Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

woensdag 28 september 2011

"GOUWE OUWE"


Weet je, dit vakantiehuis bij Blogger voelt héél fijn aan.Maar de oude verhaaltjes, vele reacties van jullie en foto's van toen, worden door mij enorm gemist.


Natuurlijk is het hier gezellig, en een frisse start is ook prettig, maar weet je, die oude dikke fotoboeken waren zo leuk,...en de lekkere recepten,...


en 't van dichtbij volgen van de vele quilts die er gemaakt zijn,...
en m'n kleine vriendje dat er niet meer is,...

en de 80 bloemetjes,....


en de show & tell verslagen van Supergoof op toernee,...Als ik nu bij mijn oude www.supergoof.weblog.nl (klik) ga kijken, dan ziet 't er verminkt uit. Dat dàt zou gebeuren was ons al voor de migratie verteld. Alle verhaaltjes, foto's en fotoboeken zouden meegaan. De 'look' van het nieuwe weblog zouden we zelf aan moeten passen.
En nu is de migratie, die één nacht zou duren na een maand nog steeds niet goed afgerond. Vele weblogs waaronder dat van Supergoof met de meer dan 800 verhaaltjes en duizenden foto's, zweven ergens rond. Waar? Geen idee!Ik volg het hele drama op de voet bij Jeroen Mirck (klik),... en ook hier bij de weblog.nl helpdesk (klik),...Het vervelendste vind ik eigenlijk dat veel trouwe lezeressen me kwijt zijn. Ze snappen er niets van. 'Vroeger' kon je supergoof googelen en dan vond je d'r in de top 3. Dat is nu niet meer zo.Vaak denk ik, als straks,... ooit,... al m'n verhaaltjes EN foto's terug zijn dan zet ik de hele bubs over naar dit vakantiehuis. Het oude Supergoofhuis krijgt dan een briefje op de deur, met "verhuisd naar,..." gevolgd door 't nieuwe adres in Blogland,....


Op advies van Weblog voor het geval dat,... maar ach die kans werd zeer klein geschat,... de migratie mis zou gaan heb ik m'n verhaaltjes 'veilig' opgeborgen. Tenminste dat dacht ik,... doordat de foto's bij Weblog foetsie zijn, zijn ze dat in mijn opgeslagen verhaaltjes ook, er zijn in de verhaaltjes alleen maar kruisjes te zien en als je daarop klikt kom je op de algemene Weblogpagina.

Het bij mekaar zoeken van dat hele foto-archief is niet te doen.Dit nare gevoel wat ik heb, hebben veel webloggers. Misschien ben jij nog op zoek naar één van je favoriete weblogs? Wellicht heeft diegene een nieuw plekje gevonden op internet. Dàt zou je op UITWIJKPOST (klik) kunnen vinden. Misschien ook een goede tip voor de weblogger om zijn verhuisbericht dààr door te geven?

En dan nog een tip, als je googelt op iets van je weblog, een bepaald onderwerp of trefwoord, dan staat er achter in cache. Klik dat aan en je vind verhaaltjes terug, welliswaar zonder foto's.

Veel succes met Opsporing Verzocht!

O ja nog even dit, excuses voor het foto-bombardement, ik had het even nodig,... ;o)
En verder lijkt of de verhaaltjes op m'n oude weblog terug zijn, maar dat zijn maar 2 pagina's met verhaaltjes en foto's, da's echt niet veel,...

57 opmerkingen:

jolanda zei

Wat kan ik me goed voorstellen hoe dat moet voelen... een deel van jezelf is gewoon foetsie op deze manier.
Al een poosje loop ik te twijfelen om het eerste jaar van mijn blog alvast in boekvorm te laten drukken en dat elk nieuw jaar te doen. Op die manier heb ik dan in ieder geval wat achter de hand mocht zoiets gebeuren.
Maar wie weet... hopelijk komt het allemaal nog goed voor je.
groetjes, Jolanda

Hubertine zei

Juist leuk om al die foto's weer eens te zien en daardoor weer inspiratie op te doen!! Maar ik kan mij voorstellen dat je je wél droef voelt!! Er zou een mogelijkheid moeten zijn zelf een back-up te kunnen maken van je berichtjes! Maar goed ze zeggen ook:
"Nieuw begin, nieuwe kansen!!!" Succes!
Groetjes, Hubertine

katrien zei

JA al die verhaaltjes kwijt.Jammer voor velen maar ik had alles opgeslagen in een worddocument ,dus alle berichtjes heb ik nog,en ben blij dat ik het gedaan heb.

