zondag 2 oktober 2011

"Goof hext er op los"


Eigenlijk zat ik op deze heerlijk nazomerse zondag te lezen in een boek van Jennifer Chiaverini.

Mijn mam vind deze quiltromannetjes erg leuk en heeft ze onlangs ontdekt in m'n quiltbiebje. Er gaat een wereld voor haar open. Mijn mam is geen quiltster, nee, maar ze heeft een dochter die quilt.
En dat is anders als er verder geen quilters om je heen zijn, zoals in de wereld van mijn mam.

Maar nu ze dan  Jennifer heeft ontmoet met haar luchtige schrijfstijl en Sylvia,... en alle andere quilters, en mijn mam 'ook mee gaat op quiltkamp in Elm Creek', snapt ze veel meer over de quilterswereld. Want die maken heel wat mee! En in de boeken van J. loopt alles goed af, da's ook zo fijn, daar houdt mijn mam wel van, en ik ook,...

Misschien dacht mijn mam dat 't best wel saai zou zijn voor ons Ingrid, altijd maar dat handwerken,... ik weet het niet hoor, ze heeft me dat nooit gezegd, maar het zou goed kunnen dat ze dat dacht.
En nu leest ze over quiltsters, jeetje wat is dat 'n leuke wereld, wat hebben ze veel aan mekaar en wat doen ze leuke dingen,...

Dat wisten wij natuurlijk al lang,...Doordat mijn mam zo enthousiast is, heb ik Jennifers boeken ook weer opgepakt. Maar weet je wat nu zo ontzettend vervelend is?

Ik weet 't niet, misschien is het wel raar en ben ik de enige die dat zo voelt. Als dat zo is dan roep je maar, en als dat niet zo is mag je ook roepen,...

Als ik aan 't lezen ben over quiltpatronen, doorpitten, lapjes en zoveel meer, dan krijg ik zo'n zin,...
Waarin dan?In QUILTEN natuurlijk!

Dat schiet dus helemaal niet op met dat hernieuwde contact tussen J. en mij,...

Maar wel met de Dancing Dollies, want deze Goof is flink aan het hexen geslagen!
104 Hexagon-bloemen (maat 3/4") moeten het worden, dus dat hexen lukt wel,... hoewel,... met de eerste 2 foto's worden jullie 'n beetje gefopt,...

Fijne avond allemaal!

De Dancing Dollies, zoals ik deze Australische quilt noem, heet eigenlijk Swan Lake. Het is een patroon van Patchwork On Stonleigh (klik voor het blog) en verkrijgbaar bij Quilt-it & Dotty (klik idemdito) in Tilburg.

36 opmerkingen:

Betsie zei

Ha, ha, ha, ze liggen voor een spiegel, ja,,, dan heb je er twee keer zoveel!!!!!!
Jammer,,,als je ze weghaald, dan is de helft ook weer verdwenen!!!!!
Maar ze worden wel héél mooi!!!!!!
Leuk bedacht!

Marianne zei

Leuke kleuren gebruik je. Ook zo leuk die afwisseling, zo zie je hondjes en dan weer roosjes.
Ik krijg ook weer zin om daarmee verder te gaan. Er ligt zoveel ...

*Marianne*

Anoniem zei

Lovely hexagons and it is nice your Mum likes the Elm Creek books. Goodnight, well it is morning here on Monday!~!

Marianne G zei

Oh leuk dat jouw mam van J.'s boeken geniet! Mooie Hexjes heb je gemaakt, in hele mooie kleuren... Ik ga niet kijken bij waar het patroon vandaan komt, heb zoveel liggen nog.. Oo, en ik wil niet in de verleiding komen;)

Fijne zondagavond verder, voor wat er nog van over is haha

Liefs,
Marianne

GRANNY'S HOUSE zei

Grapjas ;-))
Zijn mooie hexjes en wat leuk dat jou mam die boeken leest.

