Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 23 januari 2012

"Mam's B&B"


In Mam's B&B kan ieder kind op elk moment van de dag (of nacht) binnen vallen.
Altijd is er wel wat lekkers te eten. Ieder gebruikt zijn of haar eigen bord en beker, dat gaat automatisch zo,...

In Mam's B&B is het een beetje aanpassen als ineens blijkt dat broers of zussen ook hetzelfde idee hebben gekregen, om op de trein te springen en aan te schuiven,...
Soms moet je dan ook op de bank slapen,...


Maar waar je wel van op aan kunt in Mam's B&B, is dat er altijd volop keuze aan quilts is.
Waar je je lekker in op kunt rollen, en heerlijk in kunt slapen,...
Net als die beker en dat bord heeft ieder ook 'n geliefde quilt.
De één kiest altijd voor de SBS (Sylvia's Bridal Sampler),


De ander wil perse de Klosjes en pakt er bij een frisse nacht 't Trappetje bij,...

En als het weekend er weer op zit, en mam op zondagavond haar kinderen heeft uitgezwaaid op het station,  verzamelt mam  van Mam's B&B op de vroege maandagmorgen al die verfrommelde quilts.
 Ze stopt ze in de wasmachine en daarna in de droger. En een paar uur later mogen ze bijkomen van het weekend op 'n kast of kamerdeur,...

Da's toch wel heel speciaal van Mam's B&B, al die verschillende quilts.

Mam heeft zelf genoten van het weekend, het was gezellig om de helft van haar grut om zich heen te hebben. Alle 4 zijn ze op jonge leeftijd het huis uitgegaan. Ze gingen op kamers, lekker studeren. Mam baalde er toen wel van dat 'alles weg was',....
Maar nu niet meer.
Het is fijn om te zien en te weten dat dat jonge grut van haar (en pap natuurlijk,...) zo goed in de wereld staat.
Mam van Mam's B&B mist wel het spelletje van het kleine draakje dat ze dit weekend zo fanatiek kon spelen op de mobiel van haar jongste dochter.
Verdorie,...
;o)

Fijne dag allemaal,39 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar en altijd gezellig. Misschien toch maar eens aan de smartfoon met apsjes beginnen..... Je blijft er ook lekker 'bij de tijd van' met het grut over de vloer. Geniet lekker na.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh heerlijk wat gezellig als ze zo allemaal binnen komen vallen! Hier was het hard werken geblazen en DS en vrienden hielpen niet echt mee, maar ach ze werken de hele week al hard! Ik vind het geweldig zoals jouw quilts lekker worden gebruikt en geen decoratie zijn, hier is er één favoriet en die verdwijnt dan ook bijna wekelijks in de was!
  Nu Mams van Mams B&B het is weer rustig in je huis, dus nu geen spelletjes meer maar steekjes en Dancing Dollies! En natuurlijk lekker wandelen met Bregje, het is tenslotte nog droog! Groetjes en fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk om te lezen.
  fijn dat mam's B&B zo geliefd is;)
  en ik... ik ga vandaag weer lekker verder rommelen met mijn wankele stapjes op het quiltpad. (na alle huishoudelijke beslommeringen natuurlijk:), en natuurlijk kijk ik weer uit naar je volgende blogbericht.

  Fijne dag, Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn als je kinderen zo lekker komen binnenvallen en er altijd op kunnen rekenen dat hun lievelingsquilt er is. En natuurlijk genoeg eten en drinken, heel belangrijk voor ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Mamma-Goof! Heel even - ook al heb ik er de leeftijd echt niet naar...- wenste ik dat ik één van jouw kinderen was. Heerlijk slapen onder zo'n prachtige quilt! (Zucht....) Succes met alles, en dank je wel voor de alweer práchtige foto's!! Groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe ver weg wij nu ook wonen, als ze komen dan heeft hier ook weer alles z'n eigen plek en het ritme van toen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk om zo af en toe bij mams B&b te gaan. hier komen ze ook vaak langs maar ja mijn meiden hebben een gezin dus een weekendje slapen is er niet meer bij maar ik geniet er ook van als al dat kleinegrut over de vloer is . maar zelfs dat kleine kleingrut wordt bij mij al weer groot. hihi christine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja gezellig hoor, als ' het grut ' de weg naar huis zo goed weet te vinden.
  De rommel en het ruimen neem je dan maar voor lief !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maaaaaar, het is het Jaar van de Draak !
  Vandaag chinees Gelukkig Nieuwjaar !
  En ja , hier wordt ook door de jongelui
  'overnacht' en tussen door gehapt en genast !!
  Nou , je hoeft toch niet iedere keer de quilts te wassen hoor !
  Bie un open roam frissen !!!!

