Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 9 jaar Verhaaltjesverteller op dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops, en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 18 juni 2007

"Een vriendje,..."


Het werd gisteren, toch geen SBS-dagje. Ondanks dat ik  "de blauw-witte" graag af wil hebben,...wil ik dat ook weer niet,... Het is een beetje een dubbel gevoel.
Zo'n quilt wordt een vriendje van je als je er zo lang aan werkt. En ik betrap me erop dat hoe meer het moment van voltooiing nadert, hoe langzamer ik ga werken,...want ik wil dat vriendje nog niet kwijt!
Nou, nou, wat een drama op de maandagmorgen. Dat is nu ook weer niet de bedoeling. Gelukkig heb ik ook nog m'n vriendin "Sjaantje" en dat begint een behoorlijke vriendschap te worden,... (bovenstaand sterretje is F-7 )
Terwijl ik dit stukje aan het typen ben, bedenk ik, dat ik ook een ander "vriendje" heb. Het is de zanger uit mijn jeugd, die ik bij tijd en wijle eventjes nodig heb om mijn Brabantse wortels weer te voelen. Hij zingt prachtige liedjes. Van mij mag hij de wereld veroveren, als hij maar zichzelf blijft,...
Misschien ken je hem wel,... Dat zou ik leuk vinden.
Laat eens weten naar wie jij zit te luisteren onder het handwerken? Ik ben er zeer benieuwd naar!

31 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer vroeg wakker Ingrid! Ja, dat gevoel dat je een quilt 'niet af wil maken' als je het einde nadert dat ken ik. Aan de ene kant wil je graag het eindresultaat zien en aan de andere kant is het zo'n heerlijk vertrouwd werkje geworden dat je niet wil 'laten gaan'.
  En waar ik naar luister? Goh vanalles... Boris staat nogal eens op en ik wil ook wel regelmatig een soundtrack opzetten (die van Yann Tiersen - Le fabuleux destin d'Amxc3xa9lie Poulin is van die heerlijk vrolijke Franse muziek)
  Groetjes, Ellen
  PS. Niet txc3xa9 langzaam aan de SBS gaan werken he, wij zijn allemaal zo benieuwd naar het resultaat! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, zou ik daarom "niets" af maken en steeds iets nieuws oppakken?
  Ik stel een boek dat ik lekker vindt op 't bijna einde, ook uit, dan lees ik telkens maar een heel klein stukje tegelijk.
  En ja... tijdens 't handwerken luister ik meestal naar de tv, als het interessant klinkt kijk ik even op.
  Tegenwoordig focussen m'n ogen wat moeilijker(ofzoiets), en dat heen en weer kijken is dan lastig.
  Op de radio (ook op de pc) heb ik radio 1 aanstaan, daar hoor je dus weinig muziek.
  Ik kan zo slecht namen onthouden... (even naar de kamer gehuppelt) maar via cd luister ik veel te weinig... naar oa Enya, Blxc3xb6f(hoe type je zo'n o-metstreepje?), Mark Knopfler, Wibi Soerjadi, the Beatles, enz. en dan zo af en toe meezingen, lekker heel hard en vals meezingen!
  Pssst... baby?
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Juul, die was ik vergeten: Enya, en Secret Garden. Loreena McKennitt doet t ook goed (maar die luister ik meer in de winter dan in de zomer). En gitaarmuziek-zonder-herrie: De Dire Straits dus e.d. Heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Paul van Vliet,the nylons, beatles, the wings,.... nee,nxc3xb3g steeds gxc3xa9xc3xa9n baby,....

  ik kon gewoon niet mxc3xa9xc3xa9r slapen :o(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. AAch mooi vriendje xc3xa9n vriendin. ja lekker langzaam tuttelen :-))

  Ik luister meestal radio (praatprogramma's) of cabaret !!
  En documantaires op t.v.

  OO ja Gerard van Maasakkers, prachtige liedjes. (moet ik soms van huilen) En zo'n ingetogen man (bij de 'wandeling' gezien).
  Mijn moeder was Brabantse dus ook voor mij herkenbaar !!

  Onder het HH luister ik graag muziek, ik ben sinds een jaar groot (heul,heul,heul groot) fan van Phil Collins, Simon en Carfunkel komen ook geregeld langs. Dan wil ik graag veel ritme zodat het lekker op schiet. Als ik op mijn home trainer zit, Henk Westbroek met Julia, trap gelijk 20 x zo snel ;-))). Ook een DVD/documantaire van de Cubaanse mannetjes (?), zxc3xb3 mooi. Sinds kort een DVD en boek van Ernst Jans, Hollandse luister liedjes, ook zo mooi !!!

