maandag 19 december 2011

"Die decembermaand, is best 'n heftige tijd"


Iedereen weet denk ik wel, dat deze Goof een vroege vogel is.
Voor mij begint elke dag om half 6 in de ochtend.
Daar hoef ik geen wekker voor te zetten, nee dat gaat gewoon vanzelf.

Als je zo vroeg wakker bent heb je wel iets aan je dag.
 De eerste wandeling met Bregje is dan ook al tussen zes en half zeven.
En het dagelijkse telefoontje met mijn mam om half acht.

Daar ben ik mee begonnen toen mijn vader anderhalf jaar geleden overleed.
Dat wilde ik persé, het deed me zeer dat er nu niemand meer in huis was die mijn mam goedemorgen wenst, die vraagt of ze lekker heeft geslapen, en die met haar de belevenissen van de dag doorneemt.
Zo zitten we dan een half, vaak ook een heel, uurtje te babbelen, en dan eindig ik altijd met 't zinnetje,
 "Zet 'm op mam"

Het is een moeilijke tijd voor mijn mam, die decembermaand.
Ze zal blij zijn als tie weer voorbij is. Ondanks dat haar huis reuzegezellig versierd is, en er ook allemaal grappige kerstmannen in de kamer staan.
Ze mist immers haar eigen Kerstman, haar man met wie ze meer dan 50 jaar getrouwd was. Mijn vader die op Eerste Kerstdag jarig was.

Bij mij in huis is 't dit jaar sober met de kerstversieringen. Ik heb er eigenlijk helemaal niet zo'n zin in om alles van de afgelopen jaren uit de dozen te halen. Dat is raar voor deze Goof, want dat is nog nooit gebeurd.

 Natuurlijk ging twee jaar geleden wel heel snel de kerstboel terug in de dozen toen oudste zoon in de kerstnacht in coma werd gebracht omdat hij anders zou overlijden. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen, en wat hebben jullie toen meegeleefd.
Hier(klik) en Hier (klik) kun je het nog terug lezen op het nu door de weblogmigratie, zo rare Supergoofweblog.

Dus zoals gezegd, de kerstversieringen zijn sober dit jaar.

Maar dat geeft niets, want er wordt wel van genoten,....
Kijk maar,...

Tulio, het poezenbeest van jongste dochter Willemijn, vindt het heerlijk om bij de kerstkabouter op schoot te zitten,...


En haar zusje Miquel ook,... gelukkig zijn er 2 kabouters,..


En als je dan naar buiten holt met je fototoestel, en nog 'n beetje dichterbij 't raam gaat staan,...
zie je ze verbaasd terugkijken.


Hoi Miquel!

Dag Tulio!

Zo, ik ga weer naar binnen, vanavond maar 'ns verder met de vingerhoedjes. Ik begin toch serieus te geloven dat de vingerhoedjes voor het eind van het jaar een heuse quilt zullen zijn.
Tenminste, als ik niet opgeroepen wordt, door m'n collega de ooievaar,...


O ja, nog even dit, de tussenstand van de huisjes is,... 0,00000,...
Ik ben er eerlijk waar, nog niet aan begonnen, heb zelfs de malletjes nog niet gemaakt.
Zeg eens eerlijk dat had je niet gedacht hè,...?

Fijne avond allemaal.

41 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo ben ik dan weer stil bij jouw log. Het is wat om bij dierbaren het verdriet zo tastbaar te voelen.
Fijne Kersttijd Goof, met je moedertje en je familie.

Craftluver zei

Hihi, nee dat hadden we niet van je gedacht Goof! Maar ook hier nog niks aan gedaan, maar dat komt wel als alle kerst beslommeringen in banen zijn geleid en alles weer wat normaler wordt! Maar je huis is evengoed vrolijk en gezellig hoor! Maar ja, het blijft zo'n speciale tijd waarin juist je verloren dierbaren erg worden gemist. Hier niet anders. Ach, gaat ook weer voorbij denk ik dan maar! Sterkte voor jou en je mams!

