Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

zaterdag 5 mei 2007

"Quilt voor oma Joke"


Soms word je in het leven heel goed geholpen door wat lapjes en een draadje.

Een paar jaar geleden ging het niet zo goed met de gezondheid van mijn ouders. Mijn moeder was net herstellende van een hartoperatie toen mijn vader, letterlijk, op straat instortte. Er werd kanker bij hem geconstateerd, en er volgde een zeer lange tijd van operaties en chemokuren.
Natuurlijk probeerde ik er zoveel mogelijk voor hen te zijn als ik kon. Er volgden enorm veel autoritjes, ik woon anderhalf uur rijden bij hen vandaan, en heel veel telefoongesprekken. Maar wat me het meeste dwars zat was, dat ik niet op het juiste moment een arm om hen heen kon slaan, en ze een knuffel kon geven!

In die tijd was ik de laatste hand aan het liggen aan een quilt uit, jawel, alweer, de Quiltmania. Het was een patroon bestaande uit grote vierkanten, omringd door hele kleintjes van 1 cm. De achterkant was van flanel, dus heerlijk zacht.
Ik besloot om hem op te vouwen, er een lief kaartje bij te doen, in een grote doos te doen, en hem als verrassing door tante post te laten bezorgen. Op het kaartje schreef ik, dat ik hoopte dat deze quilt een beetje troost zou kunnen geven in deze zware tijd.
Dat heeft hij gelukkig gedaan! Mijn moeder rolt zich menigmaal heerlijk op in de zachte quilt. Blijkbaar geeft een quilt, die met zoveel liefde is gemaakt, troost en steun.

Met mijn ouders gaat het gelukkig weer wat beter. Ze kunnen weer mopperen op mekaar en genieten van de dagelijkse dingetjes,.... en hebben me zelfs al weer chagerijnig gekregen door de quilt op te rollen en als magnifieke tochtrol te gebruiken,...................Oeh,....mam!

20 opmerkingen:

marian'ne m zei

Mooie quilt en die liefde zullen ze zeker voelen !!!

Wees maar blij dat ze weer mopperen op elkaar en jij zelfs chagediges (rotwoord :-). van ze kan worden !!! Ooo die rol/quilt !!!
Ik heb hetzelfde meegemaakt met mijn ouders ook tegelijk ziek , zelf nog een druk gezin en ver weg geen vervoer !! Wat voel je je dan machteloos !!
Helaas is mijn moeder wel (te jong) gestorven.

Mijn vader gelukkig weer 10 jaar ouder en hertrouwd met een lieve vrouw !!

Hester zei

Wat een mooie quilt weer, en een met een bijzonder verhaal. Ik herken veel in je verhaal bij mijn eigen ouders, met name mijn vader is ziek en lijkt steeds meer klachten te krijgen. Hopelijk kunnen je ouders nog lang samen mopperen.

Wilma zei

Wat fijn dat je ouders weer heerlijk op elkaar kunnen mopperen!! Ondanks dat je mooie quilt als tochtrol wordt gebruikt, wees zuinig en blij met elkaar!!! Mijn ouders zijn al zo lang geleden overleden en mis ze steeds vaker...... Geniet van elkaar ondanks alle kleine of grote strubbelingen!!
Wat een mooi quilt. Er staan vaak mooie quilts in de quiltmania!!! Mooi!

Liliane zei

Wat een ontroerend verhaaltje. En wat een leuke quilt heb je weer gemaakt! Je blijft ons verbazen. De quiltmania is echt een hxc3xa9xc3xa9l leuk quiltblad. Ik zou onze boekenkast eens naast elkaar willen zien . Volgens mij zit er vxc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9l hetzelfde in!
Groetjes Liliane

Berthi zei

Mooie quilt, met een ontroerend verhaal!!

antoinette manders zei

Wat een mooi verhaal en wat een mooie quilt,fijn dat t weer beter gaat met je ouders.
Mag ik je een vraagje stellen over je mooie quilt?
Welke vulling heb je gebruikt,
en kun je hem goed met de hand quilten als je als achterkant flanel gebruikt?
groetjes,Antoinette..........

groetjes van ingrid h.g. zei

@ Marian'ne M : wat fijn dat je vader weer een maatje heeft gevonden!

