Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 30 januari 2012

"Verrassing voor Jullie"


Dames, Heren en Koekenperen, oftewel Hooggeëerd Publiek,...
Vandaag is aan mij, Bregje de eer, om jullie allemaal een heel leuk nieuwtje te vertellen,....

Herinneren jullie je deze nog?


En alle andere quilts met verhalen waar Goof de afgelopen 5 jaar over verteld heeft?
Vonden jullie 't ook altijd zo leuk om daar alles over te lezen?

Dan heb ik, Bregje, nu een nieuwtje,.....

Op zaterdag 12 mei viert de Quilthoeve in Naaldwijk haar 1-jarige bestaan. Zij doet dit met een gezellige Garden-Party. De dames van de Quilthoeve, Wendy en Ingrid, hebben Goof, mijn maatje, gevraagd om op die dag twee maal een trunkshow te houden,... ééntje s'morgens en ééntje s'middags.
Gaaf hè????

Goof speurt al de hele tijd door het huis en mompelt, die gaat mee, en die daar ook,... en die, en die,... en ze heeft het over quilts die bij oma Joke liggen, en bij Frauke en Willemijn,...
 Tjongejonge wat zal er een boel te showen zijn.
Er zijn immers ook weer nieuwe quilts bijgekomen sinds de laatste trunkshow.

Mochten jullie er meer over willen weten, kijk dan even HIER,.... daar zijn de kaartjes te bestellen.


En wat vinden jullie ervan?

Fijne avond allemaal, ook namens Goof.
Goof is nu weer druk bezig met de Dansende Dametjes, de meiden willen ook mee, tja, dat verbaasd me niets, die fuifnummers houden immers wel van een feestje,...
;o)
Even een aanvulling van Goof, omdat de benaming trunkshow toch voor verwarring zorgt.

Een trunkshow is in dit geval 'n show & tell  vanuit 2 enorm grote rieten manden. De één na de andere quilt wordt uit de mand tevoorschijn getoverd. Als de eerste mand leeg is, is er gelukkig nog 'n tweede mand vol quilts,...

De meeste quilts zijn van 't formaat 1 persoonsbed of groter. Tijdens de trunkshow vertel ik over de quilt, daarna wordt de quilt opgevouwen en doorgegeven aan jullie. Zo kan iedereen zo'n Goofse lappendeken van dichtbij bekijken.

Het is wel zo dat degene die op de allerlaatste stoel zit het na een tijdje een beetje warm krijgt van al die quilts,... maar die wordt daarvan wel op tijd verlost, daar let ik op,...
Da's bij deze beloofd.

Fijne dag vandaag en,...

48 opmerkingen:

 1. Hallo Ingrid,
  Jeetje wat spannend en LEUK!! Ik zou graag komen, maar ben de volgende dag jarig...Zit waarschijnlijk met een huis vol visite. Maar inspiratie geef je mij zowiezo, hoor, met al het moois en leuks dat je maakt!
  Heb je die WELCOME HOME ooit gemaakt?
  groetjes
  Nicoline
  gbostens@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat zou ik daar graag bij zijn. Maar ik ben dan al ver weg, in Roemenië.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annie Quilters hoekje30 januari 2012 om 21:02

  Hallo,Mooi verhaal, en wat zou ik daar graag heen gaan om al dat moois te zien.
  Jammer genoeg is het voor mij te ver van huis.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Ingrid, ik heb juist mijn ticket besteld bij de Quilthoeve, joepi!!!!, ik kijk er al naar uit, mijn lieve man gaat met mij tot ginds komen,
  Groetjes,
  Maria uit Belgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooooo.... wish I lived closer I'd be there in a flash! I can't imagine anything better than seeing your gorgeous quilts... and you... in person. Have a lovely day.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw bregje dat is leuk nieuws dat je ons komt vertellen. helaas is het voor ons een beetje uit de richting anders waren wij ZEKER gekomen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super, ben helemaal blij en heb net een plaatsje gereserveerd :-D
  Je blog lezen is al heerlijk en ispirerend dus zo'n trunkshow lijkt me helemaal geweldig !!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat geweldig leuk en wat een eer! Van harte gefeliciteerd. Misschien wil je in een later blogje nog eens vertellen wat een trunkshow is? Nu denk ik aan een show vanuit een vrachtwagen. Klopt dat wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bregje, wat leuk voor je baasje! Kom je óók mee? Jammer dat Naaldwijk zo ver bij ons stekje vandaan ligt! Heel veel plezier met de voorbereidingen!
  groetjes,
  Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk nieuws Bregje. Vertel Ingrid maar snel dat het vast en zeker een succes zal worden, ik was al eens bij een trunkshow van jouw baasje en wat was dat genieten.
  Ik begrijp dat je baasje nu ook al loopt te genieten van de voorpret welke quilts mee te nemen.
  Groetjes Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WAUW, precies op mijn verjaardag, dat is zeker GAAF!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. How I wished I lived closer than Australia! I'd love to meet you and see your beautiful quilts. Have a wonderful time :)
  Sharon in Sydney

