Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

woensdag 26 oktober 2011

"Kraamquilt voor Willemijn"


Bij sommige quilts doet het me best wel wat om daar over te vertellen, maar ik kan niet anders,.... ook deze quilt hoort op dit nieuwe Supergoof blog thuis. Ik hoop dat 't verhaal jou ook iets doet,..

In 2003 begon ik op mijn éénenveertigste aan een nieuwe uitdaging. Lang voordat ik moeder werd, had ik de Bibliotheekacademie gedaan, gevolgd door een jaartje Engels aan de Universiteit van Nijmegen. Dat laatste was een droom, maar bleek niets voor mij te zijn. Dus solliciteerde ik voor een baantje als secretaresse bij de Sociale Dienst in Tilburg. Wonder boven wonder,...ik kreeg de baan nog ook.Toen zeer onverwachts, onze oudste dochter zich aankondigde, besloot ik weldra te stoppen met werken buitenshuis,... Ik vond het geweldig om thuis te zijn bij onze 4 kinderen. Daarom wilde ik, jaren later, beslist niet mijn vorige baantjes hervatten toen ik noodgedwongen, buitenshuis, aan de slag moest.


Ik bedacht me dat ik iets wilde gaan doen, dat ik leuk vond,... en dat was kraamverzorgende. Ik heb er veel commentaar opgehad. Want met mijn vooropleiding kon ik toch beter verloskundige worden,... Tja, daar had ik nu net geen zin in. Ik wilde dat prille, huiselijke geluk zo graag van dichtbij meemaken. Dus schreef ik mij in voor de Verkorte Kraamopleiding aan het Deltion College te Zwolle.

Het is een opleiding van één schooljaar, afgewisseld met school en 400 uur stage. Ga maar na, dat 't, naast een huishouden met 4 opgroeiende pubers, zwaar is. Ik heb ook meerdere malen zitten te zuchten achter mijn studieboeken. En, o, wat was het spannend om 's-nachts opgeroepen te worden voor de eerste bevalling,...


De docente Verpleegkunde waarschuwde ons, studentes, al ruim van te voren.
Pas op, want een vrouw wil alles perfect doen, school, werk, én gezin, dus denk ook eens aan jezelf,....want anders kom je jezelf echt tegen,...


Dat was ook zo. Vaak zag één van ons het even niet meer zitten.  Maar dat is het voordeel met zo'n verzorgend beroep, we hielpen mekaar enorm.


Natuurlijk wilde ik ook nog graag quilten, maar vind daar maar eens tijd voor,... Daarom begon ik met het maken van kleine quiltjes. Ik had totaal geen plan gemaakt.


Nee, ik koos gewoon een patroon uit het grappige boekje, en zocht er wat lapjes bij. Dat boekje is "Twenty Little Patchwork Quilts" van Gwen Marston en Joe Cunningham.


Het bleek een goed idee te zijn. Want vaak kon ik aan het einde van de dag geen 'pap' meer zeggen. En wat was het dan heerlijk om gewoon heel  rustig die patroontjes uit te kunnen knippen, de lapjes aan mekaar te zetten,..en de kleuren van dat moment, van dat gevoel uit te kiezen,...


Tijdens de opleiding moesten we ook nog een scriptie schrijven, én die verdedigen. Man, wat zag ik daar tegenop! En, wat gaven die lapjes weer veel troost,... De scriptie ging heel goed, hij is uiteindelijk nog gepubliceerd in een vakblad.
Geinig.


Toen ik al die kleine quiltjes had gemaakt besloot ik ze aan mekaar te zetten. Dat kostte wel enig denkwerk, want ze waren niet allemaal van gelijke grootte,...
De kleurencombinatie was ook niet vloeiend te noemen, dat bruine, paste er immers niet echt bij. Maar dat gaf niet. Het was mijn kraamquilt. Die omlijst werd door een rand van roze en blauwe vliegende ganzen,...


In de zomer kon het doorpitten beginnen. De achterkant werd een lap van roze flanel. Tegen de tijd dat ik opgeroepen werd voor mijn eerste gezin, als zelfstandig kraamverzorgende, was de quilt klaar. Hij is nu van Willemijn, mijn jongste, die zich er heerlijk in kan nestelen.