christine zei

Hoi Ingrid

ik zie dat jouw oude weblog wel online staat.en als je dan op een berichtje klikt zie ik ook de foto,s erbij.

mijn weblog is helemaal weg!!
niet te downloden of bestaat niet meer krijg ik steeds . dus ik baal er heel erg van.
alle foto,s zijn weg met de berichten. van de afgelopen zes jaar voor mij de moeilijkste jaren uit mijn leven.het overlijden van beide ouders in zes weken tijd.. (daar had ik geen openbare weblog van) het verhuizen van amsterdam naar overijssel.en ga maar door.

maar we gaan hier opnieuw beginnen. en het voelt goed .

christine

Anoniem zei

dit is weer ff genieten.
en nu buiten genieten van de zon , dus een heel zonnege dag ineke

Else zei

Laat maar komen die foto's ik geniet er van! knuffel

AnitaS zei

Mijn erhaaltjes en foto's heb ik gelukig allemaal opgeslagen. De reacties helaas niet. Ik heb nog steeds helemaal geen weblo. Blanco pagina. Of ik nog terugga naar weblog?

Annelies zei

Vanochtend heb ik weer mijn nieuwe wachtwoord ingevoerd in weblog. Ik krijg dan te horen dat ik ergens zit waar ik niet mag zitten. Na enkele klikken kom ik in het systeem, maar het doet de meest rare dingen en ik ben echt niet de domste.
Uit woede wilde ik mijn weblog stopzetten, maar zelfs dat lukte me niet.
Ik voel me steeds meer thuis bij blogpot en steeds meer "bekenden" komen terug. Wel mis ik nog een aantal buitenlandse lezers, omdat blogger de migratie boodschap er alleen in het Nederlands op had staan.
Ik vind het fijn je foto's weer te zien, maar ik kan me goed voorstellen dat je terug wilt bladeren.
(sorry voor het voor mijn doen lange epistel, maar het is een stukje frustratie dat eruit moest)

Francien zei

Heel fijn dat je hier weer bent Ingrid...heb altijd genoten van je weblog en kan me voorstellen dat je het jammer vind dat alles weg is...hoe heeft dit zo kunnen gebeuren bij allemaal...hoop dat je hier weer regelmatig gaat posten en je prachtige creaties laat zien....ook al kennen we de meeste ervan het is altijd heerlijk om ernaar te kijken...en soms heb je me gewoon geinspireerd om mijn hexies weer op te pakken door die mooie van jouw te laten zien....ik ben blij dat ik er weer bij ben hier....groetjes Francien,.

Rita zei

Heerlijk dat we weer van je kunnen genieten en dat er veel foto's zijn. Ja wat er gebeurd is, dan kan je heel boos om worden, helaas helpt het niet dus schrijf het maar van je af en laat ons die oude foto's maar gerust zien. gr. Rita

Juicybear zei

Ik ben in ieder geval erg blij dat je er weer bent en ook om al deze foto's te zien, van mij mag je blijven plaatsen hoor ik geniet er volop van. Ik kan me wel voorstellen dat je zeer gefrusteerd bent van dit alles maar gelukkig kan je hier in ieder geval vooruit voor dit moment.
Groetjes Anneke

Lida zei

Nu zo'n bombardement mag ik wel, het is juist heel inspirerend! Bovendien zijn de foto's bij jou tenminste bewaard gebleven, al is het in je eigen pc. Ik ben helaas een hele lading foto's voorgoed kwijt als weblog niet terug komt. Ik kan er ook nog niet op, geen foto's geen berichtjes, helemaal niks, nada! Ook geen antwoord op een brief die ik schreef, nee ik denk dat ik voorgoed mijn intrek in mijn nieuwe huisje neem!
Groetjes
Lida

Hennie Schutter-Weening zei

Hoi,

Als je in je adresbalk supergoof.weblog.nl typed dan krijg je wel je blog met verhaaltjes en als je op je naam klikt rechtsboven dan krijg je de foto's erbij.

Groetjes Hennie

Marianne Scheffers zei

Hallo mijn Lieve Goof
Bij toeval kom ik bij je nieuwe blog, zat steeds bij de oude te zoeken. Heerlijk dat je er weer bent, en ook de andere zie ik hier aan de rechterkant staan.
Wat heb ik je ,en jullie, gemist, en wat ben ik blij dat je gewoon doorgaat. Geweldig weer even een terugblik op al je mooie werk, helemaal niet erg, puur genieten.