  Dus ga nog even met het draakje ' spelen '

  Maar ik denk dat de SBS quilt wel
  heerlijk snurkt , dus daar zou ik ook voor kiezen !
  Fijne maandag , de groetjes van Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 10. It is good to read about your quilts being used by your children, and that they each have their favourites. I'm pleased you had a lovely weekend with them.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een feestje om dit logje te lezen, doet goed, met (langzaamaan) vertrekkende kinderen in het vooruitzicht... ;)! Moet ik alleen toch snel heeeeel wat meer quilts gaan maken voor mijn eigen B&B, gelukkig heb ik nog wat tijd voordat de jongste vertrekt! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellig de kinderen en de quilts. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zo is 't maar net, Goof, het is heerlijk om je kinderen te zien opgroeien naar leuke jong volwassenen die wat maken van hun leven, studeren, daarna werken en misschien een eigen gezinnetje. Een genoegen om dan 'aan de zijlijn' te staan en mee te mogen genieten in hoe ze het 'doen'. Ik heb dan ook geen moment last gehad van het lege nest 'syndroom', ik heb er ook zoveel voor terug gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zien ze er weer (opge)fris(t) uit ...
  Jij en je kinders kunnen er weer tegen ....
  (Is dan toch niet alleen quilten verslavend ...:o))
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk om je logje te lezen, goed dat je kinderen graag op de klep landen!
  En wie wil er nou niet slapen onder zo'n geweldig mooie quilt! Alhoewel.... je hebt je ogen dicht!!
  Fijne dag en quit ze!
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. heerlijk als kinderen zo,n warm nest hebben om thuis te komen als het overal zo was zouden er heel wat minder problemen zijn,gelukig heb ik wat dat thuiskomen betreft ook geen klagen,maar heb nog wel wat last van het legenestsyndroom,maar goed dat we onze hobby hebben,groeten Christina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is vast een bere-gezellig weekend geweest en ja het is heerlijk slapen onder een quilt van Mam. gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk al die gezelligheid! En dat mam misschien wel het meest van allemaal geniet kun je stilletjes tussen de regels door lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooi blogje. Ik hoop dat dat bij ons later ook zo gaat, zicht... Alhoewel ik 2 ipv 4 kinderen heb. Ze liggen nu ook al graag onder de dekens die mams heeft gemaakt, dus wat dat betreft moet het goed komen.
  Fijne dag.
  Groetjes Janien

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ooh, wat herken ik dat. dat lege nest is in het begin zooooo ongezellig. Maar wat is het heerlijk als ze dan allemaal weer aan komen waaien en het net lijkt of ze er nog gewoon wonen. Maar stiekem genieten we dan ook wel weer heel erg van de rust als het hele spul. Weer naar de eigen nestjes zijn vertrokken en wij ons nest weer voor ons zelf hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb eigenlijk nooit last gehad van het lege nestsyndroom, ze vlogen uit en vlogen weer naar binnen en het werden er steeds meer. Vandaag schuiven er ook weer 3 aan en deze mama vindt dat allemaal heel gezellig, maar vanavond als het spul weer naar huis is, pakt ze haar lapjes en gaat lekker rustig zitten quilten.
  Wat kunnen we toch heerlijk genieten van onze kroost :-D

  Groetjes van nog zo'n mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk toch dat ze bij Mams B & B altijd welkom zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh how wonderful that you had such a wonderful time with your family...there is no place like home...I am sure your children and your childrens, children will have beautiful memories of your gatherings!

