dinsdag 27 december 2011

"Het Achterkantje,..."


Het Ikea beddengoed achterkantje voor de 6552 vingerhoedjes ligt opgevouwen in de stoel. Het is nu echter geen gedubbeld dekbedovertrek meer maar een heuse QUILT.
Aan de voorkant zie je een geinig gestapeld muurtje van al die, toch wel heel kleine, vingerhoedjes, maar die laat ik nu even niet zien,...
Alle 'eer' is deze keer voor de achterkant,...


Als je het muurtje omdraait zie je allemaal golfjes,... heel veel golven,.... je moet niet te lang kijken anders word je nog draaierig,...
;o)
De golfjes lopen van rechts naar links over elke boven & onderkant van een vingerhoedje, en zijn met YLI quiltgaren nummer 3 gemaakt. Eén van mijn favoriete kleuren.


Het doorquilten is deze keer niet zo netjes gebeurd, de talrijke naadjes zorgde toch wel voor wat gedoe,... Maar ja, dat geeft niet, doorquilten vind ik nog steeds erg leuk om te doen, en zolang er geen mankementen aan m'n handen zijn, hoop ik het nog heel lang te kunnen doen.

Want het is wel gaaf hoor, om je quilt zelf door te quilten.
Waarom?

Nou je ziet elke millimeter van je quilt weer voorbij komen, en denkt o ja,... dat stofje had ik uit die winkel op dat gezellige dagje uit met m'n quiltvriendinnetjes. En dat stofje kreeg ik van die lieve lezeres uit België, en die,... jeetje, ja, dat was ook zo leuk, die zat ineens in m'n tas.  Een lieve Supergooffan had dat gedaan tijdens de Quiltexpo waar al mijn quilts tentoongesteld waren,... En dat stofje lag al jaren in m'n kast en was nu klaar voor zijn coming-out,... samen met z'n hele familie. Nou dat kwam wel van pas,...

Leuk hè,...

Zo, nu nog even verder prakkiseren over het biesje, want daar ben ik nog niet helemaal over uit. Niet dat het haast heeft, want na al het gekots & shitgedoe (sorry) van de afgelopen dagen voel ik me eigenlijk een vaatdoek.
Maar ook dat geeft niet, de ergste ellende is voorbij, gelukkig.

Waarom ik het biesje deze keer wat moeilijker vindt, komt, omdat ik de vingerhoedjes links en rechts niet door wil knippen. Vandaar dat het biesje een probleem vormt i.v.m. met alle kleine hoekjes. Misschien dat ik de quilt af ga werken op de oud- Hollandse quiltmethode, dat lijkt me tot nu toe de enige optie.
Als iemand een leuk idee heeft??????? Dan hoor ik het graag.

Allemaal bedankt voor de hartverwarmende beterschapswensen, sterkte voor alle collega bloggers die in de lappenmand liggen en tot de volgende keer!

PS,... voor de duidelijkheid, de achterkant van mijn vingerhoedjesquilt is gemaakt van 'n al enige jaren in gebruik zijnde dekbedovertrek.

25 opmerkingen:

AnitaS zei

De achterkant is al zo mooi geworden. Dus ben ik wel heel benieuwd naar de voorkant.

Annemart Berendse zei

Heerlijk he, als de achterkant net zo mooi is als de voorkant! Want deze zou je toch ook zo klaarleggen om onder weg te kruipen?;-)

Houd je lekker nog even rustig, die bies die komt wel!

Merian zei

Je achterkant is ook mooi. je voorkant ook hoor !
Doe maar even rustig aan, ik had het zelf vorige week en heb er ook dagen last van gehad dat ik me een vaatdoek voelde.

groeten uit Brabant.
Merian

Romelia's Cottage zei

Mooi.....en wat ongelofelijk snel gedaan!

gr. Wendy

Gert zei

Goed gedaan zeg, en je hebt een mooie achterkant gekozen. Ik snap precies wat je bedoelt met het zelf met de hand doorquilten: je ziet de quilt onder je eigen handen groeien.

Elly zei

Wat een leuk effect zo. Sterkte om van een vaatdoek weer een mooie quilt te worden.

Auckje zei

Wat indrukwekkend en prachtig is dit ook weer! Mijn complimenten. Wat is de oud hollandse manier? Ik wacht rustig af en kijk uit naar het eindresultaat. Super, super en veel beterschap, Auckje van der Leij

Francien zei

Super mooi gedaan Ingrid!!...als de achterkant al zo mooi is ben ik heel benieuwd naar de voorkant....je hebt het ook zo vlug gedaan... en bedankt voor de tip van het garen ...jammer van je Kerstdag en wens je beterschap...groetjes Francien.