Groetjes uit Brabant
van Marianne

Anoniem zei

Heerlijk om weer even bij je te lezen..al die verhaaltjes die nog
'zoek' zijn..wat een ellende!
Ja,je weblog is een beetje je dagboek...ik hoop mijn oude verhaaltjes ook langzamerhand weer op mijn nieuwe blog te krijgen...maar dat is een heleboel werk! groetjes,MarianneD

art by Renske zei

Heerlijk om al je foto's weer terug te zien.

Het is zeker jammer dat alle berichten en foto's verdwenen zijn.

Hadden ze bij weblog niet geadviseerd om voor de migratie een backup te downloaden? Voor het geval dat, wat dus ook helaas gebeurd is >>dat<< dus. Het is inderdaad niet te doen om alles met de hand hier opnieuw te zetten, dan kom je niet meer toe aan quilten. ;-)
Gewoon maar aankijken en duimen dat het ooit goedkomt met weblog.

Joyce zei

Worstel...worstel...worstel...
JA het is gelukt om onder die berg foto's vandaan te kruipen.
Doe mij nog maar zo'n bombardement hoor!!
:o))
Ja het is héél héél erg balen zoals het er bij Weblog aan toe gaat. 5 weken geleden zagen we onze blogs 1 voor 1 verdwijnen. We riepen allemaal vrolijk.....tot morgen!! Daarna volgden er dagen en uiteindelijk dus weken van (nutteloos) muisklikken. En nu zijn we nog steeds in het onzekere.
Gelukkig is het hier en op de blogjes van andere web-logsters, die elders onderdak hebben gevonden, TOCH weer genieten.
Ik zit met gekruiste duimen te hopen dat m'n berichtjes terugkomen en dat ik ze dan MET plaatjes kan exporteren. Over het mee kunnen verhuizen van die plaatjes heb ik hele grote twijfels.
We blijven in afwachting en ondertussen vergeten we niet te genieten van het QUILTEN!!!
Toedeloe
~~~~~~~~~~~~~~
nb had het berichtje al gestuurd maar zie het niet verschijnen, mocht het er dubbel komen....ligt aan mij.;o)

Inge zei

Oh Goof, wat heerlijk dat je terugbent en dat ik je weer gevonden heb. Ouderwets genieten hier van al die leuke foto's en mooie werkstukken en verhaaltjes van jou!
Ook ik baal als een tierelier dat ik mijn archief kwijt ben en net als Annelies wil ik een verhuisbericht op mijn oude weblog zetten, maar ja.... ik heb niet eens meer een weblog, nog geen ietsiepietsie, gewoon één groot wit vlak, niks nada, alles weg en ik ben bang dat het voor eeuwig is.

Bij Blogger vind ik het inmiddels zó fijn dat ik er niet meer weg wil.

Tot gauw!
Inge

Peti zei

he Goofje, je bent er weer. Ik ken je gevoel precies, ik kan heel boos worden op die stomme web(-)blog. Eerst zit je 10 keer op een dag te kijken, dan op de minuut waarop de update komt, de Amerikanen komen, wat een verlossing, en een week verder nog niks. Plaats maar lekker veel foto's van die goeie ouwe tijd, en hopelijk komt die tijd nog terug (zei ze dapper) groetjes Peti (ook vanuit Blogspot)

Sabine.v zei

Supergoof, ook ik heb jouw teruggevonden en ben verdorie blij, blij, blij. Het was een dagelijkse behoefte om eens langs te komen. Dus ga je gang met je verhaaltjes en creaties en vooral foto's. Ben blij de hondjes eens terug te zien. Maar wat een grote poes op die poef ? Dat lijkt mij ook een verwend nest. Er zitten waarschijnlijk geen grote muizen en je nieuwe thuis. Geniet maar van het mooie weer! En wat je weblog betreft: De windrichting kunnen we niet bepalen. Wel kunnen we onze zeilen aanpassen... dus zeilen maar..

Gaëlle zei

please,please would you add google translate
gaëlle From France so happy you come back

Gaëlle zei

and so sad looking at your wonderful pictures without being able to understand your writing like a baby girl

Shirley zei

Ja meis, weer genieten van blogjes en foto's, even nog moed houden hoor, zo is me verteld, en dan zien we alles weer. Er is een gemeenschap die eens in de zoveel jaar hun hele hebben en houden verbrand, om te tonen dat ze zich niet hechten aan aardse goederen, het kan dus nog erger he, dat je IRL alles kwijt zou zijn.

Judith zei

