Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

zaterdag 11 augustus 2007

"Van de Nationale Dipdag,...en 'n quiltje"


De vierde dag in een kraamgezin, is altijd een heftige dag. Het is DE DAG waarop er meestal iets mis gaat. Het slaaptekort, de hormonen, de borststuwing,....en, niet te vergeten, die rothechtingen, het  wordt de kersverse moeder nu echt allemaal te veel.
Er hoeft dan ook maar iets te gebeuren of het is huilen geblazen,... En dat "iets" kan iets heel onbenulligs zijn,...
Vaak waarschuw ik 'pa en ma' van-te-voren al, voor deze "Nationale Dipdag",...  Want een niet opgehangen lijntje voor alle cadeau-gekregen kleertjes, kan al bijna aanleiding geven voor een echtscheiding,....pfffffffff,......
Daarom wil ik graag rust aan het eind van zo'n hectische werkdag. Gisteren was het weer zover,... de vierde dag. Het was me gelukt om de gemoederen te bedaren,..... 't gezin was er zonder kleerscheuren doorheen gekomen.
Toen ik thuis kwam, had ik mijn eigen "Nu-Even-Niet-Moment",... 'Moeders' trok zich terug op haar handwerkkamer,.... en besloot om aan een werkje te beginnen van de pakjespost van Bep.


Het is een klein quiltje over twee oude vriendinnen, en reuzeleuk om te maken,....
Ik trok nog eventjes een laatje uit m'n, jullie nu welbekende, laatjeskast,....


Want ik had nog wat verschillende kleurtjes garen nodig. De klosjes heb ik lang geleden van mijn schoonmoeder gekregen, ze zijn volgens mij best wel oud,....
Af en toe keek ik eens voor me uit naar buiten,....


Hmmm, je zou niet zeggen dat 5 minuten verderop het drukke Zwolle begint,.....
Ik kwam heerlijk tot rust. Lekker eventjes met m'n eigen gedachten, en zo'n grappig klein quiltje dat mooi opschoot. Ik zat zelfs al een beetje te prakkizeren aan wie, ik het zou geven. Ik weet wel iemand,....


Wat denk jij, Joep, zou ze het leuk vinden,......?

29 opmerkingen:

Gerrie v.W.-v.N. zei

Goeie morgen Ingrid .
Net gelezen over je dipdag verhaal . Jij bent een echte vakvrouw en moet zeker ook de nodige psychologie bij de hand hebben .
Laatst zag ik op TV een kraamverzorgster bezig en dacht toen gelijk aan je .
Misschien heb je het ook wel gezien ik dacht in een actualiteiten programma .
Ze stond de baby lekker te badderen in zo,n modern babybad-emmergeval .Oh nu zie ik je al lachen .
En toen moest ik weer denken aan een onverwachte ontmoeting aan het Noordeinde in den Haag , bijna bij Beatrix voor de deur .
Daar zie ik plotseling een goede kennis die me vreugdevol tegemoet komt . Ze verteld me dat ze voor het eerst echt Oma wordt . En dan moet ze daar op die bijna koninklijke plek mij haar aankoop laten zien .Een nogal groot pak en dan zie ik zo,n babybadder-emmer .Nog nooit eerder gezien en zij kende het ook niet , totdat haar dochter dit op haar verlanglijstje had staan .
En ja Oma,s gaan graag op pad om mooie spulletjes voor hun kleinkindjes te kopen .
Maar echt deze Oma vond zo,n emmer maar niks en toch heeft ze het gekocht . Ik zie ons daar nog staan om het ding te bekijken en dan pakt ze het weer in en ja dan ben ik nu wel even stil , . want deze Oma mocht niet oud worden .
Ze was zo,n vrolijk mens en altijd ijverig .
Elke Pasar Malam stond ze met haar man heerlijke pisang goreng te bakken .
Zo brengt jouw verhaal weer allerlei gedachten over lang vervlogen tijden naar boven .

En dat jij rust zoekt bij thuiskomst met zo,n Beb pakketje dat kan ik goed begrijpen .
Ik werkte jarenlang in de psychiatrie ( Bezigheids therapie )en als ik dan huiswaarts ging naar m,n flatje zeshoog , was ik heel blij om heel alleen in de lift te staan .

Voor vandaag wens ik je alle goeds en als je het nodig hebt ook de rust !
Groetjes , Gerrie

Bep zei

Ingrid,vandaag weer een verhaaltje om over na te denken,het raakt de gevoelens weer,trots dat je de rust in mijn kleedje vind,Bep

YokkoBears zei

Ja joh, die dip-dag ....
En wat heb je hier een leuk verhaal van gemaakt, precies zoals het zo vaak toch gaat.
Mooi omschreven, mooi beschreven.

En dan heb je thuis even die rust nodig, herken dat goed.

Mooi weer zo'n laadje met oude klosjes.
Joep, die daar heerlijk ligt.
En dan ook nog een view op Zwollywood.

