Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

dinsdag 27 september 2011

"WEDDINGRING QUILT"

Kijk!
Dit is de derde quilt die ik ooit heb gemaakt, de rood-witte Weddingring.
Het patroon komt uit het handwerkblad Ariadne, 'n zeer geweldig handwerk tijdschrift, dat nu helaas niet meer bestaat (oude exemplaren zijn gelukkig o.a te vinden op Marktplaats en in Kringloopwinkels).


Doorquilten,... daar had ik toen nog geen kaas van gegeten,... ondergetekende volgde ook geen quiltcursus i.v.m tijd- en geldgebrek en 4 kleine kinderen.
Er waren überhaupt geen quiltsters om me heen te vinden, en internet daar had ik nog niets mee,... dat laatste kan ik me nu niet meer voorstellen, en 't op één na laatste trouwens ook niet,...

In de middenstukken zijn spinnenwebben  met geel garen gequilt, op de foto is dat goed te zien.


De rood-witte Weddingring quilt wordt vaak gebruikt,... In het vorige huis voornamelijk op de bank. Niets is zo behaaglijk dan lekker op de bank ,onder de quilt te liggen met een goed boek, open haardje aan, iets lekkers erbij,... herfststormpje buiten,...
In 't nieuwe oude huis hangt de quilt in de slaapkamer. Het is er ééntje die me nooit verveeld en me zeer dierbaar is.Net zoals deze dame, Bregje de Ierse Wolfshond, inmiddels een zeer bekend fotomodel,...

Voor de bloggers die graag willen weten hoedat die mooie Weddingring quilt naar de achtergrond van dit blog 'getoverd' is, volgt hier de TIP,...

Ga naar 'Ontwerpen'
Klik 'Sjabloonontwerpen' aan, ik heb sjabloon 'Eenvoudig' en weet niet of dit bij de andere ontwerpen ook kan,...
Klik op 'Achtergrond' links in het lijstje,
Klik dan op 'Achtergrond afbeelding selecteren',
En dan vind je bovenaan in kleine onopvallende letters 'Afbeelding uploaden',
Je kunt dan een foto uit je eigen collectie kiezen en je blog heel eenvoudig uniek maken.

Dat was 't weer voor deze keer, veel plezier vandaag, geniet ze!

O ja,... vergeten te melden dat deze quilt helemaal met de hand is gemaakt!


23 opmerkingen:

Joyce zei

Nostalgie!! Dat bruggetje!!
;o))

christine zei

heerlijk jouw verhaaltjes weer telezen. die wedding quilt staat bij mij ook op een lijstje van nog willen maken. maarr ja wij zijn al bijna 40 jaar getrouwd zonder quilt hihi mischien voor de 50 gaan?! dan zal die er toch wel eens zijn.

de tip voor de achtergrond bedankt, ga ik volgen iets unieks mogen we toch wel?

christine

Shirley zei

Mooie quilt, doet me een beetje aan de Pickledish denken, of zeg ik nou iets heel doms? Ik zit op de aaipad en kan niet even mijn gedachten toetsen op google, of ik geen leugens zit te vertellen. Bedankt voor de tip, wie weet zitten we hier nog wel een paar maanden.

Mirjam zei

Joepie!!!! Gevonden!!!!!

Anoniem zei

Net als een echt huwelijk, dát kan ook alleen maar handmatig gemaakt en in stand gehouden worden.
Bregje; nog immer een prachtig fotomodel.
Welkom terug in blogland.

AnitaS zei

Ik vind het nog steeds een prachtige quilt. Gelukkig wordt die heel vaak gemaakt. Dat van die achtergrond ga ik ga uitproberen.

ria vogelzang zei

Lieve Goof! Heerlijk om weer bij je op visite te kunnen!!!
Ik kom later vandaag nog even kijken, nu pas ik op GD Nadeche (3 jaar) en we genieten samen......
Liefs! ;))

Suus zei

Wat fijn dat je uitlegd hoe je een achtergrond foto kunt toepassen. En het is me nu ook gelukt. Hartelijk dank daarvoor. Oh en je wedding ring blijft een plaatje.