Treny zei

is dat alweer 2 jaar geleden met je zoon, wat gaat de tijd toch snel, gaat het nu weer helemaal goed met hem?? ik hoop het maar.wat hebben we allemaal in de rats gezeten, en dat met je papa ook alweer anderhalf jaar maar het blijft knagen he!deze deken die je toen maakte bij je papa aan zijn bed, ik zal het niet vergeten , heb er zovaak nog over nagedacht!! en het gemis aan mijn lieve papa, nu al 30 jaar dood werd weer zo voelbaar. toch wens ik je heel veel geluk en tevredenheid voor 2012, ga gewoon zo door we genieten er allemaal van, en je huisjes je haalt ons zeker weer in. groetjes trijnie

Miranda zei

Blijf er maar ver vandaan, voordat je echt tijd ervoor heb Goofke ... want het is zo verslavend. En die kerstsfeer zit er toch wel in hoor! Mooie rode quiltjes,kabouterkes en hier en daar wat kersttakken en kaarsjes en klaar is Keeske. Ik ga me vanavond eens weer op mijn Dear Jane storten, had ik gister ook al gezegd,toen alleen nog maar gedacht. Nu liggen de patroontjes en lapkes klaar om te gaan prikken. Zwaai,zwaai, ook voor je lieve moesje! Groetjes

ineke zei

Heftig hoor gelukkig dat het weer goed is gekomen.Fijn dat je zo'n band hebt met je moeder en samen door deze "moeilijke tijd" heen komt. Ach en vandaag had je toch een beetje vorstverlet. Fijne dag groetjes ineke

Quiltswaen zei

Sterkte deze maand! Ook voor je mams!

Irena zei

wat een verhaal,maar ik heb nou ook geen zin in kerst,mijn man is ziek,en heeft zware medicatie,en oh arm lig op de bank,allen hoop ik op goeie afloop,ik wens je toch fijne dagen,veel liefs irena

christine zei

ha Ingrid
.ook hier staat de teller nog op 0,00 en ook ik heb er nog niks mee gedaan wil eerst de fwq top af hebben.
wij hebben wel een boom staan maar er zijn lichtjes gesneuveld en ik heb echt geen zin om er nieuwe in tedoen moet volgend jaar dan maar .
p/s ik zit toch het meest in de keuken aan de keukentafel .

christine

sylvia zei

wat een herkenbare dingen zitten er in je verhaal: ik bel ook dagelijks met moeders: heeft ze nog zo nodig!!
enne, versieren.....zeer bescheiden dit jaar!!
ohoh, wat was het een nare kerst twee jaar geleden: elke paar uur keek ik op je blog....was er nieuws??? Zelf moeder van een zoon beleefde ik die dagen/weken intens met jullie mee!!!
En zo kijk je steeds terug, maar ook vooruit, want door wat je beleefd hebt, kun je in het 'nu' leven!!
groetjes en een gezellige kerst in je nieuwe huis, waar het misschien minder kerst is, maar minstens zo gezellig!!
groetjes, Syl
ps DSIL is nog voor je bezig, tis nog best moeilijk........;)

......... zei

Hello Ingrid, Christmas is also a very quite time in our house this year, my Dad has been very ill this year with several operations. Just a few decorations and a plan for a nice meal. Take care, Ann x

Plakhuis zei

De stemming zit er hier ook maar half in. Lijkt bij meer mensen een probleem.En logisch dat je dan weer terugdenk aan die heftige kerst 2 jaar geleden al weer. Wat was dat een zware tijd. Ik leefde elke dag met jullie mee.Huizen bouwen kan gelukkig ook nog in het nieuwe jaar. Helemaal niet is ook een optie (die doe ik hihi)Fijne dagen!

Annelies zei

Ach, het zijn drukke dagen zo rond kerst en oud en nieuw. Ook ik heb nog geen malletje gemaakt.

marian zei

Maakt allemaal niets uit. Ik ben ook nog niet aan mijn huisjes begonnen. En wat is een sobere kerst. Je huis straalt liefde en veel warmte uit. Juist in deze dagen komen gedachten extra naar boven. Ik herken het wel, heb er momenteel ook last van. Moeilijk te omschrijven wat dat gevoel is. Ik heb voor 2 jaar terug meegeleefd met jullie zoon die plots zo ziek werd. Dat doet mij weer realiseren in wat voor snelle tijd we leven.
Geniet van de dagen samen met je dierbaren.
Lieve groet,
Marian

yvonne zei

Dat had ik zeker niet verwacht,dacht zelfs dat je het nog wel kleiner zou maken.