Anoniem zei

Mooi achterkantje met mooie golfjes. Wat is de oude Hollandse quiltmethode?

Anneke zei

Wat is de achter zo ook mooi geworden! Een goede inspiratie voor mij om ook m'n quiltinwording weer op te pakken en te quilten.
Fijn dat je weer wat aan t opknappen bent. Precies op tijd weer fit voor de huisjes hoop ik.

Bertie zei

Prachtige achterkant stof, je quilting is prachtig, geeft het direct een antiek zicht.

Mascha zei

Ik vind de achterkant er prachtig uit zien. Nog van harte beterschap.
Groetjes Mascha

sylvia zei

isse heeeeeel mooi!!!!
fijn dat je weer opknapt!!
ik ben ven een klein keffertje getransformeerd naar een blaffende zeehond!!
nogal een waakse soort, met voorkeur voor de nachtelijke uren!
Nouja, zal wel weer overgaan voor ik een jongetje word......

Ria van Kasteel zei

Was je zo misselijk geworden van al die golfjes, nee toch, fijn dat het weer wat beter met je gaat. Je quilt is prachtig geworden, respect, in zo'n korte tijd.

Succes met het biesje.

Groetjes van Ria ;0)

Annemieke zei

Misschien is dit wel wat je zelf al bedacht had: Achterkant naar voren vouwen en de uitstekende vingerhoedjes daarop vastzetten (appliceren) of heb je daar geen ruimte meer voor? Sterkte met randje en gezondheid! Mooie kerstpost op 24 dec!
Groetjes
Annemieke

Lida zei

Wat is die gaaf! Ik vind hem prachtig en dat golfmotief ziet er helemaal prachtig uit! Nu ik hoop dat de ellende weer over is en je snel weer met je collega de hort op kan! Veel vrolijke steekjes en een leuke oplossing voor je probleem gewenst, groetjes
Lida
P.S. Heb geen idee wat de Oud-Hollandse methode inhoudt!

Anoniem zei

Gelukkig is het ergste weer voorbij en kun je als vaatdoek genieten van de Top 2000.
Mijn eigen Tumbler Top (zeer grote vingerhoeden)die ik eens maakte heb ik afgewerkt met biaisband. Dat volgt prima de vorm van de top. Je zou ook de achterkant naar binnen kunnen vouwen, met de vorm mee, en zo met zichtbare steken de drie lagen aan elkaar zetten.

Shirley zei

Echt zo mooi, dat ritme van de golfjes, mmmmm. En de bies? Als je niet wilt afknippen, dan zou ik gaan voor de band er toch op te zetten, de blokjes volgend. Wel meer werk, maar je bent er al zo lang aan bezig. Of de naadjes van voor- en achterkant naar binnen vouwen, en met matrassteek (onzichtbare steek) aan elkaar vastzetten, dan krijg je een biesloze quilt.

jolie zei

Schitterend. Quilt zelf ook met de hand maar moet er bij zeggen dat ik dit geen leuk werk vind.
Maar het hoort er gewoon bij.

Joke W. zei

http://www.youtube.com/watch?v=lwPe_84GBfY&feature=related

Misschien dat dit iets voor je is?
Is wel op de naaimachine en daardoor met de hand heel veel werk maar daar draai jij je handen niet voor om toch,ha,ha!!
groetjes, Joke W.

Anja zei

Mooie achterkant zeg! Ja, wat je vertelt over het doorquilten dat herken ik wel. Ik vind het ook altijd leuk werk en denk dan ook terug aan het in elkaar zetten van de quilt.
Beterschap verder!

Phebe and Jane zei

Wat is je achterkantje mooi. Het leek mij ook al niet meevallen, dat quilten over al die naadjes. Zo te zien is het toch goed gelukt. Mooie kleine steekjes. Fijn dat je je weer wat beter voelt. Jammer dat je kerst een beetje anders liep dan gedacht.
Groetjes,
Marian

Anoniem zei

Wat een mooie achterkant. Goed idee van die golfjes. Ik wens je van harte beterschap zodat je dadelijk aan de huisjes kunt beginnen en wij weer mogen meegenieten.

Groetjes WilmaO

Marianne G zei

Mooie achterkant heb je gekozen, Ingrid!

Roos zei

Je hebt gelijk dat je de achterkant ook eens in het zonnetje zet,het is per slot van rekening toch de andere helft van de quilt,niet dan.En een biesje is ook niet zomaar een biesje maar DE afwerking.Ach alles is eigenlijk wel belangrijk aan een quilt om met zorg gekozen te worden.
Groetjes Roos