Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

zondag 25 september 2011

"Bordurende Quiltster/ Quiltende Borduurster?"

©supergoof
Wat was ik nu eigenlijk de afgelopen weken tijdens de weblogmigratie aan het doen?

Allereerst natuurlijk op pad met m'n collega de ooievaar. Er is 'n machtig mooi klein mensenkind op de wereld gekomen. Proficiat allemaal!
Ondertussen werd er ook wat gewerkt in het nieuwe oude huis. Er is hier nog genoeg te doen, alles moet net 'n beetje handiger opgeborgen worden. Spulletjes die overal liggen en op het moment suprème onvindbaar zijn, tjongejonge daar word ik knap onrustig van,... en ook zeer irritant, onhandelbaar, lichtgeraakt met 'n zeer kort lontje & strontvervelend zo weet mijn omgeving me zeer gedecideerd te vertellen,... Kijk dàt vind ik dan weer zo onaardig,...

Dat borduurtje wat je hierboven ziet is 'n piepklein dingetje van 24 bij 21 cm. Het was 'n heel gewriemel om het netjes voor mekaar te krijgen. Natuurlijk waren eerst de lapjes voor de dag gehaald,... deze Goof is tenslotte een quiltster geen borduurster,...

De mandjes en de Dancing Dollies waren de afgelopen maanden beslist veel aandacht te kort gekomen.

Helaas voor hen is daar geen verandering in gekomen.

Ik zat wat te rommelen in de bakken met lapjes, keek naar alles  wat er gemaakt was en baalde enorm dat er niet even op 't oude vertrouwde Supergoofweb-log gekeken kon worden,... Dat weblog was zo'n handig naslagwerk. Alles kon ik erop vinden. Nu dus niet meer!
Bah!
Weg met de lapjes!!!

Tijd voor iets kleins dat er al jaren lag, dat altijd opzij geschoven werd, omdat 't quilten bovenaan het lijstje stond.

Goof ging weer borduren, samen met de leesbril en een sterk vergrotende lamp, dat wel,...
Toen 't merklapje gezellig op de muur geprikt was,... een Goofs gebruik,... ach een lijstje komt ooit nog wel,... kreeg ik er helemaal goede zin van,...


  Een Frans alfabet in prachtige borduursteken was 't volgende klusje. Ook dat is af, niet  kunnen bloggen is soms een voordeel,... Het alfabet komt binnenkort in z'n geheel nog wel aan bod, hier in  het Bloggervakantiehuis.

Achter de schermen bij Blogger valt het overigens best wel mee. Het is even wennen, en soms gaat het  helemaal finaal mis. Er zijn echter een paar dingen die me tot nu toe niet willen lukken. De kopfoto wil maar niet in het midden gaan staan. En ook al is het een knotsgek en grappig zonnetje, weten jullie nog dat het de rand van de Sarah Morrellquilt is, een krans 'hoort' eigenlijk bij Supergoof, maar misschien wordt 't dan een beetje te druk?


    Effe kijken of het iets is. Wat vinden jullie?

    Fijne zondagmiddag!

27 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Wat blijft het toch een mooie krans en je kan hem het hele jaar door laten hangen.
Je borduurtjes zijn prachtig geworden, ik ben ook vreemd aan het gaan, brei me suf en zie alleen maar aapjes ;-)

Groetjes
Ines

Edith zei

Dag Ingrid,
Wat ben je weer met mooie dingen bezig!
En jouw blog ziet er al heel leuk uit voor een beginnende Blogger-blogger. Op je vraag over het centreren van de foto weet ik helaas geen antwoord (ik probeer mijn foto net zo breed te laten zijn als mijn blog, om dat probleem te omzeilen...). Wel weet ik misschien hoe je de linker zijbalk breder krijgt: heb je al geprobeerd om via INDELING - SJABLOONONTWERPER - BREEDTE AANPASSEN de breedte van je linker zijbalk aan te passen? (Ik beschrijf de route met de nieuwe interface van Blogger.)