Groetjes
Ines

Jane in Cumbria zei

Die schattige hexjes werken trouwens ook heel inspirerend.
En met zo'n spiegel houd je de moed er helemaal wel in. 104 maar? Die heb jij toch zo klaar...!
groetjes
Jane

christine zei

aha hexenblommen

die heb ik ook nog ergens liggen voor ooit als ik me verveel het moet een quilt worden uit een het boek,, making antique quilts,,

maar hier liggen zoveel projectjes ga me eerst maar op de farmers wife storten die wil af hebben voor de winter,(de top dan )

de boeken van JC die heb ik het nederlands en daar zijn er maar vier van . jammer genoeg .

christine A

Willeke zei

Mooie blommen voor je Dolliesquilt! Ik ben zoo benieuwd hoe die wordt.
Veel plezier met het maken van de andere hexjes, en met lezen van je boeken natuurlijk.

betty prins zei

Ja, lezen over quilten dat stimuleert enorm..
Erg mooie hexjes, lekker werkje toch voor op een zonnige zondag! Gezellig dat je mams ook van die boeken houdt, ze zijn ook leuk om te lezen.

Joyce zei

Wat een beeldige, lieve hexjes!! En zóveel.......en zo mooi neergelegd ;o)
Ook dit inspireert...hè bijna bedtijd...dat wordt dus dromen van quilts!!
:o)

marcella zei

doe jij wel eens iets in 't kléin? :)
wat een propduktie!

Carin zei

Kijk met hexjes kun je me aansteken want ook ik moet daaraan geloven binnenkort. Stof is er al voor gekocht een paar weken terug. Het gaat om de tante Sarah uit een quiltmania van begin dit jaar en daar zitten veel, HEEL VEEL hexjes in. Maar als ik die van jou daar allemaal zie liggen dan krijg ik er al zin in :-)
ja die boeken van Jennifer zijn erg leuk om te lezen, ik moet nog een paar bladzijden lezen en dan heb ik de Weddingquilt uit van haar. het volgende deel ligt al klaar :-)
Hex ze nog !!

Rita zei

Ja die boeken, dan wil je weer aan de slag. Je hebt hele mooie hexjes, het patroon is ook heel mooi dus dit zal ongetwijfeld weer een pracht van een quilt worden.
gr. Rita

Anna zei

Grappig al die blommetjes! Dat staat vast prachtig op die dollies quilt!

Lida zei

Leuk die spiegeltruc en zo lijkt het alsof je er al aardig wat af hebt, maar die bak zo vol is ook al een aardige hoeveelheid! Leuk je Dollies en ja natuurlijk geef jij er een eigen draai aan, daarom is het toch ook jouw quilt! Groetjes
Lida

Mascha zei

Grappig, je spiegeltruc. Moet ik ook eens proberen. Mooie bloemen in deze kleurtjes.
Groetjes Mascha

neeftje zei

Hihihhi, heerlijk he de boeken van jennifer, heb ze allemaal in het engels gelezen! Jammer dat ze niet meer vertaald worden, groetjes

Ellie's Quiltplace zei

Zo schiet het dubbel zo hard op ;o)

Ik ben ook in een boek van Jennifer aan het lezen. Heerlijk ontspannen vind ik dat!

Annelies zei

Ja, ook ik heb al haar boeken gelezen. Heerlijk hoor.

Ieke78 zei

Wow, wat een leuke hexjes! En Jennifer is ook gewoon enig om te lezen. Mijn mams had ook al voordat ze begon te quilten een aantal boeken verslonden van haar!

AnitaS zei

Wat fijn dat mam nu weet hoe leuk het is om en quiltster te zijn. Ik heb dat ook, als ik har lees wil ik gelijk stofjes uitzoeken en aan iets nieuws beginnen.

Hubertine zei

Mijn mams quilt al jaren!!! Wij dachten ooit "orgineel" te zijn en haar een boek van JC cadeau te geven! Wisten wij (toen) veel dat wij daar hopeloos mee achter liepen....zij kende die natuurlijk al lang!! Dus heb ik dat boek maar zelf gelezen....en weet je wat er toen gebeurde....???? .....En we quilten nog lang en gelukkig!!!!
Groetjes, Hubertine

Else zei

Heerlijke boeken en dat zegt een plaatjesboeken meisje (lol) Die hexjes in de lengte aan elkaar is ook erg leuk, oeps weer een idee hou jij het maar lekker bij je dansende dametjes en hexebloemen. Hele fijne dag, knuffel Else

Roos zei

Wat herkenbaar Ingrid, ik heb het ooit dat ik 's nachts een idee krijg en dan zou ik het liefste opstaan om dat uit te werken....maar ja, dat is niet zo goed voor mijn nachtrust...
Je hexjes zien er weer gezellig uit.
Groetjes Roos

Gerda zei

OHHHHH...HEXJES!!!...;0)
afgelopen weekend rolden we van het ene feestje in het andere feestje..dus geen lappie aangeraakt..;0(
maar dat haal ik snel weer in...en ik haal J denk ik maar weer eens van de plank...en dan met een bakkie.( tussen de bedrijven door)even de tuin in...
Wat heb je toch goede plannen....
Fijne dag
(eerst ga ik even naar Sofietje..
:0)..)

