vrijdag 30 december 2011

"Foto momenten 2011, deel 3,..."


Het eerste verhaaltje na de weblogpauze begon letterlijk met een kijkje in de keuken van 't nieuwe oude huis uit 1634,... En nee, we hebben de staatsloterij niet gewonnen (dat is hopelijk morgenavond,...). We wonen 'gewoon' in een huurhuis.
Mazzel hè,...
:o)


In juli waren mijn Lief en ik 25 jaar getrouwd,... jeetjemineetje,...
Werd mijn Lief 50 jaar,... gosjemikkie,...
Ik hoop zelf die respectabele leeftijd in mei 2012 te bereiken, dus ik heb nog eventjes.
Niet dat ik het erg vind om 50 te worden, vandaag werd ik wederom 10 jaar jonger geschat in m'n kraamgezin.
Leuk hè, dat is een erfenis van mijn mam.


In juli liet ik ook zien dat de bedstee gebruikt wordt als lapjeskast,... Tjongejonge wat gaat daar veel in,... en wat is het een heerlijk gevoel om al die lapjes in de kast te leggen. Het is een vooraad van jahaaaaaren,... en af en toe voel ik me net oom Dagobert Duck die een duik neemt in zijn geldpakhuis,...
;o)


En lieten Bregje en ik tijdens ons ochtendwandelingetje ook zien, dat al wonen we middenin een heuse stad, we alleen maar de straat uit hoeven te lopen om midden op het Hollandse platteland te staan. We wonen nog steeds zeer landelijk, alleen hoeven we nu niet zelf al het gras te maaien,...
gelukkig,...
;o)


Augustus was voor mij een rampmaand.

Tijdens een gezellig dagje uit bij Joke van Jookies, waarop Gerda en ik getracteerd werden door Joyce, kreeg ik het telefoontje van de man van Marieke. Marieke, was er ineens niet meer. Marieke was overleden tijdens hun vacantie.
Marieke was voor mij, m'n vriendin, schrijfmaatje, en kraamvrouw. Ik mis haar nuchtere kijk op het leven, en haar warmte, gezelligheid en enthousiasme enorm.Daarom werden er heel veel vingerhoedjes aan een lappie gezet. Gewoon maar rustig doorgaan. En daar werd ook bij gehuild. Maar dan heel stilletjes, want als Bregje hoort dat ik verdrietig ben, staat ze meteen op om haar snuit in die van mij te duwen,...
Dat kan ze namelijk heel goed,...
Alleen koffie zetten wil nog niet lukken,....Hoewel daar vaak door mij om gezeurd wordt,....
Ah Bregje please,.....?????In september besloot ik om een nieuw blog te starten. De weblogmigratie was finaal verkeerd gegaan, en ik miste het bloggen enorm. Ook nu,... maanden later zijn er van de 390.000 weblogs een heleboel niet compleet. Ik las laatst dat Sanoma een procedure had aangespannen tegen Typepad, en dat waarschijnlijk de foto's half januari eindelijk worden vrijgegeven. Mocht je er meer over willen lezen kijk dan bij Jeroen Mirck, een waar steunpunt gedurende de weGlog migratie.


Er kwamen hele grappige wagentjes langs,...


En,.... er werd ook weer geborduurd.

Zo dat was het voor deze keer, morgen het allerlaatste dagje van 2011.

Gelukkig is deze Goof wat haar gezondheid betreft helemaal boven Jan. Er is zelfs al 2 dagen gewerkt in een lief kraamgezin.
Dus kan ik jullie weer als vanouds toeroepen:
"Proficiat allemaal, we hebben er een machtig mooi ventje bij op deze wereld".
Op naar de beschuit met muisjes.
Fijne avond allemaal.

29 opmerkingen:

Willeke zei

Leuk dat je zo op deze wijze nog even met ons je jaar doorneemt. En wat voor een jaar! Petje af hoor. Met alle ups en downs, verhuizing en weglog verdwijningszaak.
Ik wil jou en je gezin een heel fijn, gezond, gelukkig en creatief jaar toewensen. En dat je lekker met ons blijft delen. Dank je wel voor de fijne leesmomenten.

