woensdag 31 oktober 2007

"Kom je eventjes binnenkijken,..."


Eventjes zit ik in mijn handwerkkamer, om dit logje te schrijven. Ik laat jullie de afgelopen dagen hopeloos in de steek,... want ik heb het gigantisch druk met tweeling-babybutleren,...  a.s. zondag is het de laatste (10e) kraamdag,...

Er ligt aan het begin van de avond, zelfs geen handwerkje op m'n schoot. Heel vreemd! Nog vreemder is het gevoel dat ik niet snap, dat ik anders altijd zo veel handwerk,... Tja,...
Daarom speciaal voor jullie een fotorondje door mijn handwerkkamer. Iets zegt me dat jullie hier helemaal geen bezwaar tegen hebben,... Op de bovenste foto is, via de spiegel, mijn Baby Jane te zien. Hmm, ik denk dat ik maar niets vertel, want alles wijst zich vanzelf,....jullie herkennen vast heel veel,...


Hier was ik nog volop bezig met de hexjes,... Het ooievaartje dat achter de daglichtlamp hangt, heb ik van een hele lieve schat gekregen, er hangt ook een hartje bij,...  Als ik aan mijn tafel zit te werken, kijken de beertjes, en konijn, in het poppenbedje dat voor me staat, me de kunst af,...


Als ik achter m'n bureau zit, en me omdraai, zie ik m'n stoel, de SBS-quilt, het hartenschilderij van Frauke, en nog veel meer,... Links naast de luie stoel (waar meestal een kletsend kind in zit) staat de  mandjeskast,...


Over een deurtje hangt het borduurlinnen van de huisjesclub, op de kast ligt o.a. het antieke paneel, en een heel oud stofje dat ik van Mary Koval kreeg. Op de hoek staat een doosje met engelenkaarten van Doreen Virtue. Een bijzonder afscheidscadeautje van een bijzondere kraamvrouw,...
En in die kast,... uhm,..... lapjes, borduurpatronen, en, in die mandjes,....

29 opmerkingen:

Maaike zei

Heerlijk binnenkijken Ingrid!Ik herken het gevoel wel dat als je zo moe bent, je niet begrijpt waarom je anders zoveel tijd er in steekt... Hoog tijd om bij te tanken na zondag lijkt me, tot die tijd gewoon genieten van alles wat je al gemaakt hebt, daardoor krijg je vaak ook weer inspiratie om de draad op te pakken.

Juul :o) zei

Heerlijk om bij je rond te neuzen... ;o)

In OZ hebben ze zo'n mooie uitdrukking voor het even geen zin in handwerken hebben een " stitching (of quilting) slump"
moeilijk te vertalen: een algehele ineenstorting van je zin hebben in handwerken LOL
Gaat meestal na een tijdje vanzelf wel weer over want ja xc3xa1ls je eenmaal met het virus besmet bent...
;o)
Kop op meid, nog een paar dagen butleren in dubbele versnelling, en 's avonds even lekker onderuithangen is toch ook prima!?
:o)

btw in Man bijt hond was nog een leuke kraamverzorgster.
:o)

conny zei

Gezellige kamer heb je, vooral die "luie" stoel lijkt me heerlijk, na gedane arbeid of gewoon om lekker in te zitten en genieten van al je handwerkjes om je heen.

marian'ne m zei

Ik blijf nog even stilletjes zitten in je k-web-belstoel, even rondkijken !!;-)).

Sterkte hoor met al die vingertjes en teentjes !!!

YokkoBears zei

Wat een heerlijke, gezellige kamer.
Ik zie veel leuks en moois,
maar toch wil ik ook nog even naar beneden scrollen :-).
Zeg,
je doet toch wel de kachel aan voor ze,
zeker voor "die ene" :-).

YokkoBears zei

En het is toch logisch,
dat je ook wel eens niet handwerkt.
Je bent nu wel dubbel zo druk, lijkt mij,
en dan is 's avonds "even" wat rust heel goed voor je en ook belangrijk.
Dus geef daar maar mooi aan toe.
En sla zo'n heerlijke quilt om je heen en droom maar wat "weg", heerlijk.

