woensdag 11 april 2007

Een "plaatje"


Deze quilt hangt bij ons in de woonkamer en is een enorme blikvanger. Misschien heeft iemand 'm weleens zien hangen, in een flits, bij 't voorbijrijden.
Hij/zij bestaat uit heel veel verschillende rose/rode/bruine/oranje en witte lapjes, die ik bij allerlei winkeltjes verzameld heb. Quiltwinkels, nou niet allemaal, hoor,...daar ben ik aan verslaafd! Niks is zo leuk om de deur open te doen en al die kostbaarheden te zien liggen. Systhematisch ga ik elke bak of kast langs, en elk lapje wordt gekeurd. Is het leuk, heeft het de juiste kleur,...  Ja?  Dan is het tijd voor DE TEST,...voelt het wel lekker zacht aan. Want een stug lapje daar heb ik niets mee. Tja, en dan is het helaas betalen, en snel naar huis!

Doordat ik al wat jaartjes quilt, heb ik al een flink voorraadje aangelegd. En alle lapjes liggen in mijn laatjeskast. Dus, als ik een nieuwe quilt ga maken, vertrek ik niet naar de quiltwinkel, nee, ik trek een laatje open,...         
         
Het patroon van deze quilt, komt uit een oude xc2xa9Ariadne, en wordt "Dronkemans pad" genoemd. Tijdens het maken heb ik het naar eigen idee aangepast.
Ik werk altijd met malletjes, die ik maak van paternoplaat. Verder liggen onder handbereik, spelden, naalden, garen, in water-oplosbare-stiften, schaartje en natuurlijk mijn vingerhoed. Bij mij is geen naaimachine te vinden, ik doe alles met de hand. Waarom??? 'T geeft me rust en met een naaimachine heb ik ALTIJD ruzie!
Het gevolg is dat het allemaal wat langzamer gaat, en ik eelt op mijn linkerwijsvinger heb (tja, die kleine naaldjes,...) Tip, ga nooit quilten als je net hebt afgewassen of in bad bent geweest, want daar helpt geen eelt tegen,...'t doet dus zeer!!
Zo, dit was mijn eerste logje, ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!
groetjes van Ingrid H.G.
                                                                                                                                                                                                    

31 opmerkingen:

Hester zei

Nou Ingrid zo als je ziet ben ik direct langs gekomen en ik zet je direct bij mijn favorieten, dus hou de koffie warm want ik kom elke dag even op bezoek. Veel succes met je weblog, en je zult zien dat het erg leuk is om te maken.Ik ben erg benieuwd naar de foto's van je quilts. Veel succes.

frauke zei

oeh, wat gezellig! ik wil ook zon laatjeskast! ( hint, hehehehe)
dag lieve poepie van mij!

noor zei

Ingrid, leuk hoor een eigen weblog. Via Wilma ben ik hier beland. Leuk even bij je binnenkijken.
En die ladenkast.....echt heel mooi!
Heel veel plezier in logjesland.

Janet zei

Hallo Ingrid,

Ik ben meteen even komen kijken en het ziet er goed uit allemaal. Vooral die geweldige ladenkast, helemaal geweldig!
Zet voor mij ook maar een kopje klaar want ik kom vast zo nu en dan even een kijkje nemen.

Groetjes Janet

marian'ne m zei

Zie ik net bij mij dat je een web-log gestart bent.
Dus gauw hierheen gesneld.
Goed joh, en leuk dat ik nu ook bij jou kan kijken en kwebbelen :-))).
Zo nu eerst even je logje lezen .

ingrid h.g. zei

Gezellig, dat jullie allemaal langs komen! Kwebbel ze!

marian'ne m zei

Mooi je Quilt, van kleur en opbouw.
Handig zo'n kast. Daar wil ik wel even in rondneuzen.
Leuk om te lezen hoe jij te werk gaat. Ik hoop ook te gaan quilten, materialen en stof heb ik al. Ja, met de hand spreekt mij ook het meeste aan.

