Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

zaterdag 1 oktober 2011

"DEAR JANE"


Op een nieuw blog mag zo'n vertrouwde quilt niet ontbreken.


Het is de Dear Jane, 'n zeer geliefde quilt waarvan het wel en wee rondom 't maakproces, de afgelopen jaren, uitgebreid beschreven is op het oude http://www.supergoof.weblog/ .


Voor hen die nooit van de Dear Jane hebben gehoord,... de originele quilt is geweldig mooi en bedacht door Jane Stickle in 1863. Brenda Papadakis heeft daar 'n patroon van samengesteld, en menig quiltster heeft Brenda's boek in huis om ooit haar eigen 'Baby Jane' te maken. 

Zo ook deze Goof,... alweer enkele jaartjes geleden.Mijn Dear Jane heet eigenlijk niet zo, haar naam is Sjaantje. Waarom? Nou dat zit zo,...

Wij, de Nederlandse quiltsters, vertellen op ons weblog/blog altijd dat Sjaan op bezoek is geweest als we onze blokjes, 'Sjaantjes' laten zien. Sjaan maakt heel wat met ons mee, en wij met haar.
 We vinden het leuk om haar onze moderne tijd te laten zien. Sjaan leert ons op haar beurt weer heel gedecideerd hoedat we al die, vaak zo moeilijke en pietepeuterig kleine, blokjes in mekaar moeten zetten.Sjaan is streng, maar heeft zoveel kennis in huis, dat als jouw eigen Dear Jane quilt af is, je het gevoel hebt een zeer waardevol quiltersdiploma behaald te hebben,...De Dear Jane kenmerkt zich onder andere door de vele kleine blokjes en de schulprand. 

 Mijn Sjaantje heeft allerlei kleuren zoals roze, rood, oranje, beige, bruin, zwart, wit. Er zitten gewone katoentjes in, en ook flanelletjes en broderietjes.


Ze ligt voor deze show & tell even lekker bij te komen op de bank, iets dat Jane Stickle waarschijnlijk niet deed,... maar mijn Sjaantje houdt daar wel van,...Het biesje is een blauw randje.


En ook de achterkantstof is zeer speciaal,...


Op het label staat: Mijn Sjaantjeslap, een Maatje voor Altijd,
2007-2008,
Ingrid.F.H.M van der Harst-Govers,
 deze quilt is helemaal met de hand gemaakt.


Nu ik hier zo gezellig aan het babbelen ben, moet ik even kwijt dat 't 'showen & tellen'voor mij héél vertrouwd aanvoelt.

Ik heb de afgelopen jaren heel wat shows & tells gegeven op bee's, bij Dorry in de winkel (klik), op de ledenvergadering van het Quiltersgilde in april, en m'n quilts zijn ook tentoongesteld op de Quiltexpo in de Haarlemmermeer in februari 2011.Nu had ik het op het oude Supergoofweblog weleens over Supergoofochtenden. Weet je nog?

Daar was heel veel animo voor, alleen het huis was daar toen niet zo geschikt voor. Nu meneer Supergoof & ik verhuisd zijn, bedenk ik me dat die Supergoofochtenden voor kleine groepjes, eigenlijk best wel mogelijk zouden zijn.
Dus laat maar eens weten wat jullie ervan vinden?
Gezellig een ochtendje bij mij thuis aan de keukentafel, terwijl de één na de andere quilt tevoorschijn 'getoverd' wordt met de verhaaltjes daar omheen?

Denk er maar eens over na, en laat 't, hier op dit blog weten (dus niet via de mail). Ik ben benieuwd!

Fijne zaterdag allemaal!

56 opmerkingen:

 1. Nou zeg maar wanneer! Heerlijk om je verhalen in het echie te horen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. binnen enkele minuten strooooooomen de reacties binnen hahahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leuke van de nieuwe blogs vind ik dat alle quilts weer eens langs komen. Het is en blijft een prachtige quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk je Dear Jane weer eens te zien. Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me enig, mijn dear jane is ook jaren geleden gemaakt maar ik geniet er nog steeds van. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is weer het voordeel van een nieuwe blog. Je kan alles weer eens de reveu laten passeren.Maar het blijft een prachtquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh enne......tuurlijk kom ik graag een ochtendje bij je aan. Een tegenbezoek was er nog nooit van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat lijkt me een prima idee,ik heb er zin in.Mogen wij ook show en tellen????
  Wat ben ik blij dat ik je verhaaltjes weer kan lezen.Fijn dat je terug bent.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt me een fantastisch idee !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn Sjaan wil de jouwe best wel eens ontmoeten ;)

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed plan, maar ik heb geen idee waar je woont en om 05.00 uur op is niet aantrekkelijk. Maar als je een beetje in de buurt van Flevoland woont dan ben ik "in." Weet je nog? Ooit een heerlijk recept van je gekregen, het geprobeerd en het lukte niet, maar het was wel heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om je sjaantjes lap weer voorbij te zien komen, in het echt is hij nog mooier weet ik me te herinneren toen ik de top die net af was gezien heb. En ja lijkt me gezellig ligt alleen even aan de afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo heerlijk dat je weer te volgen bent, al die prachtige quilts, het idee alleen al dat wij die niet mneer zouden zien.....
  En natuurlijk wil je bij jou komen kijken, wij gaan dit gewoon organiseren. ik ben nog lang niet uit gelezen op je nieuwe blog (het ziet er weer super uit..)tot snel dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zou ik dat graag doen, maar Alphen aan den Rijn ligt volgens mij een heel eind van jou Zuiderzee plaats vandaan, want anders.........

