Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 25 juni 2007

"Een engel in de keuken,..."Op het moment heb ik het een beetje druk. Daardoor kan ik nauwelijks prachtige verhalen lezen op de web-logs,... ach, wat zielig,....
Maar ik heb mezelf beloofd, dat ik over twee dagen de schade in ga halen! Dus jullie zijn gewaarschuwd!
Wat ik wel zo veel mogelijk wil proberen, is, om elke dag een klein logje te plaatsen. Dus bij deze,...
Het handwerkje dat jullie vandaag te zien krijgen is een klein quiltje uit het winkeltje van Bep. Ik heb het als compleet pakket gekocht, en ben er helemaal blij mee. Het enige dat ik anders heb gedaan, is het decolleté van de engel (mooi band, ook uit de winkel van Bep) en de spreuk,...
Dat doe ik niet snel, alles in één keer kopen, eerlijk gezegd bijna nooit. Alleen als ik het me echt raakt. Ik heb wel wat met engelen,... en ook met de winkel van Bep,...
De originele spreuk is  "Friends are flowers in the garden of life". En bij mij zijn die vriendjes toch mijn quilts die mij door zware perioden hebben heen geholpen.
Een quilt/handwerk kan je gedachten helpen verzetten. Maar je kunt er ook goed bij nadenken,... Wat vinden jullie hiervan?
(Voor diegene die het wil weten, wil ik nog eventjes kwijt dat het quiltje in de keuken hangt, bij het espresso-apparaat.)

19 opmerkingen:

marian'ne m zei

Een koddige engel :-))). Daar wordt je vrolijk van !!

Ik zal niet snel zo'n pakketje kopen, maar vind het altijd leuk om te zien hoe ze zijn bedacht.

Nog eventjes en dan heb je weer lekker een paar daagjes voor je zelf !? Hopen dat de volgende zich niet eerder aandient !!

Hester zei

Weer een leuk Bep patroon en wat geeft het als je een pakket koopt, zeker bij Bep heb je wel meteen de jiste sfeer te pakken. MMM, heb ook nog een patroon van Bep liggen, met de boer en de boerrin. Zal snel eens bij Bep op de site kijken, ze heeft zulke leuke stoffen en patronen.

En wat betreft : dat quilten je gedachten kan helpen verzetten geldt bij mij ook zeker. Vooral op dit moment. Ingrid rustig aan en geniet na deze kraam van je vrij dagen.

YokkoBears zei

Quilten, borduren, breien en allerlei creatiefs, en ook in de tuin werken en ook stofzuigen geeft je tijd om na te denken.
Om je gedachten te laten gaan.
Om alles "op een rijtje" te zetten en zoveel meer ......

En ik heb ook wat met engeltjes,
vroeger hing er al een mooi schilderijtje boven mijn bed met engeltjes.
Zal dat tzt wel op een "logje" zetten.

Yvonne V zei

wat een lief quiltje! En leuk zo de spreuk veranderd. Nou quilten heeft mij ook door moeilijke perioden geholpen, tenminste toen ik weer alleen was (en hoe alleen ben je met 3 kids LOL). Toen heb ik letterlijk de draad weer opgepakt en ik geniet ervan. Heerlijk al die lapjes wassen, strijken, knippen en dan naaien... Tijd om bij jezelf te rade te gaan en je creexc3xabrt nog iets moois tegelijkertijd. Wat wil je nog meer?!

Joke zei

Helemaal met die spreuk eens, je kunt zo lekker veel kwijt tijdens het quilten. Het werkt voor mij ook heel rustgevend.

groetjes Wilma zei

Helemaal mee eens!!! Heerlijk weg mijmeren tijdens het maken van een quilt!! Het heeft mij zeer zeker door moeilijk tijden geholpen!! Veel nadenken tijdens het maken maar ook zeer zeker lekker ontspannen in ene periode die erg veel stress meebracht!!! Ik zou niet zonder meer willen!!! Ik weet vaak ook nog wat ik tijdens vervelende maar ook leuke dingen aan het doen was. Hetzelfde als bij muziek kan een quiltblok ook een herinnering oproepen!!

lynda zei

Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met quilten.je ontspant kunt rustig nadenken.Ik word er op sombere momenten weer vrolijk van.Inderdaad lekker muziekje iets te drinken en lekker bezig zijn.MMMMMMMMMMMM

Francisca R. zei

Ach.....wat weer een xc3xa8nig quiltje! Ben een beetje jaloers op mijn vriendin Marianne....zij was vrijdag bij Bep in de winkel....
Enne....jaaaaa.....helemaal mee eens...handwerken heeft me altijd door moeilijke periode gesleept.....soms tot 's nachts 3 of 4 uur lekker frutten en dan 's morgens weer naar je werk.....
(ik vind pakketjes nooit leuk, teveel 'voorgekauwd', behalve die van Bep en Els, ze raken precies mijn smaak!)

