Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

woensdag 23 mei 2007

"Wat doe je, als de bevalling begonnen is,..."?


Het was op een koude maandagavond in januari 2004, dat ik begon aan dit quiltje. Ik kan me dat nog zo goed herinneren, omdat ik die nacht opgeroepen werd voor een bevalling. Ik wist dat "mijn" kraamvrouw al de hele dag aan het "rommelen" was. Zo noemen we dat, als de weeën begonnen zijn.


Omdat ik elk moment opgeroepen kon worden, en ik mijn zinnen wilde verzetten, besloot ik wat lapjes te gaan knippen voor een gemakkelijk quiltje.
Ik had al een tijdje het boek  "Blended Wall Quilts" van Sharon Evans Yenter klaar liggen, en ik koos het patroon "Diana" uit.
Het was  niet mijn bedoeling om een blended quilt te maken. Als je gaat voor "blended" dan moet het patroon en de kleur van de verschillende lapjes in mekaar overlopen. Daar stond mijn hoofd helemaal niet naar, het ging me hoofdzakelijk om de sfeer die het quiltje had.


Ik begon met het uitzoeken van lapjes en knipte daarna met behulp van malletjes de verschillende vormen uit. Inderdaad,  je leest het goed, ik knip, ik gebruik geen mes. En dat bevalt me prima.
Ondertussen legde Jongste de lapjes op de juiste plaats. Op de één of andere manier had ze daar die avond zin in,...of,...wilde ze nog even bij haar mama zijn, voordat die er supersnel vandoor zou gaan.....
 Naar een bevalling, natuurlijk!


We waren al een heel stuk opgeschoten, toen het "verlossende" telefoontje kwam, en ik me snel omkleedde en vliegensvlug in de auto sprong.
Het was een zware bevalling, de kraamvrouw werd uiteindelijk snel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het kindje zat klem met het schoudertje, en dat vlotte natuurlijk helemaal niet.Maar uiteindelijk kwam alles goed, en was er een mooi "minimeisje" op de wereld gearriveerd.

41 opmerkingen:

Hester zei

Weer een leuk logje. En een mooie quilt. Hoe groot is de quilt?
Ik heb vorig jaar een blended cursus gedaan bij Mariet Soethout. Ik heb niet gewerkt met de bloemen stoffen maar me groenige japanse stoffen. En daarna nog een met paarse tinten.
Kreeg weer even de rillingen van je bevallings verhaal. Mijn jongste zat ook vast met zijn schouder , door oplettende arts is hij tenslotte met een speciale greep eruit gehaald, na eerst te zijn terug geduwt, gevolg een Erpse parese recht. ij was onverwacht groot 5198 gram, geen kleintje dus. Maar inmiddels bijna tien.
Zeg, ben jij altijd zo vroeg op. Eb ga je dan direct achter de computer? Op die tijd draai ik me nog een keer om.

Quibi zei

Wat een schitterende quilt! Ik zou er zo aan willen beginnen? Denk je dat ik dat patroon nog ergens op de kop kan tikken? Of kan jij mij daar aan helpen?

Ook een leuk verhaal trouwens!

Hartelijke groet, Yvonne

Annelies van den Bergh zei

Een prachtige quilt en een prachtig verhaal.
Wat een actieve blogger ben jij zeg. Leuk hoor !!

Groeten,

Annelies

groetjes van ingrid h.g. zei

Voor degene die op zoek is naar het patroon. Het boek is bij diverse quiltwinkels te verkrijgen. Kijk maar eens bijhttp://www.petraprinspatchwork.nl/nederlands.htm

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Hester, de quilt is ongeveer 1.18 in het vierkant. Ben benieuwd naar jouw quilt :o)

Een erbse parese bevalling wens je niemand toe, arme jij :o( Maar wat heb je die "kleine" van jou. verwend in je buik! :o) ruim 5 kilo!!

En, je weet het toch, ik ben een zeer vroege vogel!

Francisca zei

Wat een prachtig quiltje, mooi dat er zo'n verhaal bijhoort! Al die gevulde laatjes van je kast, die nu verhuist gaat worden, hebben toch maar hun dienst bewezen!
Ben al vanaf maandag op m'n oppasadres in Amersfoort en heb de tas met lapjes etc. thuis laten staan, grrr....Gelukkig is hier een pc en kan ik van je log genieten! Bedankt!!!

martine van meeteren zei

Wat heb je toch een gezellig weblog en wat komen er altijd een mooie plaatjes voorbij. Heerlijk om zoveel crea mensen te ontmoeten op mijn schermpje.Groetjes Martine

katrien zei

Heel mooie quilt hoor,en dan nog een met een verhaaltje erbij.

Betsie zei

Wat een mooi quiltje!!
Ik ben weg van die kleuren!
Leuk verhaaltje bij dit quiltje!

