zondag 14 oktober 2007

"Ontbijt op bed"


Acht dagen kraamtijd, betekent natuurlijk ook,...8 dagen ontbijt op bed! Na de kraamcontroles rolt steevast de vraag uit mijn mond, "Wie heeft er zin in een ontbijt?"  En dan wordt er voor het hele gezin ontbijt op bed geserveerd.
Als iedereen op z'n gemakje zit te smikkelen, vraag ik uitvoerig naar de belevenissen van de afgelopen nacht. Mijn ervaring is immers, dat elke baby lid is van de babyclub,.... 's-nachts flink keten, en overdag slapen als een roos,....
Terwijl het bed lekker vol kruimels komt te liggen, bedenk ik me elke keer weer hoe bijzonder dit moment is. Voor mij is het bijna dagelijkse koek om dit mee te maken, maar voor jullie vast niet,...
En die kruimels?! Geen probleem! Het bed wordt toch elke dag verschoond,....

20 opmerkingen:

Juul :o) zei

Ingrid je hebt het weer mooi gemaakt! :o)
Ik zie het echte kraamgezin al zitten, en jij baby-butlerd/t met hun ontbijtje.
:o)

Maar eh... mag ik je stand inns, je Supergoofse fotomodellen even wat vertellen...?

Kleine Beer, Old Yeller, joehoe,
als jullie uitgeslapen zijn... er is een TAARTFEESTJE bij Pooh beer, neem de kleine straks ook maar mee, dat vind Pooh's kleine vriendje vast gezellig.
>>>>>>>>>> ;o) >>>>>>>>>>
ZWAAAAAAAIIIIIIIIIIII INGRID!
;o)

YokkoBears zei

Ontbijt op bed;
kan zo heerlijk zijn.

En alle eventuele zorgen en vragen van die afgelopen nacht met jou bespreken zal zeker een rustpunt zijn voor ("jonge") ouders.
Een belangrijk begin van de dag, wat ze dan ook zeker zullen missen, als die kraamperiode en jouw hulp weer voorbij zijn.

Wilma zei

Wat heb jij toch zwaar maar dankbaar werk, Ingrid!!! Bij de oudste heel lang in het ziekenhuis gelegen dus niks geen gezellige kraamtijd. Bij jongste, omdat het toch bovenverwachting allemaal goed is gegaan, mocht ik na twee dagen naar huis. De eerste dag een kraamhlp gehad die mij niet lag.... :o(
De tweede dag kwam onze eigen kraamhulp....Klara!!! Na 17 jaar denk ik nog met een heel warm gevoel terug aan haar!!! Wat een lieverd!!!! Ik denk dat er ook wel erg veel kraamgezinnen terug zullen denken met een warm gevoel aan jou!!! En dat maakt het werk denk ik zo ontzettend mooi!!!!

gerda zei

goede morgen
Als ik dit lees denk ik nou Ingrid zo gewoon is dat niet wat je doet!!!!Mijn nichtje is onlangs bevallen van haar tweede zoontje en de kraamhulp die ze kreeg zat al 20jaar in het vak!!!!!zorgde alleen voor moeder en kind,zij kreeg een ontbijtje,papa en zoontje moesten maar voor zichzelf zorgen....de was werd gedaan(alleen van de moeder en de baby en als papa er even niet was paste de nieuw bakken mama op haar kraambed op de oudste,vieze broek nou als het echt niet kon dan hielp ze.....En als de visiete er was ging ze er heerlijk bij zitten en praatte over alles mee?????Aan het eind van de dag,vroeg ze aan papa ik begreep dat je voor jezelf kookt wat zal ik voor de kraamvrouw maken??????
Dus je ziet het kan ook anders!!!!
Waar jij gaat kramen...dat zijn BOFFERDS!!!!!
De beren van jou worden ook maar verwend,ontbijt op bed toemaar....

Yvonne V zei

Een kraamverzorgster maakt of breekt je kraamperiode.
De 1e keer: een schat van een kraamverzorgster. De witte tornado noemde ik haar, wat een energie had ze en wat een lieve meid!
De 2e keer: een kraamverzorgster en een stagiaire. Als ze apart bij me 'langskwamen' was er niets aan de hand, maar ze konden elkaar niet luchten of zien. Dat gaf dus wel wat problemen. De verzorging van mij en DD was gelukkig goed. Echter twee kibbelende kraamhulpen.....
De 3e keer: De 1e kwam 4 dagen en daarna werd zij afgelost door de 2e. Allebei heel aardig, het was gezellig. Ze moesten me alleen steeds tot rust manen, want al was ik dan al 40, ik had me nog nooit zo goed gevoeld en wilde van alles en nog wat doen :o)

Kortom, allemaal verschillende mensen, met allemaal verschillende karakters en manieren van doen. Het is altijd afwachten of het 'klikt'

Wat de berenfamilie betreft... ik denk dat ze niets tekort komen bij Ingrid ;o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Het is met kraamverzorgsters waarschijnlijk net zo als met quiltwinkels,....bij de xc3xa9xc3xa9n kom ik nooit meer terug, en bij de ander zou ik het liefste elke dag op de stoep staan ;o)

Een kraamtijd maak je echter niet zo vaak mee in je leven, en het is ook nog een zware en emotionele tijd,...
Het is dan wel heel erg jammer als je een kraamverzorgende hebt die zo star de haar, door hogerhand opgelegde regels volgt.