  Maar nu moet ik eens Gerard v M. gaan kopen/opnemen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ingrid, maar jij bent elke morgen zo vroeg. Wat ga je dan doen? Ik prober met die enkele keer dat ik erg vroeg ben maa zo stillletjes mogelijk te houden. Ik geniet wel van de stilte in huis. Tot 1 van de kinderen beneden komt er Jetix of TMF er op gaat, (in ht weekend) dan vlucht ik maar.

  Ik herken datvriendjes gevoel wel. Heb ook bijna de rose-witte klaar, en dan val je vaak eerst in een gat. Iets nieuws oppakken of eerst iets ouds afmaken, voor je weer lekker in een ander werkje zit dat duurt wel weer even. En dan is er soms de "klik"gewoon niet e wil het niet.
  Wat betreft muziek op de radio staat op het moment meestal Arrow, jazz fm. Enop de Cd Marco Borsato ( ik was een van de tig duizeden die naar het concert zijn geweest) en Norah Jones,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken dat gevoel direct; quilt bijna klaar en ................

  Ik luister naar alle vogelconcerten en naar al het geritsel in boom, struik, gras en meer.

  Ben ik binnen en heb ik geen raam open (met de ramen open hoor ik ook nog van alles van buiten), dan wil ik nog wel eens naar Andrea Bocelli luisteren, Il DIVO, Wibi Soerjadi en Bach.

  groetjes van Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou dan ben ik een valse noot in dit gezelschap: ik wil het stil om me heen hebben. Geen muziek op mijn atelier, niet in de auto of de kamer! Lekker je hoofd helemaal vrij en de gedachten de vrije loop laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het vogelconcert in de vroege ochtend, dat is het aller mooiste!!!
  En de merel z'n avond concert!
  :o)

  Vergat ik nog je te bejubelen vanwege Sjaantje!
  Jubedejubel!
  :o)
  Weet je... ik hang al weer uren op You Tube rond...ik begon met Mark Knopfler, John Lennon, Beatles filmpjes bekijken enz...
  Bedankt!
  :o)

  Hem heb ik ook grijsgedraaid...

  http://www.youtube.com/watch?v=BU9w9ZtiO8I

  Reinhard Mey.

  Boudewijn de Groot, Simon (alleen) en (met) Garfunkel, de Bolero van Ravel, Dolly Parton, John Denver, Beethoven, Liszt, uhm... eh...
  LOL
  *Moi-myself* lalalalalalalalala

  Wat een reis terug in de tijd.
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn vriendjes zijn mijn gebreide berenvestjes,is mijn ontspannings werkje en daarbij vind ik Giel Beele in de vroege ochtend uren heel prettig,ik houd van die interactie tussen mensen en dat heeft hij, lekker belradio ,Loorena Mckennit en Leonard Cohen is voor mij voeding.Groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weerom een leuk DJ blokje.En je SBS,als die al zo ver is zou ik hem toch af willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een lief stofje.Ik snap het wel.Ik ben met van alles bezig breien, borduren en quilten van mijn SBS blokje A7 af, heerlijke puzzle-tjes zijn dat.Ik luister graag naar joss-stone de mind,body en soul cd, norah jones, counting crows heerlijk.Bakje koffie erbij web-logs lezen en quilten jammie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. supergoof is bij frauke in arnhem!!18 juni 2007 om 16:23

  Hoi allemaal, ben eventjes bij opa/oma geweest en zit nu bij mijn oudste in Arnhem (volgens mij dicht bij Hester,...) En, ja logverslaafd, kan het niet laten,ik moest eventjes kijken,...

  Ik heb niet de hele tijd muziek aan staan, want inderdaad de gedachten in mijn hoofd, en de vogeltjes buiten, zxc3xa9xc3xa9r vroeg in de ochtend en 's-avonds.
  Als ik thuis ben gauw Reinhard Mey beluisteren, zo'n schat van 'n man,..
  Jullie brengen mij ook terug in de tijd,...Vroeger tijdens het strijken, John Denver, Simon & Garfunkel, the Carpenters,...
  En vooral in mijn studententijd zo lekker melancholisch met Leonard Cohen,....
  Norah Jones,...en Frauke vind de counting crows geweldig. Daar gaat ze nu een c.d. van op zetten,...
  Lieve DH, mocht je dit lezen, ik kom zo naar huis :o) xc3xa9n ik heb geweldig nieuws>>>>>>>>Toedeloe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. supergoof is bij frauke in arnhem!!18 juni 2007 om 16:31

