellen dat je je hond mist. Ik heb nog niet zo veel op je blog gelezen dat ik haar ken, maar het is altijd verdrietig om een huisdier te moeten missen. Sterkte ermee

groetjes, Alie

Lida zei

Hier geen quilts in de wasmachine, Tara houdt niet van dekens om op te liggen, zo nu en dan veegt ze haar snuit eraan af, maar met een vochtig doekje is veel te redden.
Straks alles voorjaarsschoon!
Groetjes
Lida

Anoniem zei

19 quilts en dan tel je nog niet de quilts erbij die je weggeschonken hebt. Wat een vorstelijk bezit. ook heerlijk dat alles weer schoon en fris is. Groetjes Wilma