Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

dinsdag 1 mei 2007

"Sjaantje"

In het eerste berichtje van een nieuwe maand wil ik  het hebben over "Sjaantje" oftewel "Dear Jane". Tussen al mijn werkzaamheden door, vind ik elke keer weer tijd om haar eventjes op te zoeken. In het begin moest er nog weleens gezucht worden,.poehpoeh, moet dat nu echt zo klein?!   Een paar maandjes later, ben ik er al goed aan gewend, want het MOET inderdaad zo klein!  En als ik de foto's uit het boek van Brenda Papadakis bekijk, dan leek Jane er ook weleens moeite mee te hebben,..
Al mijn Dear Jane-benodigdheden heb ik bij mijn stoel in de huiskamer liggen. Bij alle quilts, die ik tot nog toe gemaakt heb, maak ik gebruik van een klein plankje, dat bij mij op schoot ligt.  Het komt van IKEA, en was oorspronkelijk bedoeld voor kleuters om op te kleien. Het is ideaal!


Vandaag is D-8 aan de beurt (Dee Dee's Delight). Dat is voor mij blokje 47, het begint al wat te worden!
Gisteren heb ik nog wat lapjes uit m'n laatjeskast verzameld,... dat was nodig,...


Voor de liefhebber nog een foto van wat blokjes:


Ik ben zeer nieuwsgierig of er nog meer mensen bezig zijn met hun Dear Jane,....of gaan beginnen,...?!

22 opmerkingen:

marian'ne m zei

lekker dat je het onder de knie hebt, handig om het zo bij de hand te hebben. Voordeel van dit quilt is de variatie, niet xc3xa9xc3xa9n blokje is het zefde. Leuk dat je er schik in houdt.

Even een paar lapjes....nodig !!??, waarvoor dan wel ? :-))). Wat een heerlijke stapel !!!!

Nee, ik ben niet met een DJ bezig en ga ook niet beginnen ;-)).
Wel mijn stofjes tevoorschijn gehaald, alvast kijken, aaien en voelen EN denken !!!!

Corrie zei

Nee, voor mij geen Dear Jane, maar waarom ik dan ook zo vaak van die mooie stofjes koop kan ik niet uitleggen ;- )) Ze liggen maar te liggen en misschien is dat ook al reden genoeg, om er heerlijk naar te kijken. Wat een berg heb jij er, moooooooi!

Wilma zei

Jemig wat ga jij snel!!!
blokje 47???
Ik ben al veel langer bezig en heb er 29.....
Ziet er fantastisch uit!! En inderdaad het is erg leuk om te doen.

*rent snel naar haar DJ toe....kan niet zo ver achter blijven!!*

Liliane zei

Lieve help ,Ingrid, welke brandstof tank jij? Jij gaat echt als een turbo.Wanneer ga je ons je geheim eens verklappen? Hoe speel jij dat toch klaar? Ik doe 3 jaar over de projecten waar jij 3 maanden over doet!!Je web-log is echt superleuk. Je "Sjaantje" gaat een echte topper worden.Prachtige stofjes heb je weer klaarliggen om erin te verwerken!Ik ga alvast een mooie schoendoos klaarzetten (maatje 37) en dan op stofjesjacht.En dan...ja dan stort ook ik me in de armen van "Jane"Hou je op de hoogte.
Groetjes Liliane

katrien zei

Wat een mooie stofje !!!!!
Ooit was ik ook aan de DJ begonnen maar ben gestrandt bij 25 blokjes en heb er dus een mini DJ van gemaakt.Misschien ooit begin ik er opnieuw aan.

Juul :o) zei

Zoals je weet, heb ik vorige week m'n huis op z'n kop gezet om m'n oude DJ blokken weer terug te vinden..., en moet nu even rustig aan 't idee wennen.
Ik dacht dat ik daar tijd genoeg voor had, met de voorraad blokjes die in al had gemaakt...

47...???!!!??? Help!
;o)

Weet je dat we *toen* een soort plankje hebben gemaakt bekleed met een dubbele dikke laag tussenvulling erop, weer bekleed met ecru katoen?
Hierop spelden we de DJ "stof snippertjes" in de juiste volgorde, ook stoffen DJ-"mapjes" werden gebruikt...
Zelf gebruikte ik ook de dubbelzijdige reis strijk- en snijplank hiervoor, want vaak waren er meerdere blokken voorbereid. :o)
Snap je 't nog? LOL
(vul)Potloodje, goed hxc3xa8? LOL
:o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi allemaal :o))
Ik geniet van jullie reacties, zit hier te glunderen achter de pc!