Carin zei

We waren maar wat blij dat na al die blogstilte er weer berichtjes kwamen :-) Wat leuk dat jij komend jaar ook 50 wordt... ik namelijk ook maar wel een half jaar na jou, in november namelijk ! En ik kijk er ook absoluut niet tegenop... neehoor, ik ben weer elke keer blij dat ik jarig ben want dan weet ik ook dat ik weer een jaar geleefd heb ! Dus voor mij mogen er nog HEEL VEEL verjaardagen van me gevierd worden :-)
Zoals je al schrijft over Marieke, je ziet het ... het kan ineens gebeurd zijn zelfs op jonge leeftijd. Laten we de mooie herinneringen maar in ons hart meedragen zodat diegene nooit vergeten zullen worden.
Maar dat Bregje nu nog geen koffie kan zetten .....hihihi .... ik heb Brumelda het aangeleerd zodat ze me smorgens op wacht met een grote mok :-)
En wat heerlijk nieuws ... weer een mannelijke wereldburger erbij... ik neem even een beschuit met muisjes om het te vieren !, Brumelda ook !

Coco zei

Het is toch heerlijk om jouw fotomomenten te bekijken en te lezen.
Het is ontroerend.
2012 Staat voor de deur. Ben heel benieuwd wat het nieuwe jaar voor ons allen in petto heeft...
Bedankt voor alle leuke en soms trieste berichtjes. Voor alle mooie foto's en schitterende quilts en vooral bedankt voor de INSPIRATIE die jij me gegeven hebt in 2011..
Ik wens jou voor 2012 veel gefrutsel met stofjes en draadjes, mooie foto's, aktieve ooievaars en dat allemaal in een super gezondheid!

Janet zei

Hoi ingrid,

Wat schrijf je toch altijd lieve, leuke, ontroerende verhaaltjes. Al heel lang volg ik je blog stillezend. Maar vanaf vandaag kan daar verandering in komen want nu heb ik mijn eigen blog!! Met heel veel drempelvrees voel ik me een ukkie die de eerste stapjes zet in de grote mensenwereld. Jaloers ben ik op je prachtige quilts waar je zo helemaal je eigen ding instopt. Ik wens je een heel goede jaarwisseling een quiltvol 2012 en hoop je nog vaak te ontmoeten op het blog

Hartelijke groet Janet

Lida zei

Ja voor jou veelbewogen maanden, wat een schattig huis kregen jullie en wat een groot verlies leed je met het overlijden van je vriendin, maar Goof zou Goof niet zijn als ze niet op haar eigen manier alles verwerkte! Deze vingerhoedjes zullen straks extra bijzonder zijn, vanwege de vergoten tranen en wat is jouw Bregje toch een lieverd dat ze je komt troosten! Weer een heerlijk kijkje letterlijk en figuurlijk in jouw keukentje, wens je nog een fijne avond en morgen hoop ik weer present te zijn, voor jouw oudejaarslogje! Groetjes
Lida

Bertie zei

Oh jij maakt wel wat mee, leuke foto's en verhaal. Minder van je vriendin Marieke, wel mooi dat je hele mooie herineringen hebt aan haar.
En ja Bregje, die heeft mijn heart gestolen!!
Leuk dat ik je blog gevonden heb dit jaar:)
Happy New Year!!

GRANNY'S HOUSE zei

Bofkonten moeten er ook zijn en ik zou geen betere bewoneer kunnen bedenken voor het nieuwe oude huis, ik denk dan ook dat het huis af en toe zucht van geluk.
Fijn dat je weer beter bent, hier is het nog knudde, het is een fikse bronchitis geworden en ik zit nu aan de antibiotica, hopelijk gaat het straks wat beter.