En dat mag ook wel, want zij moet me vaak missen,...Maar ik geloof dat dàt niet zo erg is, want moeders kunnen ook weleens

zeuren,....

Bowtie -  Gwen's Tulip -  Windmill
Four Patch -  Sugar Bowl - Puss in the Corner
Propeller -  Nine Patch -  Jacob's Ladder


Dit verhaaltje schreef ik in augustus 2007, alweer 4 jaar geleden.
Inmiddels is Willemijn al lang het huis uit, ze zit op kamers en is tweedejaars studente.
Natuurlijk is de quilt met Willemijn meegegaan, en soms mag ik 'm even lenen voor een tentoonstelling of voor een show & tell. Maar dan ook echt héél eventjes maar, de quilt moet zo snel mogelijk weer terug naar Willemijn.
Lief hè,...
Fijne avond allemaal!

53 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij ben je inmiddels veelvuldig, en velen inspirerend, gepubliceerd! Het begon al met de scriptie.
Maarre, mooie quilt die van Willemijn.

Elza zei

Prachtig dank je wel voor weer een geweldig verhaal.
En wat een mooie lappies allemaal.
Groeten ELza.

Anoniem zei

What a beautiful story Ingrid, you are so inspiring as a woman and a quilter. The quilt for Willemijn is so nice, I am sure she loves it very much and treasures that her mother made it for her. All the best to you, Ann

marion zei

Wat een leuk verhaal weer....t kon deze keer wel die van mezelf zijn
Ik ben ook op mijn 41e aan dezelfde opleiding begonnen als jij alleen in Amsterdam.
Ook ik had (dan wel) 3 pubers om me heen en dan die scriptie pffff....ik zag er ook zo tegenop.
Maar.....ik ben ook zo blij dat ik mijn papiertje alweer 11 jaar op zak heb en......ook zo gezellig met de ooievaar op stap kan!!!!
En.....in mijn vrije tijd ook zo af en toe met de Quilten eigenlijk alle soorten handwerken bezig kan zijn
Jouw verhaal zo leuk brengen bij mij ook weer herinneringen op
groetjes Marion H

Maureen zei

Lovely story and quilt! Very creative how you put them all together!

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtig verhaal, Ingrid. En wat een supermooie quilt heb je ervan gemaakt. Mijn complimenten.

Heleni zei

Wat een ontzettend goed idee om in zulke situaties kleine quiltjes te maken en ze later als één geheel te maken.
Hij is prachtig geworden.
En je verhaal.....ik hang aan je lippen.......

groet Heleni

Coco zei

Ontroerend....!

Bertie zei

Schitterend verhaal, de quilts zijn fantastisch, natuurlijk nog mooier met het verhaal erbij:)

Gerrie zei

Je bent toch net een kraamengel die tussen de fladderende vleugels nog eens een rugzakje meevoert met het nodige naaigerei een passend vingerhoedje en zoveel lapjes , stevige armen met handen die de thuishaven bestuurd , ik bewonder je echt !
Lieve groeten , Gerrie

Terray zei

Hoi Goof,

Wat een fijn verhaal om te lezen, je kraamquilt.....
Op dit moment gaat voor ons hier ook het roer om....Na ruim 9 jaar thuis te hebben "gemoederd" heb ik een baan gevonden. Nieuwe uitdagingen, maar ook een nieuw ritme. HOewel het slechts voor 16-24uur in de week is ben ik wel heel benieuwd hoe mijn vrije tijd voor quilten zal zijn.

Groetjes
Tertia

LuAnn zei

A beautiful story to go along with a beautiful quilt. I love how you have put all of the little quilts together. Wonderful!

quiltingmieke zei

piep,wat heb ik alweer genoten vn je mooie verhaal en genoot ik vanop afstand mee van je mooie beroep,
zalig,

en de qultjes zijn prachtig,
zal de naam van het boek doorspelen aan mijn qumtjuf, ze heeft net een oud moebedje op de kop kunnen tikken en wil een quimtje ervoor

Alsje zin hebt mag je altijd even op de koffie komen op mijn blog
culipatch.blogspot.com

knuf mieke

Anna zei

Hoi Ingrid, ik blijf dit een van je mooiste quilts vinden. Maar dat komt door het verhaal erachter! Blijft leuk om te lezen! Fijne dag vandaag en quilt ze!