Dijn/Audrey zei

Hup, beentjes in zo'n warm teiltje met lavendelbloemetjes erin. Boekje in de handjes. Ik kom achter je staan met mijn dwarsfluit en probeer wat klassieks te deunen. Yok staat aan de andere kant met een palmbad te waaien. Juul redt een spin met haar vangpaal. En HBBB komt vast met een schaaltje chocola. Je bent veilig, want fluiten gaat niet met een smakkende moel. Zucht. En Corke had nog iets met kweeperen in de diepvriezer, die is ze nu al voor je aan het ontdooien. Nah! Eden. En laat die babies gerust een paar minuten bleren. Is goed voor hun longetjes. Hier Goof: Oordopjes van dubbelgequilte watten.

Dijn/Audrey zei

En je kamertje is heaven!!!

Marianne zei

Ik vind het sowieso al knap dat jij met een baan nog zo veel ernaast kan doen. Mij lukt dat echt niet; gewoon niet genoeg energie meer. Knap hoor! Dus een dagje echt niks kunnen doen, is helemaal niet vreemd!

Ik vind je handwerkplekje echt ontzettend gezellig. Ik zou willen dat het er bij mij zo leuk uit ziet!

Gerrie zei

Een leuke rondgang langs je lieve werkplekjes .
Zo knus allemaal en je kunt zo weer beginnen als je zin weer krijgt . Alles is in gereedheid , gewoon aanschuiven nadat je lekker bent uitgerust .
Je staat immers nu over twee wiegjes gebogen . Toch extra werk , al is het nog allemaal zo lief .
Wij gunnen je die rust van harte en echt geloof me wij houden ons wel een beetje koest . Komen af en toe hier even wat lekkers aanreiken , en als er anders nog wat te doen is horen we dat wel . En gewoon vragen hoor , je kent ons immers . ( Ook al heb je ons nog nooit allemaal kunnen zien , bedenk er gewoon een gezicht bij .
Wij zijn een club van jong en vrolijk , dat houden we zo .)
Nog kijk ik even naar de bekende rodedriebanden met mooie inhoud .
Wat zijn we toch rijk met al onze draad en naald spulletjes .
Ik wens je vandaag een fijne werkdag toe bij zoveel jong geluk . En later maar een steekje meer voor jezelf .

Gerrie zei

Oh ja die kraamverzorgster in man bijt hond , wat leuk en kijk toen dacht ik direct aan jou !

Hester zei

Dat gevoel gaat vanzelf wel weer over. Ik denk dat we er allemaal wel eens last van hebben. Wat een gezellige kamer heb je. Ik denk dat je er heerlijk kunt werken.

Debby Verschoor zei

Ach, iedereen heeft wel eens zo'n periode.. Gelukkig heb je een hele gezellige werk/schatkamer om vanzelf weer zin in quilten te krijgen. Bedankt dat we even binnen mochten kijken! Ik wil nog even zeggen dat ik iedere ochtend naar een paar weblogjes kijk en sommige schrijven dagen niets, maar jij laat mij nooit in de steek, bijna elke dag een leuk stukje om te lezen....Bedankt daarvoor! En het fijt dat mede door jouw weblog ik weer inspiratie kreeg om quilten.

Groetjes Debby

Quibi zei

Leuk om zo even bij je binnen te mogen kijken. En je mag best wel eens eventjes geen zin hebben om te handwerken. Zeker als je het zo druk hebt!
Zelf ben ik momenteel met een memoryquilt bezig als verrassing voor mijn moeders 70ste verjaardag. Het moet wel een verrassing zijn en het kost ook best veel werk. Naar mijn moeder toe meld ik dan dat ik momenteel niet zoveel zin heb om te quilten en hou me dan een beetje bezig met stitchery. Nog even (1 maandje) en dan is ze jarig! kan ik eindelijk foto's laten zien van het project waar ik zo mee bezig ben en waar ik best trots op ben.

groetjes, Yvonne

Annelies zei

Leuk om even bij je binnen te kijken. Ja, ik herken heel veel dingen en het is leuk een Dear Jane en een SBS te zien die zoveel anders zijn dan die van mij.
Ik hoop dat als jij klaar bent met kramen je kraamvrouw voldoende hulp heeft bij haar tweeling. Sterkte de komende dagen.