In Vaassen heb ik ook rozenlapjes en het boek blended quilts II gekocht.
Had ook al lapjes bij PatchaQuilt besteld, die kreeg ik gisteren binnen.
Dus ik kan ook aan de slag.
Was jij ook alle lapjes van te voren Ingrid?

Wilma zei

Heel mooi!! Zo heb je de tijd goed benut. Bij mijn nichtje Marinda heeft het baby'tje ook vastgezeten met de schouder. Het ziet er nu goed uit. Hij is alleen weer opgenomen in het ziekenhuis. Waarschijnlijk een virus.....zo sneu voor de jonge ouders!! En voor Nick natuurlijk!! De dochter van mijn zus heeft ook klem gezeten en kan haar arm niet goed gebruiken daardoor.......Verder een hele bijdehante tante!!!
:-)

liliane zei

Weer zo'n mooi quiltje.Ik denk dat we ondertussen al met erg veel zijn die rozenstofjes aan 't sparen zijn . Kan toch bijna niet anders bij het zien van al die mooie quilts.En de verhaaltjes zijn erg leuk om te lezen!
Groetjes

groetjes van ingrid h.g. zei

@Francisca, is er geen quiltwinkel in de buurt,.....

Betsie, ik overtreed alle "quiltregels", ik was nooit m'n lapjes, en ik doe rustig elke quilt in de wasmachine,...EN wasdroger. De lapjes komen wel weer uit quiltwinkels en zijn van goede kwaliteit,...en lapjes van kledingstukken,die ik ook overal tussen stop, tja, die zijn natuurlijk al -tig keer gewassen.

marian'ne m zei

Francisca er is een prachtige quiltwinkel in Amersfoort en Mur voor quilt, borduren en breien !!!

dijn-audrey zei

Wat een prachtige kleuren in deze quilt! En dan met zo'n geboorteverhaal erachter... heel speciaal.
Lief, die rozen zo in het midden.
Rozen als symbool voor liefde. Als liefde-geven er is, en centraal mag staan in je leven, volgt de rest vanzelf!

marian'ne m zei

Ingrid, wat een mooi quilt, prachtige kleuren en opbouw !!!
Zoiets zou wat voor mij zijn niet txc3xa9 groot :-))) eens/ooit !!!!

Dat je dat kan even tussendoor alles knippen etc, daar zou ik geen rust voor hebben. Ben blij dat jij nog knipt, ik ben bang van messen, onzekere hand, brrrr !!! Weet je hoe scherp dat ding is, heb er xc3xa9xc3xa9n is huis :-))).

Zou het komen dat door (te) zware baby's dit eerder voorkomt. Ik had ook zo'n zware zoon (diabetes)met hele brede schouders (nu nog). Gelukkig is hij na wat moeite (schouder, achterstevoren onderste boven, navelstreng om zijn nek) wel gewoon gezond geboren. En nu een kerel/papa van 29 jaar :-))).

marian'ne m zei

O gut, nu krijgen we alle bevallingsverhalen, en die hoor jij al genoeg :-). zal mij inhouden !!!

groetjes van ingrid h.g. zei

@ Dijn,..mooie gedachte!

Marian'ne M,...ik denk dat deze quilt ook iets voor jou is :o)

Als ik knip, heb ik alles bij de hand, ik zit met m'n quiltwerkblaadje op schoot. Van quilten word ik rustig,...en dat helpt als je moet wachten.

Grote kinderen kunnen problemen geven, tijdens de bevalling, maar dat kunnen kleintjes ook,...
Een erbse parese is in ieder geval een zeer vervelende complicatie :o(

groetjes van ingrid h.g. zei

Kom maar op!! Bevallingsverhalen zijn uniek en prachtig!

marian'ne m zei

Nou heb je een paar uurtjes, met vijf(6) totaal verschillende bevallingen kan ik je heeeeeeel wat vertellen. Nee hoor ben je gek, ben blij dat die tijd geweest is.
Wel ook een heel vrolijke/blije tijd hoor :-)). De euforie wanneer je een nieuw mensje in je handen hebt !!!!

groetjes van ingrid h.g. zei

:o),......en dat zachte babyhuidje,....... :o)

marian'ne m zei

En jij mag dat elke keer van dichbij meemaken, mooi (zwaar) vak !!!!

marian'ne m zei

OOOO ik denk zal even de boekenlink openen. Waaaa, wat veel boeken. Kijk straks, moet zo naar de tandarts en eerst toch even wxc3xa1t opruimen :-)))))))))).

dijn-audrey zei

Ik vind babietjes altijd zo lekker ruiken... en inderdaad, als je kleine kleertjes ziet word ik meteen broeds, hahahaha.

Jij bent dus vroedvrouw? Wat een mooi vak!

Betty zei

Rustig wordt je er inderdaad van, van patchwork; en kindjes , jaaa, zou het zo weer over doen. Zelfs na drie bevallingen (wat is dat toch dat je de pijn zo snel vergeet??) Wietske (onze buurvrouw) heeft net een baby, ik poppel om te gaan kijken!

groetjes van Ingrid H.G. zei

@MM, ik hoop dat het meeviel bij de tandarts,...

@Dijn, nee ik ben kraamverzorgende, een paar jaar geleden besloot ik iets te gaan doen dat ik erg leuk vond,...dus ben ik kraamverzorgende geworden. Het zeer persoonlijke contact in gezinnen is me zeer dierbaar. Nederland is het enige land ter wereld waar kraamverzorgenden werkzaam zijn. Als een nederlandse vrouw in het buitenland bevalt, kan zij een speciaal uit Nederland overgevlogen kraamverzorgende krijgen! Vroedvrouw/verloskundige was me, met mijn gezin van 4 kinderen te onregelmatig :o(
Vroedvrouw is weer afgeleid van 'vroede vrouw', dat 'wijze vrouw' betekent, misschien word ik dat,........ooit ;o)

@Betty, babietjes kijken blijft leuk, maar ik denk dat je de pijn van een pittige bevalling niet zo snel vergeet,.....Er zijn genoeg vrouwen die de bevalling niet meer mee willen maken :o(
En ik moet zeggen dat het bij de ene veel makkelijker gaat dan bij een ander. Wat dat betreft is het een beetje oneerlijk verdeeld,..

Francisca zei

@Ingrid & Marian'ne M
Ik ben al bij Marina's quiltcorner in Zeist geweest hoor ;-)! Geen dag zonder lapjes!

marian'ne m zei

OO mooi zo, want dat kan niet hoor een dag zonder handwerken !!!:-))).

groetjes van ingrid h.g. zei

Goed zo Francisca!!!
Uhm, het was toch niet met voorbedachte rade, dat je je tas thuis gelaten hebt,...? :o)

Inderdaad Marian'ne!

Joke zei

Prachtig zeg. Mijn volgende quilt wil ik ook uit dit boek maken. Heb er nu al zin aan maar wil eerst mijn medaillon quilten.

Marianne zei

Ik heb ook een simpel mes ooit eens gekocht, kon er niet goed mee werken en vond het ook eng. Ik knip dus ook veel liever om malletjes heen. Dus ik sluit me bij de 'knippers' aan ;-)

Marianne zei

Altijd van die enge verhalen gehoord over zware bevallingen, dat het bloed tegen het plafond aan spoot, hevige gilpartijen en zo. Ik had jaren daardoor alleen al schrik om zwanger te worden! Ik vond het zelf zo meevallen, 't was in 2 uurtjes gepiept. Heb geluk gehad...

Marianne zei

Vergeet ik nog te zeggen dat de quilt mooi is! Mooie afgestemde kleuren!

Annemarie zei

Je hebt een hartstikke gezellig weblog en je maakt prachtige dingen. Waar haal je de tijd van daan? Ik kom regelmatig bij je op bezoek.Je prachtige lappenkast is goed gevuld! Hoeveel stof koop je als je iets leuks ziet, het zijn behoorlijke grote lappen zo te zien. Weet zelf nooit zo goed hoeveel ik moet nemen.
groetjes Annemarie

dijn/audrey zei

Houd je nog van beschuit-met-muisjes? Wat goed: kraamverzorgende. Petje af voor je!

Juul :o) zei

Ingrid, sorry hoor..., maar ik... xc3xa8h... vind xc3xb3xc3xb3k deze quilt... WEER SCHITTEREND! :o)
Wauw, GAAF, MOOI, "gewoon" een BEAUTY!
Dat je met een schaar knipt, is gewoon *jouw Ding*, en je maakt er de mooiste Dingen mee!
SUPER!
:o)
... pssst..., toch hxc3xa8...
...als ik je tegen zou komen op een bee ofzo... zou ik je even een paar snij-tips aan de hand willen doen denk ik... even een klein demo-tje geven...
Ik vind nl. snijden vxc3xa9xc3xa9l fijner.
(errug, hxc3xa8, dat is dan weer *mijn Ding*)
*xc3x9c*

groetjes van ingrid h.g. zei

Dijn, ik eet het niet vaak.maar vind het wel lekker :o)

Juul, uhm,.. :oP :oP

Juul :o) zei

Ingrid,
pas op........SUPERSOOKER!!!
SPUIT>>>>>>>>>>>>>>!!!
:o)

groetjes van Ingrid H.G. zei

daar heb ik dus niets van gemerkt,...

Juul :o) zei

Regenpak?
;o)

groetjes van Ingrid H.G. zei

tuurlijk,...ben op alles voorbereid ;o)

Juul :o) zei

:o)