zondag 27 mei 2007

"Aangenaam kennis te maken,..."
Eventjes voorstellen,... Ingrid H.G. ook wel bekend van "Groetjes van Ingrid H.G.", "Goofy", "Goof", of "Supergoof". Dat hele "goofgebeuren" komt door mijn meisjesnaam, en in mijn studententijd, kreeg ik de eretitel "Supergoof".  Iets waar ik trots op ben, ik vind het bepaald aangenaam, een beetje "gek" te zijn,...
Getrouwd met een hele lieve Schat en moeder van 4 kinderen. De kinderen hebben, op hun beurt ook weer hun eigen lieve Schat gevonden, dus de kring van dierbaren om mij heen wordt steeds groter....
Sinds een paar jaar ben ik ook in andere gezinnen te vinden, tenminste als daar net een 'kersverse" wereldburger is geboren. Daar redder ik het hele gebeuren rondom de kraamtijd. Ik ben een wandelende vraagbaak voor moeder en vader in de eerste spannende en ontroerende dagen van een mensenkind.
Als ik niet aan het werk ben, dan vind je me met mijn neus in een boek,...of boven een quilt gebogen. Dat is trouwens niet helemaal waar, de honden en katten hier, weten me ook behoorlijk in beslag te nemen. Ik bedenk me ineens dat dit web-log, dat eigenlijk ook doet,...tja,..
De foto hier boven, is een vertrouwd beeld, zo zie je me vaak in huis, werkend aan een quilt. Deze foto is alweer 5 jaar geleden gemaakt. In de zomer van 2002 werkte ik aan een huisjesquilt. Het is een wonder dat ik op de foto ben blijven plakken, meestal mislukken ze (vind ik), maar nog vaker, ben ik zelf degene die het fototoestel vast houdt,...
Ik quilt al weer een behoorlijk aantal jaren, 10 geloof ik. Quilts interesseerde me altijd al bijzonder. En op een dag heb ik gewoon een patroon en lapjes uitgezocht, en ben ik begonnen. De eerste quilt is al eens eerder langs gewandeld op dit web-log. Dus als je terugleest, dan kom je hem vanzelf tegen.
Waarschijnlijk ben je nieuwsgierig geworden naar bovenstaande quilt,...?
Tja,...wordt vervolgd!

26 opmerkingen:

Francisca R. zei

Nu ik je ontmoet heb, kan ik me nog beter voorstellen hoe je daar aan je tafel zit te werken! Ziet er superknus uit!
De quilts, de rust rond je huis en jouw persoontje passen zoooo bij elkaar!
Het plaatje van 2 dagen geleden lijkt een beetje op wat ik rond mijn huisje zie....wat een weldadigheid toen ik vrijdag terugkwam van een week oppassen in een drukke nieuwbouwwijk...eerst op m'n blote voeten in het gras rondgehopt....heerlijk!
Ik kijk uit naar het volgende logje!

groetjes van ingrid h.g. zei

Goeiemorgen Francisca,
Wat fijn dat je weer thuis bent, DH, hond, poezebeesten en varkentjes ook blij?! Vast wel, of hebben de varkentjes de pipowagen in beslag genomen?
Heb net ook met m'n blote voeten door het gras gewandeld, dat kan weer, want de Lieve Schat van Oudste had de grasmaaier gemaakt,..

Wilma zei

Heel aangenaam kennis te maken!!
:-))

Betsie zei

Goedemorgen Ingrid,
Heel leuk je zo te zien, ik had je eens in het smoelenboek gezien, maar daar sta je niet meer in!
En wat betreft dat vrije wonen, ja dat is toch geweldig, zo wonen wij ook,in het ouderlijk huis van mijn man, lekker in het buitengebied heel rustig.
En het grasmaaiers lopen bij ons in de wei, de pony's !!!!!
En daar zijn we nu weer druk mee, want eerdaags komer er veulentjes!!

groetjes van ingrid h.g. zei

Wilma :o)
Betsie: Klopt, ik sta niet meer in het smoelenboek. Hmmm, ik wou dat de honden ook grasmaaide :o)
En wat leuk dat jullie veulentjes krijgen! Misschien foto's op een eigen web-log?

dijn/audrey zei

Hee Goof! Aangenaam kennis te maken! Zeg, als je nou es schaapjes nam...
Die maaien jouw gras, er is vast wel iemand die wil scheren. Weer een ander wil best spinnen, vilten, weven, sokjes van die wol breien....
Hilly had geloof ik laatst een heeeeeel lief fotootje van een schaapje bij Berthi; ik meen toen ze die lange borduurlap in Zeeland is gaan bekijken! Kijk, dan, die oogjes.... zo lieieieief!

groetjes van ingrid h.g. zei

Dijn, ik vind een schaap heel leuk, mxc3xa1xc3xa1r,....in de zomer moet je ze heel goed in de gaten houden i.v.m. vliegen,...Jakkes, dat wil je niet weten wat die vliegen doen,.....brrrrrrrr,....
En mijn werk is zo ontzettend onregelmatig, ...ik kan dat er niet bij doen. Dan maar een keer "ploeteren" door het gras,...

marian'ne m zei

AANGENAAM !!! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Betty zei

Hee, leuk kennis te maken (hoewel, hoe ziet het er aan de andere kant uit?)Ik ben wel een stadsmens met vluchtweg richting fr. Daar leven wij buiten, hier in een straat, heel prettig trouwens in een 30e jaren huis met klein tuintje voor en achter. De kinderen hebben het nest verlaten, dus voor ons lekker veel ruimte!