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lijkt me geweldig!! woon een beetje te ver weg Bregje maar ik zou heel graag je baasje's quilt's willen bewonderen!! Bregje je ziet er zeer vrolijk/verbaasd uit!! Go on do a happy dance Bregje, get those legs moving:))
  Success op 12 mei! mag je eigenlijk mee B??

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kijk, dat is nou jammer dat ik in Frankrijk woon! Ik had dolgraag daar bij willen zijn! Lijkt me geweldig!
  Heel veel plezier met het uitzoeken van de quilts die je mee gaat nemen, maar met de hulp van Bregje gaat het zeker lukken.
  Heel veel succes!
  Groetjes Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat weer een leuk dagje uit voor heel veel van je fans. gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh wat MOOI!! Ingrid.....en dit keer bedoel ik als eerste de foto van mijn favoriet hier op het blog....Bregje.....kan er niets aan doen maar ze is prachtig!.... en jahaaa..... natuurlijk zijn je quilts zoals eerder ook steeds geschreven geweldig...je bent een absolute kei in het maken daarvan....alles met de hand....respect...en nou weer even stressen in Mei...maar dan kan iedereen die dat wil ze in het "eggie" zien en bewonderen...toch anders als op het blog...maar nog tijd zat..."kallum-an"....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waauw...Goof on tour!!!
  ik zal er ook helaas niet zijn ....
  Geniet maar lekker van de voorpret!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook ik ken de term trunkshow niet, maar ik denk dat het vast een hele bijzondere bijeenkomst is! Wat leuk dat je dit doet Ingrid! Ben heel benieuwd....!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Chips..........dan kan ik niet :-((
  Hopelijde volgende keer dan maar.


  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oooh wat zou ik dat leuk vinden, maar o zo ver weg voor mij helaas.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hartstikke leuk heerlijk dat je hier in de buurt komt!!! Heb mijzelf al opgegeven. Heerlijk om naar deze trunkshow uit te kijken!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zie ik je dan!! IJs en weder dienende! gaaf, gauw vriendin bellen wanner zij wil en dan kaarten bestellen! Gezellig, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geweldig Ingrid dat je dit mag doen. Hoop jouw quilts ooit ook van dichtbij te mogen bewonderen tot zover blijf ik genieten van je blog.
  Groetjes, Marly

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Bregje, bedankt voor dit nieuwtje. Wil je je vrouwtje van harte feleiciteren! Ik zal er niet bij zijn want op zaterdag moet er hier gewoon gewerkt worden. Gelukkig heeft Goof nog even de tijd om alles bij elkaar te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk Ingrid! Ik ben inmiddels twee keer bij zo'n show van jou geweest en kan het iedereen aanbevelen. Je quilts zijn prachtig en heerlijk om er even aan te mogen voelen (dat mag gewoon van jou!) Je kan leuk vertellen en zo'n trunkshow is dan ook echt genieten. Als Naaldwijk dichterbij was, kwam ik waarschijnlijk voor de derde keer!

  Liefs,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat ontzettend leuk voor.
  Veel plezier met de voorbereiding.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik heb er net van gelezen, wat ontzettend leuk! Waarschijnlijk zal ik niet aanwezig zijn, maar wens je bij deze alvast héle fijne trunkshows toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Bregje kan mooi vertellen hoor.
  Wat zal dat een gezellige dag worden in Naaldwijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ooooooooooo jippie wat word ik hier blij van zet. Ga snel kaarten regelen. En nu maar hopen dat het snel 12 mei wordt. Het wordt vast een feestje.

  Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ach Bregje....je weet het toch? Zonder jou is het niet zo leuk!!! Kun je niet nog zo´n leuke MEGA-mand aan ´haar´ vragen? Kun je ook mee!Dan wil ik wel bij je zitten ;-)
  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiii

  van Francisca en WOEF! van Ubu (ze houdt niet zo van andere hondenmeisjes....)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oh... Wat ontzettend leuk voor jou en wat jammer (met dubbel gevoel hoor) dat ik in die periode net in Frankrijk zit, we sluiten dat weekend de patchworkcursusweek van Betty bij ons af en de meivakantie begint, d.w.z. dat ons gastenverblijf aldaar geheel gevuld wordt met kinderen en kleinkinderen. Ik hoop dat er nog eens een gelegenheid komt waarop ik jouw mooie quilts kan bewonderen

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Well done Bregje, you make a very good assistant!
  Hug from Aunty Kath in England x

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Nou bregje wat een nieuws wens je baasje maar veel plezier met de voorbereiding en blijf jij maar lekker rustig in deze hectische tijden. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoi Ingrid,
  Ik ga proberen om een ticket te bestellen en om er bij te zijn in mei.