  Oh vergeet ik helemaal te zeggen dat ik het geweldig vind dat MM, Gerard v.M. leuk vindt,...het was via De Wandeling, dat ik de zanger uit mijn jeugd weer tegen kwam :o)
  En Hester, mijn kinderen, die nog thuis zijn,...zijn op zo'n leeftijd gekomen, dat IK als eerste naar bed ga, en als eerste weer op sta,...Die tijd komt bij jou ook :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou, Ingrid dat is nu al vaak zo. Ik ben meer van de regelmaat. Vaste tijd naar bed, en nt zo op staan. Maar hier wllen de kinderen en Dh in het weekend graag lang in bed blijven, zonde van de dag vind ik dan.
  Asl je wer eens in de buurt bent. Je weet het wel ....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zwaai, zwaai!
  :o)
  Gewoon vanuit thuis.
  LOL
  Ik ga even wat anders doen.
  Ik kom niet weg van dit Ding, hij gaat nu u.i.t.
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben wel hevig in de verleiding om GvM nu via de wandeling (opnieuw?) te bekijken...
  Nee... UIT!
  Later.
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zou het doen Juul :o)

  Wat ik ook een mooi liedje vind is: "Geef mij je hand", maar dan wel van Andrxc3xa9 Hazes en niet van Guus,...
  Volgens mijn familie, ben ik DE blerklep van Nederland (huil snel)en bij dit liedje is het geheid raak,...
  Ik ben geen Hazesfan, maar dit nummer moet met de rauwe stem van Hazes gezongen worden,om mij kippenvel te bezorgen, niet met het zachte stemgeluid van Guus,...

  En verder het Avxc3xa9 Maria,...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hallo,
  Ik begrijp je dubbele gevoelens nu je quilt de voltooing nadert, ik heb daar zelf ook last van. Maar.... dan kun je ook weer aan een nieuwe uitdaging beginnen. Alhoewel, die ufo's van mij moeten ook eens een keer worden afgemaakt. Echter als ik die foto's van jouw blauw/witte quilt zie dan gaat dat ook wel erg kriebelen bij mij. Ik vind hem schitterend.
  Bij mij hangt mijn muziekkeuze tijdens het quilten helemaal van mijn stemming op dat moment af. De ene keer is het Enya, Secret Garden,Sting of iets dergelijks.... de andere keer is het (schrik niet) stevige rock zoals Dio, ZZTOP, Rammstein

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ;-(( ik herken niet veel ;-((. het gebeurt mij niet zo vaak dat ik een quilt af heb....hihihi....en als ik iets afmaak is het vaak nog in de auto op weg naar de jarige.....onderwijl stapelen de UFO's zich op!!!
  Onder het handwerken luister ik naar luisterboeken - ingewikkeld handwerkje een Baantjer/simpel handwerkje 'iets' van literatuur...
  en als ik geen luisterboek aan heb staan, staat Radio 4 aan of een klassieke CD....een uitzondering op deze regel zijn de weken van de jaren '60 of '70 op de radio en 'Frans' uit de jaren '60 en '70 zoals Enrico Macias!
  Gerard van Maasakkers ken ik helaas niet......Hier in Groningen heb je (eigenlijk had, want hij is allang overleden) Ede Staal, ook prachtige liedjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het volkslied is ook een goeie traantrekker :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik luister zelden muziek omdat ik overdag constant geluiden hoor en 's avonds ook. Ik vind het daarom heerlijk als er eindelijk stilte is. Saai he :-)

  Maar als ik een muziekbui heb dan luister ik graag naar Enya, Era I en II, Leonard Cohen, Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Celtic music en meer van dat genre en nog wat oudjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. IK wil een nieuw volkslied!
  *grijns*
  15 of 16 of whatever hoeveel miljoen Nederlanders vond ik mooi als alternatief volkslied...
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @ Francisca,
  Ede Staal, ook zo mooi...!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het zijn er nu al 17 miljoen, in onze 'jonge' tijd leerden we nog bijna 12 miljoen mensen in Nederland...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @ Marianne L.,
  Dat is juist zo gemakkelijk bij dit alternatieve volkslied, d'r kan altijd een cijfertje veranderd worden, het kan alle kanten op..., en het blijft toch lekker rijmen.
  ;o)

  http://www.waltertje.com/artiesten/van_tijn-194/songteksten/15_miljoen-714/

  BeantwoordenVerwijderen
 27. De laatste tijd mijn vijverdeur steeds open, ik hoor het geklater van water, vogeltjes. Eigenlijk is dat de laatste tijd mijn muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dijn, moet je dan niet de hele tijd plassen? :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi,hoi wil een CD bestellen van HEM (GvM), welke raadt je aan !!?

  Wat is hij al volgeboekt zeg, zover vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dat is moeilijk, want ik vind ze allemaal zxc3xb3 mooi! Misschien moet je met Achterland beginnen,... Als je DE link boven aanklikt, en dan op de pagina winkel,...dan kun je nummers horen, maar dan moet je wxc3xa9l een pc met geluid hebben,... :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ja je hebt gelijk !!
  Ik ken al wel veel liedjes maar geen titels :-))
  Ik ga een PC met geluid op zoeken met bijbehorend gezinslid !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert!