woensdag 9 mei 2007

"De strijk"


Eventjes de strijk doen,...Nou dat was niet eventjes,....Ook al zou je het niet zo zeggen met een kijkje van bovenaf, hier liggen toch zo'n 45 blokjes te wachten. Het zijn de blokjes van de Dear Jane. Eerst heb ik de blauwe stift verwijderd, dat moet wel, want ik heb geen zin in blauwe lijntjes, die er niet meer uitgaan,...

Toen het mini strijkijzertje aangezet. In dit geval is het een frans merk "Bohin". Ik heb geen idee of dat het beste merk is. Tot nu toe ben ik er tevreden over. Het heeft een minimum temperatuur van 180 C en een maximum van 260 C. Voorzichtig heb ik alle blokjes gestreken, en het resultaat mag er zijn!

Momenteel ben ik bezig met E-6 "Michelle's Medley". Dat is blokje 58. Het zal nog wel eventjes duren, eerdat dat gemaakt is,... Gisteren is er een nieuw prachtig mensenkind op de wereld gezet, dus,...ben ik weer een tijdje zoet met,...luiers, borstvoeding,...stuwing,....beschuit-met-muisjes,....kraamtranen,...babywas,...bezoek,...hormonen,...

Dit ooievaartje heb ik niet "zelf-gemaakt", maar "zelf-gekocht". Het is een vingerpoppetje, maar je kunt die van mij ook op een pen zetten. Ik vind de details erg grappig! Dat er in het piepkleine luiertje zelfs nog een babietje "gepeuterd" is! Geweldig!
Fijne dag allemaal!

14 opmerkingen:

marian'ne m zei

wAT EEN STAPEL AL Hxc3x89, MOOIE BLOKJES (NETJES) EN MOOIE KLEUREN/STOFJES mmmmmm !!!

OO caps :-)).

Wat kan dat strijkijzertje heet zeg, (niet met duim en vinger strijken ?:) In miniatuur wereld ook gezien. Lijkt mij handig !!

Leuk het ooievaartje, bij Dille en Kamille ?, ik heb de kerstset/stal !! Idd erg fijntjes, doe ik niet zomaaar na !!

Jouw werk dagen/weken beginnen altijd op een ander tijdstip zeker ivm geboorteuur !?
Maak je nog wel de bevalling 'live' mee, veel meer ziekenhuisbevallingen ?

Katrien zei

Een hele stapel blokjes om te strijken.Ikzelf bebruik heel weinig het ijzer voor mijn blokken.
Je kleuren die je gebruikt zijn wel heel mooi.

Corrie zei

Wat een mooie blokjes Ingrid, ben weg van dat roze bloemetjesstofje, zulke vrolijke en zachte kleuren bij elkaar. Goede tip van Dille en Kamille als je daar zulke leuke poppetjes kunt kopen. Ik moe er helemaal voor naar Haarlem dus kom er niet vaak. SChattig dat baby'tje.

Wilma zei

Wat een mooie blokken!!! Ziet er heel mooi uit!!! Wat ga je snel.
Altijd weer een gezellige tijd de kraamtijd!!
Mooi poppetje!!!

marcella zei

wat een mooie blokjes, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat over...jaar ;) Leuk dat er weer een nieuwe generatie Janes aan het werk is, genieten !

annette-p zei

Daar liggen al heel wat uurtjes werk op je stijkplank!

Leuk, ook jij gebruikt verschillende achtergronden voor je DJ.

fraukepauke zei

wat heb je al een boel blokjes gemaakt! en nu weer aan het werk.. en dan moet je morgen dus ook werken, op je verjaaaardag!!! ( hihi, nu weet iedereen dat je morgen jarig bent! vergeef me aub) liefs van je dochter;)

marian'ne m zei

OOOOOOOOOO, hi,hi !!!!!!!!!!!!!!!!!

Juul :o) zei

@Ingrid,
wat een leuke stofjes heb je toch!
En je hebt me inmiddels al ingehaald... :o)
Zelf heb ik 't Clovertje, maar gebruik 'm alleen als ik "er echt niet bij kan".
Ik strijk/streek tussendoor m'n lapjes en telkens als er eentje klaar is, dan strijk ik gelijk een paar t-shirts of overhemden mee...
Ik ga veel langzamer, doe alles op de hand en tuttebel uren/dagen over de stofkeuze(s)..., en nu borduur ik ipv quilten (ook al zo langzaam..., ik weet niet hoe je 't allemaal doet, maar je bent een inspiratiebron!
:o)
*xc3x9c*

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi allemaal!
Wat gezellig is het hier, als ik hard aan het werk ben,...

