Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

donderdag 5 juli 2007

"Van een borduurwerk, en Paul McCartney,..."


En wat krijg je dan, als quiltster zijnde, terwijl je web-logs gaat bezoeken? Dan begint er iets te kriebelen. Iets van vroeger,... Mocht je denken dat ik een beetje zit te raaskallen, ik heb het over borduren.

Niet zomaar wat patroontjes, nee, de meest prachtige borduurwerken komen tevoorschijn rollen op mijn computerscherm. Ik zag ze al regelmatig bij Marianne M, Marcella, Berthi en Liezbeth, en toen kwamen Juul en Dijn er ook nog mee aangezet....en Corrie en Wilma, en,....

Toen was er geen houden meer aan. Ondanks dat ik toch genoeg te doen had, bedacht ik dat ik weer wilde borduren,... Na wat heen-en-weer gedraal besloot ik me op te geven voor maar liefst twee clubs. Namelijk The Samplerclub en The Loose Feathers Club, beide van Blackbird Design. DH vindt dat ik nu toch echt 100 moet worden,... Tja, ik doe m'n best, maar dat heb je zelf niet voor het zeggen,....en anders wordt het een leuke erfenis,...

Afgelopen zaterdag kwam het eerste pakje met de post. O, wat was het een genot om te bekijken, het mooie borduurlinnen, de prachtige geverfde garens, en natuurlijk HET patroon!
Ik heb me deze keer keurig aan de regels gehouden, en het garen toch maar eventjes gespoeld. Je weet maar nooit,... Ik voelde me wel het braafste meisje van de klas. Maar dat gaf niet, ik had zo meteen nog eventjes de tijd om aan het hele borduurgebeuren te wennen,...


Op deze foto zie je de garens te drogen hangen. De labeltjes had ik er voor de zekerheid maar boven geplakt. Tja, dat hielp niet echt, bleek later,... Afgelopen maandag kreeg ik een poetsaanval. En tijdens het stofzuigen wapperde de hele boel vrolijk de lucht in.... Het is gelukkig weer goed gekomen....
Nu ben ik dus aan het borduren. Ik ben met het huisje begonnen, en het pannenbier kan al gedronken worden!
Het is erg leuk om te doen. Ondanks,.. dat,... ik heel goed kan merken dat ik wat ouder ben geworden, want die bril moet op! En,... ondanks dat de SBS zeer verwijtend op het hoekje van de tafel ligt te zuchten, tja die is tenslotte ook bijna af,.. En dan heb ik het nog niet gehad over een sacherijnige Sjaan, waar de lapjes al voor een volgend blokje, G-5,...klaar liggen.
Ik kan maar moeilijk van het huisje afscheid nemen. Hoewel dat toch wel zal moeten,... Uit zeer betrouwbare bron, heb ik vernomen dat er vandaag een bevalling gaat beginnen, dus,.....weer aan het werk!
O, ja, bij dit mooie handwerkje heb ik wel degelijk een speciaal nummer in mijn hoofd,....

(Lennon/McCartney)
Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise.

Blackbird singing in the dead of night
Take these sunken eyes and learn to see
All your life
You were only waiting for this moment to be free.

Blackbird fly Blackbird fly
Into the light of the dark black night.

Blackbird fly Blackbird fly
Into the light of the dark black night.

Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise
You were only waiting for this moment to arise
You were only waiting for this moment to arise.


Uhm, jullie nu ook?? Met heel veel dank aan Juul ;o)

23 opmerkingen:

Gerrie v.W.-v.N. zei

Had ik net een boekenverhaal bij Berthi , kom ik hier allemaal weer leuke borduurspullen tegen . We kunnen het ook niet laten , het is zo fijn om van alles mee te snoepen , nu weer aan een borduurtje .
Ik maar loeren over je tafel , en nieuwsgierig als ik ben , wat zie ik ook al een brilletje !
Ja je ontkomt er niet aan .
En zo vlug nog een blik over de foto wat maakt ze nu boekenleggers ???
Zie je die wilde ik natuurlijk zien na zoeven bij Berthi .Eerst maar even je verhaal erbij gelezen en nog eens kijken , al een raam geborduurd , voordeur met hoog stoepje daar kan geen aannemer tegen op .
O je hebt weer heel leuke borduurplannen . En mocht je te lang SBS en Sjaan laten liggen , wij hier zullen je er zo nodig wel op wijzen dat het tijd wordt om ook weer eens te SBSen en te Sjanen .
O en je draadjes spoel en zuig verhaal , ik zag het gebeuren !
Als je voordeurtje helemaal af is en de stoeptegels goed stevig liggen en wel enigzins ingelopen zijn kom ik eens je stoepje op en ga door je deurtje , wat we dan weer te zien krijgen ?

frauke zei

aaah, de voordeur staat al! en wat een mooie kleuren garens zeg.. ik ben heel erg benieuwd hoe die zal worden! mocht je vandaag moeten beginnen met werken; heeeel veel succes. kusjes! xxxxx

YokkoBears zei

Borduren, is net als beren ontwerpen en patchwork en quilten
( en meer ....) heel leuk om te doen.

Je hebt mooie "clubs" uitgezocht van Blackbird Designs.
Deze zijn ook mijn favoriet.
En de kleuren van het garen zien er mooi uit, je zou zo willen beginnen.

