Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

dinsdag 10 maart 2015

"Een serieuze kwestie,..."


POTJANDOSIE GOOF.
Uhm,
is er iets Kleine Muis?
JAZEKER.
Het is dinsdag,
diamantendag,
en je hebt de afgelopen weken helemaal niets gedaan,
dan smoesjes verkondigen,
van,
 ik heb geen tijd door de patronen & dat Margootjemonster,...

Je hebt zelfs al 2 weken geen quiltlapje meer aangeraakt.
Dat kan niet Goof.
Wij hadden een AFSPRAAK.
Jij zou diamanten maken,
en ik, Kleine Muis, mag ze showen.
Nou,
er is geen diamant, 
dus geen show.
Ik ben er klaar mee.
Ik heb een besluit genomen.


IK GA VERHUIZEN.
...
...
...
Oeps,...
nee hè,...

Waar is het blokkenboek?


Gevonden,
het lag gewoon onder handbereik.


En daar ging Goof, ikke dus, snel aan de slag.
Kleine Muis bleef er bij staan,
met zijn handjes in z'n zij.
Hij bleef me al die tijd in de gaten houden coachen,
totdat de diamant af was.
Holde meteen met de diamantenbuit naar zijn balkonnetje,...
En,


TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,
daar is diamant nummero 41.
En?
Ben je nu blij, Kleine Muis?
Nou,...
het is niet onaardig bedoeld Goof,
maar nu je het toch vraagt,
je hebt ze weleens mooier gemaakt.


Je moet maar eens goed oefenen.
...
...
;o)

Fijne dinsdag allemaal,
en

18 opmerkingen:

Rita zei

Fijn dat jouw muisje je agenda bijhoudt en zorgt dat er voldoende blokjes worden gemaakt en geshowd, want ja je hebt het nu reuze druk met Margootje. gr. en een fijne dag. Rita

Bernadette van Gils zei

Nou nou Kleine Muis je bent wel erg streng tegen SuperGoof. Zij kan er ook niks aan doen dat al die mensen dat mooie patroon willen en dat ze daar zo druk mee is.
Die diamanten komen vanzelf weer, dus een beetje geduld mag je wel hebben Kleine Muis.
En vind je Margootje niet lief of ben je een klein beetje jaloers op die kleine dame?
Dat hoeft niet want jij blijft hoofd van de showafdeling heb ik gehoord :-)
Groetjes
Bernadette

Annie zei

Geweldig verhaal, zo is er toch weer een diamantje klaar !

Margot zei

Hilarisch !! Zo is het eigenlijk ook wel een leuke muis ! ( dreigerig)
Maar het is ALWEER een diamant !!!

Dees zei

hihi die handjes in zijn zij....hij is er echt KLAAR MEE! dat zie je zo! maar toch weer zijn zinnetje gekregen.....hij is dan ook wel erg lief...fijne dinsdag!!!!

Carin Wijnand zei

:) heerlijk!

Anoniem zei

Even een bericht voor Kleine Muis: Het is natuurlijk prima dat jij Goof zo af en toe een beetje bij de les houdt als het gaat over het nakomen van een door haar zelf bedacht tijdschema, maar in het leven is het nu eenmaal een kwestie van geven en nemen, Kleine Muis! Jij geniet het voorrecht dat je met je rode schoenen bovenop al die prachtige stofjes en lapjes mag staan en nieuwe diamantjes mag showen zodra ze klaar zijn. En dan is het niet eerlijk dat je zo'n kritiek hebt op Goof; haar productiviteit én de kwaliteit van haar werk zijn namelijk van dien aard dat je er U tegen mag zeggen. Zo, dat moest maar eens gezegd worden!

Maria

Lida zei

Ja Goof oefenen maar! LOL! Weer een enig verhaaltje waardoor ik kan lachen en even mijn zinnen verzet! Bedankt had het nodig! Groetjes
Lida

Marjolein den Boer zei

Wat goed van Kleine Muis dat hij zo vasthoudt aan de oorspronkelijke planning. Heerlijk die armpjes in de zij en z'n strenge/coachende blik. Zo'n drilmeester kunnen we allemaal wel gebruiken op z'n tijd... ;-)

Floor zei

Kleine muis, niet zo streng zijn hoor, misschien moet je ook eens met Margootje gaan spelen (of zij met jou), wordt vast heel leuk.

Joan Ottevanger zei

Handig zo'n huisgenootje maar hij is wel een beertje erg streng voor je hoor. Je blokje ziet er in mijn ogen prachtig uit.

Jeanine D'Arras zei

Margootjemonster ? Kleine muis dat klinkt een beetje jarloers ! Anders kom je maar eens bij mij logeren, ik kan wel zo'n coach als jij gebruiken. En kaas eten we ook graag...
Denk er maar eens over na.
Liefs
Jeanine

Wilma zei

Kleine Muis? wil je misschien een tijdje bij mij komen wonen en mij een beetje coachen? of heb je nog broertjes, met dezelfde talenten als jij, die een huisje zoeken?
Ik woon in een mooi vissersdorp met lekkere koeken......

jolanda zei

Kijk, dat zou ik nou ook goed kunnen gebruiken. Maar dan eentje die me ervan weerhoudt telkens weer met iets nieuws te beginnen voor het oude af is. ;-))))
Mooi blokje weer!

Anny zei

Ha, ha, die muis is wel streng he? Als ie echt wil veranderen van huis mag hij hier wel komen wonen want er komt hier niks van lapjes aan elkaar zetten. Nou ja vanmiddag onder de koffie -even tellen- nou, toch nog 8 vingerhoedlapjes aan elkaar...

The Dutchess zei

Wat super leuk...!!!!

Supergoof zei

Ik vind jullie reacties GEWELDIG!!!
:o)

erika zei

Ai, kleine muis toch ! Niet zo streng zijn voor Goof, hoor. En probeer eens vriendschap te sluiten met Margootje, het is zo'n lief klein hummeltje... Ga haar maar eens een muizenaaitje geven.