Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

zaterdag 19 mei 2007

"Blauw, blauw, blauw,..."

Voordat ik met een quilt begin, ga ik verzamelen. Verzamelen doe je door leuk op stap te gaan, met niet al te veel poen in je portemonnee,.. en, toevallig(!) een quiltwinkel  tegen te komen,... "Hé, kijk daar eens, wat een leuk winkeltje,....! Zullen we "eventjes" naar binnen gaan?! Dat is een goed idee,... Een uurtje later stap je naar buiten, met een
stapelpaar lapjes en een gelukkig gevoel,...

Dat is het begin. Tijdens het rondsnuffelen hier en daar, in boeken, tijdschriften, winkels, op internet, bij vriendinnen,... breekt dan ineens HET moment aan dat je DE quilt ziet, die van DIE lapjes gemaakt moet worden. Je duikt je kast in en begint je lapjes te bekijken, zal ik die,...


of die,...

of,..uhm,...

volgende laatje,....

waar is die ene nou toch,...?

Of, zal ik nog eens in de grote laden kijken,.....? Of,... misschien,.............. een ander laatje,....in het rood,...?

22 opmerkingen:

katrien zei

Wat een mooie verzameling stofjes.En daar kun je echt wel iets moois mee maken.

Joke zei

Wat ziet dat er leuk uit zo bij elkaar. Dat gaat nog eens iets heel moois worden!

Ingrid zei

Hoi naamgenoot, wat heb je een leuk leesbaar en goed verzorgd weglog.
enne, wat je stofvoorrad betreft...we gaan nog veel mooie quilts van je te zien krijgen!
groetjes van Ingrid

martine van meeteren zei

Wat heerlijk is dat toch al die laatjes vol met stofjes.
Alleen al het kijk en aai plezier.Maar o zo moeilijk om te kiezen waar de schaar in gaat.
Groetjes Martine

marian'ne m zei

OO lekker al die lapjes, veel blauw, ook een van mijn lievelingskleuren !!

Jij hebt je eigen winkeltje aan/in huis :-)))

Hester zei

Ik wil je andere laatjes ook wel eens zien Heerlijk zo'n laatjes kast en dan voor elke kleur een ander laatje of voor elk project, of voor elk "merk". Of voor...ik weet nooit hoe ik de stoffen wil opruimen.

Corrie zei

Ha, ha, ha, tjonge wat een laadjes, maar vooral wat een prachtige lapjes. Het stoffenwalhalla! Heerlijk om zoveel voorraad te hebben, kun je altijd meteen aan de slag, behalve als je dat xc3xa9ne lapje niet kunt vinden LOL

groetjes van ingrid h,g, zei

@Hester, opbergen, daar heb ik niet zo'n goed systeem in,...heel veel kleine laatjes met groen,(gebroken)wit,crxc3xa9me, blauw, rood, roze, bruin, kerst(!) die heb ik nog nooit gebruikt,...ze zijn zo hard :o( ik kocht ze in een winkel op Urk, die ermee stopte, laatjes met Petra Prins, laatje met Bep (dat zijn allemaal flanelletjes),... laatjes met Stegeman Rouveen (klederdracht)Laatjes met quiltgaren, naalden,veiligheidsspelden, borduurgaren, knopen, potloden,...hexagonnetjes,.. En, dan nog grote lade(s)n, met grote lappen stof, ook op kleur,...

Wilma zei

Heerlijke stoffen!!! Vandaag in het kasteel roep ik heel enthousiast....Oh die heeft Igrid gemaakt.......In de kraam van Petra Prins......Ja zegt Petra en die heeft ze ook, heeft ze van haar man gekregen voor haar verjaardag.....
Ik een rood hoofd omdat ik weer zo enthousiast loop te gillen!!!
En die heb ik dus ook zoals je wel zult begrijpen.....Een wit met creme...Wat een mooie quilts.......zeg ik tot over mijn oren verliefd!!!
Jij bent dus wel bekend bij Petra....
;-)

groetjes van ingrid h,g, zei

Ik schiet spontaan in de lach,....mooi heh,.....
pssst,...jij nu ook ;o)

noor zei

wat een heerlijkheid zo'n gigakast gevuld met een mooie hoeveelheid lapjesvoorraad.
Verzamel je alleen lapjes in deze kast of ook wol of borduurzij of voor een andere hobby?

