zondag 4 december 2011

"Zondagmorgen,..."


 9 uur,
 ik zit lekker in m'n pyjama achter de computer.
En dat allemaal ook nog eens met 'n rustig en voldaan gevoel,...
Hoe dat komt?
Het kraambed is gisteren afgesloten.
Het heeft 10 dagen geduurd, en wat is het een bijzondere tijd geweest.

Natuurlijk kan ik daar niets over zeggen, heb immers beroepsgeheim, dus,...
" my lips are sealed",...
Echt waar.

Maar ik wil wel kwijt,
dat ik weer helemaal weet,
 waarom ik mensen op zo'n uniek & emotioneel moment in hun leven wil verzorgen en begeleiden.


Als je bedankt wordt voor 'n prachtige, emotionele, betoverende, educatieve, ontspannen en vooral bijzondere tijd, dan heb je toch iets goeds gedaan.

En nu zit ik dus op een wolkje,...
;o)
En terwijl bijna heel Nederland op deze vierde december nog  in Sinterklaas sferen is,
 ben ik lekker aan het prakkiseren over Kerst,...


Er zijn wat oude klassiekers van boven uit de poezenbieb gehaald,
daar ga ik straks eens fijn in koekeloeren.

Wellicht komt er dit jaar geen grote kerstboom in huis,
want mijn Lief is daar helemaal klaar mee.
Kerstbomen zijn prachtig, maar ook zo ontzettend duur,...
Da's niet handig met 4 studenten die op kamers zitten,...

En eigenlijk is het nieuwe oude huis voor zo'n grote kerstjoekel veel te klein.
Tel daar een toch wel lompe en grote,... Ierse Wolfshond en 'n fiks aantal mekaar achterna springende poezenbeesten bij op,...
.....
.....
Je ziet het al voor je?
Ik ook,...
;o)

Waarschijnlijk wordt het iets kleins voor op de vensterbank, en er moeten natuurlijk ook lichtjes in.

Verder mag het 'geen drol' kosten,
dus wellicht worden er lichtjes in de muizentrein gepropt,...

Misschien blijft het wel bij 't kijken in de kerst-winterboeken, dat zou ook nog kunnen.

Mijn volgende kraamgezin is uitgerekend op,... 31 december,...
dat wordt ook weer heel speciaal.
want werken met Kerst en Oud & Nieuw zit er dik in,
dat wel.

Mocht het versieren voor Kerst allemaal niet lukken, dan is dat ook niet zo'n punt,
want ieder komt wel sfeervol het nieuwe oude huis binnen,...


Op de voordeur hangt 'n schattig kerstkransje, dat uit de winkel komt van m'n vrienden Jan en Anneke. ( Bloemisterij Vivaldi in Genemuiden).
Onderaan bungelt een paddenstoeltje,
zo leuk!


En verder staan de kerstkransjes hier ook al lang klaar,...
Sorry Sinterklaas,...
Maar mijn Lief vindt ze zo lekker,...
Fijne zondag allemaal!

38 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat heb je toch een prachtig beroep. En wat kerstbomen betreft, we hebben een woonkeuken met een aardige afmeting maar ik ben dit jaar gewoon even klaar met grote bomen, geef mij ook maar een lief kleintje. Fijne zondag.

sylvia zei

en hier is het inmiddels 10 uur en ik zit ook nog in mijn pyama achter mijn laptoppie!! Ik denk aan al die Sint-vieringen, dat gevoel wat je een dag later had.......nog eens over je kadootjes aaien en je surpises bewonderen!!
Sint komt niet langs dit jaar, om vele redenen, de Kerstman komt ook niet.....maar er is genoeg over om het knus en liefdevol te maken: en daar gaat het om!

Geniet maar even lekker van 'mogelijk' 'misschien' een hele vrije maand en geniet nog na van deze laatste tien dagen.

gezellige zondag, liefs, Sylvia

Irena zei

wat een leuk berichtje,mijn kerst is ook anders,want mijn lief moet aan zware tab,dus even genieten van wat we kunnen,groetjes irena

Anna zei

Kennelijk zijn wij over hetzelfde aan het mijmeren. Ook hier al heel wat gedachten over de kerst. Over kerstbomen wil ik het niet eens hebben. Wat zijn die krengen duur zeg! Dan maar geen boom!