Het is natuurlijk enorm balen voor jullie allemaal! Je hele archief weg foetsie, maar je start hier is super en langzaam maar zeker zie ik je ook bij de andere bloggers weer in de lijsten verschijnen. Hopelijk komt het ook ooit nog eens goed met je archief. Voorlopig genieten we weer met ons allen van je berichtjes.

Mupminoes zei

Het is wat met weblog, gelukkig kunnen we hier weer genieten van je verhalen en je foto's, dus kom maar op met die foto's.

Anoniem zei

Ha Ingrid, Wat fijn dat ik je weer heb gevonden!
Ik krijg er gelijk weer een portie quiltinspiratie van!!!!
Ha wat een opluchting! Ik heb je gemist. Jeanine

Guusje, zei

Laat jij maar veel van die mooie plaatjes zien hoor ik geniet er enorm van en kan me heel goed voorstellen dat je dit zelf ook dit dat hele migratiegedoe is een grote sof aan het worden nog steeds niet goed ze zullen heus hun best wel doen maar dit duurt toch wel erg lang vind ik.

Hester zei

Leruk weer om alle verhaaltjes te lezen en de quilts weer eens te zien

Hester zei

Vergeet ik nog te zeggen dat ook ik opnieuw ben begonnen:
http://www.hesterpatchwork.blogspot.com/

ria vogelzang zei

Ik kan me een beetje indenken hoe dat moet voelen.........
En ik hoop echt dat alles toch nog teruggevonden wordt; zodat je in ieder geval alle herinneringen terug hebt.......; want, echt hoor, ik zie Yeppe liggen op de bank (wat nog een lief klein Yepje.....) en ik schoot echt even vol.......
Zulke herinneringsverhalen wil je gewoon niet kwijt zijn.....
Heel veel sterkte hoor en een heel dikke knuf van mij!
Liefs!

marian'ne m zei

Toch ben ik blij dat we nu weer naar elkaar kunnen zwaaien !!!

EN volgen, dat is een nieuwe optie voor mij !!;-))

"t komt wel goed schatje"!!

Jane in Wales zei

Soms zijn er twee paginas van je verhaaltjes terug, maar dan opeens weer niet. Dan staat er opeens een heel andere naam. Allemaal heel vreemd. Ik hoop zo voor je dat je tenminste alles terug krijgt. Het lijkt me vreselijk om dit mee te maken.
Maar ook wij missen je oude fotoboeken met verhaaltjes.....
Enne....van je fotos krijgen we nooit genoeg....
Sterkte ermee hoor!
Jane

neeftje zei

Wat fijn toch dat we hier weer iedereen terugvinden. Wel jammer van alle foto's en verhaaltjes, ik hoop ze ook ooit weer te kunnen vinden. Heel veel groetjes!

qm zei

het is echt fijn je verhalen weer te lezen en die foto's ; heerlijk!
Ineens zag ik je naam weer staan aan de zijkant van een blog.
we blijven moed houden dat het weer goed zal komen met de oude blogs.

GRANNY'S HOUSE zei

Van mij mag je nog meer foto's plaatsen, ik zit dan nog meer te genieten, want wat zijn je quilts toch mooi.
Het zou toch wel heel jammer zijn als alles weg zou blijven, want je had zoveel blogjes geschreven, duimen maar.

Groetjes
Ines

Hennie zei

Het is onzettend jammer,(dat is te zwak uitgedrukt) dat al jou verhalen weg zijn, nou ja ik hoop voor jou en alle andere web-loggers dat het helemaal goed komt.
Ik begrijp dat je, je verhalen(lees levenswerk) ontzettend mist.

Groetjes Hennie.

veerle zei

Wat ben ik blij dat ik je teruggevonden heb! Was je kwijt!!!! Met een klein beetje zoeken vond ik je gelukkig terug :) Kan ik weer lekker alles volgen!!

Phebe and Jane zei

Ik kan me voorstellen dat je zwaar gefrustreerd bent dat je archief van weblog weg is. Ben blij te horen dat je vakantiehuisje goed bevalt. En wat een prachtige foto's laat je zien.
Groeten,
Marian

sandra zei

Ik ben blij dat ik je eindelijk weer gevonden heb. Ik miste mijn dagelijkse uitstapje naar jouw blog.

groetjes van Sandra

Anoniem zei

Dear Ingrid, even though you lost your stories on web-log.nl, what is nice now is that we get to rediscover all your beautiful quilts. This post is lovely, I LOVE your work and I remember I cried when Yeppie went missing, it is nice to see the photo of Yeppie again. The only thing Ingrid is it is a bit hard to read the print in your posts, can you use a darker colour? Ann xx

Marijna zei