Rita zei

Heerlijk om dit weer allemaal te kunnen lezen en zien. Fijne dag en gr. Rita

Rita zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kelli zei

What a wonderful story! Your mini quilts turned into a gorgeous quilt!! You're so talented. :o)
xo
Kelli

Gerda zei

JAAAAAAAAAAAAA..;0) daar is die ..."het juweeltje" onder de juwelen!!..;0)
Deze is zo mooi..en voelt zo lekker ...en heeft een héél hoog aai gehalte!!..;0)
Willemijn heeft helemaal gelijk ..die zou ik ook niet lang willen missen...;0)
Hele fijne dag

Lida zei

Dat is dus echt een quilt met een verhaal, nu ik heb van je verhaal zitten genieten en neem mijn petje voor je af! Ook ik ging na mijn 40ste terug naar school, eerst een half jaar hele dagen en toen de vervolgstudie, 2 jaar lang iedere avond studeren en overdag een volle baan, maar ik had geen kinderen meer in huis, dat scheelde dus enorm. Maar heb mijn diploma's behaald en jaren gewerkt maar tijdens de studie bleven de lapjes aan de kant, mijn quilten heeft jaren stil gelegen, dat jij er nog energie voor had! Nu dat ze zich iedere keer weer in deze bijzondere quilt wil wikkelen is vanzelfsprekend hoor, dus Willemijn veel plezier van je Mams kraamquilt! Fijne dag
Lida

Nifty Quilts zei

It is fun to read your story. This is another outstanding quilt!

Roosje zei

Wat een mooi verhaal achter deze mooie quilt. Zulke verhalen wil je toch niet missen.EEn fijne dag.Groet Roosje

Anoniem zei

Een mooi verhaal bij een prachtige quilt. Een heel fijne dag, groetjes,
Jetta

Anoniem zei

Hallo Supergoof,of mag ik Ingrid zeggen?
Wat een mooi verhaal! Ik ben blij dat je alles nog eens voorbij laat komen want deze had ik nog nooit gelezen.
Ik geniet ontzettend van je mooie verhalen en je mooie quilts.
Daar wil ik je toch eens voor bedanken,
Groetjes Coosje.

katrien zei

Mooi verhaal met een pracht van een quilt.

GRANNY'S HOUSE zei

Dit was weer rondom genieten bij jou en niet alleen van de kleine grote quilts, want wat kan jij toch goed vertellen.

Groetjes
Ines

Berbel zei

Een prachtig verhaal bij een prachtige quilt!
Ik geniet enorm van je berichtjes,
groetjes Berbel

Irena zei

wauw wat een mooi verhaal,en deze quilt ga je ook anders bekijken,groetjes irena

christine zei

het is echt een lieverd van quilt geworden. zo al die klein quilts bij elkaar .en dat Willemijn haar niet echt wil afstaan kan ik best begrijpen. . christine
p/s wat veel reactie heb je al op dit vroeg tijdstip hihi

Anoniem zei

Wat een schitterend verhaal, dat is echt een quilt geworden met een levensverhaal. Ook je dochter begrijpt wat een speciale quilt dit is.
Groetjes,
Anja

Willy zei

Wat fijn dat je in dat drukke jaar zo'n prachtige quilt hebt kunnen maken.Ook geweldig dat je toen die studie bent gaan doen. Mooi verhaal!
Groetjes

ineke zei

Wat een kostbaar bezit heeft je dochter. Een hele mooie quilt waar een heel tijdperk uit je leven in verwerkt is.groetjes ineke

jolanda zei

Wat zal dat een zware tijd geweest zijn en wat fijn dat je je rust kon vinden in het quilten. Een enorm leuk idee trouwens om die kleine quiltjes samen te voegen tot één geheel. Het is zo het hele verhaal bij elkaar hé?
Ik kan me goed voorstellen dat Willemijn er niet graag afstand van doet ook al is het maar voor even... het zal voor haar een dierbaar bezit zijn.
groetjes, Jolanda

Quiltendewilma zei

Wat een prachtig verhaal om te lezen, ingrid!! Dat het alweer zo lang geleden is dat je dit schreef,...

marcella zei

wat een prachtig verhaal.. en dat lapjeswerk troost, rust en nog veel meer kan geven zal niemand onder de quiltsters ontkennen

Vero zei

o weer zo'n mooi verhaal, ben er weemoedig van geworden...
je bent echt een schat om ons elke keer te laten meegenieten van je verhalen

dikke knuffel

vero

art by Renske zei

Wat een mooi en ontroerend verhaal Ingrid. Deze quilt is dan ook echt een mooie herinnering voor die tijd geworden. De quilt is dan ook schitterend geworden.