Liliane zei

Wat zijn die web-logs toch ontzettend leuk. We mogen zomaar binnenkomen bij al die lieve mensen.Ze vertellen erg persoonlijke verhaaltjes, laten hoekjes van hun huis en tuin zien,geven recepten door en niet te vergeten,ze laten ons de meest fantastische quilts zien.Ga hier nog maar lang mee door want ik geniet iedere dag van deze "Aangename kennismaking...."
Groetjes Liliane

Marianne zei

Je heb zo wel mooi invallend licht daar aan tafel1

dijn/audrey zei

... en het verlicht haar nek zo mooi.

groetjes van ingrid h.g. zei

Mafkees, ja leuke lichtinval, maar ik woon niet meer in dxc3xa1t huis, dat is alweer 2 verhuizingen geleden,...

groetjes van ingrid h.g. zei

O,pfffff, bloos,...

Corrie zei

Ik ben nu vooral nieuwsgierig naar de voorkant van dat nekje en wat daarboven zit, ogen en zo. :- )))

Mienke zei

Dag Ingrid,

Al een paar keer op je web-log terechtgekomen en ik vind het er erg gezellig. Je maakt mooie quilts.Ik lees het allemaal met plezier.

groetjes,

Mienke

dijn/audrey zei

Misschien heb je zelfs een neus...

Francisca R. zei

Die Ingrid! In die volgorde waren ze blij.....pssssst....ik hoorde iemand zingen.....'ik ben niet meer alleen'!......
pipowagen is in beslag genomen door xc3xa9xc3xa9n van de poezen.....ik weet niet of ik er nog bij mag.....

Juul :o) zei

Ik huppel even je oude huis in, AANGENAAM!!! Jij durft!
Ik dacht op de xc3xa9xc3xa9n of de andere manier dat je haar lichter was/is?
Mooie qult... (wordt vervolgt...)
;o)
pssst... ik heb een hxc3xa9le lange pauwenveer...
kielekielekiele... in je nek, achter je oor...
:o)
>>>>>>>>>>>>>> ;o)
Ik huppel nu weer achter Francisca aan, d'r komt hier telkens *iets* tussendoor.
Het lezen lukt gewoon niet de laatste dagen...
:o)

Juul :o) zei

...trouwens... 't reageren is ook al niet veel beter... 't lijkt ook nergens op...
*xc3x9c*

>>>>>>>>>>>>>>>>>
*xc3x9c*

noor zei

gezellig je te ontmoeten en dank je voor het recept van de drizzle cake, lijkt me heerlijk!

Berthi zei

Wat een leuke en gezellige kennismaking met je!!

Christine zei

Dag Ingrid, wat leuk zeg zo'n weblog en prachtige quilts!Ik ben een beginnende quiltster.Heb al zo het xc3xa9xc3xa9n en ander in elkaar gefrutseld maar moet nog heeeel veeel leren. Heb ook al meerdere dingen die wachten om afgewerkt te worden. Vroeger deed ik ook veel handwerk maar dan meer breien en kruisjessteek en borduren.Ik had een schoonzus (aan haar de naam te danken van lapjesmadam ) ze deed ook graag handwerk en we knutselden vaak samen. Helaas heeft ze eind vorig jaar de strijd (4jaar) tegen kanker verloren. Sinsdien ben ik wat verloren, ga werken doe mijn huishouden en dat is het.Tot ik enkele weken terug die gezellige sites van 'patchworkers' tegenkwam.Eerst durfde ik niet reageren maar nu heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en voila; hier ben ik dan.Ik moet eroverheen! Ik ben verleden week een klein quiltje begonnen met hartjes ter ere van mijn schoonzus.Maar ik heb nu al veel te lang gezeurd sorry, maar ik moest mijn ding kwijt! Maak jij nog maar mooie dingen waar we mee kunnen van genieten.Spijtig genoeg heb ikzelf geen weblog; ten eerste omdat ik niet zo goed ben met computerdingen en ten tweede ik heb nog niet zoveel quilts af.Mijn zoon van 16 gaat volgend jaar informatica studeren; heb ik nu tijd om veel te maken en dan later misschien een weblog. Groetjes Christine

marian'ne m zei

Dag Cristine, welkom in web land!! Je hebt veel te verwerken op dit moment lees ik zo.
Je zal ontdekken dat we niet alleen xc3xa9xc3xa9n grote gezellige familie zijn maar ook een luisterend oor en een troostende schouder willen bieden !!!
Dus ik hoop dat je hier afleiding xc3xa9n troost zult vinden.
En kwebbel gerust bij/met iedereen mee !!

Ik heb pas voor het eerst mijn eerste quilt blok geknipt, dus ook hier beginnelingen hoor !! :-))).

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Christine,

fijn dat je er bent! Klets maar gezellig mee, en je zeurt niet hoor. we hebben allemaal weleens dat we ineens durven te vertellen wat ons heel diep treft.Dat is even schrikken voor jezelf, maar je krijgt dan zo'n lieve reacties, dat geeft steun!
Als jij dit jaar fijn gaat handwerken, wat zoveel rust geeft,...dan moet je eens kijken wat je volgend jaar allemaal op je web-log kunt laten zien, trouwens je hoeft niet iets af te hebben, het hele proces is ook hartstikke leuk :o) om te laten zien.
Als je bij mijn links kijkt dan zie je heel veel gezellige web-logs, o.a. van Marian'ne M. Je zult merken dat je overal van harte welkom bent!
Heel veel plezier :o)

MaRia zei

Hoi Christine,
Ik k-Web-bel ook nog maar pas mee, maar het is heel gezellig. Het enige nadeel is dat het verslavend is, ik wil tenminste telkens weten of er weer ergens iemand iets leuks of wetenswaardigs heeft verteld!