Wilma zei

Ach het zal je niet verbazen...ik heb mijzelf zo voor gek gezet bij haar!! Melissa begon te lachen en zei meteen MAM!!! Ik vroeg of zij de echte Petra Prins was!! Ben je dan dom of niet...Ze moest wel lachen en zei ja ik ben de echte.....DOM!!

groetjes van ingrid h,g, zei

@ Noor, ook borduurlinnen, garen, patronen,...

@Wilma, mafkees ;o) Wat ik nu zo grappig vind, is dat Petra ons kent, maar dat wij mekaar op straat gewoon voorbij zouden lopen,... Het is niet dom, het is leuk,... :o)

Wilma zei

Ja grappig!! Daar dacht ik ook aan!! Hoe ik deed zal ze wel verwacht hebben dat ik dagelijks bij jou over de vloer kom.....

groetjes van ingrid h,g, zei

Ach, dat doe je toch ook,....alleen in zo'n klein schermpje,...

Wilma zei

;-)

Francisca R. zei

Ooooo, dat is een leuk idee.....Bij ons staat zo'n ladenkast in de hal en daar staat op: handschoenen, sjaals, kaarten, allerlei, wanten......en mijn arme lapjes liggen 'bloot' op plankjes (en het zijn er laaaaaaang zo veel niet als bij jou!).
Maar niet doen anders ga ik failliet aan lapjes....
Ik geniet gewoon mee van de jouwe!

Marianne zei

Wauw je eigen lapjeswinkeltje, dat is wel steeds genieten bij ieder laadje dat je opentrekt!

Juul :o) zei

@Ingrid...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WAUW! Je laatjes gaan open!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:o)

Ik begrijp niet hoe ik dit over 't hoofd heb gezien!!!
:o)

Ik zit mee te kijken, en te lachen naar Wilma!
Leuk!
Nu snel naar je volgende logje, dat ik ook niet zag>>>>>>
8o)

audrey zei

Wat staat DAT super, al die stofjes in keurige laatjes en vakjes en helemaal op kleur!

Peter zijn opa had vroeger zo'n winkeltje in bandjes en garens en lakens en hij reed met dan alle boerderijen in de omgeving van Zuid-Limburg af om de mensen hun bestellingen te brengen. Hij had een winkel in de Wycker Brugstraat. Peter liep er als klein kind binnen, zag al die tientallen platte laatjes en vakjes, vooral die met de knoopjes hadden zijn oprechte aandacht. Maar hij vond opa toch wel heel slordig en hij dacht: ik zal hem wel helpen. En toen heeft hij alles op kleur bij elkaar gelegd. Wat was opa BOOS! Want ze lagen eerst allemaal op MAAT.

Wat zul je er mooie quilts van maken! Trek jij die laatjes soms niet gewoon voor de lol open? En dan even aaien?

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Dijn!
Mooi verhaal! Ja, ik trek ze vaak zomaar open,...want soms weet ik niet meer waar ik HET in heb gestopt,..... :o(
Maar, dat geeft niet, want dan zie ik weer andere dingen,... :o)

Wat lief van Peet!
Toen ik de kast net van mijn lieve schat had gekregen, vond mijn jongste van toen 3 jaar, het maar niks dat de laatjes leeg waren. Ze heeft toen overal een klein briefje ingestopt met een tekeningetje erop. Ik kom ze telkens weer tegen, lief!

Juul :o) zei

Wat een mooie verhalen!
:o)