zondag 29 januari 2012

"Van Dansende Dametjes, DorusSnorren en Uiensoep,..."


Heerlijk om een zondag voor je te hebben liggen, waar niets moet, alles mag.
Hoewel,... als m'n collega de ooievaar om hulp roept, moet ik natuurlijk meteen aan het werk. Dat heb je, als je als kraamverzorgende op wacht staat. M'n uniform hangt klaar en de ingepakte tas staat ernaast.

Gisteren toch de gok gewaagd en naar mijn mam gegaan.
 Mijn mam had het nodig om 'n dagje haar jongste dochter om zich heen te hebben. De januari maand is niet haar maand. Gelukkig nog een paar dagen en dan duurt het weer 11 maanden eerdat 't januari is.

Wie er met me meegingen?
De Dansende Dametjes, natuurlijk.
Die zorgen altijd meteen voor een gezellig sfeertje.
Mijn mam en ik gingen eerst naar het tuincentrum voor mooie roze azalea's voor binnen en vrolijke gele violen voor buiten. Het waren van die grappige violen, jeweetwel, 't lijkt net of ze een gezichtje hebben met een hele grote Dorussnor.

Daarna na het kerkhof om het graf van ons pap te bezoeken. Het geeft me rust om daar te zijn.
Alles was weer mooi geharkt, daar zorgt 'n meneer voor. Die meneer is er de hele dag. Hij kent alle graven, weet precies wie waar ligt. Hij maakt ook altijd 'n praatje, en dat maakt het kerkhof voor mij, en ik denk ook voor mijn mam, menselijker.
Vlakbij het graf van mijn pap staat een bankje en daar gaan we vaak zitten. Nu niet, want daar was 't een beetje te koud voor.

Toen weer rustig op ons gemak naar het huis van mijn mam. En terwijl mijn mam zat te babbelen, smeerde ik boterhammen en terwijl zij de puzzel in het Brabants Dagblad aan het invullen was, was ik bezig met de Dansende Dametjes.
Mijn mam vond ze mooi.
Ze kleurde ook zo goed bij de bank,...
vond ze,...
Nee mam.
;o)

Aan het eind van de middag zwaaide mijn mam me uit en reed ik vanuit het Brabantse land naar de Kop van Overijssel.
Het was fijn om het oude Zuiderzeestadje binnen te rijden en de eeuwenoude huizen rond de Kolk te zien staan.
Het was heerlijk om de uiensoep buiten in het steegje al te ruiken, die mijn Lief aan het maken was. 
Zucht, ik was weer thuis.

Mijn Lief was druk aan het uien snijden want hij had een enorme pan geleend van de overbuurman. Jeetjemineetje we hebben nu LITERS uiensoep.
(20 liter uiensoep vertrouwd mijn Lief me glunderend toe, nadat ik dit verhaaltje aan hem heb voorgelezen. Laat de winter maar komen, wij zijn voorbereid,...)
En terwijl mijn Lief aan het kokkerellen was, zat ik met de Dansende Dametjes aan de keukentafel.
Ze schieten al lekker op.

Hoe ver ik ben, wil je weten?


Zo ver.
Flauw hè, nu zie je er nog niet veel van.
Deze keer hangen ze ergens anders.
Ik heb de dansgroepen i.p.v op de Nearly Insane nu eens op de Dronkemanspad quilt geprikt.
 Dat is ook een enorme joekel van een quilt.
 Maar niet groot genoeg voor de Dansende Dametjes,...

Als alle 4 de dansgroepen klaar zijn, moet immers het middenstuk er ook nog bij.Kijk hier kun je het beter zien, met de onderste rij ben ik nog bezig.

Fijne zondag allemaal, en41 opmerkingen:

Margreet zei

Goedemorgen Ingrid, wat een heerlijk verhaal zo op de zondagochtend. Met een grote bak koffie start ik mijn pc, en klik je verhaal aan. Mmmm..het is steeds weer genieten van wat je schrijft.Je dansende dollies wordt prachtig, helemaal jouw stijl. Hoe is de uiensoep? Vast erg lekker. Ik heb gisteren een grote pan pompoensoep gemaakt...een echte aanrader. Fijne zondag nog hoor!! Groetjes, Margreet

Anne zei

Wat gaat dat snel met al die Dames die een Dansje doen! Ze zullen het erg gezellig vinden, dat er steeds meer dametjes mee dansen.
Fijn dat er zo'n aardige meneer op het kerkhof past. Dat geeft een fijn gevoel. Bij ons loopt er ook altijd zo'n meneer, die heeft altijd een gieter bij zich.
Geniet van de zondag!

ria vogelzang zei

Heerlijk, wat zal je mam blij zijn geweest met een persoonlijke knuffel van haar jongste..... :)
En jij met je schat dat hij zo'n lekkere uiensoep voor je had gemaakt.... oké, wel wat veel....., maar je weet dat liefde ook altijd overstroomt, he?! ;)
(daarzalhetwelvankomen.....genietze!)
Liefs, Ria.