  Voor iedereen in België die erbij wenst te zijn ... jullie mogen altijd met mij meerijden (ik zou graag naar de "ochtendvoorstelling" gaan :-)))!

  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Lieve Bregje,
  Wat leuk... als geboren Naaldwijse kan ik niet wachten om al die quilts die ik zo goed ken van het blog echt te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Nou maar ik kom hoor!!! Gezellig joh!! Gelijk wat andere bloggers ontmoeten, dubbel feest toch?! Doe je Goof de groeten? XXXD

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ha Hoi Bregje , zeker een leuke verrassing!!!!
  En dan met het toekomstige meizonnetje in het
  vooruitzicht , lekker , hoor !!
  En dan zal ik je maar een complimentje geven , je bent een mooie grote hond , en wat zie je er toch zo knuffelig uit op de foto !!!

  Het is wel koud mooi wandelweertje ,
  dat vind je wel wat , hoef je niet in de mand met
  grote badlakens !!
  En jouw Bazin gaat wel goed ,met de mooie quilts,
  en de prachtige " fuifnummers "

  Een HELE GROTE quilt zal dat gaan worden !!
  L*E*U*K* !!!!

  En ....over een poosje ....misschien wel
  4 schaatsen aan ??

  BeantwoordenVerwijderen
 39. We verheugen er ons nu al op.
  We komen met een afvaardiging van 3personen. Voor ons dit keer makkelijk aan te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hallo Ingrid,

  Zijn dat de quilts die je vorig jaar exposeerde op de Quiltbeurs in Vijfhuizen? Ze zijn prachtig, jammer dat ze niet aangeraakt mochten worden, want ze hebben een grote aantrekkingskracht om dat wel te doen. Desalniettemin begrijp ik heel goed dat ze er op een beurs zijn om naar te KIJKEN ;-)

  Waarschijnlijk gaat het mij niet lukken om naar Naalwijk te komen.

  Wel ga ik as. zondag naar de Quiltbeurs in Vijfhuizen, maar ik heb zo'n vermoeden dat jij niet komt/gaat, aangezien jou vingerhoedjes bij Dorry hangen/liggen. Jammer, had je graag nog een keer ontmoet.

  Veel plezier met het voorbereiden van de Trunkshow bij De Quilhoeve.

  Warme Groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Daar maak je me zo blij mee Ingrid.'t is wel ver vanuit Lieshout maar ik heb zonder overleg met mijn vriendin,twee kaartjes besteld.Ze moet gewoon mee! Ik zie je dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Lijkt me heel erg leuk om dit mee te maken . Ga overleggen met mijn dochter of ze zin heeft om mee te gaan.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 43. O wat leuk dat je dit weer gaat doen. Ik ga eens kijken of het te doen is voor me qua reis en wie weet zie ik je dan lijkt me geweldig om het allemaal een keer in het echt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Heerlijk, wat leuk!!!!!!! 8D)
  Geweldig om al die quilts te kunnen aanraken, bewonderen..... Super!!!
  Mag ik er misschien ook even op liggen, net als jij wel eens doet??
  Lieve Bregje, wat een superbericht!!!!
  Je bent geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Groetjes en poot van Amar!!!
  (uit ook al zo'n koud Ommen, krijg m'n vrouwtje bijna niet mee naar buiten..... koukleum!)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. I would really love to be there and visit with you in person and see all of your beautiful work. I know it will be wonderful, and I'm looking forward to seeing some photos.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat was ik graag gekomen naar Naaldwijk om nu die quilts in het 'eggie' te zien! Ik wens je in elk geval heel en heel veel succes met al je quiltverhalen. Echt bale dat ik niet kan, nou ja een volgende keer misschien. Maar een trunk gebeuren .... in 1 keer heel veel quilts van jou .. zo vaak gebeurt dat nou ook weer niet. Je hebt zo langzamerhand een vrachtwagen met oplegger nodig! Nogmaals veel succes,

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ingrid ,super nieuws kijk er naar uit om ooit een te kunnen komen kijken en luisteren , dit is nu de derde keer dat dit doorgaat en steeds te ver weg voor mij.
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!