Goed blog zo, spannend hxc3xa9 om er xc3xa9xc3xa9n te starten, mooie kopfoto en originele naam :-)).

ingrid h.g. zei

Dank-je-wel! 'k heb vandaag wel aan je zitten te denken, ik heb heel veel hulp van mijn jongste dochter, en zij mag me nog veel leren,...Dan zeg ik: Jeetje, wat knap dat je dat allemaal weet! Zegt zij: Mam, dat is normaal, dat kan iedereen bij mij in de klas, jij komt gewoon uit een andere tijd,...!

Marian'ne, ben zeer benieuwd naar je eerste quilt! Ik denk dat het een hele mooie wordt!

Corrie zei

Hallo Ingrid, bij Marian'ne zag ik dat je een web-log hebt gestart, gefeliciteerd ermee en heel veel plezier gewenst. Ik geniet er iedere dag van en ben ook nog maar kort bezig. Het zier er goed uit bij je en meteen al een blik op zo'n prachtige quilt en dito ladenkast (wat een enrome kast lijkt dat zeg!) En die rust die je ervaart bij het handwerken ken ik zo goed. Dat heb ik bij borduren en haken, quilten heb ik nog nooit gedaan. Ik heb mezelf een borduurverbod opgelegd totdat ik alle ufo's heb afgemaakt, maar ik doe nu al twee dagen niets en word er erg ongelukkig van, dus ik ga morgen de afspraak met mezelf om zeep helpen. Gauw aan iets nieuws beginnen, heerlijk! Groeten Corrie

Betty zei

Hoi Ingrid, ook via via op je weblog terecht gekomen. Leuk, weer een quilter erbij. Gezellig!

annette-p zei

Een nieuw quiltlog!
Met een schitterende quilt als lokkertje!!

Wat leuk dat je het oude patroon uit de Ariadne nog bewaard hebt.

Ik patch zelf het liefst m'n quilts op de machine, maar in de vakanties heb ik ook altijd een project voor op de hand bij me. Zo gaat de Dahlia al jaren met ons mee op vakantie, maar: deze zomer komt hij af!

't Geeft inderdaad wel iets rustgevends het patchen met de hand.

Marianne zei

Leuk weer een weblog erbij :-)
Prachtige kast heb je voor lapjes zeg. Ben er jaloers op!

Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb een beetje moeite met het lezen van de witte letters op licht-blauw. Ik kan het alleen lezen met de tekst te selecteren met de muis en dan zie ik het in diapositief. Het kan natuurlijk aan mijn oude pc-schetm liggen of aan mijn ogen. Hebben anderen dat ook of ik alleen maar?

marian'ne m zei

Ha Ingrid, beetje kunnen slapen, het tuutelt door je hoofd zeker :-))).
Wat fijn dat wij van die handige dochters (zonen) hebben, je zal zien dat je steeds zelf wat bijleert.

Leuk hxc3xa9 al de reacties, als je het ook bij Berthi meldt dan bereik je nog meer mensen !!!

Werkse (?), de babietjes blijven gewoon komen.

Elise zei

ook via wilma even komen koekeloeren :-)
goh...zo'n mooie ladenkast! Zo handig om alles te sorteren! Alle handwerkliefhebbers zouden er wel zo eentje willen denk ik.
En die quilt is echt wel mooi hoor! Echt mooie kleuren. En ja, ik maak die van mij ook allemaal met de hand; geeft me ook rust.
En net zoals Marianne kan ik dat wit niet zo goed lezen op dat lichtblauw... was al blij dat zij het ook had. Moet vandaag naar oogarts...denk dat ik brilletje zal nodig hebben door dat vele borduren!
Ik ga je ook bij mijn favorieten stoppen! daaaaaaaag!

Mary zei

Mijn complimenten !!! Mooie kopfoto, mooie quilt en die laadjeskast xe2x80xa6. Ik kwijl hier mijn toetsenbord eronderxe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6 Gezellig hoor, weer een weblogger erbij !!
Wit op blauw is idd niet prettig te lezenxe2x80xa6xe2x80xa6. En ik heb net een nieuwe bril, dus daar kan het niet aan liggen !! Ik kom snel weer langs !

Berthi zei

Dat ziet er mooi uit.... en die laatjeskast.... o, wat is die mooi en super handig!!