AnitaS zei

Wat heb je toch een bijzonder beroep. Ik kan me voorstellen dat je daar blij van wordt. En jou huis is toch wel mooi, ook zonder speciale kerstdingen.

mieke zei

Ojé, wat is dat toch, die zondagochtend met pyama aan? Ik zit er ook nog zo bij, terwijl DH al helemaal opgepoetst aan t, ontbijt zit.
Een mooi beroep heb je, maar wel erg onregelmatig. Af en toe niet zo handig met planningen.
Lekker verder mijmeren op je vrije zondag, geniet er van. grtjs Mieke

Vlijtige Handjes zei

Hier is het nog schandaliger. 10.30 uur en in pyjama achter het naaimachientje gezeten voor de Kerstruil. Ik vind het altijd heerlijk even wakker worden in pyjama achter de laptop of met naald en draad, een echt weekend gevoel. Geniet maar lekker van je kraamgezin.
Fijn weekend groetjes Anita

Gaëlle zei

hello
I understand the christmas tree problem...last year our labrador was 9 month old and run after the cat all day long He still does and because of the price of the trees I didn't set one ;I used many little nice stuffs nice garlands quilts lights and so on.but for my kids it wasn't the same and they keep talking about this kind of not christmas time..Fortunatly this year we live in a big flat in Paris with many doors And I'll try A big christmas tree I can buy in a special market this year.
Keep in touch
Gaëlle from Paris

Elly zei

Het is een beetje saai aan het worden maar ook ik zit lekker achter de laptop, terwijl mannetje lief nog lekker ligt te slapen (snurken).
Ik ben het helemaal met Anita eens geniet maar lekker na van al dat moois van de afgelopen kraamtijd, het is fijn als je mensen met zo;n goed gevoel kan achterlaten.

Anita A zei

Volgens mij is in Nederland dit het nieuwe zondags ritueel; vrouw in pyjama achter PC of naaimachine; man nog snurkend in bed, of heel demonstratief al aangekleed en in de startblokken voor iets !!
Wat fijn dat je zo kunt genieten van je werk, ik hoop voor jou dat je dat nog lang kunt doen !
En geen boom,tja, kerst wordt het toch en gezellig vast ook, daar heb je geen boom voor nodig, maar een huis vol met dierbaren!!

Ellen zei

Heb zelf ook 5 jaar dit beroep uitgeoefend en heb daar hele mooie herinneringen aan. ook op oudjaarsavond is het me 1x gebeurd, en dat is zeker heel speciaal. Nu heerlijk nagenieten en vorbereiden op de kerst, ook hier geen kerstboom dit jaar maar een guirlande met lichtjes en ballen, ook heel sfeervol toch.
Hele fijne zondag,
Gr, Ellen

marcella zei

heerlijk, zo'n begin van de zondag helemaal voor jezelf. En dan nog extra verdiend ook :) Een kerst zonder boom zou ik wel missen hoor, vanwege allergie voor de echte heb ik sinds een paar jaar een kunstig boompje...die is onderhand 'gratis' ik verheug me nu al op het versieren.

neeftje zei

Jammer vd kerstboom, hier al jaren een nepper. Niet zo sfeervol als een echte maar wel voordelig en handig bij allergie. Gelukkig kan je met versiering en al je geliefden om je heen, een prima kerstvieren, want dat laatste daar gaat het toch om! Groetjes

Juicybear zei

Leuk voor je dat je zo'n leuke ooievaardienst had. Ik kan zelf niet zonder kerstboom en hier staat hij dan ook al maar ik weet zeker dat het bij jou gezellig kerstmissig gaat worden met leuke kleine dingetjes, geniet er maar lekker van.
Groetjes Anneke

Shirley zei

11 uur geweest en alles ligt nog in diepe rust boven! Ik zit wel al aangekleed beneden, genieten van de rust, zalig. Wij kopen elk jaar best wel goedkope grote bomen bij 't boertje, met kluit, maar we hebben wel plek voor zo'n sta in de weg, anders zou ik ook kleiner of anders doen, zoals Sommeke, tegen het plafond aan. Mooie bos rozen heb je gekregen zeg, wow. Lekker nagenieten.