Astrid zei

Heerlijk om even rond te sneupen in je werkkamer Ingrid! Wat ziet je kamer er overzichtelijk en opgeruimd uit!!!! Heel gezellig

Yvonne V zei

Leuk om zo eens 'binnen te gluren' bij je. Fijn zo'n eigen kamer, dan hoef je niet altijd alles ineens weer op te ruimen. Ellen en ik hebben je mandjesidee al overgenomen. Het werkt perfect :o)

Wilma zei

Wat heerlijk om zo bij je rond te mogen wandelen.....
Ik denk dat ik de kamer maar hoog nodig moet gaan opruimen!!!
:o)

katrien zei

Wat een heerlijke kamer om in te vertoeven of te werken.Ziet er allemaal mooi uit.

jacqueline zei

wat een heerlijke werkkamer heb je, ook heerlijk om je even rustig in terug te trekken.
groetjes jacqueline

groetjes van ingrid h.g. zei

klopt, ik zit er net, om een nieuw logje te plaatsen, van beneden hoor ik het 'gedreun' van de muziek die Willemijn op heeft gezet,.... anders kan ze xc3xa9cht niet, de afwas doen,.... ;o)

en ik denk, zal ik aan een pakketje van Bep beginnen,.... of een blokje Dear Jane doen,... beneden is het tenslotte eventjes niet veilig,...
;o)

Juul :o) zei

ZWAAAAAAIIIIIIIIIIII!
Nieuw logje>>>>>>>>>
:o)

Hilly zei

mmmm wat heerlijk gluren bij de buren ,heerlijk zo'n "HOL"eh in de goede juiste zin des woord: zalige plek om langere tijd te vertoeven!!
dankje

Corrie zei

Nee Ingrid hier heb ik zeker geen bezwaar tegen, wat een oergezellige kamer om in rond te kijken, k kan me vorstellen dat er graag kinderen tegen je aan komen praten op die fijne plek.
Sterkte met de tweeling Ingrid, hoe leuk het ook is, denk goed om jezelf, lekker even in deze kamer bijkomen en terug bij jezelf!

jose zei

Wat is dit een heerlijke kamer, dit is genieten. En wat gezellig, hier zou ik wel een paar uurtjes rond kunnen snuffelen. Al dat moois bekijken Prachtig!!

lynda zei

Hoi ingrid dit moment hebben we allemaal, het gaat vanzelf over.Het is fijn om dit met ons allen te delen.We weten het.Ik sluit me aan bij de rest dat ik het knap vindt met z'on drukke baan en wat je dan nog allemaal handwerkt en de meest schitterende dingen komen uit je hand.Je kamertje is zo gezellig, ik heb ook wel zin om bij je op de bank te komen kletsen.En dan spieken in al je mandjes( goed idee)Ik krijg nu ook dat ik op donkere dagen gezellig alle kaarsjes aandoet en mooie muziek en dan iets punniken(lees handwerken) wat pepernootjes kopje koffie mmmmmmm

Willeke zei

Hoi Ingrid, fijne plek heb je voor je zelf joh!!!
Even een paar prutsdaagjes en je bent er wel weer. Zoals vele vxc3xb3xc3xb3r mij al schreven...het gaat natuurlijk wel dubbelop met 2 van die kleintjes!!!
Sterkte met de laatste loodjes enneh...wat eeb schitterende karafjes heb je zeg!!!

Marijna zei

Leuk zo'n kijkje in jou werkkamer!Inderdaad veel herkenbare dingen.Waaronder de Qa6M, de drie mappen van Het Komplete Handwerken. en natuurlijk een kamer van een handwerster. Er straalt een fijne sfeer uit jou kamer. Heel gezellig ziet het er uit.

Ellen zei

Heerlijke plek zeg! Ik ben natuurlijk wel nieuwsgierig wat er in al die mandjes en achter al die deurtjes zit ;o)

Je hebt in elk geval lekker de ruimte zo!