Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

woensdag 18 juli 2007

"Een oude schat,..."


Dit is één van mijn twee knipselmappen. Hij zit bomvol met quiltpatronen uit het oude handwerkblad Ariadne. In de andere zitten alle borduurpatronen. Ik ben blij dat ik ze heb, maar wat vind ik het jammer dat ik de Ariadnes niet gewoon intact heb gelaten,...
Door mijn opruimaanval van jaren geleden, kan ik nu niet meer nagaan uit welk jaar het patroon komt en nog veel belangrijker, ik mis alle haak en breiwerkjes,....
Wat stom!!

27 opmerkingen:

YokkoBears zei

Het is jammer,
maar op dat moment leek het jou een goede oplossing.
En .... je hebt in ieder geval twee dikke mappen VOL met patronen.

Het weer lijkt nu goed, nogmaals een gezellige dag gewenst.
De vogels geven al een concert voor je ouders, dus dat is al een goed begin van deze dag.

Ellen zei

Mijn moeder en ik hebben een paar jaar terug ook al haar oude Ariadnes uitgezocht. En veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel weggedaan. Je kan uiteindelijk toch niet alles bewaren. En niet alles maken ;o) Waarschijnlijk kun je met die 2 dikke mappen al je vrije tijd wel vullen ;o)

Gerrie v.W.-v.N. zei

Zo jammer als er een fase in je leven komt dat je plotseling aan het slopen slaat .
Hele tijdschriften ruineren en al die advertenties wil je niet en maar knippen of scheuren , want net dat ene patroon wil je wel vast houden .
Ik heb dan ook dozen en mappen vol met knipsels .
En zoveel jaren later een Ariadne in handen krijgen , helemaal compleet ook de advertenties , waarover je je kunt verwonderen . . .
Nu kunnen we treuren om onze sloopwoede uit vroeger dagen .
Vooral nu we de Ariadne tot op vandaag nog steeds missen .

Wilma B zei

Hoi Ingrid,

Als ik eens "veel tijd" heb wil ik wel eens voor je spitten, Ariadne's heb ik nog een heleboel, mijn salontafel is een grote rieten kist en daar heb ik ze in bewaard. (van jaren)
Weg doen zal ik ze niet maar ik kan er wel uit kopixc3xa9ren.
Maar ik weet natuurlijk niet wat je precies zoekt.
Weet ook niet of je in de buurt bij mij woont anders mag jezelf een keer spitten.

groetjes, Wilma B.

Francisca R. zei

hihihi....ik lijdt gelukkig niet aan deze sloopwoede....ik lijdt aan verzamelwoede....wat is erger..;-)
De planken kreunen hier onder de last van vele jaargangen Ariadnes....wat jammer dat het zo'n dertien in een dozijn woonblad is geworden!

Yvonne V zei

Een paar jaar geleden hebben Ellen en ik inderdaad een stuk of 6 jaargangen Ariadnes doorgekeken, eruit gehaald wat we nog wilden hebben en de rest weggegooid. Maar als je in 3 jaar tijd 3 keer met je hele gezin moet verhuizen, dan krijg je die aanvallen van opruimwoede. Gewoon omdat je het niet steeds mee kan blijven slepen. Achteraf gezien is het inderdaad wel jammer.

Hilly zei

Hahaha ,ja gek kun je daarvan worden he,heb je een opruimbui dan ben je altijd "tijdelijk" blij vind ik ,daarna heb je altijd spijt van de overhaaste handelingen ,pijnlijk herkenbaar gnagna

Debby Verschoor zei

Hoi Ingrid, ik heb al die Ariadne's ook nog, en ik kijk er regelmatig nog in. Vooral de periode '91-'95, de romantische interieurs,merklappen,quilt's.... Het is jammer dat het nu meer een woonblad is. Ik ben een quilt met mandjes aan het doorpitten.Ik heb grotere mandjes dan jij hebt gemaakt,maar ook met een creme ondergrond en de mandjes van allerlei favoriete bloemenstofjes.

Groetjes Debby

Berthi zei

Toen heb je de juiste beslissing genomen. Breien en haken had je belangstelling niet.
Als je op kleinere boekenmarkten gaat zoeken dan kom je de oude Ariadne's nog geregeld tegen. Dus wie weet...

jose zei

Ingrid ik ben net zo'n oen, die met verhuizen ook ze nagekeken heeft er uit gehaald wat ze nog wilde bewaren. Gebeurd vaker kunnen ook niet alles bewaren, zou DH zeggen.