GRANNY'S HOUSE zei

Juist die kerstdagen die geen drol mogen kosten zijn het dierbaarst.
En ik weet zeker dat jij je huis toch wel omtovert in een warm en gezellig kersthuis.

Groetjes
Ines

Carin zei

Ik zit niet in pyama achter de pc, ben al helemaal opgepoetst :-) Manlief is al een paar uurtjes in het bos vrijwilligerswerk te doen. Gelukkig kosten hier de kerstbomen niet veel, tenminste dat vind ik want ik heb weer 2 mooie (1 voor in huiskamer en 1 voor in de gang)met takken met van die dikke naalden die amper uitvallen voor 16 euro. Trouwens ik moet wel een boom zetten want waar laat ik al mijn ornamentjes die ik de afgelopen weken geborduurd heb en dan heb ik die van vorig jaar nog ..... goed excuus toch om weer een boom neer te zetten hihihi ...

Willeke zei

Ik denk dat je een hele leuke en afwisselende baan hebt. Wat fijn dat je er zo van geniet!
Ha, ik zit ook nog lekker in pyama met laptop op de bank, naast dochterlief, ook in pyama en met laptop! Lekker zondagochtendgenieten...

Marjan zei

Sssst... niet verder vertellen... ons kerstboompje staat al... opgetuigd en wel... zo gezellig!

katrien zei

geniet van alle leuke dingen.
En de gezelligheid komt er wel,ook zonder kerstboom,want hier komt er ook geen te staan.

Annelies zei

De kerst doet hier traditioneel pas na 5 december zijn intrede. Toch verlang ik er wel naar.
Fijne zondag !

Anoniem zei

Wij hebben sinds 2000 al geen kerstboom meer in huis vanwege de kat die we toen hadden. We zijn namelijk 1 keer behoorlijk geschrokken toen de kerstboom met alles erin, zomaar ineens op de grond lag (met een kat erin). LOL En nu hoeft het ook niet meer, maar we zijn wel met lichtjes bezig. Tenslotte is kerst ook een lichtjesfeest vanwege het geboorte van een kindje op kerstdag. ;-) Verder zou je ook nog een nepkerstboompje en/of takken kunnen nemen. Fijne zondag en succes met het bedenken van de kerstversiering.

Hermie zei

heerlijk even lekker in je pyama zitten genieten van de rust en even nagenieten van dat goede gevoel dat je weer hebt over de kraamdagen.
Wat een leuk lampekapje heb je op je lampje zitten en de kransjes die er staan zijn ook de lievelings van mijn DH.Nu lekker dingetejes maken voor kerst er ligt altijd nog wel ergens iets wat je er voor kunt gebruiken.
Wij hebben jaren geen kerstboom binnen gehad en zijn er vorig jaar weer mee begonnen, zoonlief brengt er een mee,en zorgt dat hij hier netjes staat.Geen grote hoor,want dan passen de kleinkinderen er niet meer bij.

Marleen zei

sint vind het stiekem vast wel leuk al die kerstversieringen. En kleine kerstboompjes zijn ook leuk. Hebben wij vorig jaar ook gedaan na commentaar van manlief over de sta-in-de-weg. Maar boeken en bladen kijken ook. Zeker op zo'n zondag.

groeten Marleen

Rita zei

Oh, ik kan me ook zo verheugen op de Kerst en zonder kerstboom is het ook echt Kerst. Mijn lief moet dit jaar ook werken met de kerst, maar vindt dat toch heel bijzonder ook al is hij dan niet thuis, maar toch blijf ik het het fijnste feest van het jaar vinden en als de Sint vertrokken is wordt het hier ook alvast een beetje kerst.
Fijne zondag. gr. Rita

Lida zei

Wat een gezellige krans en ja zo'n schaal met lekkers staat hier ook, of moet ik zeggen stond! Oh ja nog even een vraag, weet jij hoe je de kilootjes die er weer aan willen kan ontlopen? Heel fijne kersttijd en die kleine mag ook wel een dagje later komen, dan kun je toch lekker van de oliebollen genieten! Groetjes
Lida