AnitaS zei

Ik blijf het zo'n mooie krans vinden, past helemaal bij je. Je borduurwerkjes zijn leuk. Had je je berichtjes niet op je eigen computer opgeslagen?

katrien zei

Wat een mooie borduurwerkjes,en die krans,schitterend.
Ik moet ook nog wel zoeken bij blogger hoor.

Phebe and Jane zei

't Staat allemaal mooi hoor op je nieuwe vakantieblog. En wat ben je lekker aan het borduren. Eigenlijk is dat mijn eerste liefde (op handwerkgebied...). Nu ik het quilten heb ontdekt ben ik minder aan het borduren, maar ik vind het nog steeds heerlijk.
Groeten,
Marian

Jane in Wales zei

Heerlijk, borduren! En de lapjes komen vanzelf wel weer. Die krans vind ik inderdaad wel heel erg bij je passen.
Zo gezellig dat je er weer bent!
groetjes
Jane

Dorothé zei

Fijn dat je weer zichtbaar bent. Ik moet je zeggen dat wonen in blogspotland helemaal zo slecht niet is hoor.

Guusje, zei

O wat is het weer mooi allemaal en ja dat gatsie en nu even niet en mopper de mopper dat herken ik zo goed vandaar dat ik een maand bezig ben geweest om mijn huisje op te knappen en alles uit te zoeken ik werd er helemaal... nou ja je snapt het wel van. Ik had ook helemaal geen zin meer en dat is erg want ik vind en vond het nog steeds leuk.
Je merklapje is een plaatje geworden wat een leukerd die kan gaan schitteren en de krans die doet het geweldig goed op de foto denk ik. En dan de letters helemaal te gek. Ben benieuwd wat je daar van gaat maken.

jolanda zei

Heeeeeej, je bent er weer!!! Wat wáárdeloos dat er zoveel van je weblog verdwenen is! Ik hoop ontzettend voor je dat ze met een oplossing komen... het is toch een stukje van jezelf inmiddels eigenlijk.
Je borduurtje is erg leuk en het alfabet schitterend!! Ik wist niet dat jij ook al zo'n goede borduurster bent.
Die krans is erg leuk en ik zou hem er gewoon lekker bijzetten!

Floor zei

Even zoeken op Google en nu heb ik je weer terug gevonden. Op blogger, zoals de meeste quilsters die hun weblog kwijt zijn.
Zo jammer van al je "geschiedenis!"
Nu maar weer nieuwe geschiedenis schrijven.
Je vingerhoedjesquilt ziet er prachtig uit. Nu nog quilten zeker, want ik kan op de foto niet zien of dat al gebeurd is.
Groetjes,
Floor

Juicybear zei

Geweldig dat we wer bij jou op bezoek kunnen komen, genieten van alles wat je maakt en naar je foto's kijken, welkom terug.
Groetjes Anneke

Anoniem zei

Halloooooo!
Supergoof in een - wiebelig- vakantiehuis, maar
stoer van je , dat je " een tijdelijk vakantiehuis "
hebt !
En met al die tijd heb je toch een mirakels fijn borduurwerk gemaakt, geweldig !
Het is fijn om via dit -geimprofiseerde- blog weer bij jou op bezoek te komen !
En de foto van de vingerhoedlap is :
EXEPTIONEEL !!
Dat heb jij toch maar 'gefikst'!!!!!
Jouw belevenissen in het ' vakantiehuis' ga ik
wel volgen , en wens je pret met het verblijf , en
blijf het spannend vinden wat of er met jouw
' vaste honk " gaat gebeuren !
quiltgroetjes, Margot

Dekenstikster zei

Welkom terug in blogland maar dan vanuit je bloghutje!
Je vingerhoedjes zijn formidabel... ik ben benieuwd hoe je die kleine dingen gaat quilten.
Succes en groetjes, Wilma

marcella zei

jij ook verhuisd naar een betrouwbaar plekje. Ik zal je straks bij mijn favorieten zetten, want ook die lijstjes moeten opnieuw gemaakt. Het heeft wel iets, zo'n massa-emigratie :) Wat leuk, een bordurende Goof! geweldig, smaakt naar meer, bij mij tenminste :) Juist nu ik weer meer zin krijg om eens een volgend quiltje te beginnen

