Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

donderdag 29 september 2011

"BUITENKIEKJES"


Er wordt in 't nieuwe oude huis veel naar binnen gekeken. Niet vanwege alle quilts die daar hangen of liggen, welnee, gewoon omdat het 'n heel oud huis is van 1634.

Het beestenspul, dat binnenshuis zit, wil op hun beurt weer graag naar buiten kijken. Het uitzicht is hier zo anders dan voorheen. Ze kijken hun ogen uit,...
Ééntje van de poezenbende zit eerste rang op de vensterbank,...


En dan hier de supergluurder,...Bregje natuurlijk,...

Maar wat vinden ze nu zo bijzonder? Nou dat zijn zowiezo de langs slenterende wandelaars, die worden echt van top tot teen bekeken. Soms gaat Bregje kwispelen,... 'n andere keer wordt er zachtjes gemopperd, zo "vanda'swelergengzometjeneustegenhetraam,... niet te dichtbij komen hoor,..."

Deze Goof vindt 't zelf ook leuk om te 'gluren', ze kan hier menig grappig plaatje schieten,...
Wat dacht je hiervan?Heb je ooit zoiets gezien?
Het was er niet ééntje, nee,' hij' kwam met z'n hele familie naar 't voormalig Zuiderzeestadje. Sommige hadden zelfs lekkere hapjes bij zich in zo'n geweldige rieten mand,...
Geinig hè,... geen idee wat voor 'brommobielen' 't zijn. Maar om zo rond te toeren naast meneer Supergoof met Bregje achterin, lijkt me erg grappig.

*Dankzij Marcella & haar Lief (klik) kan ik jullie vertellen dat de 'brommobielen', Velorex heten. Hier (klik) kun je er nog veel meer zien, ze zijn geweldig!

Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte. Nu nog speciaal voor de nieuwe quiltvriendin van Marga 'n laatste foto,...Een binnenkijkje van de kippenquilt die voor het raam hangt in 't steegje langs het huis.

Fijne dag allemaal!

PS Voor alle buitenlandse lezers is er rechts bovenaan in het Supergoof vakantiehuis een Google Translator aan de muur geprikt, ik hoop dat jullie er iets aan hebben, want deze Goof heeft soms een raar taalgebruik! De Google Translator trouwens idem dito!!

35 opmerkingen:

 1. Hihi, wat een apart mobiel.
  Lijkt me heerlijk om in te rijden en de krullen uit mijn haar te laten waaien.
  Een prima plaatsje om te wonen lijkt mij zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappig autootje. (als je het zo mag noemen)
  Ik krijg soms hele leuk aanmeldingen van siggy verzamelaars in spé die de Google translator gebruiken.
  Het gaat lang niet altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat woon je daar toch mooi. En ik kan het weten....
  Die rood-witte quilt in de mand ziet er heel mooi uit. Ik kan me niet herinneren dat je die al eens hebt laten zien. Dat is toch de stars-and-baskets van Dorry?
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk dat jij in een leuk stadje woont.
  Gezellige foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave foto's!! Ik zit hier weer super te genieten. Wie heeft dat nou, zo'n uitzicht??? Leuk autootje voor de deur, zie ik hier in Eindhoven ook niet!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig huis heb je. Je quilts zullen er beslist mooi in uitkomen. En wat een uitzicht, logisch dat de beestenboel naar buiten willen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh vind je het ook zo'n geweldig karretje? Ik kwam er een hele lading tegen die allemaal terug gingen naar de boot om weer naar Engeland te varen en daar waren snoepies bij! Wow! Ik ga dan ook onbeschaamd staan kijken en genieten hoor! Ja deze foto's vind ik zo leuk, je vingerhoedjes in het zonnetje en de kippen voor het raam, misschien zie ik ooit ergens dit raam met deze dieren en dan zal ik even zwaaien, of jij komt op de herrie van twee honden af! Grijns! Geniet maar van je schattige huis, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker een hele aparte vervoersmiddelen. Ik vind de foto van Bregje geweldig !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig hoe je het allemaal neerpent.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heerlijk plekje war altijd wat te doen is lijkt me zo. De kipjes hoor je bijna kakelen achter het raam.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het reuze gezellig dat ik weer van je verhaaltjes kan genieten, je schrijft zo lekker vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Supergoof/Ingrid

  Wat is het geweldig om je weer in blogland te treffen!! Blogspot is zo gek nog niet ;-)
  Ik voeg je gelijk toe aan mijn te volgen blogs zodat ik je updates kan zien en lezen.