Groetjes
Ines

ineke zei

Zo dit is weer zo'n logje uit het leven gegrepen.Blije en verdrietige momenten. Gelukkig geven de lapjes troost. Dat jonger geschat herken ik. Nu vind ik het leuk, maar toen we pas getrouwd waren (35jr geleden)was mijn man getuige van een ongeval De man kwam langs voor papieren en hij vroeg of mijn vader thuis was.mmmmm.
Hele fijne jaarwisseling en een gezond nieuwjaar voor jou en je dierebaren.groetjes ineke

Ineke zei

Hoi Ingrid, voor jou en je dierbaren ook een fijn, gelukkig en gezond 2012. Dank je wel voor je vele verhaaltjes, liefs Ineke Hulzebos uit Apeldoorn

Floor zei

Ben verbaasd, dat het mooie huis waarin jullie wonen een huurhuis is!
Dat zoiets nog bestaat!
Die eerste foto van de keuken, die vond ik destijds ook al zo mooi.
Ik zou er zo naar binnen willen gaan voor een mok warme chocolademelk met slagroom en een knuffel van Bregje.
Groetjes en een fijne jaarwisseling gewenst!
Floor

Francien zei

Wat Ingrid???!! Bregje kan geen koffie zetten??!!nou Meisje ook niet hoor...alleen maar omgooien....maar troosten kan ze ook als de beste....alleen bij haar snoet verdwijnt de mijne helemaal..bril eraf en haren nat...en 50 worden doet geen zeer hoor...ik ben het al 14 jaar...alhoewel...het gaat wel hard nu....
Ik wens je een fijne en veilige jaarwisseling en een nieuw jaar met minder verdriet en ( nog) meer hobbyplezier...groetjes Francien.

Anoniem zei

Ik moet je heel eerlijk vertellen dat ik vanwege Bregje en Yeppe op je blog ben blijven hangen. Ik kwam uiteraard op je blog terecht via google toen ik op quilten zocht, maar Bregje en Yeppe daar was ik direct verliefd op. Toen ben ik natuurlijk ook je blog gaan terug lezen. Daar heeft heel wat uren ingezeten. Het is leuk om je foto's weer terug te zien. Bij sommige weet je het verhaal nog en van sommige ben je het al weer kwijt. Gelukkig worden ze hier herhaald. :-D
Jammer dat je een dierbare vriendin zo vroeg bent kwijtgeraakt. Gelukkig had je toen je vingerhoedjes. Dus eigenlijk zou je vingerhoedjesquilt (indirect) een soort van een herinneringsquilt aan Marieke kunnen zijn. Althans het verwerken daarvan.
Goed dat je weer opgeknapt bent en dat we weer een wereldburger rijk zijn. Fijne avond. Groetjes, Renske

Merian zei

Wat geniet ik elke weer van je verhalen. Je schrijft zo lekker weg.
Fijn dat je weer opgeknapt bent.
gr. Merian

Miranda zei

Ooooh die ogen van Brechtje lijken verdacht veel op Sams soms zo vragende,smekende blik....

Heleni zei

Ach, die Bregje. Ik kan me goed voorstellen dat zij je heel goed kan troosten, als 't nodig is. Ze straalt zoveel rust en warmte uit.
Je vingerhoedjesquilt heeft al veel meegemaakt zeg.....

groet Heleni

marcella zei

Gezellig om met jou ook het jaar door te nemen, ik deed het vandaag in vogelvlucht, bij jou gaat het lekker langzaam, nog meer te genieten dus ;)
Ik wens je een gezond en mooi jaar toe met allen die je lief zijn.

Inge zei

Nu ik een beetje in de lappenmand zit, snotterig en zo, is het heerlijk om met mijn laptoppie op schoot logjes zoals die van jou te lezen en te genieten van de foto's en de mooie verhalen (in mijn ogen ook een traan voor Marieke, van wie ik af en toe lieve berichtjes kreeg op mijn blog)
Het zijn extra vitamientjes, die er voor zorgen dat ik de energie terug voel komen in mijn lijf. Ingrid, ik hoop dat je nog heel lang en heel vaak mooie foto's en verhalen met ons zal delen.
Ik wens jou en iedereen die je lief is een hele fijne jaarwisseling toe en veel geluk, gezondheid en plezier in 2012!