Joke zei

Ach ja, ik ken dat ook. Soms denk je dat iets in de weg ligt en "moet" je opruimen. Later is het inderdaad weleens jammer maar gelukkig heb je je knipsels nog.

Betsie zei

Hoi Ingrid,
De patonen die op de foto staan is uit het juni nummer van 1994!
Ook ik heb oude Ariadne's vanaf 1995 opgeruimd, en dat was net 1 jaar te vroeg, jammer, want daar stond nog een serie quiltpatronen in, dat kwam ik later tot de ontdekking.
Daarna vond ik het geen handwerkblad meer,dus alles met het oude papier meegegeven!
'k Ben abonnenee geweest tot 2006.
Maar ik ben blij dat ik die oude nog heb!

marian'ne m zei

JA STOM !!!!!

Wrijf het er nog even in :-)).

Ja ik heb ook ontdekt dat je zo een paar jaar denkt DAT doe ik nooit meer en dan opeens ben je er druk mee bezig.
Gelukkig heb ik nooit tijdschrirften verscheurd of hoefen weggooien.
Want nadat ik eerst niets meer aan de Ariadnes, knippies vond ben ik er nu weer druk mee.
En er staat vxc3xa9xc3xa9l bruikbaars in hoor !!!

Wilma zei

Ja wat dom!! Maar zo herkenbaar!!
Ik ruim erg veel op en dit heb ik ook gedaan. Ik bewaar altijd alles en vervolgens ga ik dan ook vanalles weer opruimen en later heb ik dan weer spijt......
Niets aan te doen......
Jammer maar waar!!!
:-(

Marianne zei

Ik ook stond ooit op het punt om ook alleen maar de patronen eruit te knippen die ik ooit wilde maken, maar gelukkig nooit gedaan en intact gelaten! Ik was al die reclame ook zo spuugzat om die steeds weer tegen te komen. Je smaak en zin om iets te maken verandert ook door de jaren heen dat heb ik al een paar keer meegemaakt.
Als je wilt weten uit welk jaar je de patronen hebt geknipt dan vraag je het hier gewoon, er zijn er vast wel een paar die daar snel antwoord op kunnen geven :-))) In de Libelle, Margriet en Burda stonden in die tijd ook veel patronen en daarvan heb ik nu bij elkaar 9 knipselmappen.

Mary zei

zo heb ik ook nog een aantal "uitgescheurde" quiltpatroontjes uit de Ariadne .... vorig jaar heb ik ze bijna allemaal weggedaan ..... maar ach, als we alles willen maken wat we tegenkomen .... dan hebben we meerdere levens nodig .. en we komen toch op internet ook zoveel moois tegen ...

wilma nooij zei

nou ja, ik ben dus niet de enige met zo'n opruim woede, heel herkenbaar, ikheb ook zo veel uitgeplozen en in mappen gedaan, maar ook zoveel weggegooid! jammer jammer jammer! ik vind je patroontje van het borduur hartje ook zo mooi! veel quilt en borduurplezier! groeten wilma n.

hester zei

Heel herkenbaar maar soms moet je wel opruimen en het onver-mijdelijke weg gooien. Jammer, maar kun je niet eens bij de kringloop en rommel markten kijken. Wie weet vind je dat nog oude nummers.

Juul :o) zei

Been there, done that, and all the above.
;o)

Psst, nog van harte gefeliciteerd.
:o)

marian'ne m zei

Gefeliciteerd papa en mama van Ingrid, wat een tijd !!!

Mooi om zo lang bij elkaar te mogen zijn !!!!

Ik hoop dat het een fijne dag was voor jullie allemaal !!

groetjes van ingrid h.g. zei

Woow, wat een boel reacties op de Ariadne,...zo zie je meteen hoe erg we het handwerkblad missen :o(

En wat lief dat jullie me aan patronen willen helpen :o)

Allemaal een hele fijne avond zei Supergoof die aan het breien is,....

groetjes van ingrid h.g. zei

Hxc3xa9xc3xa9xc3xa9 MM, dankjewel! Het was een fijne dag :o)

marian'ne m zei

BREIEN !!!???

groetjes van ingrid h.g. zei

;o)

marian'ne m zei

Ja, groetjes terug :-))).

Corrie zei

Ingrid, ik ben blij dat ik dit berichtje over je Ariadne's lees, want ik had nl. hetzelfde idee, aparte knipselmappen te maken. Ga ik dus beslist niet doen nu, dan maar wat meer ruimte ervoor gebruiken.

groetjes van ingrid h.g. zei

@Corrie, pfffff, gelukkig ;o)