Maar een hele fijne feestdagen gewenst groetjes yvonne

GRANNY'S HOUSE zei

Wat herkenbaar Ingrid, behalve het bellen met je mam, mijn mam heeft 2 mannen verloren, ze was er beide keren bijna 25 jaar mee getrouwd en voor haar zijn de feestdagen ook niet meer als vroeger, ze is uiteraard hier, want als het aan mij ligt brengt ze deze tijd nooit alleen door.
Alweer twee jaar geleden van je zoon, ik kan het mij nog zo goed herinneren en gelukkig ligt dat achter jullie, vergeten doe je het nooit.
Hier zit nu een kleinzoon van 16 met ik weet niet hoeveel problemen, maar samen met zijn moeder doen we er alles aan om hem er weer doorheen te helpen.

Dikke knuf
Ines

Heleni zei

Ik heb globaal je verhaal gelezen van twee jaar geleden. Ach, ik ben helemaal onder de indruk. Wat een afschuwelijk spannende tijd moest jij en je gezin doormaken.
Maar wat heerlijk dat 't weer goed gekomen is met je zoon.
Ik wens je een goede Kersttijd toe enne......de te bouwen huisjes wachten wel op je.

groet Heleni

mieke zei

Hier de teller ook op 0,00.
Jeetje wat een heftige tijd hebben jullie gehad met jullie oudste.
Mag ik vragen wat het uiteindelijk geweest is ? (tot thuis uit ZH heb ik gevonden )Geen mex.griep, wel dubb longontst. En daarna ?
Hoe is het nu met hem ?
Heel veel sterkte in deze periode, grtjs Mieke

AnitaS zei

Verwen je moeder maar extra, ik kan me voorstellen hoe moeilijk dat is. En de kerstmis zit toch hoofdzakelijk in je, hoe leuk versieren ook is. Als het nieuwe kindje met kerst geboren wordt is het kerstgevoel er zeker wel.

Sylvia zei

Allemaal zo herkenbaar en begrijpelijk, mijn zus is vorig jaar in december overleden net 60 jaar oud!Met al die feestdagen in zicht is dat extra moeilijk te verteren, het idee dat ze er niet meer is.
Gr.Sylvia

elle zei

Met mijn, op jouw krans geinspireerde, kerstkrans, begint het kerstgevoel hier nu toch echt te komen. Zo leuk, zo'n krans met al mijn kerstengeltjes en kinderknutsels die de laatste jaren in de kerstdoos bleven. Bedankt voor de inspiratie.
Groetjes Elle

Coco zei

Ik heb teruggelezen op jouw Blog...dat was heftig wat ik daar las. Het leven van jouw zoon aan een zijden draadje. Hoeveel weken heeft dat geduurd? Hoe ben je door die kritieke tijd heengekomen? Hoe is het nu met je zoon? Hij heeft vast een geweldige Engelbewaarder aan zijn zij gehad.
Ik wens je een hele fijne Kerst met je gezinnetje en die huisjes die kunnen best wachten.
Fijne Kerstdagen!

Anoniem zei

Wat ben je toch ook een lieverd. Er zijn er genoeg die gewoon met hun eigen leven verder gaat en moeders 'hangt' er maar bij. Is een verplichting geworden. Gelukkig heeft je moeder jou. Het is zeker wennen voor je moeder, zo alleen thuis tijdens kerst. Dat zijn juist de dagen waar je het gemist nog sterker is. Je bent echt een vroege vogel. Je hebt dan zeker wat aan je dag. Fijne kerstdagen toegewenst met je familie.

Quilting Moesje zei

Troost... om herkenbaar te lezen ... sterkte hoor ...
Het quilten en nu mijn weblog (dank je wel nog ...!)
geven mij ook heel veel voldoening (kort gezegd)... !
Geen ... huisjes ...(O)
Maar je gaat wel heel rap met je vingerhoedjesquilt ... zou leuk zijn als je hem/haar af krijgt!
Succes hoor!

marijna zei

Of ik het nog herinner van je zoon! Wat een spannende tijd was hetr toien voor jullie. En wat fijn dat alles goed is afgelopen. Voor je moeder een moeilijke tijd.Maar met jou als steun in de srijd komt ze daar wel door heen. Hoewel alleen toch maar aleen is.