Marianne zei

Leuke zoveel reacties meteen!
Ja dit leest een stuk prettiger! Heel erg bedankt! Je moet alleen nog het wit omzetten bij de reacties, want wit op wit zie je niet zo :-) Alhoewel je het wel kunt lezen als je er met de cursor overgaat.

willemien64 zei

wat terpdorp woon je dan? Ik woon in Godlinze dat 9is ook een terpdorp je hebt een leuke site gemaakt en mooie quilts erg leuk zo ik weet nog niet hoe het moet maar dat komt misschien nog wel
Hartelijke groetjes van Willemien64

marian'ne m zei

Kijk eens !!! hier wil jij wel een heeeeele schaal aardbeien brengen !!! :-))). Met slagroom !!!

marian'ne m zei

http://www.speldenkussentje.web-log.nl/

Haha, moet ik het er wel bijzetten, ben helemaal tuuteletuut !!

ingrid h.g. zei

Marian"ne ik zag het vanmorgen en ik werd zooooooooooo vrolijk!

marian'ne m zei

Ja, je was er vroeg bij :-))).

Juul :o) zei

Hoi Ingrid!
Bedankt voor je reactie! :o)
Wat heb je een mooie web-log!
Complimenten, ook voor je dochter!
Prachtige (kop)foto's!
:o)
Wat een mooie quilt heb je gemaakt, en ik zou graag even een laatje vd kast open trekken.
;o)
Ik kom nog terug om verder te lezen!
:o)

ingrid h.g. zei

Juul je weet vast wel dat je van harte welkom bent!

Betsie zei

Wat heb je een mooie Web-log gemaakt. !!
'k Vind hem heel leuk, en zal hem regelmatig bezoeken !!

Gr. Betsie

ingrid h.g. zei

dank-je-wel, bloos-bloos,..

jolande zei

Hoi, ingrid

Ik heb met plezier jou gezellige verhaaljes gelezen.
mooie web-log hoor.
straks ga ik ook nog quilten ook. Zeg ik het goed ? voor baby Jorick op zijn kamer. volgens mij kan ik er niets van. Wat mooi zijn die quilts van jou .tot ziens.

Veel liefs,

Jolande

Nanda zei

Hallo,
Mooie site.
Ik heb misschien een beetje een vreemde vraag waar u misschien wel 't antwoord op heeft. Ik kende vroeger een kunstenares die met een techniek werkte waarbij textiele vormen in een textiel vlak worden gezet (i.p.v. er tegen aan zeg maar, zoals bij quilten). Ik kan er allen niet meer op komen hoe dat genoemd werd, weet u dat misschien?
alvast bedankt,
groeten Nanda

Kathleen Kikkert zei

Hallo Ingrid,
Wat maak je prachtige quilts! En ik ben heeeeeeel erg jaloers op jouw laatjeskast....... toen die in je werkkamer kwam te staan was dat vast een droom die uitkwam.
Ik ben sinds kort ook aan een Dear Jane begonnen en geniet van de leuke blokjes. Alhoewel ik sommige wel erg pietepeuterig vind om te maken. Ik maar ook het liefst mijn quilts met de hand, geeft inderdaad veel meer voldoening (en dan werk ik ook netter) dan met de naaimachine.

groetjes en veel quiltplezier.

Nelleke van Veldhuijzen zei

Hallo,
Mijn reactie gaat over de honden. Wat een prachtige combinatie! Mijn droom!!!!! We hebben twee chocoladebruine ruwhaar teckels. Zijn zijn mijn grote liefde, maar .... diep in mijn hart is ook een warme wens om ooit samen met de teckels een Ierse Wolfshond te mogen 'hebben'. Dan moeten we wel de ruimte hebben en dat ontbreekt er nu nog aan. Een heel mooi koppel zo.
Prachtige foto's trouwens.
Hartelijke groet, Nelleke en een poot van Whoopy en Sammy

Joyce zei

Super dat het lukt!!! Alle oude berichtjes weer terugzien...... oef, dat worden weer een hoop koppies koffie en thee drinken hier!!
:o))))))))))))))