Annelies zei

Mooie borduurtjes. Borduren vind ik altijd rustgevend.
Ik zat op een gegeven moment met een te grote kopfoto. Weet niet meer precies hoe ik het veranderd heb, maar het is ook een beetje leren door dingen keer op keer uit te pluizen.
Is je blog wat breder dan de andere blogs of denk ik dat maar ?

christine zei

hallo Ingrid .

dus ook jij naar een tijdelijk onderkomen?
waarschijnelijk is mijn weblog helemaal weg daar baal ik als een stekker van maar ja wat kunnen we er aan doen?!

ik ben lekker bezig met de spinnenwebjes en de farmers wife .maar jouw borduurtjes zin echt wel geweldig geworden . vooral je abc . prachtig die style.
je kan komen gluren bij mij hoor!
tijdvoorquilten.blogspot.com

christine

Anita - Vlijtige Handjes zei

Fijn dat je er weer bent Ingrid en wij kunnen genieten van je verhalen. Ik vind de krans echt iets van 'jou'. Maar je hebt veel mooie dingen gemaakt dus ik snap best dat je niet kunt kiezen. Wat dacht je van een collage met als middelpunt de krans en andere meooie, leuke en lieve projecten. Je kunt de collage net zo breed als je kolom maken. Wil je iets weten, mail me gerust.
groetjes Anita

Miranda zei

Welkom in blogland Goofke!!!
Gezelligheid straalt alweer van je foto's. Jou vingerhoedjes...so sweet..love it! Maar daar zie ik mezelf nu niet aan beginnen...geeft mij maar een appliceerlap!

Sue-Anne zei

I am so pleased to have found you again. All my dutch blogs have disappeared!!!

Balsemien zei

Ha Supergoof, ook weer terug, jippie! Fijn om weer van je te kunnen lezen!

Anoniem zei

Hi Ingrid!! Welcome to Blogger! I am so happy that you are over here and hope that you don't lose all your posts and pictures from web-log.nl
Lovely to see you post again and enjoy your gorgeous quilts and inspiring posts. Best regards, Ann ~ Australia.

Shirley zei

Ah meisie, ik zie dat ik niet de enige ben die zich ontheemd voel. Duim dat het nog goed komt, jij gelooft in de ooievaar, dan geloof ik in sprookjes.

Carin zei

Wat een prachtige letters heb je geborduurd, ik ben benieuwd wat je daar mee gaat doen. Ook ik ben een bordurende quiltster of quiltende borduurster ... als het beestje maar een naam heeft toch?
Via je sjabloonontwerper kun je alles instellen, ook de breedte van je blog. Nu moet je scrollen van links naar echts om alles in beeld te krijgen maar je kunt het ook zo instellen dat je meteen alle drie de kolommen op je beeldscherm krijgt (of werk ik nog met een te klein beeldscherm hahaha). Toen ik alles goed ingesteld had heb ik via printscreen bekeken hoe breed mijn blogpagina was en die breedte heb ik ook mijn kopfoto gegeven en daardoor staat hij in het midden. Heeft bij mij ook even geduurd voordat ik precies alles had zoals ik wilde. Succes !!
Oja ... ben blij dat je weer terug bent.

Anna zei

Fijn dat je een tijdelijk plekje gevonden hebt in blogland! Ik ga je vanaf hier weer volgen!

Anoniem zei

Oh ja hoor!! Het wordt al helemaal Supergoofs hier!!
Mmmmmjaaa ik zie dat je weer een beetje beter in je element raakt!
;o)
Groetjes Djoojs

Anoniem zei

wauw je bent er weer , gezellig ik heb de koffie er bij gepakt.
dus het is weer genieten.
dag meisie ineke

http://merian-therosecottage.blogspot.com/ zei

Hoi Supergoof,

Ben blij dat je er weer bent.
Ik was je helemaal kwijt.
Maar heb al weer genoten van je verhaaltje.

gr. uit Tilburg
Merian