Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

donderdag 26 januari 2012

"Wie in deze poezie schrijft, moet zorgen dat hij netjes blijft,..."


Vandaag is het Gedichtendag. Maar eigenlijk ben ik niet zo'n gedichtenmens. Natuurlijk zijn er een paar die me m'n hele leven al dierbaar zijn, maar die heb ik op het weblog allang met jullie gedeeld. Een gedicht is voor mij te kort, ik ben meer van de dikke boeken,....
Daarom bij mij geen gedicht maar 'n eenvoudig versje. Een dierbaar versje geschreven door ons pap in m'n poëzie-album.

Ons pap is anderhalf jaar geleden overleden en 't doet me veel om zijn mooie, me zo bekende handschrift te zien. Ons pap moest ook altijd schrijven van ons mam, want dat kon hij veel mooier dan zij.
Ons pap glunderde dan,... en zocht een pen.

Ons mam bedacht altijd de lange Sinterklaasgedichten, en op 't laatste moment kreeg ons pap ze dan onder zijn neus geduwd, en moest ze heel snel en ook heel mooi overschrijven,...
"Rein schiet nou eens op,... ze komen zo."


Het versje in mijn album ken ik uit mijn hoofd. Dat geldt voor alle versjes die daarin staan, want als kind vond ik het leuk om ze de hele tijd op te zeggen. Er staat geen datum boven. Maar ik denk dat het geschreven is in 1972. Ons mam staat een bladzijde eerder, wel met de datum erboven. Dus ik gok er maar op dat 't dezelfde is.
39 Jaar geleden, toen was ik 10 jaar.

Mijn vader was een man van weinig woorden maar, als ik nu terugkijk op mijn 49 jaar met lief en leed, en rare gebeurtenissen, dan kan ik niet anders zeggen dan dat 't op m'n lijf geschreven is.

Lieve Ingrid,
Nu ben je jong, mijn kind, nu ben je klein,
hebt veel te vertellen, maar weinig te zeggen.
Straks ben je groot en hoe zal het dan zijn?
Je zult je bij heel veel toch neer moeten leggen.
Droom niet van later, droom niet van later.
De dagen van nu en van straks gaan voorbij.
Ze waaien als de wind en ze stromen als 't water.
Wees liever vandaag maar gelukkig en blij.
Papa.

Bedankt pap.

Het is een versje dat jij misschien ook in je album hebt staan, want het was heel bekend. Ik heb geen idee wie 't het bedacht heeft. Ben benieuwd wie 't bij jou schreef.

Fijne dag allemaal, en lieve36 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat kan een ander aan zoiets moois en waars en dierbaars nog toevoegen?
Koester het album en geniet ervan.
Fijne dag.

Ines Draijer zei

Ik ken het niet, maar ja, we schelen dan ook bijna een hele generatie ;-)
Maar ik vind het wel een heel waardevol gedichtje en zo waar.
En zulke herinneringen aan je pap zijn dan ook heel waardevol.

Groetjes
Ines

Judith zei

Wat heerlijk toch he! Jij een mooi gedichtje en ik schilderijen en gekke tekeningen van mijn vader. Wat zijn dat toch een kostbaarheden, vele male mooier dan wat je kopen kunt in welke sjieke winkel dan ook! Geniet van je dag!
Juud

Lupineke zei

Wat een prachtig gedichtje, heel ontroerend Ingrid! Zou je vader het niet zelf gemaakt hebben? Ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord... en heb (als juf) toch al aardig wat poëziealbums doorgelezen en volgeschreven! Met dit gedicht is je vader even heeeel dicht bij je, zeker vandaag! Lieve groet Lupineke

Anja.M zei

Wat een prachtig gedicht.
Ik ken het niet.
Quilt groetjes Anja.

katrien zei

Heel mooi.
leuk dat je deze poëzie hebt bewaard.hele fijne herinnering.

Roos zei

Wat een lief gedichtje Ingrid, echt iets om te koesteren.
Groetjes Roos

Heleni zei

Ach ja, die papa's. Wat een mooi versje.
Dit soort dingetjes worden zo dierbaar als ze er niet meer zijn.......

groet Heleni

Anoniem zei

That is so beautiful Ingrid to have such precious memories of your Dad.

Willy zei

Wat een prachtig en lief gedichtje en zo speciaal voor jou. Ik kende het ook niet.
Groetjes

Balsemien zei

Mooi Goof! Fijn dat je mooie herinneringen hebt, en de strekking achter het versje is maar al te waar!

Elza zei

Mooi om dat weer over te lezen, ik ken het ook niet maar heb ook een mooi gedichtje van mijn lieve vader in het album staan.

quiltmiep zei

Of het nou een gedichtje of een tekening , foto of iets anders is , de mooie herinneringen aan je ouders neemt niemand van je af.
groetjes Ria

Lida zei

Gelukkig mens! Bij mij bleef de bladzijde waar met potlood Pappa op stond leeg, nooit had hij tijd of energie om er in te schrijven. Maar het was een fijne pa die je bij het knuffelen zowat fijn kneep. Koester zijn woorden en leef ernaar, dan ben je een gelukkig mens! Heel fijne dag,
Lida

anneke zei

Mijn vader overleed al op 44-jarige leeftijd en nog altijd ben ik blij met de versjes-in-eigen-handschrift in mijn beide albums. Het versje wat jou vader schreef, ken ik niet. Je zou het moeten inlijsten, want het is wel prachtig zeker in zíjn handschrift.