M en C: Lapjes kun je NOOIT genoeg hebben :o))

W: Jij doet ontzettend veel tussendoor, hoho geen stress!! "cool" blijven ;o)

K: dat is geen stranden, dat is gewoon je EIGEN Sjaan :o)

J: ik snap het! :o))
LOL dat ik vanzelf ongeveer het zelfde doe :o))

Juul :o) zei

:o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Liliane, ik heb geen geheim, maar een VERSLAVING die ik openbaar heb gemaakt! ;o)
Uhm,...schoendoos mt 37,...tja doe er dan maar TWEE! :o)

Hester zei

Wat een leuke stoffen heb je tch en wat ga je hard met Sjaan. Een paar vriendinnen hebben ook de DJ weer opgepakt maar ik moet er niet aan denken.Heb meer m'n hoofd staan naar makkijke werkjes die je zo oppakt en niet zoveel tekenen en knip werk vergt. Hoeveel "jaar" heb je jezelf gegeven voor je Sjaan?

groetjes van Ingrid H.G. zei

Uhmmmm, Hester, moeten het echt jaren zijn,....daar heb ik nog niet over nagedacht,...ik plan nooit, ik doe gewoon maar wat :o))

Wilma zei

Veel plezier straks met je nieuwe boek!!!!

Wilma zei

Ben ik weer!! Overal lees ik wat van jou en ben nu wel erg nieuwschierig aan het worden....
Jij schreef dat je in de buurt van Vaassen woont en dat jou geitjes de MKZ niet hebben overleefd...
Zelf kom ik uit Wenum. Dat zal je dus ook wel kennen. Mijn broer woont daar nog en de geitjes van zijn vrouw moesten ook weg. En zijn koeien ook. Wat een vreselijk gebeuren!!! Mijn schoonzusje was er helemaal ziek van. Nu zijn er weer koeien en geitjes maar het ia een vreselijk iets als jouw goede en gezonde dieren weg moeten......

Juul :o) zei

I. ik las 't ook net...
Jakkie, joh!
...
:o(

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Wilma, om heel eerlijk te zijn had ik als Brabantse nog nooit van Wenum gehoord,...maar ik zag net op de routeplanner dat het vlakbij Apeldoorn ligt. In de tijd van de vreselijke MKZ woonde ik vlakbij Oene, waar de ziekte uitbrak. En in no time werd mijn huis tot besmet gebied verklaard, en mijn dieren om zeep geholpen. Tja, zo voelt dat.De "mannen" zeiden ook, mevrouw wat staan uw geiten er mooi bij, meteen daarna kregen Kaatje, Saar, Neeltje, Japie, Door een spuitje, en werden ze afgevoerd. Je merkt vast wel dat het me na al die jaren nog steeds heel diep raakt. Het waren ook geweldig lieve geiten. Ik kan me heel goed voorstellen dat je schoonzusje er ziek van was! Het was zo leeg in alle weilanden. En als je bij Zwolle de Ijssel over ging, stonden er ineens weer koeien in de wei. En dan al die politieagenten, die je auto controleerden, of je je geiten niet in veiligheid bracht!

Juul :o) zei

I., ik voel met je mee, joh!
grrr!
Echt vreselijk!
:o(

marian'ne m zei

Ja, echt sneu die beestjes !!!

Heb je nu ook weer beestjes ?

marian'ne m zei

OO, ik lees net pas bij Hester hoe het zit. Idd een hele nare gebeurtenis voor mens xc3xa9n dier !!

marcella zei

Ziet er veelbelovend uit, leuk dat "gesjaan" overal. dan wil ik weer meedoen maar ik heb er al een ;)

Juul :o) zei

@Marcella, 2(!) ook geborduurd toch?
3x schijnt scheepsrecht te zijn...
;o)

Wilma zei

Dank je wel. Was weer even nieuwschierig. Mijn schoonzusje is zelfs opgenomen in het ziekenhuis. Gigantische hoge bloeddruk! Ze waren de laatste boererij die geruimd moest worden. De buren niet...was een hard gelach!! Vreselijk. Het gaat nu weer goed op de hobbieboerderij maar het was vreselijk voor ze. Ach niet zo raar hoor. De meeste mensen kennen Wenum niet!! Als ik zeg dat ik daar vanaan kom denken ze niet aan Nederland!! ;-)) Als je hard rent zie je het dorpje niet eens!!! :-)))
Marcella heeft hem ook geborduurd???
Is die ooit op het log geweest????

Juul :o) zei

@Wilma,
Ik geloof van wel, heel lang geleden, ga maar bij haar vragen... ;o)
pssst, ik heb 'm xc3xb3xc3xb3k geborduurd, maar ben er weer mee aan 't achteruitborduren... *xc3x9c*
(nog een logjesonderwerp! LOL)
:o)