Anoniem zei

Fijn dat jij en je mam deze dag zo heerlijk samen konden zijn en alles delen...! Niks belangrijkers dan dat!! En als je lief dan ook nog eens zo heerlijk gekookt heeft (al is het misschien wat veel ;) dan moet dit toch een dag met een gouden randje zijn! Prachtige foto's van je quilt-in-wording, even praktisch: naai je nu al die dametjes en bloemen op die witte lap? (Weinig quiltervaring, dat snap je zeker wel uit mijn vraag...;)) Fijne zondag en lieve groet!!

Shirley zei

Even mentaal bijtanken voor je moeder, wat ben je toch lief. Hmm uiensoep, daar krijg nu toch ook zin in, maar helaas niet genoeg uien in huis voor een grote pan, maar misschien wel voor 4 porties. Je DD worden mooi!

yvonne zei

Heerlijk om zo weer samen te zijn en dan nog lekker te werken aan je dansende dames ...
Prachtige kleuren zijn het

liefs yvonne

Bertie zei

Oh ja het zijn nu echte dansende dollies, je hebt ze zo vlug gemaakt!!
Fijne zondag met je Mam, zonder hopelijk een oproep!!

Hubertine zei

Dat klinkt als een heerlijk dagje met mams!!
De dansende dollies zien er prachtig uit! Fijne dag!

MarianneD zei

Wat worden je dansende dollies mooi!
Gezellig zo'n dagje met je mam,ik geniet er ook altijd zo van als die van mij elke veertien dagen een nachtje of twee komt logeren...;-)

Annie Quilters hoekje zei

Hallo, ik heb nog maar kort een weblog, en via een blog van een vriendin, kwam ik hier terecht. Heel mooi om alles te zien, en je gezellige berichten. Ik ben zo vrij geweest me aan te melden, om je blog te volgen.
Misschien kom je ook eens op mijn beginners blogje.
Fijne Zondag nog.

Anoniem zei

Hello Ingrid, it is lovely that you are able to spend time with your mother, to support each other and cope together with the loss of your Dad. Your Dancing Dollies quilt is looking so magnificent! I am looking forward to starting mine later this year, I have to finish a few more projects first...take care, Ann

AnitaS zei

Wat een fijn verhaal. Je moeder blij met gezelschap en jij wat steekjes doen. En dan thuiskomen en er is soep voor de hele winter.

Evelyne zei

Wat ga je snel met Dancing Dollies en wat wordt het al mooi.Lekker frisse quilt kleur met dat blauw/wit.
Fijn dat je samen met je moeder die dingen nog kunt doen!
Fijne zondag samen met je DD's
Lieve groetjes,Evelyne

Ineke Hulzebos zei

Goedemiddag Ingrid, wat een gezellig verhaal schrijf je weer. Je dansende dollie's worden erg mooi, die blauwe kleurtjes is ook mooi, met de witte ondergrond. Heb je heerlijk gegeten van je uiensoep? Fijn hé om even bij je moeder aan te gaan, dat doe ik ook iedere week, samen boodschapjes halen, samen een boterhammetje eten en nog meer gezellige dingetjes. Fijne zondag verder, groetjes,
Ineke Hulzebos

Ingrid zei

Lees je berichtjes zeer regelmatig maar nog niet eerder een reaktie gegeven. Maar nu wel !!! toevallig heb ik mijn moeder ook pas een dagje hier gehad. Mijn ma is sinds begin december alleen.
Ze vind het heerlijk om bezoek te krijgen en op bezoek te gaan !! Je DD wordt prachtig, heel mooi van kleur !!! (heb me gelijk aangemeld als volger)

Lida zei

Fijn dat jullie samen even deze dag weer konden delen, een heel bijzondere dag dat was wel duidelijk! En zelfs de dametjes meegenomen, ja natuurlijk past hij perfect bij de bank! Grijns! Fijne zondag en laat die collega nog maar even een daagje wachten en die soep, mmmm heerlijk! Groetjes
Lida

Merian zei

je dansende dametjes worden steeds mooier.
Groetjes merian

Carin zei

Zo te horen was het een mooie dag bij je moeder en wat worden die dollies mooi zeg !
20 liter uiensoep ??? Laat die winter maar beginnen :-) Hoewel ... als wij hier uiensoep eten dan ga ik graag eens af en toe naar buiten omdat het binnen niet te harden is van de "windjes"die gelaten worden hahaha ....

Judith zei

Klinkt heerlijk Ingrid, wat zalig om te lezen dat jij de dingen met je moeder doet die ik ook altijd met die van mij deed. Ze kon ook altijd zo genieten wanneer mijn zus en ik bij haar aan het prutsen waren. Geniet er maar van meid, en super dat je het verteld, het brengt hele mooie herinneringen bij mij naar boven. Dank daarvoor.
Ik kwam gisteren dan niet thuis naar 20 liter uiensoep (ik zou haast willen zeggen gelukkig niet, ons gezin is drie personen groot) maar wel naar een mooie bos tulpen. Had mijn manlief voor mij gekocht! Heerlijk toch! Geniet van je zondag,

dag dag, juud

KijkDaarIs zei

gaan jullie een soep tentje beginnen aan de haven..voor al die schaatsers die binnenkort rond zoeven????
vrolijke dollies als gordijntjes...brechje als oppashond..en "ons mam "genietend van al die vrolijkheid bij haar jongste dd....;0)
ik zie het helemaal voor me..;0)
Fijn zondag..;0)

KijkDaarIs zei

oeps...hier nog een E voor fijne...
*Ü*..