Ik zag de ooievaars al niet op het nest, dus dacht al dat je weer werd opgeroepen als "baby butler". Veel succes en ook plezier gewenst, want dit is toch wel heel leuk om te doen.

Bep zei

Ingrid,je hebt inderdaad de mooiste uitgezocht,als ik aan het borduren zou beginnen,waar ik het geduld nu niet voor hebt zou ik ook deze kiezen,het past helemaal in de countrysfeer,waar ik mij thuis voel,ik vind het allemaal prachtig om te zien,fijne borduurdag Bep

Juul :o) zei

Hoi Ingrid,
ROTFLOL!
;o)
GAAF, nu heb ik een "oorworm"!
LOL, I love the Beatles!
:o)
pssst, konden we elkaars gedachten lezen?
Leuk, leuk, leuk.
:o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Als je het liedje niet kent, kijk dan maar eventjes hier,..

http://www.youtube.com/watch?v=xkejcsvdpuQ&mode=related&search=

Met dank aan Juul ;o)

lynda zei

Hoi ingrid, aan het borduren!!! Leuk he , ook weer iets waar je moeilijk mee kunt stoppen.Ga in gedachten en zie mij: vliegend van borduurwerk{linda meyers sampler]naar nikki quilt, naar breirol naar bep's pakketjespost :]] Heerlijk en ik ga met je mee naar de honderd!! Las ik bij dijn niet iets over een speciaal huis? Ik heb al ingeschreven hihi Werk ze!

Juul :o) zei

*grijns*
:o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Ben nu ook lid van de achteruitborduurclub :o(

Tijdens het quilten kan ik m'n gedachten laten dwalen,....maar als ik dit tijdens het borduren doe, dan word ik meteen afgestraft,...

O, ja, dat brilletje (een piepklein plusje voor bijziende oogjes), daar kan ik nu niet zonder,... :o) Trouwens een goedkoop brilletje, ik meen 3 Euro,..

Hilly zei

he leeftijdgenoot,hahah,jij bent veel actiever met mooie dingen maken,leuk dat je langskwam!!

dijn/audrey zei

Ah. Wij hebben een zieltje gewonnen voor het borduren!!!! Recht zo die gaat, Goof!

LEUK he, steekjes maken.

(Je kunt ook steekjes maken bij breien. En laten vallen. En achteruit breien).

Mwah, wij kunnen ALLE kanten op. Zelfs de goede, hahahahaha!

Veel plezier!

jose zei

Veel succes met het borduren, is ook weer eens leuk. Weer even wat anders, dan quilten.

lynda zei

Hoi ingrid,ook aan de borduur, leuk he? Moeilijk om neer te leggen.Jij bouwt wel erg snel een huis, moet het voor de bouwvak klaar :]] Wat een leuk patroon.Geweldig die stofzuiger dat had ik ook kunnen doen.Veel succes.Oh ja het klopt ik woon in oss

groetjes van ingrid h.g. zei

xc3xa9xc3xa9n ding moet me van het hard, een borduurnaald is stukken prettiger om mee te werken dan een quiltnaaldje,... :o)

En ook stukken groter,.... aldus de leeftijdgenoot/zieltje erbij/Ossese van origine,... ;o)

Marianne zei

Leuk toch tussendoor te gaan borduren, wat afwisseling is altijd prettig vind ik.

Giny van t klooster zei

ken je deze weblog al? hier staan ook hele mooie kleine borduurtjes op
http://myauntsattic.web-log.nl/myauntsattic/2007/06/index.html
groetjes Giny

groetjes van ingrid h.g. zei

@Giny, bedankt voor de mooie link, ik ken 'm wel,.. :o) Maar goed dat je hem noemt, ik heb 'm bij de links geplaatst!

groetjes van ingrid h.g. zei

@Marianne, :o)
.... verandering van spijs doet eten,...of zoiets,.......

Berthi zei

Wat is het leuk om te lezen dat je opnieuw besmet bent met het borduurvirus!!
Je SBS en Sjaan wachten wel!!

Prachtige kleuren borduurgarens hangen er te drogen en je bent ook nog lid geworden van Merkwaardig... je hebt het echt goed te pakken! (^_^) Dus... wie weet tot 13 oktober!!??

Betty zei

Leuk, ook borduren! En van de achteruitclub ben ik ook, dan ben ik zo gedachtenloos bezig. Ik weet ook niet of ik het goed doe (heb het nooit op school geleerd) maar het is heerlijk om te doen!

marian'ne m zei

Borduren wat is dat !!

Na jaren borduren doe ik nu juist allemaal andere dingen :-)).

Mooi garen en leuke cubs !!
Om eens kennis te maken met andere garens en stoffen zou ik wel eens lid willen worden.
En dan leuke post krijgen elke keer !!

Joke zei

O jee, we besmetten elkaar allemaal. Ook ik ben aan een borduurwerkje begonnen (en vandaag zelfs aan een tweede). Tja, oude liefde roest niet...

groetjes van ingrid h.g. zei

uhm,...de dertiende dat weet ik nog niet ;o)
Maar het is wel zo dat ik het heerlijk vind om te borduren,...het garen voelt prettig aan, en het borduurwerk is erg leuk om te doen,....
Maar mijn lapjes,...daar kan ik echt niet zonder :o)