Ineke Original zei

Gelukkig! Je staat weer bij mijn favorieten. Dat foppen van jou had ik helemaal niet gezien. Ik dacht. Wat werk je hard. Heb je een erg grote spiegel?
Leuk gedaan in ieder geval.
veel liefs,
Ineke van den Akker

jolanda zei

Ooooooh.... ik zag eerst helemaal niet dat je er een spiegel naast gezet had. Dacht dat je 2 houten bakken vol had liggen hahahaha.
Natuurlijk is dat heel herkenbaar hoor. Wanneer ik alleen al naar m'n lapjes kijk, of een blik werp op de quiltmania o.i.d., ga ik het liefst gelijk aan de gang om er iets moois mee te maken.
Dat heb ik ook wanneer ik naar jouw DJ kijk uit je vorige post... ik wil daar zó graag mee gaan beginnen!! Maar vind het best nog moeilijk welke lapjes ik zal gaan gebruiken.
groetjes, Jolanda

Anoniem zei

Wat een goed idee van die spiegel. Ik ga er meteen mijn variahexen even voorleggen om te zien hoe het uiteindelijk moet gaan worden. Ik heb alleen het eerste deel van J.C. maar heb het inmiddels (in 2 jaar tijd) 3 maal gelezen omdat het zo gezellig is én het was voor mij een soort lesboek omdat ik nog geen medequilters om me heen had.

Carin zei

Even iets rechtzetten ... ik kreeg gisteravond mijn boek dus uit en toen ik het dicht sloeg zag ik dat de titel niet de weddingquilt was (zoals ik eerder hierboven schreef want dat is volgens mij haar nieuwste) maar het was de winding ways die nu uit is. Inmiddels al begonnen in the lost quilter.

sylvia zei

hallo Ingrid, ik heb even bijgelezen: dat was veel.......ben je aan het inhalen na de verhuizing en de weblogstoornissen??
Ik had op je oude blog al wat van je nieuwe huis gezien en nu nog meer: wat ziet het er onwijs leuk uit!!! Je kunt zo in één of ander leuk country of weet-ik-wat blad.
Je uitzicht is helemaal top en als ik alles zo lees, heb je het daar helemaal naar je zin! Het is je van harte gegund! Ik herinner me nog een logje over een patch-dip...daar is niet veel meer van over, he?! Je bent lekker bezig zo!! En als je dan een boek leest en je krijgt ZIN, is er maar één medicijn: TOEGEVEN..........
lieve meid, het was heerlijk even in je mooie huis op de koffie te zijn.
Veel liefs, Sylvia

Annemieke zei

Hmm die worden mooi! En nadat ik voor de 2de keer de foto's bekeek zag ik de spiegel pas, grappig. De boeken blijven leuk om te lezen. Je brengt me op een idee met de boeken van J...mijn moeder is sinds lange tijd ook weer gaan lezen en zou dit misschien ook wel leuk vinden. Ik zal het eens voorstellen.
Groetjes
Annemieke

Phebe and Jane zei

Ik vind vooral de boeken waarin J. teruggrijpt op het verleden heel erg leuk. Mooie hexjes! Lukt het met het cd-tje?
Groeten,
Marian

Plakhuis zei

Zo, dat ziet er indrukwekkend uit al die hexen! Ik vind ze prachtig om te zien maar maken....nee niks voor mij. Maar de boeken van jennifer heb ik allemaal gelezen! Zo leuk.

Floor zei

Die boeken van Jennifer zijn echt heel gezellig!
Ik heb ze alle 5 en heb er erg van genoten.
Die dames hebben het zo leuk met elkaar.
En het is inspirerend, net als al die mooie quiltboeken en -bladen.
Groetjes,
Floor

Guusje, zei

Wat leuk dat jouw mam nu ook Jennifer leest het zijn ook heerlijke boeken om te lezen en wat een mooie hexjes zie ik hier voorbij dansen.

Marianne zei

leuke boeken inderdaad!