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk van uit een zonnig land bij jou te kunnen lezen.


  Een leuk idee, wie weet is het te doen.

  Liefs Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt mij écht heerlijk om jouw verhalen te horen, vanuit Den Haag ws best een endje rijden maar wat je van ver haalt....;). Ik zie dat zeker zitten! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kan het ook een keer als ik weer in Nederland ben?
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Congratulations on completing such a beautiful Dear Jane quilt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn jouw Dear Jane baby !
  En ja....het lieve lichtblauwe biesje wat zo prachtig om
  de ' golfjes' zit ......da's heeel bijzonder voor mij !!

  Welja , met een autouurtje kom ik bij je aan de
  trekbel -tringelen - !
  Bij Supergoof zal het wel supergezellig zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik kom graag een keer langs om alle verhalen van je te horen en om inspiratie op te doen.

  groetjes,

  Saskia Mahieu
  Saskia.Mahieu@inter.nl.net

  BeantwoordenVerwijderen
 21. This has to be the most beautiful Dear Jan quilt!... I wish I lived in Holland and I could see your quilts, it is so nice to see them all here on your new blog. Have a lovely weekend Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtige Sjaantje kan zich voorbereiden op een heleboel bezoeksters;) En jij ook! Ik zou zoooo graag komen, maar tis voor mij 320 km op en neer... snif, en da's nu even niet zo makkelijk, snappie?

  Maar als jij nou eens naar jullie mam gaat, kom je bij mij langs... dan hou ik een klein show- en telletje hahaha
  Fijn weekend en groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. En waarom woon je nu weer zo ver weg ??? Ik had zo graag je Sjaan eens in het echt gezien. Ik heb het boek ook en ooit wil ik er eens aan beginnen maar weet je wat me nu steeds tegen gehouden heeft? Nee niet de blokjes maar dat schulprandje hahaha ... en dan met name dat biesje (jouw blauwe), ik ben bang dat ik die er niet mooi omheen krijg en zou niet eens weten HOE hij eraan gezet wordt LOL.
  rest mij nog een ding ... WAAROM woon je nu ZO ver weg ???

  BeantwoordenVerwijderen
 24. (Mopper mopper) ... alle leuke dingen vinden plaats buiten Limburg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hè heerlijk die GOUWE OUWE!! Lijkt hier wel Nostalgienet.
  :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel graag zou ik van de partij willen zijn, maar woon helaas te ver af. Ik ben vanaf december voor langere tijd in NL. Ik zou graag jouw Sjaantje in het echt willen zien. Ik ken Dear Jane alleen van het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk idee. Ik kom graag een keer langs.
  Wat je zegt van dat quiltdiploma spreekt me heel erg aan. Zo voel ik het ook. Nu mijn Sjaan bijna af is heb ik het gevoel dat ik (bijna) elke quilt aan kan.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 28. leuk je sjaantje weer te zien, wat is ze toch mooi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat leuk om je vertrouwde Dear Jane weer te zien. Je hebt al zoveel mooie quilts gemaakt, prachtig!!! Ben erg blij om je verhalen weer te lezen. Fijn zonnig weekend gewenst van Ineke Hulzebos (Apeldoorn)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lijkt mij een hartstikke leuk idee en heel gezellig om zoiets in jouw eigen omgeving te zien, daar horen ze tenslotte thuis! Laat maar weten wanneer, want de zuiderzeese stadjes liggen niet naast de deur en dus zal ik een plekje moeten zoeken om een nachtje door te brengen. Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lijkt me een heel leuk plan volgens mij is het dan de bedoeling om zelf ook met quilts met verhalen te komen .....ik kom graag...
  groet Ineke M

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Fijn dat je weer terug bent in blogland!!! En bedankt voor je leuke reactie op m'n blog...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Fantastisch om de foto's van Sjaantje weer terug te zien. Prachtig is ze! Ik zou haar best graag in het echt willen zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dit hoef je toch niet te vragen??


  NATUURLIJK

  BeantwoordenVerwijderen
 35. sluit me volledig bij de vorige spreekster aan!!
  Ineke M

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nou Ingrid, als ik dat zo lees hierboven, kun jij elke dag je huis vol hebben. Ik wil ook wel, maar hoe ver is het in vredesnaam vanaf mijn huis in Eindhoven naar jouw huis???? En dan bedoel ik met het OV. Gaat vast niet lukken...... Komt er eigenlijkj wel een trein/bus of zo bij jou? En in welk voormalig Zuiderzee stadje woon je eigenlijk, want dat is nog steeds een groot geheim, toch???