Berthi zei

Jij bent een fantastische kraamverzorgster!! De eerste keer had ik iemand die op dat moment veel problemen met haar vriendje had en vroeg regelmatig of ze even mocht bellen. Op dat moment was ze voor mij geen prettige persoon om in huis te hebben. Ik had geen behoefte om haar problemen aan te horen. Gelukkig heb ik bij de tweede en derde kraamperiode een fantastische kraamverzorgster in huis gehad.

Berthi zei

Jij bent een fantastische kraamverzorgster!! De eerste keer had ik iemand die op dat moment veel problemen met haar vriendje had en vroeg regelmatig of ze even mocht bellen. Op dat moment was ze voor mij geen prettige persoon om in huis te hebben. Ik had geen behoefte om haar problemen aan te horen. Gelukkig heb ik bij de tweede en derde kraamperiode een fantastische kraamverzorgster in huis gehad.

Berthi zei

Oooooo, dubbelop!! Dat was nu ook weer niet de bedoeling!:-)

Corrie zei

Mijn kraamtijden liggen al ver achter me, de eerste al bijna 39 jaar,ik had goede kraamhulpen op xc3xa9xc3xa9n na, maar zo iemand als jij heb ik nog nooit meegemaakt en er ook nooit over gehoord bij anderen. Ik hoop dat je genoeg liefs terug ontvangt, hoewel ik weet dat je jezelf beloont als je bent zoals jij, dan doe je het gewoon omdat je het zelf zo heerlijk vindt en vindt daarin ook je beloning.
P.S. Mijn zus mag straks haar hond weer ophalen, ik ben zo blij voor haar. Ik wist niet dat Iers honden zulke grote problemen konden hebben. Maar een hond die bij jou woont heeft geen hondenleven en is met iedere dag blij.

groetjes van ingrid h.g. zei

*xc3x9c*

Quibi zei

Gezellig zo met die beren in bed! Wel een leuk idee om ontbijt op bed te organiseren voor de kraamfamilie!

groetjes, Yvonne

groetjes van ingrid h.g. zei

@Yvonne, dat gaat gewoon van zelf.
Een kraamvrouw heb ik liever in bed zodat ze haar gemakje houdt,...:o)
En het is niet zo leuk om in je eentje te ontbijten,....dus dan doe je dat gewoon met de hele familie, en vaak helpt er 'n kind een handje mee, want dat is zo leuk om samen met 'de zuster' te doen ;o)

marian'ne m zei

Ja dat klopt van die babyclub !!!.
Vraag maar aan mijn dochter ;-)).

Vroeger ook altijd met mijn kinderen ontbijten in bed in de weekenden. Toen het er 5 waren en ze naar de 2 meter gingen zijn we daar mee gestopt. Met zwaar onweer herhalen we het nog wel eens, gezellie !!!!

Simone zei

Ik wou dat ik jou als kraamhulp had gehad, 6,5 jaar geleden!
Toen ik na 2 dagen gebroken uit het ziekenhuis kwam (want niet geslapen daar), kreeg ik te horen dat de kraamzorginstelling failliet was... :( Dus ik moest blij zijn met elk uurtje kraamzorg wat ik kreeg. En als er dan iemand was zeiden ze dat ik m'n bed uit moest en meer moest bewegen enzo. En ik wilde alleen maar af en toe een beetje slapen!
Nee, ik had m'n kraamtijd me heel anders voorgesteld...
Krijgen de beren ook ontbijt op bed?

Joke zei

Wat een bijzonder mens ben je toch!

Ellen zei

Ooooooooh wat zitten je modellen daar heerlijk van hun ontbijtje te genieten!
En wat gezellig, samen ontbijt op bed!!!

Ik dacht dat kleine beer klein was, maar ik zie nog een veeeeeeeeel kleinere beer!!!

Dijn/Audrey zei

Wat ben je toch een heeeeerlijk MENS, Goof, met een berenhart!!!
Geweldig hoe je je kramenden verzorgt en je inlevende liefde uit. En dan je beertjes in hun bedje met nxc3xa9t zoveel warmte ontbijt op bed brengt...

Anonymous zei

oooh ingrid, ik wil je eigenlijk gewoon voor de gezelligheid inhuren kan dat ook?Gezellig samen bakken en handwerken, ik hoef geen ontbijt op bed maar scones lijken me erg lekker.Wat ben jij toch een lieverd dat je dit zo doet.Ik denk gelukkig ook met plezier terug aan mijn kraamhulpen, het was een gezellige warme hectische tijd.

lynda zei

dat was ik hoor sorry