maandag 11 juni 2007

"Werk in uitvoering,..."

Sssssssst, het is hier een beetje rustig,...Kijk maar, Supergoof is aan het werk! Ze moet nog 2 banen doorquilten van haar SBS, en dat zit ze heerlijk ontspannen te doen.
De vingertoppen zijn weer beter,.....afgelopen week immers voor een klein babyventje gezorgd,....dus geen venijnig quiltnaaldje in de buurt gehad.
Na de 2 banen nog een randje, en dan is de SBS af!!


Gelukkig is al dat blauw om haar heen, verkoelend voor de ogen. En tegen de dorst staat er een beker  Earl Grey thee klaar,...


Het is de July-beker uit de "Angels of the Month Collection" van Annekabouke. Hij drinkt lekker,....misschien wel het begin van een verzameling,...?

32 opmerkingen:

marian'ne m zei

ssssssst, ik zal zachtjes kijken !

Wat ga je hard en wat wordt het mooi. Je hebt een heerlijke sfeer in je kamer en de thee in mooie mok helpt daar aan mee, leuk :-)).

Lekker een paar daagjes voor je zelf, geniet ervan !!

Annelies zei

Zucht, wat ben je ver !! Ik moet nog heel veel quilten.

Fijne dag !

groetjes van ingrid h.g. zei

Jullie ook een fijne dag! :o)

Ellen zei

Wat een ontzettend mooie quilt! Quilt je zonder ring? of is dat enkel voor de foto? Het ziet er in ieder geval ontzettend gezellig uit!

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Ellen, ik quilt altijd zonder ring.

fraukepauke zei

whaaah, wat ben je al ver!! nog eventjes!

groetjes van ingrid h.g. zei

Hxc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9 Frauke!
Nou,....eventjes ;o)

Wilma zei

Wat ga je snel zeg!!! Dat je kan quilten zonder ring.....Heb het in het begin geprobeert maar lukte mij totaal niet...
Ziet er erg gezellig uit!!!

Corrie zei

Wat een prachtig sfeerplaatje! Fijn dat je bijna klaar bent en baby's brengen in allerlei opzichten veel goeds, zo'n klein snuivend gezichtje tegen je hals, daar ontspan je helemaal van, volgens mij komen daardoor allerlei relaxhormonen vrij en als je handen dan ook nog helemaal genezen is iedereen blij. Wat een heerlijke frisse en rustige kleuren van je quilt. Je beker noodt tot drinken en Annekabouke maakt prachtige dingen, ik ben er dol op en zie van haar altijd heel mooie spullen staan bij Sylka mode in De Rijp, heerlijke winkel ook. Geniet maar fijn.

Jose zei

Weer zo'n mooie kleuren,prachtig.

Hester zei

Wat goed dat je al zo ver bent. Moet op een enkel blok na nog beginnen. Hoop op veel regen ;0), deze zomer, neee grapje. Maar heb wel veel slecht weer nodig om t quilten. Vandaag al vroeg in quilt sfeeren maar nog geen naald vast gehad. Weer een super dag gehad, zal straks foto's plaatsen. Moet er geen onweer roet in het eten gooien, want gisteravond ging het zo hard dat we Tv en pc hebben afgesloten.

groetjes van ingrid h.g. zei

Hester, wij hebben hier de afgelopen dagen nog gxc3xa9xc3xa9n drupje gehad :o(
Ik kom zo bij je kijken, ik wil die superdag graag zien!
:o)

Mienke zei

Wat wordt dat een mooie quilt. Wat goed dat je zonder quiltring kunt quilten, dat is wel superhandig, hoe hou je dan toch de boel mooi gespannen of rijg je veel door, waardoor het niet kan verschuiven. Snap je wat ik bedoel?
Toen ik je foto van het bruggetje laatst zag dacht ik dat je vast in de buurt van Hasselt, Zwartewaterklooster, Genne o.i.d. woont, qua sfeer...!

groetjes van ingrid h.g. zei

Oeh, Mienke, bijna goed geraden,...het scheelt een haartje,...

Ja, ik snap wat je bedoelt, ik gebruik van die speciale kromme veiligheidsspeldjes. Dan hoef ik niet te rijgen. En dan rol ik de quilt op en leg hem op de tafel.

Zo quilt ik altijd, ik zag laatst in een oud handwerkboek dat ze dat vroeger ook deden, dat oprollen bedoel ik,...
Bij mij gaat het gelukkig goed, want ik kan weer niet overweg met een quiltring,....

lynda zei

hoi ingrid poeh poeh ik ben jaloers op je, ben nu aan blokje 4 bezig.Het wordt wel lief, allemaal romantische bloemen stofjes.Knap dat je zonder ring kunt quilten, rol je hem ook op en dan met broekbeschermklemmen[ die ze gebruiken als je geen kettingkast hebt]zodat hij niet afrolt? Dit heb ik een keer bij iemand gezien leek me wel handig.Hoeveel dagen ben je nu vrij?

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Lynda,
Joh, dat maakt toch niet uit dat je net bent begonnen. De SBS is zxc3xb3 leuk om te maken. Ik vond het bij elk blokje weer een verrassing hoe dat het zou worden. Jij hebt nog een heleboel verrassingen in petto ;o)

Ik rol 'm gewoon op, hij is zo zwaar, dat hij wel goed blijft liggen,...