Haaaa, ik heb je weer gevonden. Ik heb ook een nieuw blog aangemaakt hoor. Het duurde me allemaal te lang.ik kan wel mijn oude blog aanklikken et foto's en al, maar kan nog steeds niet inloggen. Ik weet nog niet wat ik doe als ik er weer op kan. We zien het wel. Gelukkig hebben we onze vetrouwde webloggers weer terug gevonden.

Anoniem zei

Could you please also add the Google Translate button?? Sometimes the blog translates by itself but most of the time not. Google Translate will work every time for your foreign readers who don't speak Dutch (like me)!! xx

Anoniem zei

Could you please also add the Google Translate button?? Sometimes the blog translates by itself but most of the time not. Google Translate will work every time for your foreign readers who don't speak Dutch (like me)!! xx

Ann-Mari zei

Welcome back in blogland. I have missed looking at your photos of your work. They are such a great inspiration. I do not understand what you write, google translate is not good in translating duch to norwegian!

Carin zei

Kijk ... dit is nu gewoon GENIETEN !! (niet de problemen met blogger maar je foto's bekijken)

Rose Marie zei

So glad that you are back .... your blog has been greatly missed!

Roos zei

Ik vind het heerlijk dat je er al die foto's opgezet hebt, ik genoot nl niet alleen van jou verhaaltjes maar vond het ook heerlijk om zomaar eens foto's te kijken, stiekum om ideetjes op te doen, maar toch.
Groetjes en hopelijk vind iemand ooit nog jou foto's terug.
Groetjes Roos

MarjavdN zei

Hoi! Ik voel me prima 'thuis' in je vakantiehuis. Helemaal nu je een flink deel van de oude foto's er gezellig op hebt gezet. Blijven hopen dat de oude berichten en foto's nog tevoorschijn komen en die dan snel veiligstellen, lijkt me. Maar waarom weer terugverhuizen? Je woont in real life toch ook heerlijk in je nieuwe oude huis?
Dank je voor alle leuke berichten en succes, Marja

Anoniem zei

Ik heb genoten van je oude foto's
en ben blij dat je er weer bent.
En wie weet, misschien vind je alle foto's en verhaaltjes nog eens terug.
Groetjes, Jetta

margaquilt zei

Hallo Goof blij dat je er weer bent. Ik geniet weer van al die mooie foto's dus ga zo door.
Zou alleen aan een nieuwe quilt vriendin jou mooie kippen quilt willen laten zien.
Komt die nog een keer voorbij.
Ik weet dat hij voor jou raam hangt maar ja weblog he nu kunnen wij hem niet meer bewonderen.
Groeten

Marga

Elza zei

Veel succes in je nieuwe huis ik weet zeker dat er heel veel jou zullen vinden.
Prachtig om de foto's wer even bij je langs zien komen.
Groeten en blij dat je er weer bent.
Elza.

Anoniem zei

Het is meer dan bijzonder treurig dat de migratie zo verloopt. Als...dan, maar daar schiet niemand iets mee op.
Ik vermoed dat je bij Google wel weer snel te vinden zult zijn. Het gaat als een lopend vuurtje op div. sociale media dat ouwe vertrouwde bloggers elders een onderkomen hebben gevonden.
Met "heb je het al gehoord, zegt het voort", komt een mens een heel eind.
Volg ik je voorlopig op dit adres.

Anoniem zei

Oh Goof, ook ik vind het fijn dat ik je weer gevonden hebt, heb bij een andere medeblogger je nieuwe adres gevonden. Gelukkig en die foto's zijn altijd welkom. We komen weer lekker bij je op de koffie en genieten en leven met je mee. Dank je wel voor dat het mogelijk is.
groetjes uit luxemburg.Carla Meysembourg

yvon zei

Ik voel zo met je mee. Alsof je huis is afgebrand. Al je herinneringen, foto's en dergelijke zoek.......

Veel blogsters hebben inmiddels een nieuw blog aangemaakt. Ook ik. En ik probeer er weer wat van te maken maar het is moeilijk om de gezelligheid weer terug te krijgen.
Maar we houden de moed erin...

Klaske zei

Ja, wat een gedoe allemaal hé,Ik zal een link van je blog in mijn rechterrijtje zetten, ik weet dat er veel mensen gebruiken maken van dit rijtje....
Kunnen ze jou ook weer terug vinden.
Ben blij dat je je verhalen weer te lezen.

Julie zei

The hexagons arranged in the heart are beautiful. A stunning collection of quilts.

Marianne G zei

Ha jij,

ik was juist blij met je foto-bombardement! Heerlijk om al die foto's weer eens te zien:) _O_