  WELKOM terug
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. bregje is zo een schat, heerlijk!
  je woont daar prachtig, zou zelf geloof ik ook de hele dag voor het raam zitten! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. da's een Velorex zegt mijn lief, een Tsjechisch vervoermiddel uit de tijd dat het nog Tsjecho-Slowakije was.
  hier heb je een stukje geschiedenis:
  http://rtl.nl/%28/automotor/gekopwielen/video/%29/components/automotor/gekopwielen/tvarchief/2007-2008/15/autogekvelorex.xml

  In 't echt heb ik ze indertijd daar ook wel zien rijden, zelfs ooit eentje met zijspan en daar zat een soort Bregje in, in ieder geval was het een nieuwsgierig beestje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. even op bezoek in je vakantiehuis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ben ik blij dat ik je gevonden heb, want ik miste jou vrolijke verhalen echt heel erg, het is zo gezellig koffiedrinken bij jou :-D

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig verhaal en foto`s Ingrid...Wat hangt je kippiesquilt daar mooi!!! denk dat er velen die langs lopen zullen blijven staan....schitterend...en je beestenboel heeft het helemaal naar hun zin zo te zien...geweldig...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijk gezicht, al die mooie foto's!
  Geniet ze!!! Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh hemeltje wat heb ik heerlijk bijgelezen bij je,...
  JAMMIE!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een leuk tentje heb je gemaakt voor je huis!!!..;0)
  lekker in het zonnetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hello Ingrid! Thanks for adding Google Translate!! Beautiful pictures, you live in a very nice location. Love Bregje!!!! I see you have the Stars & Baskets from Dorry's shop, I ordered the pattern two days ago from her! Your quilts are stunning... Have a lovely weekend, Warm regards, Ann xx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat staat dat beestenspul toch leuk in de vensterbank!
  Heb je site even vertaald naar het Engels maar je maakt het de vertaalkaboutertjes wel errug moeilijk hoor..;o))
  Moet ineens denken aan onze dansleraar van een flink aantal jaren terug. Die had net een nieuw mobieltje en wist nog niet hoe dat ding werkte. Hij gaf het even aan z'n broer en toen die 'm terugkreeg had de schavuit de taal op Russisch gezet!! Tja hoe krijg je dat weer teruggedraaid?
  :o))))))))))

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hè gezellig, even foto's gekeken met een kopje thee er bij. Blijf maar gezellig bij blogger, maar maak ook af en toe een back-up, je weet nooit waar het goed voor is...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een heerlijke log is dit weer en wat een leuke auto. Kan me voorstellen dat de poezenbeesten en Bregje met de neus tegen het raam gedrukt zitten er is ook zoveel te zien, en dat is heel erg gezellig en leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoooiiii:)

  ik heb ook weer genoten van je schrijfsels én van je foto's! Je hebt alweer een heel aantal volgers, zie je nou dat we niet zonder je kunnen?

  Liefs,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 26. tja ..ben ook in blogland...wat een gedoe..hoe moet je alles instellen...kan niet klik klik...nog even zweten dus...
  groetjes Gerda..( je weet wel kijkdaaris)...;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat woon je mooi, ik zou zeker ook even gluren als ik langs liep!
  Groetjes Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo jou heb ik ook weer teruggevonden. Je hebt er een heel gezellig verhaal van gemaakt. Ik zit hier puur te genieten van je prachtige foto's en wat een heerlijk uitzicht. Elke dag vakantiegevoel? Dat autootje super cool ding. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hier word ik weer helemaal vrolijk van heerlijk begin van de dag.
  Groetjes en een fijn zonnig weekend.
  Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo Ingrid,
  ook mijn grootste angst is dat ik ooit al mijn leuke blogberichtjes kwijt raak. Ik laat mijn blog afdrukken bij
  http://blog2print.sharedbook.com/blogworld/printmyblog/index.html

  Als je je blog in PDF laat maken kost dat ongeveer 9 dollar. Ik doe dit halfjaarlijks, zo heb ik altijd toch nog mijn blog ook nog in PDF, en dan kun je deze ook nog afdrukken, en laten inbinden.
  Werkt fantastisch ik heb inmiddel al drie blogdagboeken laten inbinden door mijn vader. Veel succes, en hopelijk komt je blog toch nog weer tevoorschijn. groet Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hallo Ingrid.
  Wat een heerlijke foto's volgens manlief heeft de auto alleen een frame met daarover een canvas bedekking. Dus uitdeuken is er niet bij. De naam van het vervoermiddel was hij vergeten kan gebeuren he.
  En nog heel erg bedankt voor het plaatsen van de kippenquilt foto.
  Fijn weekend.
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hi! Greetings from Finland! I LOVE the quilt! All of your works are fantastic! I love the colors! It's so nice to find other quilters from other countries! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. hallo ingrid
  thank you thank you merci merci I can understand better now sometimes translation is funny
  I love your quilts and your country and your house too
  gaëlle from France

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hallo Ingrid , geweldig dat jij de stap heb genomen om een andere blog te nemen. Want wat heb ik je gemist.En alles is weer zo mooi en gezellig om te lezen en te kijken bij je. Ik denk dat ik het weekend ook over stap naar blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Je boft maar op dat mooie stekkie. En gelukkig heb ik je weer gevonden. Ja, ik ben nu ook maar om. Valt niet op weblog te wachten. Helaas. Ik zet je weer in reader dan kan ik niks missen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!