  Doei, doei en een fijne zondag!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Lijkt me hartstikke inspirerend om een morgentje bij jou te komen luisteren. Volgens mij ga ik stuiterend naar huis. Dus mocht het er van komen dan ben ik graag van de partij.
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 38. *haha* Ik vermoed dat jij binnenkort gewoon een zaal kunt huren om alle aanvragen te kunnen accepteren ^_^ Maaruh, als het op een doordeweekse dag is (liefst woensdag ;-) wil ik best een bak koffie bij je komen drinken: gezellig. Je DJ is prachtig. *Ooit* wil ik ook nog eens een Sjaan maken... maar ja, wanneer...???

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat is je Dear Jane toch prachtig,,,,ik vind deze kleurencombinatie zó mooi!!!!!
  Ik zou ook best wel een keer willen komen, maar voor mij zal het ook wel te ver zijn!!!

  Gezellige dag vandaag!
  Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Toen stonden we allemaal al te trappelen, nu nog steeds! Dank zij jouw logje destijds hebben wij (Anne en ik) elkaar leren kennen, en wij hebben nu een gezellige quiltbee! Dus zo'n dagje lijkt me helemaal geweldig! Fijne dag, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Fijn dat je er weer bent!

  Het is een geweldig voorstel, maar ik vrees dat het een beetje ver is! Misschien is het te combineren met een paar dagen op een camping, maar dan moet het geen winter zijn.

  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Jaaaaaa,ik heb je weer gevonden!
  En ook ik zeg : natuurlijk! kom ik !
  Dat lijkt me geweldig om al die mooie quilts te zien,terwijl ik dat zèlf helemaal niet kan!

  Laat maar horen wanneer......

  Groetjes,Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Zo zie je maar: alle nadeel heeft zijn voordeel!
  Nu je ander blog jammer genoeg verdwenen is met al je berichtjes en mooie foto's, kan je wel al je prachtige "oude" quilts weer eens laten zien en het verhaal opnieuw vertellen.
  Ook voor je nieuwe lezers leuk, toch?
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Zo ik heb je blog dus ook weer gevonden, ik miste al zovéél vingerhoedjesquilts?!
  Als ik me "straks"(zie mijn blog) wat beter voel, vraag ik wel in welk Zuiderzeestadje je nu woont.
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Lijkt me erg gezellig zo'n ochtendje. Al was het alleen al om nu eens zelf in zo'n koopmanshuisje binnen te zijn (hihi).

  BeantwoordenVerwijderen
 46. ja..ik wil ;))))))))

  zoooo blij dat ik je weer vond , gewoon door op google "supergoof"in te tikken...

  groetjes hil

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Daar hoef ik geen seconde over na te denken

  JA ik wil (hihi)
  Ik zou me vereerd voelen als ik een keertje jouw prachtig quilts in het echt mag zien en heel voorzichtig (als het mag) aaien

  Groetjes
  Tertia

  P.s ik ben ook met deze gave DJ project gestart
  http://terraysleven.blogspot.com/2011/09/de-reis-is-begonnen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Heb het wat druk dus las je berichtje wat laat, maar dat betekent niet dat ik het niet zie zitten hoor! Gezellig idee! Ben benieuwd hoe je dat gaat organiseren. Ik vind het altijd wel een hele klus als er een groep mensen komt.
  Ik lees het wel!
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Gelukkig ben je terug , ik heb je gemist hoor, en of dat geweldig zou zijn, ik weet wel niet of ik er bij zou kunnen zijn( werk s'morgens behalve op woensdag, en ik weet ook niet of de afstand te overbruggen is?)Maar ik weet zeker dat je succes zal hebben,wie wil jouw kunstwerken niet bewonderen???

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Dat zou wel heel erg leuk zijn.
  Ben heel erg benieuwd om al die mooie quilts nu eens in het echt te mogen bewonderen!
  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat fijn dat je weer een blog hebt. Ik miste het echt.
  Het lijkt mij super om een keer langs te komen en de quilts in het echt te zien en de verhalen te horen.
  Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Lijkt me superg@@f om bij jou zo'n quiltochtendje te mogen meemaken. Alleen... het moet wel te bereizen zijn met ov vanuit Dokkum, of anders een keer vanuit Nunspeet, als ik bij mijn dochter ben :>), da's dichter bij 'een voormalig Zuiderzee havenstadje', zoals je eerder vertelde, toch?
  Groetjes!
  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Hoi Ingrid,

  Fijn dat je weer terug bent.
  Wat heb ik je verhaaltjes gemist..
  Elke dag weer kijken op het internet.
  Graag kom ik een keer bij je kijken, alleen weet ik niet waar je woont.
  Een eindje rijden maakt me niet uit hoor, dat heb ik er wel voor over.

  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Graag kom ik nog een keer naar je luisteren en je quilts goed te bekijken!
  Heel graag zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Hoi Goof!
  Lijkt me ontzettend leuk! Alleen weet ik niet waar je woont, dus ik kan ook niet inschatten of het ver zou zijn vanuit België ;-)!?
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!