maandag 30 juli 2007

"Het is weer maandag, en,...."


Tijd voor een quiltje!
Het patroon van deze quilt komt uit het boek "Blended Wall Quilts",  van Sharon Evans Yenter. In een eerder logje , heb ik het al eens over een ander quiltje, ook uit dat zelfde boek, gehad.
Deze quilt staat op bladzijde 57 en heet in het boek "Elizabeth". Die van mij heeft geen naam, wie een idee heeft mag het zeggen,...


Wat ik prettig vind van dit boek, is, dat de malletjes er op ware grootte in staan. Dat is voor mij een uitkomst, want ik werk zelden met een lineaal.
Omdat ik toch alles zonder naaimachine doe, vind ik het helemaal niet erg om rustig op m'n gemakje, de driehoekjes en vierkantjes uit te tekenen en te knippen. Terwijl ik daarmee bezig ben, vormt de quilt zich langzaam onder mijn handen.
Hoewel "langzaam", .....één van de meeste reacties die ik altijd op dit web-log krijg, is dat ik zo snel werk,.... Rara, ik doe toch echt alles met de hand, dus zonder machine,....


Nog eventjes wat detailfoto's, daar hebben jullie volgens mij nooit bezwaar tegen,...


Voor het quiltpatroon heb ik gebruik gemaakt van wat glazen en bekers. Ik heb net zolang gezocht tussen mijn serviesgoed, totdat ik de juiste afmetingen had gevonden. Het quiltwerk voor de buitenste rand bestaat echter helemaal uit kleine ruitjes.
Wat ik jammer vind, is dat die rand niet uit één geheel bestaat,... Helaas, de stof was op,....
Deze quilt ligt bij mij op een kastje in mijn handwerkkamer.


Zo, jullie zijn op deze 'vroege' maandagochtend, weer helemaal op de hoogte. Voor mij is het weer tijd om naar mijn kraamgezin toe te gaan,...
Iemand moet ze tenslotte door alle hormonen, buikkrampjes en slapeloze nachten heen coachen,... Ik wens jullie een hele fijne dag!

22 opmerkingen:

YokkoBears zei

Wat een mooie stof, die van de buitenste rand, en dat smalle randje ervoor.
En dat vind ik altijd zo leuk, die kleine gequilte ruitjes.

Je hebt gelijk; detailfoto's zijn mooi.

Zit er dan nog geen label op deze quilt?
De naam zou Rosalie kunnen zijn, afgeleid van die twee rozenstofjes.

En wat zie ik ook nog; de Bibib giraffe.

Anonymous zei

Ik vind je quilt erg mooi. De mooie randstof maakt hem helemaal af.

Groetjes Joke

annelies zei

Wat een mooie, warme quilt !

Astrid zei

Ik vind het een pracht exemplaaar! Blended quilts is ook 1 van mijn favoriete boeken. Heerlijk om alleen al door te bladeren.
Waar komt het eigenlijk vandaan dat een quilt een naam moet hebben? Weet iemand dat?

Monique zei

Hoi,
Ik kwam net je blog tegen terwijl ik andere blogs aan het bekijken was. Wat een onzettend leuke blog heb je zeg! Ik heb allen de eerste paar posts gelezen en bekeken maar wat onzettend mooie en leuke dingen heb ik al gezien. Ik wou eerst een berichtje plaatsen en dan ga ik weer gauw verder kijken. Ik kom zeker nog vaak terug.
Groetjes,
Monique.

lynda zei

Die is mooi!! Wat een lieve stofjes heb je gebruikt.Vindt je het goed dat ik in die stoel kom wachten tot je weer thuis bent? Zit lekker nee heb zelf iets te doen meegenomen.Gezellig bij giraf en beer.Zo komt er wat uit mijn handen.Thee of koffie,ja lekker.

Wilma zei

Oh wat is hij mooi!!
Wat doe jij mij aan!!!
Ik doe al veel te veel op het moment en nu wil ik dit boek ook!!!
ZO GRAAG!!!!!
hahahaa.....
Hij staat al een tijdje op mijn verlanglijstje!! Maar ik mag van mijzelf niet!! Oh moeilijk, moeilijk, moeilijk!! Veel succes bij het nieuwe gezinnetje...

Joke zei

Mooie quilt weer Ingrid! Ja, mooi boek is dat hxc3xa8? Staat ook in mijn kast (kijk maar op min weblog gisteren).