Ik heb geen idee hoe lang ik vrij ben, met die eigenwijze babietjes weet je het nooit zeker. Mijn volgende kraamvrouw is deze week uitgerekend, dat houdt voor mij in, dat ik over xc3xa9xc3xa9n uur gebelt kan worden, maar ook pas over twee weken :o)

Mienke zei

Wat een goed idee van die speldjes!! Ik heb ze al zien liggen, maar dat is idd handig, niets geen geklier met rijgdraden die er weer uit moeten en zo.
Ik ken de omgeving vrij goed, heb zelf 10 jaar in den Hulst gewoond ofwel Punthorst! Zal niet meer raden....

Juul :o) zei

Wat een rustgevende sfeer...mmm...
Ik ben even naast je blijven zitten om je op de (geheelde) vingers te kijken, en weg te dromen.
Nog bedankt voor de thee met de chocoladekoekjes, hmmm, lekker.
Ik ga straks weer opgefrist m'n boom in.
>>> huppeldehuppel...
:o)

groetjes van ingrid h.g. zei

:o)
Juul,het was weer gezellig!

Joke zei

Dat is lekker werken in een mooi sfeertje.

Juul :o) zei

Pssst... ik heb vandaag... *tromgeroffel*... foto's op m'n web-log...
ROTFLOL
Oeps >>>>>>> wegwezen...
:o)

Yvonne zei

Je quilt is echt schitterend!!! Ik heb een vraagje.... die speldjes.... Ik quilt al jaren, maar die ken ik niet en opspannen vind ik een crime. De speldjes lijken me ideaal. Waar heb je ze gekocht?
Groeten, Yvonne

groetjes van ingrid h.g. zei

@ Yvonne, volgens mij heeft elke quiltwinkel ze tegenwoordig.Ik weet niet meer waar ik ze gekocht heb, het zou bij Stegeman in Rouveen kunnen zijn,..

Ik vind ze erg fijn, volgens mij zijn ze ook iets scherper dan de gewone veiligheidsspeldjes. Die "gewone" gebruikt ik eerst ook.

Omdat ik m'n quilts altijd met die speldjes doe, begin ik ook niet in het midden, maar gewoon bovenaan. Tijdens het doorquilten kan ik het hele zaakje altijd nxc3xb3g beter naar beneden glad strijken. Dan maak ik simpelweg wat speldjes los, dat gaat met doorrijgen wat minder eenvoudig.

Ik weet het, zo hoort 't niet, maar bij mij werkt het prima :o)

marian'ne m zei

vraagje !!!

Zitten de speldjes dan zo strak dat ze niet naar links en rechts kunnen bewegen zeg maar. Dat je een paar keer door de stof prikt op 1 speldje !!?

groetjes van ingrid h.g. zei

Antwoord :o)
Ik steek ze xc3xa9xc3xa9n keer door de stof, en dan zitten ze strak genoeg. Het zijn 3 lagen waar het speldje door moet, en het is niet zo groot. Ik schat de helft van zo'n luierspeld, misschien nog iets kleiner,...

groetjes van ingrid h.g. zei

http://www.wilmakarels.nl/quilt-abc-c.html

Ik heb een fotootje gevonden op de site van Wilma Karels. Terwijl ik aan het googlen was op "veiligheidsspelden quilt" kwam ik diverse winkels tegen, zoals Ufo's. Ik hoop dat de link werkt..... Bij Wilma heten ze curved basting pins.
Ze staan onderaan de pagina :o)

http://www.ufo-s.nl/N_frame.html?http://www.ufo-s.nl/N_art_338.html
En voor een leuk patroon, waarin ook veiligheidsspelden gebruikt worden:
http://www.husqvarnaviking.com/nl/media/sewingprojects_nl/snowball_nl.pdf

enzovoort,....

groetjes van ingrid h.g. zei

Trouwens, je kunt ze op de foto van dit logje, ook rechts onder in de hoek zien ligen :o)

marian'ne m zei

JAAA, had ik gezien hoor ;-0.
de prijs valt mee, maar je hebt er wel heel wat nodig lijkt mij
Ik zal ze snel bestellen, want ja voor je het weet ben ik aan het sanwichen toe !!! (maar niet heus).
Bedankt voor de links !!

Yvonne zei

Hoi Ingrid. Bedankt voor je reactie en uitleg. Ik ga morgen achter die speldjes aan (zie je me al rennen?) en dan ga ik proberen er mee te werken. Er liggen nog 3 grote quilts te wachten om opgespannen te worden, dus ik kan me helemaal gaan uitleven :)

Juul :o) zei

Haha...
...een naaimachine linkje!
Altijd leuk om even rond te snuffelen...
Voor met de hand natuurlijk!
:o)

http://www.husqvarnaviking.com/nl/507.htm

Je kunt je LOL op!
:o)
>>>>>>>>>>>>>

Annemarieke zei

Mooie foto, alles blauw! En wat een schattig mokje, het gevaar van series is, dat je ze dan ook eigenlijk wel allemaal zou willen hebben... Wat in dit geval geen straf is natuurlijk....

Luyten Gerda zei

Mooi! mooi de blauwe sampler quilt
vraagje : hoe groot zijn de blokken ? en waar kan ik zulke voorbeelden vinden ?
De Dear Jane van je is ook indrukwekkend, ikzelf was van plan
de diamond in mekaar te steken, maar heb enkel nog maar de achtergrondstof in heel donkerbruinrood en weet ni goed welke kleurtjes er ik zou bijnemen om de blokken te maken misschien kan iemand van jullie me wat raad geven ?
Alvast bedankt !
groetjes Gerd (Antwerpen , Mortsel)