dinsdag 17 april 2007

"De blauw-witte"


In mei 2006 ben ik begonnen met Sylvia's Bridal Sampler. Deze quilt is door de romanschrijfster xc2xa9Jennifer Chiaverini samengesteld uit 140 oude en nieuwe patronen. Voorafgaande had ik al wat romannetjes van haar gelezen. Het zijn verhalen die vlot weglezen, en waarbij me maar xc3xa9xc3xa9n dingetje dwars zat! "IK WIL OOK EEN WEEK OP CURSUS BIJ SYLVIA, snif". Degene die de boeken leuk vindt, snapt vast wel wat ik bedoel,...
Af en toe zette Jennifer Chiaverini een patroontje op haar site dat je kon downloaden. Ik had in het begin nogal wat problemen met het uitprinten daarvan. Niets hielp, totdat ik besloot de patronen gewoon uit te printen en ze uiteindelijk te vergroten in de juiste maat.  Zo dat was gebeurd, ik kon beginnen!
De quilt heb ik uit blauwe en witte stofjes gemaakt. ik denk dat het er in totaal zo'n 200 verschillende zijn geworden. De blokken die af waren mailde ik naar Jennifer en zij plaatste ze in haar gallery .
Toen de top af was heb ik hem buiten laten wapperen en deze foto ook weer doorgemaild. Dat zorgde voor leuke Amerikaanse en Nederlandse reacties op het "typical dutch landscape". Ik geloof dat dat in September was.

Na hem even weggelegd te hebben, ben ik in januari begonnen met het doorquilten. Af en toe, want tegenwoordig werk ik aan verschillende quilts tegelijk. Ik heb nu zo'n 9 banen gedaan, dus het begint al wat te worden. Verschillende huisgenoten zeggen al verdacht vaak dat die "blauw-witte" wel erg mooi wordt, daar kun je vast heerlijk onder liggen. Ja, dat weet ik wel zeker, want de achterkant is van witte flanel. Gewoon een beddenlaken van de markt, en is heerlijk zacht, ook tijdens het quilten,..
Misschien heb je nu ook zin gekregen deze quilt te gaan maken??
 DOEN!!

8 opmerkingen:

Wilma zei

Heel erg mooi!!! Staat op mijn verlanglijstje. Maar moet van mijzelf eerst dear jane afmaken....
Ik heb je blokken van dichtbij bewonderd en wil nu wel weer erg graag.....MOOI!!!!

Hester zei

jeeee, wat ben je al ver met het quilten. De mijn ligt nu in de kast ik vond het na het weekend te warm om te quilten, maar nu het kouder is haal ik hem er maar weer uit. We moeten echt een keer een dag afspreken met de andere sbsxc3xa9rs. Ene zo'n een quilt week wil ik ook wel.
We hebben vorige week uit het laatste boek de quilt quiz gedaan. Was erg leuk. Quilt ze en je heb mij zover gekregen dat ik ook zo mijn quilt uit de kast ga halen. Zo zie je we inspireren elkaar.

Betsie zei

Schitterend, wat wordt ie mooi!!!!
Wil ik ook een keer maken!!

marian'ne m zei

OOO wat mooi, de kleuren ook !!!
Ja krijg er wel zin in, maar deze waag ik mij niet aan :-)).

Corrie zei

Ingrid, ik waag me helemaal niet aan quilten hoewel ik het wel graag eens zou willen, zoiets moet groeien bij me en ik doe al zoveel andere dingen. Maar wat is dit ook weer prachtig!!! Wat een enorm werk is dat zeg. COMPLIMENTEN!!

Francisca R. zei

Hxc3xa8 Ingrid, je hebt me weer even wakker geschud uit m'n SBS-winterslaapje......
Ik ben nog maar een SBS-kleuter met m''n ca. 40 blokken....toch hoop ik dat de mijne ook ooit in de wind hangt te wapperen.
Hester, ik ben het helemaal eens met je voorstel om een dag bij elkaar te komen!

ingrid h.g. zei

Zo'n dag lijkt me leuk!

Juul :o) zei

PRACHTIG!
:o)