KijkDaarIs zei

ehhh... eigenlijk is het ook wel FIJN Zondag...haha...;0))

Dorothé zei

Wat een fijn verhaal. En wat worden je dansende dames fantastisch.

Klaske zei

Mmmmm,lekker uiensoep, vooral als er een fries droogworstje in gaat.....
Manlief staat inderdaad vanavond te kokkerellen, maar dat gaat waarschijnlijk geen 20 kilo lasagne worden;-))
Fijne zondag
Ik ga aan de slag met "heel veel kleine stukjes";-))

Rita zei

Heerlijk voor jouw Mam dat januari bijna voorbij is en dat je dan samen even kunt zijn. wat een warmte. En dan thuiskomen en dan zo'n heerlijke pan uiensoep. Smullen. En dan vandaag als de ooievaar het toelaat heerlijk aan het werk met je dametjes, wat is het leven toch goed. Fijne zondag, gr, Rita

Annelies zei

Wat een werk die dametjes, maar wel een heel leuk werk.

Heleni zei

Dat was kwaliteitstijd met je moeder, heerlijk.
Prachtig, die dansende dollies. Je schiet er lekker mee op.

groet Heleni

Anoniem zei

Wat weer een heerlijk verhaal en wat worden de dancing dollies mooi.Ik ben zeer benieuwd naar het middenstuk. gr Roosje

Nardy zei

Wat heerlijk een dagje met je mam. Mam en ik gaan as. vrijdag en zaterdag samen op pad. Wat worden je dansende dametjes mooi! Fijne zondag nog, ik word geroepen voor een spelletje, ook gezellig! Groetjes Nardy

Elly zei

Geweldig Ingrid, wat een verhaal. Fijn dat je je moeder zo blij maakt iedere keer, uiteindeljk heb je er maar 1. De uiensoep is vast voor het hele dorp. De dansmariekes zijn echt prachtig aan het worden.

Ines Draijer zei

Gezellig even samen met je mam en lief dat je er bent voor haar.
Je dansende dametjes schieten al lekker op, wat zal hij mooi zijn straks.

Groetjes
Ines

mieke zei

Samen een fijne dag, met als afloop soep voor een weeshuis !
En die dansende meisjes, ooohhh die zijn zó mooi.

Joyce zei

20 liter uiensoep?! Wat zal er bij jullie voor de deur gekluund worden als er straks ijs ligt!!
Zit helemaal vrolijk te zijn met die dansende dametjes van je....... ze zijn zóóó gezellig!! Fijn dat je mam ook zo opgevrolijkt werd, lag Brabant maar wat dichter bij Overijssel hè?!
Dan lag het ook wat dichter bij Zuid-Holland...........;o)))

els pontzen zei

Hallo Ingrid,

Wat worden ze prachtig je dansende dames.
En wat zal je moeder genoten hebben vandaag.
Groetjes Els

Veertje zei

Ik kan je niet meer bijbenen, zo snel ga je met je dollies!! Ik ben nu ook begonnen en heb nu 7 bloemetjes geappliqueerd, je gaat te snel, maar oh, wat zijn ze mooi.

groetjes
Vera

Anoniem zei

Oh Ingrid, wat een prachtwerk gaat dit worden! Wonderlijk mooi, zo al die blauwe kleuren bij elkaar. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Mooi om te lezen dat er een mijnheer op het kerkhof aanwezig is die zich om de doden bekommerd. Van zulke mensen zouden we er meer om ons heen moeten hebben, vind je niet?

En wat mooi om te lezen over je reis naar Thuis. Het is je gegund!

Josee zei

Een hele dansschool kun je beginnen.

Shirley zei

Gistermiddag stond hier 2 liter uiensoep te geuren, zalig, paar porties ingevroren voor zoon die er gek op is.

Daniëlle zei

Een dag met een sterretje he?! Wat worden de dametjes prachtig joh!! Wat ben je al ver!!!!! Hmmm geniet maar van de uiensoep, hier is het erwtensoep, ook niet te versmaden hoor!! Liefs, Daniëlle

Lori zei

That is really fantastic!!

Guusje, zei

Wat heb je een fijne dag gehad en heerlijk even bij je mam geweest. Ik weet ook nog dat ik dat zo fijn vond om vaak bij haar te zijn en samen naar het kerkhof te gaan naar mijn pap waar ik tot rust kwam. Ik ga daar nog steeds naartoe als ik erg onrustig ben even langs pap, mam en broertje. Je dansende dollies worden zo mooi. Het is een feestje om naar te kijken.