Willeke zei

Wat een geweldig leuk quiltje is dat geworden zeg! Beeldig beertje en schattige foto van quilt met dochter. Van harte gefeliciteerd nog trouwens!
Het ziet er allemaal zo gezellig uit, dat ik weer lekker je verhalen ga volgen hoor!
Groetjes, Willeke

annemiek te pas zei

hoi ingrid
wat ziet het er bij jou gezellig uit,en wat heb je er weer een mooie quilt opgezet het geeft mij weer inspiratie om vandaag ook weer lekker aan het quilten te gaan. mijn kinderen vinden het echt te veel worden al die poppetjes en al die andere frutsels in huis.
het beertje heb ik ook gemaakt, lief is hij he!moet alleen nog een keer het patroontje van het vestje gaan kopen bij bep.

hester zei

Hxc3xa9 weer een leuke quilt, het klinkt eentonig maar ze zijn stuk voor stuk erg mooi. Krijg altijd de neiging om in de kast te gaan zoeken naar stoffen als ik weer zo'n leuke quilt voorbij zie komen.

Betsie zei

Deze quilt is weer helemaal geweldig, je hebt ook zo'n goede smaak van kleurengebruik!!!!

Het is allemaal zo mooi wat je maakt!!!!!!!!

marian'ne m zei

MOOOOOOOOOOOOOOOI !!!!!

Ik zit uit te dokteren waarom hij zo is, waaraan ligt dat, hoe de kleuren/vormen !!!??

Ik zou dat boek hxc3xa9xc3xa9l grxc3xa1xc3xa1g willen hebben ;-))).
(kopen bedoel ik :-)).

ingrid zei

Ik heb het boek ook sinds een tijdje. Het ligt in het zicht en blader er steeds in... Maar met alleen bladeren kom je er niet.
Wat is jouw quilt mooi!!!!

groetjes van ingrid h.g. zei

Zo, nu ik alle reacties zo lees aan het eind van de dag, krijg ik bijna het idee, dat iedereen in 'de lappenmand' zit om een quiltje te gaan maken!

Dat doet mij veel plezier,...en ik vind het ook altijd erg leuk om jullie reacties te lezen.
Ga vooral zo door ;o) :o)

Astrid, ik heb geen idee waarom een quilt altijd een naam moet hebben, misschien weet iemand anders het?

Francisca R. zei

Snik.....wat doe je me aan....iedere keer als ik 'Blended Quilts' voorbij zie komen.....snik...:-( ....want weet je...jaren geleden was ik in Seattle in de winkel van 'In the Beginning'.....snik......en ik heb alleen een paar vage lapjes gekocht.....snik.... terwijl het eerste boek net uit was.....maar ja....snik...nog maar net begonnen met quilten en onder invloed van mijn 'juf' een hele andere richting ingeslagen...snik...en eigenlijk vind ik deze kant van quilten...traditioneel...veel meer mijn ding....maar daar kwam ik later pas achter....snik....er hingen zooooooo mooie quilts daar...ik zal eens kijken of ik de foto's kan vinden....

groetjes van ingrid h.g. zei

Ooooooooooh, Francisca, foto's?!
Dat maakt toch een heleboel goed?

Boeken en lapjes kun je altijd nog kopen, maar foto's,.... ;o)
.....die zijn goud waard!

:o)

Corrie zei

Ingrid wat een schitterende quilt en ik vind die roze buitenrand zo mooi! Maar op de achtergrond het hart van je dochter (zo was het toch?) is ook nog altijd zo prachtig!
En ik had jou dolgraag als kraamverzorgster willen hebben, jij bent volgens mij de meest ideale in allerlei opzicht, je leeft je volgens mij zo enorm goed in in de moeder en het kind en het complete gezin. Mooi! Heerlijk voor je dat je dan lekker met je pootjes omhoog mag en lekker genieten van je handwerk.

Juul :o) zei

Tja, mijn reactie is niet zo orgineel, maar eveneens goed bedoeld hoor, want xc3xb3xc3xb3k dit quiltje is weer hxc3xa9xc3xa9l errug:

*M*O*OI*!
:o)

Een naam mag je fijn zelf verzinnen, of niet, geen verplichting hoor.
Maar een naam (jouw naam!) label, met datum en wat je er verder nog op wilt zetten is wel heel nuttig:

http://www.lostquilt.com/Labeling.html

pssst, misschien ligt 't aan mijn verbinding, maar de pagina werkt, net als web-log vandaag, hxc3xa9xc3xa9l traag...
:o)

Ellen zei

*kwijl*kwijl*kwijl*
Mijn mama wil het boek ook kopen (en ik zou het leuk vinden dat mijn mama het koopt ;o) ). ze had het maandag in haar handen en ze had het toch niet gedaan, maar vandaag gaan we terug naar de quiltwinkel, misschien nu wel? :o)

dijn/audrey zei

Goof, ben aan het bijlezen... ohhh, die kleuren weer van deze quilt. Hoe zoek je die kleuren toch zo mooi bij elkaar, en heb jij eigenlijk nou een lievelingsquilt?

groetjes van Ingrid H.G. zei

@Dijn, ik heb inderdaad 'n lievelingsquilt,..
En die kleuren, dat gaat vanzelf als ik er mee bezig ben :o)

@Ellen, en,.... hebben jullie 't boek??