@Hester, het is wat met onze "oudjes" gelukkig zijn ze er nog!

@Wilma, ik ben zuinig op ze, maar soms moest dat speciale behang ook voor ouders gelden,...

@ Liliane,...pssst ik denk hetzelfde ;o)

@ Berthi, dank je wel!

@ Antoinette, ik gebruik altijd Hobbs, en je kunt heel gemakkelijk quilten met flanel. Ik koop meestal een 2-persoons laken op de markt. Het is heerlijk zacht! Je kunt altijd een klein stukje uitproberen! Mijn SBS, die ik aan het doorquilten ben, heeft ook een achterkant van flanel.

Carolyn zei

Je verhaal ontroert me omdat ook ik ooit voor mijn vader een (troost)quilt maakte toen het niet zo goed met hem ging. Een postzegelquilt, omdat hij die zijn hele leven heeft verzameld. Hij heeft de quilt nooit gezien want een paar dagen voordat ik hem zou geven (mijn ouders woonden toen in het buitenland) is hij plotseling overleden. Deze quilt blijft dus bij mij!

groetjes van Ingrid H.G. zei

@ Carolien: wat lief dat je dit vertelt,...deze quilt moet wel heel waardevol zijn, " een lappendeken vol emoties" en is jouw troostquilt geworden.

antoinette manders zei

Bedankt voor je antwoord,ik ben er erg blij mee,en weer wat geleerd.Wat voor quilt ben je nu aan t maken(wat is een sbs quilt)
groetjes,Antoinette

groetjes van ingrid h.g. zei

Fijn, dat ik je heb kunnen helpen.

Voor mijn doen, ben ik met erg veel dingen bezig,...Het liefste werk ik aan xc3xa9xc3xa9n quilt tegelijk. Maar ik kwam te veel leuke dingen tegen :o) Ik doe alles met de hand, en dat "schijnt" wat langzamer te gaan,..:o)

Ik ben bezig met de blokjes van de Dear Jane, en met het doorquilten van Sylvia's Bridal Sampler. Je kunt ze vinden als je bij categorixc3xabn "quilts" aanklikt, dan komen ze vanzelf voorbij. Verder heb ik nog 2 tops liggen, die ik moet doorquilten. Daar schrijf ik nog weleens een verhaaltje over ;o)

Juul :o) zei

Een schitterende quilt en wat een verhalen...
Prachtig en indrukwekkend!
:o)
(pssst I., een tekengrootte oplossing(???) op m'n log neergezet...)

annette-p zei

Wat fijn dat zoveel kleine stukjes stof, een grote troost en steun kunnen zijn.

Juul :o) zei

@I.,
ik heb nog wat "tips" geplaatst...
;o)

Anonymous zei

Jij bent een schat van een dochter! Een schat van een dochter die heel mooie dingen maakt! Een schat van een dochter die mooie dingen maakt en ze ook nog weggeeft (heel begrijpelijk en precies op de goede plaats)!

groetjes van ingrid h.g. zei

Oeps, daar word ik helemaal verlegen van,... wie zou dit geschreven hebben? Iedereen bedankt voor de warme reacties!

Corrie zei

Vanochtend zag ik pas, door een tip van Marian'ne dat ik overal anoniem was geworden. Heel akelig en raar, want dat wil ik helemaal niet. Ik was dus de anonieme reageerster en je hoeft helemaal niet verlegen te worden ;-)) Ik was en ben dus Corrie

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Corrie, ik begreep, na wat logbezoekjes bij leuke buurvrouwen, dat jij het bent ;o).....ben niet meer verlegen :o))))

Betty zei

Wat een schitterende quilt en wat lief omdat weg te geven aan je ouders! En het geeft troost, dat weet ik uit ervaring. Jammer dat Doesburg zo ver weg is voor mij, zou er graag eens willen kijken!

Juul :o) zei

@Corrie,
ik had 't inmiddels ook samen met de hulp van mm uitgepuzzeld.
:o)

@Ingrid,
BEDANKT voor je tip!!!
YES!!!
:o)

De volgende log ziet er super uit, maar die ga ik later lezen, ik moet nu even wat anders doen...
*xc3x9c*
...tot later! :o)
(pssst..., kon ik maar van alles tegelijk...)