* ik wist niet meer waar ik de ooievaar vandaan had, nu wel,... ;o)

* mijn dagen en nachten zijn zxc3xa9xc3xa9r onregelmatig, ik weet nooit wanneer ik aan het werk ben. Ik ben werkzaam als zelfstandig kraamverzorgende, en ingeschreven bij een bemiddelingsburo. Mensen kunnen mij dus boeken. Ik maak van tevoren kennis, hoor al hun wensen,en ben bij de bevalling. Ik bepaal met het gezin hoe ik de kraamuren verdeel. Als het nodig is, werk ik heel veel of weinig uren per dag. En in deze tijd waarin gigantisch op de kraamuren is gekort, is het prettig om zo goed mogelijk te bekijken wat op dat moment het belangrijkste is in het gezin. Ik wil altijd,..dat "mijn" kraamvrouw heerlijk in haar bed ligt te genieten....en dat lukt ook!

*ik strijk nooit mijn blokken. De DJblokken zijn de eerste waarbij ik dat doe,...pfffffff

* ik doe ook alles met de hand. Ik kan absoluut niet overweg met de naaimachine. Ik word zelfs helemaal gestoord van dat ding,...

* Wauw!!! Ik ben een inspiratiebron!! Jeetje,...JULLIE OOK!! Dankzij jullie heb ik zoveel ideexc3xabn, dat ik graag een 1000poot wil zijn,...

* en deze voor mijn oudste dochter Frauke: Nu verwacht ik xc3xa9n een verjaardagscadeau xc3xa9n een moederdag cadeau :op xc3xb3 zxc3xb3

pssssst de taart van oma Joy staat al klaar, hmmmmmmmmmm

Liliane zei

Inderdaad Ingrd, "een inspiratiebron", ben je ook voor mij.Sinds ik je web-log lees ben ik ook weer ferm aangestoken door het quiltvirus. Ik herken zoveel dingen bij jou waar ik ook ooit aan begonnen ben ,maar nog steeds niet heb afgewerkt! Als ik dan die prachtige quilts van jou zie dan "moet" ik gewoon weer eens alles uit de kast halen.Dus blijf ons maar lekker "inspireren"!Ik geniet hiervan.
Groetjes Liliane

Wilma zei

Voor mij ook!!! Ik ben altijd met duizend dingen bezig waardoor er vaak iets blijft liggen. Als ik jou zie met jouw DJ moet ik gewoon ook weer verder.....een echte stimulans.
Wat is een leuke kramhulp toch belangrijk. Mijn dochter heeft bij de tweede zo'n ontzettend leuke meid gehad!! 21 maar ze was zoals ze zelf zei van de feestcommissie.... Voor de oudste een kaarsje maken, fruit met taartversiering, dan weer een ballon.....of een kaaarsje branden op een koekje.....echt een feest nummer met een koffer vol feestspullen voor moeder en eventueel ouder kindje. Ik zelf heb dat nooit meegemaakt. Maar Dylano is nu 8 maanden en we hebben het nog vaak over haar!!! Leuk...
:-))

marian'ne m zei

Jazeker inspirerend, heerlijk !!!

Ook belangrijk een fijne kraamhulp. Met 5 kinderen heb ik er verschillende gehad. Ik vond het echt erg als ze weer weg gingen. Bij de 5 e kreeg ik er twee, 1 stagiare van 18 erbij. Was heel gezellig ook voor de oudere kinderen (toen 17 en 15).
Kijk af en toe de foto's, net xc3xa9xc3xa9n grote familie. Heb ze een foto mapje mee gegeven met die leuke foto's, wat zij ook erg leuk vonden. Bij de eerte, 30 jaar geleden, was het wel heel anders hoor. Eerst 3 dagen plat, en ruim 10 volle dagen hulp, heerlijk :-)).

Edith van Kalsbeek zei

Ik las over een heel klein strijkijzertje. Weet iemand waar ik dit kan bestellen? Ik ben er al zo lang naar op zoek!

Hartelijk dank