  Hugs, Carolyn :-)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nou wie wil er nou niet onder die prachtige quilts slapen Ingrid....en als je het voor het kiezen hebt dan neem je natuurlijk je favoriet....heerlijk toch zo`n weekend?!......heel soms hebben wij er ook zo een en komt alles tegelijk aangereisd met hun families uit het buitenland en hebben we het huis vol....en ma maar koken.....o.a.....je kent het wel..."Ma heeft u dit of dat?" ja hoor kind....kun je dat maken voor ons Ma?..."tuurlijk kind"..enz. enz...bekaf na zo`n weekend.....bij de was doen dan stille tranen laten.... hun al weer te moeten missen.....de stilte weer.... maar kijk altijd weer uit naar het volgende samenzijn....genieten zolang we kunnen toch?! groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een gezelligheid lees ik hier. En wat leuk dat ze allemaal zo genieten van de geweldig mooie en heerlijk slapende quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtig; wat een lief logje!
  Wens je (en je andere ouderhelft) nog heel veel en vaak plezier van die lieve bezoekjes!!
  Geniet ze!
  (en ik van je prachtige quilts!)
  ;)
  xoxoxoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Haha! Wat fijn en leuk om te mogen lezen Ingrid. Tel de zegeningen! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik zou ook wel even bij je op de bank willen kruipen hoor heerlijk onder zo'n schitterend quilt uitkijkend op het water door je romantische raampjes. Weet je wel hoe een bofkomt je bent!! liefs van Kruimel

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Fijn toch ....in het "nieuwe" oude huisje lekker weer thuis komen slapen met zijn allen. Samen eten geinen en spelletjes spelen....maar vooral je lekker laten verwennen door moeke Goofke! Wat zal Brechtje jaloers zijn geweest op die bezette plekken op de bank....woehoe namens het beest...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heerlijk zo'n Mams B&B. Genieten onder die quilts van jou. Gelukkig maar dat je er veel hebt. Ze zijn allemaal even mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hi Ingrid
  your patchs is very beautiful!!! I love but I do not know how to make them...
  I will follow you to learn a little bit and maybe one day I will be good too!
  xo
  simonetta

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat heb je toch een zalige blog !Daarom ben ik nu ook je volger geworden want ik kom graag eens bij je kijken.
  Als je zin hebt ben je zeker ook welkom op de mijne :
  www.annverstreken.blogspot.com
  Groetjes,
  Ann
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 33. heerlijk als ze weer even aan waaien...even boodschappen doen in de kast..iets lekkers pakken...gezellig babbelen..ze blijven niet slapen want ze wonen een paar straten verder..op één klein meisje na....die komt hoop ik nog vaak logeren!!!..onder een lekker quiltje..;0)
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoe herkenbaar Mam's B&B ha ha . En wat zul je er van genoten hebben! Tja als je mam dan ook nog zulke fijne quilts maakt....logisch dat ze blijven logeren.
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zo heerlijk dat je dit allemaal kan doen als moeder en ook super dat iedereen dan weer naar zijn eigen plekje vertrekt. Zo hoort het en geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. zo hoopt ieders mams b&b te zijn en te hebben. heel erg lief logje

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mmmm, slapen op de bank terwijl je keus hebt uit allerlei prachtige quilts om onder te liggen, heerlijk toch!!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik denk dat ik onder de posies zou gaan liggen :-)
  Heel herkenbaar als al je grut is uitgevlogen, ook hier was het heel stil maar inmiddels zijn we er aan gewend en het is ook weer zo leuk om bij je kinderen op bezoek te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ja fijn als ze al heel zelfstandig zijn en zichzelf redden maar toch nog graag eens thuis komen! Gelukkig gaat het bij ons ook zo, daar ben ik nog altijd erg blij mee.
  Gaaf hoor dat je quilts zo goed gebruikt worden, leuker dan voor 'de sier' !
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!