Miss Steekjes zei

Volgens mij is jouw huis zo sfeervol dat er niet eens een kerstboom gemist wordt :-)
Ik denk dat we (bijna) allemaal wel een beetje jaloers zijn op de manier waarop jij sfeer kunt maken.... Ik wel in ieder geval ;-)

jolanda zei

Lekker om alvast plannetjes te maken voor de meest sfeervolle tijd van het jaar hé? En ook al neem je geen kerstboom... je hebt vast wel ergens een kerstquiltje liggen om op te hangen denk ik. Met wat kerstlichtjes hier en daar en wat kaarsjes kom je al een heel eind.
groetjes, Jolanda

Anoniem zei

hihihi ja dat zijn altijd fijne momenten ,dat je weer even weet waarom je ook alweer voor bep. werk hebt gekozen...voor mij geldt dat deze weken ook weer..als je mensen meteen aan het goede boek kunt helpen ,samen kunt zwijmelen over een pas gelezen prachtboek en een terechte opvolger kunt aanwijzen ;)heerlijk!!!
groetjes hil

Unknown zei

Wel of geen boom het ziet er toch wel ontzettend gezellig bij je uit met al die mooie zelfgemaakte spulletjes!!

Guusje, zei

Ga morgen zelf de koerstboom opzetten en eens kijken wat Philana ervan vind want ja ze is nog erg jong en vind alles erg leuk en als het niet gaat dan komt er een klein handzaam boompje. Ik vind de decembermaand altijd bijzonder en geweldig en sinds de laatste twee jaar ook vol met herinneringen omdat mijn mam 2 dagen voor mij jarig was en wij zijn net na sinterklaas jarig en we daarom altijd cadeautjes met kerst deden maar nu niet meer. Dus verwen ik mezelf nu elk jaar met de kerstruil en een eigen cadeautje.

ineke zei

Zo lekker vandaag kunnen bijkomen en ideetjes opgedaan. Ik geloof niet dat het uitmaakt of er bij jou geen boom komt sfeer maak je toch wel. En ik vind dat het niet alleen in de dingen zit maar in de mensen met wie het deelt.Wat er bij ons dit jaar zeker komt is het kertstalletje van mijn schoonmoeder. (in juni overleden) Delaaste 10 jaar gingen we dat bij haar opzetten dus heel speciaal. fijne avond groetjes ineke

Wieke van Keulen zei

Wat een leuke blog, Ingrid; met mooie foto's. Dank voor het delen.

marijna zei

Wat heerlijk om zoveel plezier in je werk te hebben. en je plaatjes zien er al zo sfeervol uit, dat een Kerstboom helemaal niet hoeft.Maar geniet van je boeken, want plaatjes kijken is ook heel erg leuk en gezellig.

ireneinhetatelier zei

't Is intussen al avond: flinke buien en zó donker... Ik ga voor de kaarsjes!Een nepboom vanwege ActionGirl {poezenmeisje), dol op kerstballen, die wiebelen in een boom. Ballen in een schaal, sfeer op een kastje, mooie muziek op de radio - zo is het ook prima!

YokkoBears; Beren met een HART zei

Je hebt vast dat lieve kastje nog met al die mooie kerstversieringen.
En dan de krans op de deur ..... en
Kerst in je hart en dat is toch voldoende.

Leuk je boeken te zien; ik verzamel al vele jaren speciale kerstboeken en in onze bibliotheek is dan ook een speciale kerstafdeling :-), heerlijk genieten is dat.

Roos zei

Wat is de zorg toch een heerlijk beroep, en werken met de feestdagen heeft ook wel iets( iets minder als je op 1 jan. om 7 uur moet beginnen haha). Kerst gaat toch om gezelligheid met mensen waar je van houd en niet om hoe groot je boom is.... ;o)
Groetjes Roos

Willy zei

Van een kleine kerstboom zullen jullie ook vast en zeker genieten en de gezellige sfeer is er sowieso.
Groetjes