woensdag 10 oktober 2007

"Van poezenbeesten en stijfsel,...


Schattig plaatje van de ene helft van de poezentweeling. Hm, zo te zien wordt het niet echt een muizenvanger,... Ik heb trouwens geen idee of het Tulio of Miguel is,.... Straks maar eventjes aan Willemijn vragen.
Dit mandje staat op een oud kistje. Het komt uit een klooster in Brabant. De kloosterbroeders gingen de keuken moderniseren, en dan had je niets aan zo'n 'gammel' gevalletje,...


Op de zijkant staat Hoffmann's stijfsel, en op het deksel zit een poezenbeest haar pootjes schoon te maken. Bij mij doet dit kistje al jaren dienst als opbergplekje voor de cd's en cassettebandjes van de kinderen.
'Pluk van de Petteflat', 'Jip en Janneke', en VOF de Kunst liggen hier gezellig in een enorme berg jeugdsentiment van verhaaltjes en liedjes,.... Wat hebben we er veel plezier van gehad, terwijl er gespeeld werd met de kleine lego aan de keukentafel.
Natuurlijk wel in kleren uit de verkleedmand,... en met de meest prachtige hoedjes op. Overal, goed hoog neergezet, brandende waxinelichtjes, en allemaal wat lekkers uit de 'roosjestrommel'.
Oei, ik ga stoppen met dit logje, want ik word er helemaal sentimenteel van,...

22 opmerkingen:

Juul :o) zei

... diepe zucht...
:o)

simone zei

heerlijk inderdaad die ouderwetse bandjes, ik heb ook eindeloos met de kinderen meegeluisterd en gezongen, weet je nog wel van VOF de kunst, van die olifant die over de brug ging en de muis waarbij het niet lukte. En op lange vakantie autoreizen Een uur niet zeuren met Bert en Ernie, over duiven op km. paaltjes etc. etc. Ik vond ze enig!
groetjes, Simone

YokkoBears zei

Dit is Miquel, als ik goed ingelicht ben :-).

En die muizen, dat komt nog ....
Hij is nu nog klein .....

Schattig dat kistje ook, met poes,
heerlijk al die opbergdozen en kisten met zovele herinneringen.

groetjes van ingrid h.g. zei

Fleur, ik heb er Willemijn bijgesleept,...en je hebt gelijk :o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Simone, soms zet ik die cd-tjes op,... ik moet nog steeds lachen om Dikke Dollie die een duivenflats laat vallen op de tekening van meneer Pen,....en voor mij geen tom-tom, maar een Lispeltuut ;o)

mm zei

Och ja, heerlijk terug in de tijd !!!!

We hebben een generatie kloof (10 j ?), sommigen herken ik xc3xa9cht niet ;-)).

(pssst ik heb EEN Sjaan op visite)

Wilma zei

Oh wat heerlijk zo terug in de tijd. Soms zou ik wel eens 1 dag terug willen naar de tijd dat de meisjes nog klein waren....De tijd gaat zo snel!!! Ik ben daarom wel dubbel dankbaar dat ik in die tijd thuis kon zijn en genieten van de kindjes. En ja wat heb ik er van genoten!!! En nu??? Nu nog steeds!! Wat is het toch heerlijk om je meiden te zien als volwassenen die op eigen benen willen en kunnen staan.... En door de weeks mag ik 3,5 dag van mijn kleinkinderen genieten!!!

Oh nu ga ik maar stoppen want nu ben ik weer veel te sentimenteel aan het doen...

groetjes van ingrid h.g. zei

@MM, welke Sjaan dan,...??!!!

@Wilma, ik hoop dat ik ooit hetzelfde mag doen als jij :o))

Corrie zei

Oh Ingrid, ja soms moet je jezelf stoppen, een halt toe roepen! Heb ik erg vaak last van en het lukt vaak niet. Oh jakkes ik krijg nu al weer tranen in m'n ogen als ik vooral aan die handjes denk, daar had ik altijd wat mee en nog steeds. Als ik de handen van de jongens zie, nu al richting 30 en 40 nota bene heb ik dat nog steeds en die van de kleine Max, pfoeh! Nou ik ga maar weer, maar het blijft ook wel heel erg mooi om zo te kunnen voelen, zou het nooit willen missen die "hoogteverschillen" ;- )

Hilly zei

wat een snoepie ,daar krijg ik nou zo'n heimwee van naar onze lieve schatjes......zo stil zonder lieve poezebeesten in huis...je kijkt dan zo vaak vertederd op ..ik ben blij met onze "logees"af en toe ,maar die van ons waren toch het allerliefst...maar met al die trekkers,bussen en dronkenlappen hier geen goed idee meer...