Geckoboxes zei

Jeetje, wat een heftige periode is dat geweest, nu alweer 2 jaar geleden. Ik kan me best wel voorstellen dat het af en toe niet zo hoeft, al dat gedoe om de kerst heen. We weten dondersgoed wat voor ons het allerbelangrijkste is! Geniet van je naaste familie en vrienden en beestenboel!

Sue-Anne zei

You are a very good daughter to be ringing your mum every day. It is hard to imagine being without your lifelong partner, especially on special occasions. I don't know the story of your son but am pleased that everything worked out well for you (hope the translator got that part right?).

Your home looks very Christmassy to me and I adore your cats in the window, they remind me of my cat Max.

Judith zei

Ik weet precies wat je bedoelt, mijn ouders zijn nu allebei overleden. Mijn moeder afgelopen mei. Mijn zus en ik zaten aan haar bed en zijn niet meer weg gegaan totdat zij ging. Heel vreemd, raar, intens. Sinterklaas kon ik niet vieren, daar was mijn moeder altijd bij. Maar kerst gaat super goed! Ik geniet van haar ballen, en haar spulletjes. Maar in het tuincentrum ben ik niet geweest, een kerstshow zonder haar is weer te veel van t goede. De decembermaand is zo wie zo een maand waarin we zoveel moeten, maar van wie eigenlijk?? Ik doe t dit jaar in mijn tempo, en in dankbaarheid. Dankbaar voor wat mijn ouders voor mij betekend hebben. Jij dankbaar voor de genezing van jullie oudste( wat was dat verschrikkelijk), dankbaar voor wat jou vader betekend heeft, de telefoontjes met je mams. Heerlijk toch? Ik heb ook altijd met verschrikkelijk veel liefde voor mijn paps en mams gezorgd, en ben ziels gelukkig dat ik kerst met mijn lief en schat van een dochter vieren mag. Wat een verhaal! Doe maar rustig aan, ook bij jullie is er veel gebeurd de laatste twee jaar. Een pauze , een tandje terug kan geen kwaad, geniet van je dagen enne doe morgen maar van mij de groeten aan jouw mams!;-)

Lida zei

Ja je moeder iedere dag bellen staat ook op mijn lijstje, mijn paps overleed al weer 10,5 jaar geleden, maar ze mist hem na 56 jaar huwelijk nog steeds! Ik wens je moeder sterkte in deze dagen en veel liefde en aandacht van haar naasten.
Wat maak je je druk om de versieringen, nee toch? Ik ook niet ben pas gisteren wat spullen gaan kopen en hou het lekker minimaal, weet je dan is het ook niet zo leeg als het weer weg is en met beesten in huis is het een stuk veiliger! Je huis ziet er zowiezo al hartstikke gezellig uit!
Geniet van je steekjes, want je gaat weer als een weerlicht! Hoop dat je collega je even rust gunt! Fijne dag
Lida

Anoniem zei

Is dat al weer twee jaar terug? Ja.. als ik er zo over na denk.. mijn dochter is nu immers al weer de negen maanden gepasseerd.. wat herinner ik jouw berichten nog als de dag van gister! Gelukkig mogen we lezen dat alles goed is gekomen. Wat een moeilijke tijd was dat..

Mooi trouwens hoe je beschrijft hoe je elke dag je moeder een belletje geeft. Ik denk dat dit een mooi voorbeeld van naasteliefde is. Een liefde die we elkaar best wat vaker moegn laten zien. Prachtig!

Ook hier trouwens een wat minder uitbundige versiering. Zou het alles bij elkaar zijn dat we terug grijpen naar de werkelijk belangrijke dingen van Kerst?

Ik wens je in ieder geval een paar mooie, warme feestdagen.

Anoniem zei

zoooo lieff jij!

veel voor je kiezen gehad ja....

fijne dag ooievaarhoedster!

volgend jaar wordt een bijzonder jaar voor ons he???;))))

fijne dag hil

fleur zei

Goh zeg; gelukkig schreef je al dat het met je zoon weer goed is, maar het was een verdrietig verhaal om terug te lezen...
Dan ook nog het gemis van je vader met kerst; dan kan ik indenken dat deze dagen een dubbel gevoel geven.
Gelikkig heeft je moeder jou tot steun!
Je foto's en verhaaltjes van je huis en quilts lees en kijk ik graag.
Die poezen toch!!!! op schoot bij de puntmutsen; hi. hi!
groetjes Fleur

Elza zei

Ja ik weet het ook nog zo goed wat een spanning allemaal met je zoon.
Gelukkig dat het allemaal goed gekomen is. En het gemis van je vader. Je hebt helemaal gelijk om zo goed om je moeder te denken.
Er is veel eenzaamheid deze dagen.
En ik had niet gedacht dat je nog geen malletje had gemaakt.
Zet hem op. Liefs Elza.