Cybele's patch zei

Knap dat jij al zo snel zo'n moeilijke quilt hebt gemaakt. Ik kan me heel goed voorstellen, dat je daar erg aan gehecht bent. Hij is nog steeds erg mooi.
Wat heb jij trouwens een Superhuis. Ideale tentoonstellingsruimte voor al jouw mooie quilts. (Ben een ietsiepietsie jaloers!)

ineke zei

Hij blijft gweldig net als je nieuwe log.Ik heb zelf nog wat van die ariadne's zo jammer dat ze niet worden gemaakt.guentsh fijne dag groetjes ineke

Ans zei

Dank je wel Ingrid voor de duidelijke uitleg. Een eigen foto uploaden lukte niet omdat het bestand te groot was. Dat kleiner maken moet ik ook nog leren. Dus heb ik een voorbeeld bestand ge upload.

GRANNY'S HOUSE zei

Je nieuwe blog is mooier dan het oude vind ik en de weddingring blijft mooi, ooit.......
Bregje is volgens mij de allerliefste Ier die er bestaat, die kop van haar, ze is om op te vreten ;-)

Groetjes
Ines

Karen zei

Oh how pretty! The spider web quilting is certainly interesting. I tried to get my friend to do a spider web design on a denim shirt when she was decorating it for me. She was doing silk ribbon embroidery. No luck.

Judith zei

Oh weer gevonden, heerlijk! Oude adres maar weg doen dan? Dat van de achtergrond is een goed idee. Ga ik ook proberen! Spam is alleen maar vervelend en nu maar hopen dat niemand verder nog maar ergens intrapt! Welcome back!!

Elke zei

O wonderful, you are back with a blog.I missed him. Would you please set a translator. Indeed, the translation from Nederlands to Deutsch is very funny, but I understand better some words.
Happy Week
Elke

Lida zei

Hé die Goof, jij ook overgestapt, nu als het zo blijft gaan zit straks iedereen op blogger en wij ondertussen maar hopen dat onze berichtjes en foto's de weg naar het web terug vinden! Leuk dat je er weer bent en je hebt zelfs je blog al gepersonaliseert! Gaaf! Ga het nog eens proberen, mijn foto's was te zwaar! Maar bedankt voor de tip! Groetjes
Lida

Floor zei

Wat woon je toch mooi, en wat heb je een mooie deur en gang, natuurlijk met quilt.
En dan je eigen fotomodel!
Wat een braaf beest met jouw lievelingsquilt om. Mijn hondje vindt het ook zo heerlijk om onder mijn quilt te liggen, lekker warm...
Groetjes,
Floor

margaquilt zei

Hallo Ingrid.
He eindelijk jou blog gevonden. Ik geniet ervan ook al laat ik lang niet altijd een bericht achter.
Bedankt voor de tip ik ga het ook eens proberen ziet er mooi uit hoor.
Groeten
Marga

Ineke van den Akker zei

Wauw, Ingrid.
Wat gaaf dat je nu mijn volger bent. Wat heb ik je gemist. Ik ben blij dat ik je weer bezoekjes kan brengen. Als je mij Quilt gebeuren wilt zien moet je even onder mijn profiel kijken. Ik heb nog een haak blog en een Quilt blog. Ik ben nog lang niet zo goed als jij, maar ik kan enorm van je werk genieten.
veel liefs,
Ineke van den Akker

Petra zei

Fijn dat je er weer bent!! Deze quilt vind ik zooo mooi, vooral ook die gele achterkant...die kleur erij maakt hem zo lief! En Bregje is een prachtige lieverd!

Pauline / Plien zei

Hoi Ingrid, alias Supergoof, Gelukkig heb ik je blog weer gevonden, samen met enkele anderen die ik de afgelopen tijd gemist heb! Fijn...
Kleine vraag en als jij me niet kan helpen hoop ik dat een van je lezers me op het goede spoor kan zetten. Ik weet nog van je oude blog dat je ooit de LIB quilt gemaakt hebt. Ik zou deze ook heel erg graag willen maken, maar kan nergens het patroon vinden. Wees gerust, ik vraag niet om een kopie, maar weet jij (of iemand anders ) waar ik het patroon kan kopen?? Of bij iemand kan overnemen? Ik ben blij met iedere tip!

Alvast bedankt, Plien (email plieniemini@hotmail.com)

Anoniem zei

Thank you for showing more pictures of your beautiful Wedding Ring quilt. Bregje is so cute! I also make all quilts by hand, that is my passion. so glad you are back!

I am Just One Mom zei

Here is a link to a pattern very similar to your Double Wedding Ring. The stunning nature of yours is due to your careful color placement.
Pickle Dish April 2010 Cook-off block pattern, free download, visit American Quilter and click on the first link on the page.

http://www.americanquilter.com/quilt_life/pattern_view.php?id=1

Thank you so much for sharing your beautiful quilting creations. Blessings to you and your family.