Liefs,
Inge

Margot zei

Een fijn jaarwisseling toegewenst !

Voor het jaar 2012 ::
Op naar je 50e !!!!
En dat je met je DH en kinderen een goed ,
gezond, voorspoedig jaar beleefd !!!!!

mieke zei

Je hebt een heerlijk beroep en kunt even zo heerlijk schrijven.
Ik wens je een fijne jaarwisseling en heel veel goeds voor het nieuwe jaar.
grtjs Mieke

Joyce zei

Zit hier met een wijntje en alleen nog de kleine kerstboompjes aan te genieten van je 2011-mijmeringen.
Laten we hopen dat er in 2012 vooral traantjes van het lachen weggepinkt gaan worden......... want DAT kunnen we gelukkig ook ;0))

Zal aan de baas eens m'n snipperdagenkaart vragen..... volgens mij moet ik er nog zat hebben!!
:o))

Raewyn zei

Lovely to see all your beautiful photos and review the year with you. Happy New Year!

Sue-Anne zei

Hi Ingrid, I am enjoying this look back of 2011. Lots to remember from reading your blog this year. I miss Marieke too. I never met her but befriended her through blogging and it was such a shock to hear of her passing. I miss reading her comments.

You have been working on some beautiful quilts this year but I really really love your little thimbles.

Happy New Year to you and your family and wishing you a very healthy, safe and prosperous 2012.

Els zei

Een jaar met vele gebeurtenissen hebben we gehad. Op naar het nieuwe, wie weet wat dat allemaal brengt?
Een hele leuke jaarwisseling en tot 2012!

Guusje, zei

Wat een mooie log is dit met ook triest nieuws, ik kende Marieke niet persoonlijk maar moet af en toe nog steeds aan haar denken en aan haar klostop en haar autoquilt, oefenquilt, daisies enz. En aan haar jongetjes en DH en of ze het goed maken. Ze was ook nog zo jong en zo vol levenslust. Kan me heel goed voorstellen dat je haar enorm mist.
En dan is er weer een nieuw leven wat geboren wordt zo dicht staan dingen bij elkaar, toen mijn mam zo vocht voor haar leven zag ik hier in het ziekenhuis ook een pas geboren babytje voorbij komen dat vond ik zo bijzonder en zo tekenent voor hoe het leven is ik zal dat nooit meer vergeten.
Gelukkig ben je weer helemaal beter, fijn om te lezen en nog heel erg bedankt voor je lieve reactie op mijn logje van pas.

Judith zei

Hi Ingrid, ook ik wil je graag alle goeds toewensen voor 2012. Misschien dat we elkaar in vijfhuizen nog tegen het lijf lopen, voor mij persoonlijk was het super leuk je daar te zien met al het moois wat je gemaakt hebt. Genieten doe ik altijd van je blog, zoals je vele fans!

Monica zei

Ingrid, gezellig weer een beetje 'bij-gelezen' voor jou en je familie ook heel gezellige jaarwisseling en veel goeds en inspiratie voor 2012

Hennie zei

Geweldig zo'n terugblik.
Een hele gezellige jaarwisseling en een gezond en creatief 2012 voor jou en allen die je lief zijn ! ! !

Tot in het nieuwe jaar Hennie.

Romelia's Cottage zei

Lieve Goof, het was me ook het jaartje wel he voor jou als ik dat zo allemaal terug lees.

En dan nog zo'n wonderlijk einde op 24 december j.l. (LOL) Maar we gaan er tegenaan he in 2012?

lieve groet, wendy

@nke zei

Ingrid,

Wat heb ik weer genoten van je overpeinzingen. Zag je helemaal zitten met Bregje met haar snoet op je schoot.
Ik hoop dat dit jaar veel positieve gebeurtenissen voor je in petto heeft en ja, daar hoort ook je 50ste verjaardag bij dame! Je zult eens zien wat een voordelen dat kan hebben..
(al moet je daar soms heel goed naar zoeken).

Al met al, veel gezondheid, geluk en liefde voor jou en je hele gezin in het komend jaar.