Ellen zei

Wat een schatje, die kleine kat. Ik wou graag dat er hier ook een rondliep, maar op een appartement vind ik het zonde om een kat te houden, hij kan dan niet naar buiten enzo :o(

Als ik in het weekend thuis ben wordt ik (samen met Rick ;o) nog altijd getracteerd op Pluk van de Petteflet en Jip en Janneke, of een verhaal van Kleine Beer. Of Nijntje op de fiets.... of... :o)

Astrid zei

Aaahhhh...jeugdsentiment!! Heerlijk. Wat een dotje van een poes. Om op te vreten. Trouwens....je kist mag er ook zijn! Leuke dingen allemaal weer!

Hester zei

Leuk kist, mooie mand en een schat vaneen poes. de toekomstige herinerringen.

Annelies zei

Wat een lieve poes/muizenfoto. Heel aandoenlijk.
Ik heb weer heel andere dingen om op terug te kijken. Ik heb hele rustige kinderen die het vreselijk vonden zich te verkleden of schmink op te doen. Bij ons gingen er hele lange rijen autootjes door het huis, die dan steeds stuk voor stuk een beetje vooruit werden gezet. Je kon ze ook op de trap tegenkomen. Zelfs op vakantie gingen de autootjes mee.

martine zei

Wat leuk ,dat kistje heb ik ook. Had iemand op straat gevonden en toen mocht ik het hebben.
Hoffman's zilverglans stijfsel staat er op.
En let op het merk "KAT"
En bij mij zitten er ook videobanden in en staat de CD rom speler erboven op.
Zou zo'n stijfselkistje vroeger als wiegje gediend hebben?
Dat kistje waar over gezongen wordt? Wel klein.

Dijn/Audrey zei

Ahhhhhh. Ik zucht met Juul mee. Zoooooo lief... en die muisjes dan...

Herinneringen: Alfred Jodokus Kwak! Daan en Anne konden op het laatst iedere cd woooooordelijk meezeggen, zonder haperen. Jaaaa, lego en autootjes en kleine kleurpotloodjes! Als ze 's nachts in bed lagen sleep ik die voor ze, een heel etui vol. Mooie strakke puntjes. De dag erna: alles bot. Ik stomverbaad: Mijn pxc3xbantjes..., ik heb een uur de blaren op mijn vingers zitten slijpen. Daan trots met een leeg olvarit-potje: Kijk Dijn, ik spaar puntjes! Had-ie ze stuk voor stuk vlijtig afgebroken.

Nu racen ze IN auto's, zijn groter dan Peet, ik krijg 3 minuten voor het opscheppen van eten te horen: Zeg, we eten in de stad, he. Of: Zeg, die en die komt mee-eten.

Iedere tijd zijn charme, denk ik maar.

Dijn/Audrey zei

ehhh, cd? Bxc3xa1ndjes waren het nog. Tapes. Uit een ver vervlogen tijdperk.

groetjes van ingrid h.g. zei

@Corrie, vandaag op de laatste kraamdag, hielden twee kleine babyknuistjes m'n twee vingers nog eventjes stevig vast ;o)

@Annelies, mijn oudste had de gewoonte om al het speelgoed keurig op een rijtje in de kamer te leggen, potloden, etc. ze kon er uren mee zoet zijn,...

@Martine, dat zou leuk zijn, als het dit stijfselkistje zou zijn,... geinig dat jij 'm ook hebt! Mooi hxc3xa8, die afbeelding van die kat ;o)

@Dijn, hier zijn het bandjes, video's, dvd's en cd's,.... m'n oudste kind is 21, dan 16, bijna 17 en 14.

Marianne G. zei

Leuk logje weer! Grappig om te lezen hoe "ver" jullie al zijn. Ik zit nog midden in de Lego-fase, soms moet ik me een weg banen door al het zo ijverig gebouwde werk van de jongens. Uuuuuuren zijn ze er zoet mee, ik kan er zo van genieten! En nu worden de dagen weer korter, spelen ze weer lekker binnen:)

Marianne G. zei

oh, vergeet ik wat: Geniet van je welverdiende vrije dagen, Ingrid!

groetjes van ingrid h.g. zei

@Hoi Marianne G., dank-je-wel! :o)

Willeke zei

Prachtig zo'n ouwe kist. Daar kom je bijna niet meer aan!
Zuinig bewaren en niet alleen vanwege het jeugdsentiment!(wat natuurlijk wel de slagroom op de taart is)