AnitaS zei

Wat een mooi en ontroerend verhaal is het. Ik vind deze quiltjes juist prachtig bij elkaar passen. En dan nog het bijzondere verhaal erbij. Je dochter zal er beslist heel blij mee zijn.

wilma nooij zei

Het blijft een prachtig verhaal! Je hebt me jaren geleden al geinspireerd met deze quilt, heb toen ook de boekjes gekocht en ben nu nmiddels met mijn5de en 6de quiltje bezig en die dan later ook 1 grote quilt gaat vormen. ik vind het ook zo leuk om binnen snelle tijd steeds iets af te hebben. en de afwisseling vind ik fijn. bedankt nog daarvoor!

groeten wilma nooij

Shirley zei

Heerlijk verhaal, mooie quilt en dochter die hem koestert, wat wil je nog meer. Met de kinderen het huis uit is het wel erg fijn om te weten dat ze 's nachts onder jouw creaties liggen, dan ben je toch bij ze.

Carin zei

ik kan Willemijn geen ongelijk geven dat ze de quilt niet te lang wil missen want hij is echt ontzettend mooi !! Ook het verhaal erachter

Yvonne zei

Prachtig verhaal en wat knap om gezin te runnen en te studeren. Ik begrijp Willemijn helemaal, prachtige quilt is het geworden.

Anny zei

Wat een heerlijk verhaal... en dan het resultaat: om trots op te zijn.

Dorothé zei

Wat ben ik blij dat je vorige blog gesneuveld is (niet lief om dat te zegggen hè?. Maar nu komen al die mooie quilts en verhalen zomaar weer voorbij en dat is iedere keer weer volop genieten.

Jantine zei

Wat een geweldig idee om al die kleine quiltjes tot één grote te maken, hij is schitterend en je dochter is er met recht heel blij mee!
Enne... heerlijk om werk te hebben waar je van geniet, dat maakt het een stuk minder zwaar te "moeten"!

Berna zei

Een prachtig verhaal met een mooie quilt als resultaat!

Floor zei

Weer zo'n leuk verhaal achter de quilt!
Wanneer komt je eerste boek uit met verhalen achter je quilts?
Dat gaat vast goed verkopen.
Groetjes,
Floor

Guusje, zei

Hij blijft prachtig, de tere kleuren het verhaal erbij kan me voorstellen dat ze hem bij zich wil houden.

Yrea zei

Het is een erg mooie quilt, ik vind de kleuren ook mooi bij elkaar passen! Het is een erg mooi verhaal achter de quilt van je dochter. Ik geloof helemaal dat ze daar aan gehecht is en hij weer snel terug moet komen na EVEN te mogen lenen ;-)

Corrie zei

Dát maakt quilts zo bijzonder, die verhalen! Heel mooi om te lezen!

Beertje Zonn zei

Dank je wel voor weer een geweldig verhaal en wat een mooie Quilt!
Groetjes van,

Beertje Zonn

Marians Quiltblog zei

Een bijzonder verhaal met een bijzondere quilt. Dank je dat je dit met ons wilt delen.
Groet Marian

Anoniem zei

Het is zo'n quilt die helemaal met jouw geschiedenis verweven is , zo'n quilt vind je dan ook alleen bij jou ,
oh , pardon , bij Willemijn !

Zo'n leukerd is deze quilt , ! Je moet maar op het idee komen om de kleine poppenquiltjes aan elkaar te zetten, en de stofjes/lapjes zijn fijn bij elkaar gezocht , ruim 8 jaar geleden !!!!!!

Quilterige groetjes , Margot

Anoniem zei

Jouw verhaaltjes zijn altijd een feestje om te lezen! Heerlijk:)
Mooie quilt, maar dat is alles wat er uit jouw handen komt.
Marja-Brabant