Astrid zei

Dat wordt vast een schattig quiltje Ingrid. Heerlijk zoals jij heel herkenbaar beschrijft hoe zo'n dipdag kan verlopen. Zie ik daar trouwens M&M's liggen?? hihihihihi

Mary zei

wat weer een mooi pakket van Bep !! en kan me gelukkig niets meer van de "dipdagen" herinneren ....
ik heb nog wel een praktisch vraagje: kom je nog wel eens (plastic) strikslips tegen; ze blijken nl niet meer in de verkoop te zijn volgens de Hema, en ze zijn eigenlijk nodig voor babypakketten voor Roemenie .. wie o wie kan ons helpen ??? heb al op internet gezocht, maar helaas ook niets kunnen vinden ...

katrien zei

Wat kun jij dat allemaal mooi neerpennen.
gelukkig kun je het ook van je afzetten door je hobby.Ziet er trouwens een mooi quiltje uit.

Yvonne V zei

Heerlijk na zo'n 'crisisdag' even tijd voor jezelf en dan zo'n schattig nieuw patroontje/quiltje om te maken. Daar fleurt een mens weer helemaal van op. Veel plezier en ik ben benieuwd naar het eindresultaat! En..... als ik denk aan degeen voor wie ik denk dat het eindresultaat is, dan zal ze er zxc3xa9ker blij mee zijn :o)

lynda zei

Ingrid ik vind het zo knap van je om dit werk wat eigenlijk begeleiden psycholoog zijn manager huishoudelijke hulp en noem nog meer,te doen je staat voor leuke en minder leuke situaties.Knap hoor.En turlijk moet je je soms even terugtrekken.En bep helpt altijd,ik wordt zo vrolijk van haar pakketjespost.Ik ben ook blij om te zien dat je hem ook nog niet afhebt of misschien nu wel.Fijne dag en als je moet werken,veel succes liefs lynda

MaRia zei

Ingrid, het lijkt me een goed gevoel te geven als het je lukt om op zo'n hectische dag alles in goede banen te leiden. Aan het eind van de dag voel je wel dat dat energie kostte. Een heerlijke manier om te ontspannen met zoiets moois. Ik dacht eerst dat er kralen lagen en vroeg me af, waar die dan verwerkt moesten worden, maar toen las ik de reactie van Astrid: M & M's!
De ontvangster van dit quiltje mag alsvast haar handjes samenknijpen!

antoinette zei

hallo,wat heb je toch een mooi verhaal geschreven,en wat een mooi uitzicht heb je,
tis echt genieten van jouw verhalen,DANKJEWEL....
een fijn weekend en de quiltgroetjes van Antoinette

marian'ne m zei

Wat fijn dat het allemaal kan !!!

Jij het opvangen, de kraamvrouw xc3xa9n gezin het uiten, jij weer het rusten !!!!!

KIJK UIT..... M&M's geven ontiegelijk AF !!!!!
(wel lekker:-)))).

Annelies zei

Bekend quiltje. Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en krijg er nog steeds leuke reacties op. Ik snapte die gekleurde kralen al niet die ernaast lagen. Vond dat helemaal niet bij jouw "kleuren" passen. Inmiddels heb ik uit de reacties begrepen dat ik het totaal verkeerd heb gezien.

Margeeth zei

Heel herkenbaar, Ingrid, die Dip-dag. Alleen kwam hij bij mijn jongste niet op de vierde maar op de vijfde dag en laat ik toen net de twee oppasjes (tieners nog) van oudste op kraamvisite hebben gekregen. Die heb ik dus luid huilend ontvangen, ondertussen minstens net zo luid roepend dat dit er gewoon bijhoorde en er echt niks aan de hand was. Ze wisten niet hoe snel weer weg te komen, onze kraamverzorgende lag zowat dubbel van het lachten.......

marian'ne m zei

O ja ....

Ik denk dat ze het hxc3xa9xc3xa9l leuk zal vinden ;-))).

anneke zei

gelukkig nooit gedipt, terwijl ik toch vier keer in het kraambed gelegen heb. bij de laatste had ik toen inmiddels de vijfde kraamhulp aan het bed, dus het had best gekund ;-)

het quiltje ziet er alweer leuk uit.
heerlijk bezigheidstherapie.

groetjes

Hilly zei

Kijk dit vind ik nou leuk om te lezen ,zo leer ik ook ns wat over "kramen" wat grappig dat ook zoiets bij alle mensen eigenlijk "vast" ligt.We denken altijd dat we uniek zijn ,maar voor zoveel is een "standaardprocedure"....rond je 30e/40e...noem maar op.
Leuk dat jij je daar op in kunt stellen en daar dan weer mee om moet gaan .Geen idee wat er allemaal bij komt kijken ,maar door jouw verhalen wel zo langzamerhand,superleuk en ...wat een heerlijk uitzicht om bij te komen en lekker dat iedereen je dan ook even met rust kan laten....maar om dan meteen met een quilt te beginnen...hihi ...lekker naar buiten staren zou ik doen...groeten Hil

jose zei

Ingrid wat een heerlijk herkenbaar verhaal.Dit heb ik in het ziekenhuis gehad bij mijn dochter. Het was een keizersnee.Zalig dat je je dan terug kunt trekken, en die kans ook krijgt thuis. Wat een schattig quiltje van bep. Ik heb haar haas gemaakt.
Leuke pakketjes heeft zij.En wat een mooi uitzicht om jaloers op te zijn. Mijn DH zou die rust geweldig vinden.