Annelies zei

Nou, dat is ook toevallig. Ik plaats vanochtend eerst een logje en ga daarna wat andere bekijken. We hebben er allebei iets van Bep opstaan en allebei iets aan de tekst gedaan.
Ik ben dol op de dingetjes van Bep. Deze is ook erg leuk.
Hoever ben je met je dametjes van deze maand ?

Bep zei

Wat een schatje Ingrid,je weet er toch weer iets eigens van te maken,ik zit nu ook meer in de quilts en de bloemen moeten het even zonder mij doen,maar in de vakantie ga ik ze weer aandacht geven,maar eigenlijk doen ze het prima met al deze regenval,dus kan ik mij meer met de stofjes bezig houden,fijne dagen en doe maar lekker rustig straks als je dat op kunt brengen,groetjes van Bep

Annemarieke zei

Leuk zeg. En helemaal mee eens: als je creatief bezig bent, valt er van alles van je af, en kun je rustig over dingen nadenken.

marcella zei

Handwerk kan je gedachten verzetten, maar als ik zit te quilten kan ik juist heerlijk op nieuwe gedachten komen. Bij de meeste handwerkjes moet je toch wel nadenken, steekjes tellen, lapjes precies op maat snijden en dat leidt af. Tijdens het quilten gaat alles vanzelf je hand gaat bijna vanzelf op en neer ;) Meestal doe ik er een (klassiek) muziekje bij en dan gaat mijn hoofd plannetjes maken, brainstormen, nadenken over dit en dat.

Corrie zei

Ingrid, wat een heerlijk huiselijke engel, zo xc3xa9xc3xa9n waar je gezellig mee om tafel gaat zitten en zij je gerust stelt over van alles waar je mee kunt zitten. Dat je die tekst hebt veranderd is heel goed denk ik, het lijkt mij dat je daarmee niet alleen de quilts eert als bloemen in de tuin van je leven, maar ook heel erg alle mooie dingen in jezelf die je daarmee naar buiten brengt en opnieuw ontdekt en eert.

katrien zei

Hxc3xa9 wat een leuk quiltje voor in je keuken.

marian'ne m zei

Hoi 'krullebol' :-)).

De zuidwester al weer op gehad, of is het nog niet nodig daar in het oosten !!?
Het waait hier behoorlijk, maar de regen valt nog mee.

Hopen dat je een beetje kan uitrusten en nog wat voor je zelf kan doen, fijne avond !!!:-)))).

groetjes van ingrid h.g. zei

Eigenlijk zijn jullie allemaal gespecialiseerd in het schrijven van lieve, treffende reacties, mijn complimenten :o)

groetjes van ingrid h.g. zei

@MM, heb me lekker verstopt in huis,in warme kleding en dikke sokken,....
Heb eerst een tijdje op apegapen gezeten,...toen toch nog een Sjaantjesblokje gemaakt, en wonder boven wonder, ineens was m'n energie weer terug,....
jij ook een fijne avond :o)

Juul :o) zei

Ingrid waarschijnlijk lig je allang op xc3xa9xc3xa9n oor.
Maar ik koop ook pakketjes, je koopt ze toch alleen als ze je aanspreken, nou wat geeft dat?
Juist heerlijk toch?
En erg gemakkelijk, dan hoef je niets meer "los" te kopen en bij elkaar te zoeken.
*trippelt zachtjes naar het volgende logje*
>.....>.....>.....>.....>.....>
:o)
:o)

Astrid zei

Ik heb het patroontje ook thuis liggen! Nu ik 'm zo zie denk ik dat ik er maar snel aan moet beginnen! Het is een schattig quiltje geworden Ingrid!