Shirley zei

Ha wat een gekke katten toch, ze moeten toch altijd op iets van stof liggen, maar bij jouw zijn ze wel erg symmetrisch bezig.grappig duo. Praat me niet over kerstdagen, na zo'n gebeurtenis verandert er iets, het onbevangene is verdwenen. Nog maar een paar dagen en dan is het weer over, even doorbijten! Sterkte voor je mam. Xoxo

jolanda zei

Wat een dubbel gevoel die kersttijd hé? Aan de ene kant brengt het zoveel sfeer en aan de andere kant veel verdriet omdat het gemis van dierbaren nog eens extra erg gevoeld wordt.
Lief van je om je moeder elke dag even te bellen. Voor haar is het ook een heel gemis natuurlijk.
Veel sterkte en toch ook een fijne kerst gewenst!!
liefs, Jolanda
p.s. Ben ik de enige bij wie de links niet werken? Bij link 1 krijg ik een error en link 2 is bij mij geen link.

Carin zei

December blijft een maand waarin het lijkt of alles veel heftiger is, vreemde maand eigenlijk als je nagaat. En wat fijn dat je nog elke dag met je moeder kan bellen. Dat deed ik ook altijd totdat ze (alweer) 10 jaar geleden plotseling overleed op maar 65 jarige leeftijd. In zo'n maand als deze wordt het gemis dan altijd heviger.
Maar zeg ... dat jij nog geen huisje hebt gemaakt daar sta ik wel van te kijken ....Ik dacht zeker... die goof gaat als een speer :-)

Monica zei

Wat lief dat jij zo'n goede band met je moeder hebt, en de decembermaand zal, zeker voor jullie gezin, een herinnering aan de spannende tijd zijn. Ik hoop dat er ook veel goede herinneringen bij overblijven. Wat je malletjes betreft: gelukkig ligt in de kersttijd de bouw stil, dus doe rustig aan.

Bertie zei

Ja daar wordt je inderdaad stil van van jouw verhaal en gelukkig is dat goed gekomen.
Ja moeders, daar draait alles om heen en fijn dat je met elkaar geniet elke dag:))
Je huis ziet er volgens mij altijd feestelijk uit zo te zien!
Fijne kerstdagen en het is nu bouwvak vakantie in NL lol.

Wilma Kuin zei

Ja een vreemde maand waar veel dierbare gemist worden!! Fijn dat het zo goed is afgelopen met zoonlief,..

Guusje, zei

Dat het een heftige maand is kan ik over meepraten. Ik hoop zelf eigenlijk dat hij snel voorbij is want net als bij jouw mam heb ik alles wel versierd en gezellig gemaakt maar mis ik mijn familie heel erg. Vooral omdat ik ook nog jarig ben deze maand en mijn mam dat twee dagen eerder was. Ik blijf het moeilijk vinden maar goed we moeten door zeggen we dan. Ik kan me dan ook heel goed voorstellen hoe jouw mam zich voelt al is het anders voor mij dan voor haar en jouw. En wat lief dat je je mam elke dag belt, en gelukkig dat je je zoon nog steeds bij je hebt.

MarianneD zei

Sterkte Ingrid,het zal niet meevallen in de decembermaand..
En die huisjes?
Ach,dat komt wel goed,opeens zet je er de vaart in en onstaan er hele straten,wedden?
Ook hier is nog niets aan de huisjes gedaan,te veel met andere dingen bezig...maar ook dat komt goed..
Hele fijne dagen en alle goeds voor 2012!

Rian zei

Ik snap goed dat december moeilijk is voor je moeder, zeker als je vader ook jarig was met kerst. Dan lijkt me het gemis dubbel zo groot.
Toch heel goede feestdagen voor jou, je gezin en je moeder toegewenst.