zaterdag 23 juli 2011

"Sarah Morrell"

100_1755

Jullie hebben nog wat van me tegoed.
Begin mei heb ik de Sarah Morrell doorgequilt en aan ons mam gegeven. Ze was er héél erg blij mee, en de Morrellies liggen te pronken op haar bed!

100_1754

De Morrell is niet intensief doorgequilt maar, zo vinden ons mam en ik alletwee, wel heel erg mooi,…
De Broderie Perse blokken hebben allemaal een doorgequilt hart gekregen, dat past wel bij zo'n poëzieplaatje,…

100_1756

De andere blokken kregen als quiltpatroontje 'gewoon' zomaar iets dat ik op dat moment leuk vond om te quilten,…
De foto's doen de Morrellies trouwens absoluut geen recht. In het 'echie' is de achtergrondstof beige gekleurd, in plaats van het spierwitte dat je nu ziet.

100_1758

Deze foto, die genomen is zonder flits, lijkt er meer op.  Het is een schattig Broderie Perse blok met kleine vogeltjes en het hart lijkt er wonderwel bij te passen.

De blauwe stift is er trouwens goed uitgegaan. Want natuurlijk is ook deze quilt gewoon in de wasmachine gestopt, op een programma van 40 graden gewassen met normaal wasmiddel, niets speciaals.
Daarna was de droger aan de beurt, en ook dat ging helemaal goed, geen centje pijn.

100_1762

Hier werd, nog voor het wassen en drogen, het biesje vastgezet.
Deze keer een eitje, de achterkantstof is simpelweg omgeslagen naar de voorkant en met kleine steekjes vastgezet. Het staat heel erg leuk!

100_1767

Ons mam is ontzettend blij met haar Sarah Morrell quilt. De quilt komt ook heel mooi uit in haar slaapkamer, en lijkt er zelfs speciaal voor gemaakt te zijn. Iedereen die op bezoek komt, wordt meteen 'meegesleurd' naar de Morrellies. "Kijk toch eens wat 'Onsingrid' heeft gemaakt!

Ze is apetrots,…ons mam,… lief hè,…

100_1768

Nog een laatste foto van de Sarah Morrell, spierwit geworden van de schrik door de flits van het fototoestel,…

100_1770

Dag Morrellies, veel plezier bij ons mam!

En dan wil ik toch echt eventjes Dorry 'toespreken',…

" Lieve meid, bedankt dat ik de Sarah Morrell voor je keileuke quiltwinkeltje in het mooie Brabantse land, mocht maken. Het was voor mij een eer en 'n enorme uitdaging met alle bijzondere Broderie Perse blokken, een techniek die ik immers nog nooit had gedaan. Ook het werken met lapjes die me toegestuurd werden, was héél spannend. De Sarah Morrelquilt is een quilt waar je of niets mee hebt, of op slag verliefd op wordt, en voor mij was het inderdaad liefde op 't eerste gezicht toen je me 'n foto toemailde.
Dorry dankjewel voor deze prachtquilt!

De Morrell Quilt werd als BOM door Supergoof, met veel plezier, in opdracht voor, en met stofjes van Quilt it & Dotty gemaakt. Het fotoboek van de Morrellies kun je hier vinden. Het patroon is van Di Ford. Over het maakproces zijn vele verhaaltjes geschreven, heb je zin om ze na te lezen dan kun je ze hier (klik) vinden. Het meest recente verhaaltje staat bovenaan, de allereerste komt als laatste.
En wellicht ten overvloedde, maar voor hen die het niet weten,… alle quilts worden door deze Goof helemaal met de hand gemaakt, en met liefde!

Fijne zondag allemaal!

Dit is een verhaaltje dat eerst op www.supergoofweb-log.nl stond. Ik ga proberen om wat verhaaltjes van weblog die daar nog staan, over te plaatsen,... ben benieuwd!
De reacties kan ik waarschijnlijk niet mee verhuizen,...


2 opmerkingen:

Caron Mosey zei

Your quilt is beautiful! I love all the blocks, and the colors are perfect! I also love the quilt on your blog background! Thanks for linking to it on my blog as well.

Debbie zei

Love your Sarah Morell quilt and congratulations on actually finishing it. mine is only Half done so far. Your broderie perse is exquisite. Debbie in Australia