Sabine.v zei

mooi gedichtje. Je pa zal het toen wel neergepend hebben met het idee voor later.. Het roept mooie herinneringen op van toen en later.

yvon zei

Wat heerlijk dat je in zijn handschrift zo'n geweldige levenswijsheid hebt meegekregen. En misschien, elke keer als je het leest, is het alsof je het hem met zijn eigen stem hoort zeggen.....

ineke zei

Wat een mooi en lief gedichtje.Ik ken het niet.Ik schiet even vol. Mijn vader ziek MS, bij mijn geboorte en overleed toen ik 15 was. Nooit de vader kunnen zijn die ik zo graag zou willen en wat heb ik hem gemist in mijn leven. Wel heeft hij in mijn poeziealbum nog een gedichtje kunnen schrijven. Koesteren bedankt dat je dit weer even naar boven haald. groetjes ineke

Quilting Moesje zei

Heel mooi en lief gedicht !
Ik ken deze tekst niet ...

en ik heb heel wat poezie albums door mijn handen ook gehad ...
(koester mijn eigen poeziealbum ook en inderdaad vooral die van mijn ouders, grootouders ...)

Monica zei

Ook ik heb dit gedichtje nog nooit gelezen, het is prachtig en heel bij de tijd! Misschien heeft je vader het toch zelf gemaakt? Ik kan begrijpen dat je, zéker nu hij er niet meer is hier veel waarde aan hecht.

Carin zei

Fantastisch dat jij je poeziealbum nog hebt... ik heb van die van mij haast een trauma opgelopen !
Ik weet nog dat hij bijna vol geschreven was en ik gaf hem toen mee aan een klasgenootje, Franka heette ze. Twee dagen later kwam ze naar me toe en vertelde met tranen in haar ogen dat hun hond de poezie album van mij totaal verscheurd had !!!!!! Voor mij was toen het tijdperk van poezie albums meteen afgesloten en heb nooit meer een nieuwe gekocht. Ik had er bijna nachtmerries van, zo erg vond ik het.

Maar wat een mooi gedicht van je vader en ook een wijs gedicht want wat hoor je mensen toch vaak zeggen .... dit is voor als ik met pensioen ga OF dat gaan we volgend jaar doen. Ik probeer zoveel mogelijk in het heden te leven, geniet van elke dag, en niet teveel uit te stellen :-)

Shirley zei

Wat een wijsheden staan er in zo'n kinderalbum, ik heb hem ook nog, en ja, die van je ouders is toch wel het dierbaarst. Een flard van een zinnetje " het zit hem niet in de woorden, maar in je hart, mijn kind" popt altijd op als ik aan poeziealbumgedichtjes denk.

els b zei

Ik ken het versje niet, maar wat is het mooi! Kan me voorstellen dat het je heel dierbaar is.
Groetjes, Els Bakker

AnitaS zei

Mooi versje en als het dan door je vader voor jou opgeschreven is maakt het heel bijzonder.

Anja zei

Wat een mooi versje!

Bertie zei

Je vader was een wijze man, leuk dat je deze herinnering hebt in je poezie album:))

Francien zei

Supermooie herinnering Ingrid....ik weet nog hoe ik heb lopen "leuren"met het mijne...naar alle tantes en omes en buurvrouwen...juffrouwen etc....om maar veel versjes in het poeziealbum te krijgen.....ik ben getrouwd en gelijk met mijn man naar het buitenland verreisd...mijn moeder heeft gemeend dat ik dat alles...poeziealbum...dagboeken...diploma`s niet meer nodig zou hebben....ik was immers "groot"en getrouwd en heeft alles weggegooid.....ik heb jammergenoeg niets meer... bewaar het jouwe goed...altijd leuk het weer eens in te kijken......bestaan ze eigenlijk nog wel en hebben de meiden van vandaag er nog een?!......je hoort het haast nooit meer.....leuk dat jij de jouwe nog hebt....geniet ervan....groetjes Francien.

Ans zei

Wat een mooi versje, Ingrid. Groetjes, Ans

inge zei

een mooie en dierbare herinnering!

Elle zei

Mijn vader is een lieverd en ik ben heel blij dat ik hem nog heb. Echter 1 ding zit mij dwars: hij heeft nooit in mijn poezie-album geschreven. Er zit nog altijd een blanco blaadje voorin. Misschien toch nog eens vragen. Ja, dat doe ik.
Elle

Floor zei

Een prachtig versje, een mooie herinnering aan je vader.
Maar ik heb het versje nog nooit gezien of gehoord, maar in "mijn tijd" was het meer van "Rozen verwelken en scheepjes vergaan, maar onze liefde blijft altijd bestaan".
Erg afgezaagd was dat.
Groetjes,
Floor

Ineke Hulzebos zei

Ingrid, wat ontroerend, koester alle lieve en leuke herinneringen. Groetjes Ineke Hulzebos

Berbel zei

Een prachtig vers, ik ken ´t niet.
Ik lees ook nog regelmatig in mijn poeziealbum!
Groetjes Berbel

quiltlodge gerda zei

Ik kende het nog niet ondanks mijn eigen volgeschreven twee albums. Maar ik vind het zo mooi, dat ik het direct ergens op geschreven heb. misschien voor ooit in een album van een kleindochtertje. dank je wel, dat je dit met ons hebt willen delen.

mieke zei

Een dierbare herinnering.
Ik ken het versje niet.

Mijn vader schreef
" 10 dat zijn de kinderjaren " enz.
Toen ook een heel bekend versje.

Anoniem zei

Much like Safari, the Camera app, the App Store and i - Pod,
Game Center has no option to be deleted when editing your apps.

However, every character in the game (even supporting players)
should be presented in this same detail. For the purposes of
this game, a "set" is at least three cards of equal value such as three Jacks or three fours
and a "sequence" is made up of at least four cards that are of the same suit and
run sequentially such as three, four, five, and six of spades.


Also visit my site - visit this website