Melissa zei

Haha dat kan ik wel herinneren met mijn vorige stiefmoeder. Is echt vreselijk..

Wat een schattig quiltje trouwens, ben je al ver? :)

Liefs,
Melissa

marian'ne m zei

Ha I, erg uitgeteld !!!!?

groetjes van Ingrid H.G. zei

Ga vooral zo door met het vertellen van die mooie verhalen,... Ook al reageer ik op dit moment zelf nauwelijks, ik vind ze geweldig om te lezen :o)

En inderdaad, ben ik aan het eind van m'n werkdag behoorlijk uitgeteld,.... ;o)

Gisteren zelfs niet gekeken naar m'n handwerkspullen, en dat mag in de krant,.......want dat is voor mijn doen,... uitzonderlijk :o)

corry zei

Wat je schrijft is zo herkenbaar. Later lach je erom, maar op dat moment is de roze wolk ver te zoeken! Wat een leuk werkje heb je onderhanden om bij tot rust te komen!

Marianne zei

Je dipdagje is gelukkig nog goed afgelopen. Gelukkig dat het een bekend verschijnsel is, al wordt het niet overal even goed begrepen.
Wat een leuk pakketje! Ik ga snel eens kijken via de link.

Leuk dat je Joep ook voorstelt ;-)Poezen vinden dekentjes sowieso altijd lekker om uit te proberen!

groetjes van Ingrid H.G. zei

Oh Marianne, het is niet mijn dipdag, dat scheelt weer,.... Ik ben gewoon een coach :o)

groetjes van Ingrid H.G. zei

Joep is onze oudste kater, en ook al weer zo fotogeniek ;o)

Marijna zei

Ach ja, die 4e dag tranen! Hoort er gewoon bij hxc3xa9! Leuk quiltje wordt het. Jullie Joep ziet er gezellig uit. Onze Joep(ja onze kat heet ook Joep)ligt nu voor mijn beeldscherm. Meestal komt ie vxc3xb3xc3xb3r het toetsenbord liggen en dqan ook nog over een arm. Lekker handig om te tikken!

Corrie zei

Onze oudste is 38, de tweede 35 en de jongste 28 en die dipdagen vergeet ik nooit, had iemand toen maar verteld dat ze erbij hoorden, ik dacht echt dat het fout ging met me, maar alles kwam goed natuurlijk :- )
Ingrid, ook het zoeken en gewoon nemen van rust is iets waar ik nu echt voor ga, zeg dan ook gewoon, "nee nu even niet!" Had ik dat ook maar eerder geweten, ik holde maar door. Ik zeg het nu ook tegen jongere mensen, nxc3xa9xc3xa9m die rust, zorg goed voor jezelf. Maar ja, ze hebben het zo druk.
Wat een heerlijke plek heb jij Ingrid om bij tekomen, dat uitzicht en al die landelijke bezigheden brengen je weer tot jezelf. Ik zie hier in de omgeving ook al die hooirollen liggen en ik snap dat het zo moet in deze tijd, maar wat mis ik die hooi-oppers, wat was dxc3xa1t altijd een mooi gezicht.
Ook Gerrie's verhaal maakte indruk op me, zoals altijd trouwens. En je quiltje doet me zxc3xb3 denken aan de borduurtjes die ik maak voor het hartenproject, die gaan ook over twee vriendinnen en over vriendschap. Heel kostbaar om zoiets te krijgen, mede door de onderliggende gedachte. Ik heb het nooit eerder gezien, maar ja ik ben ook niet bij op quiltgebied.

Juul :o) zei

Hoi Ingrid, ik had even een internet-dip-weekend..., wat heel goed was voor m'n borduurwerk.
(alleen niet voor m'n "bij-lees-werk", help)
:o)
De 4e dag dip heb ik natxc3xbaxc3xbarlijk ook gehad, maar ik wist er wel vanaf.

Wat heb je weer een leuk verslag van je dag gemaakt!
Lief quiltje, en Joep knikt!
Ik ben benieuwd naar het vervolg!
>>>>>>>>>

dijn/audrey zei

Ah jaaaa, de babyblues.... En wat GOED van jou, om alles in goede banen te blijven leiden. Eigenlijk zou jij zo'n Saartjesschort en -muts op moeten hebben, van Swiebertje.

Mmmm, ben weer aardig benieuwd naar je quiltje!

groetjes van Ingrid H.G. zei

@Dijn, ik vind Saartje een lieve schat, maar haar kledingkeuze is niet de mijne,....
;o)

pssst,....'t wordt 'n leuk quiltje,....