vrijdag 22 juni 2007

"Aardbeienvlaai van oma Joke,..."


Ik laat jullie natuurlijk niet het weekeinde in gaan zonder een heerlijk recept. Dit is echt een topper!
Mijn moeder heeft hem jaren geleden zelf bedacht. Wij bakken en eten hem allemaal heel graag,...Deze vlaai is eenvoudig te maken, dus,...zet 'm op!

Aardbeienvlaai:
Voor de bodem heb je nodig:  2 ons cakemeel, 2 eieren, 2 ons suiker, 2 ons boter, snufje zout, en een vlaaienbodem.
Je doet alle ingredixc3xabnten bij mekaar. Eventjes mixen, wat water erbij zodat het beslag wat smeuxc3xafger wordt. Dan in een ingevette bodem, in een voorverwarmde oven op 200 graden zetten.
Dit voor ongeveer 15 /20 minuten, eventjes met een satxc3xa9prikker testen of de bodem gaar is. (De bodem is gaar als de prikker droog blijft). Op een rooster storten en af laten koelen.
Het moment is aangebroken om de heerlijke aardbeien te pakken, gekochte of uit eigen tuin,.... Deze indien nodig, voorzichtig wassen,...droogdeppen, kroontjes eraf, eventueel doormidden snijden, en alles op de bodem storten.
Dan maak je met behulp van Taartina en aardbeienlimonadesiroop (volgens de aanwijzingen op het pakje) een heerlijke gelei, die je er overheen schenkt.
Eventjes af laten koelen in de koelkast,....en,... smullen maar! (ook heerlijk met een schep slagroom erop,...)

DH heeft het maar moeilijk bij het zien van de foto. Het was namelijk zijn aardbeienvlaai voor vaderdag, en die is op,...

PS,...Niet voor Dijn, sorry,...

18 opmerkingen:

Thomas zei

OOOOOOOH DIE WIL IK WEER!!!

die aarbeienvlaai is zo lekker:D
maak je hem zo weer supergoofmama?:P

frauke zei

neeeeeeeeeeeeeeeeeh!! hebben mn lief en ik net het avondeten(een veels te druipende spinazieschotel..) in de prullenbak gemieterd en aan de kat gevoerd omdat het echt niet te eten is.. ga ik, om mn honger te stillen tot de tosti klaar is, op mn mama's log kijken, staat DE vlaai erop!! snif.. wat een marteling.. nou ja, het moge duidelijk zijn lieve allemaal, deze vlaai is echt o-ver-heer-lijk!! een echte aanrader!

Corrie zei

Ha,ha,ha, nog voor ik de reacties had gelezen was ik dit recept al aan het kopiexc3xabren en nu lees ik de reacties van Thomas en Frauke. Arme Dijn. Nou, bij mij zou er minstens 20 xc3xa0 25 kilo af moeten, maar dat voelt als levenslang en dat is het ook, dus doe mij maar deze verrukkelijke taart. Ja, met slagroom graag ;- )
Oh die quilt ook weer, zucht....

Annemarieke zei

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM! Ziet er echt verschrikkelijk heerlijk uit, en ook niet al te moeilijk om te maken. Die aardbeitjes lachen je gewoon tegemoet: 'pssst, eet mij!'

Groetjes Wilma zei

Oh heerlijk!!! Aardbeien!!!
Ja met een grote dot slagroom.....zelfgeklopt graag!!!
Heerlijk!!!

Melissa zei

Hij was heerlijk :P Ik ga het ook een keer proberen te maken :P

Melissa

Ellen zei

*jammie*smul*etc* Wat ziet dat er lekker uit!!! Ik heb geen oven :o( Ik ga sowieso het recept wel bewaren voor het geval ik ooit een oven mocht krijgen (het is toch wel de bedoeling, ik bak graag!)
en dan die aardbeien.... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..........

Ellen zei

ok, ik heb iets fout getypt hierboven. Het moet natuurlijk (!) zijn: ik bak graag, maar ik eet het nog veel liever op :o) *smul*

lynda zei

oh jammie, de lievelingstaart van dochterlief.Ik ga hem zeker proberen.

Astrid zei

Zo virtueel mag ik er graag van smullen hihihi..Dan vliegen de kiloos er bij mij tenministe niet aan!

Juul :o) zei

MMMMMmmmmmjjjjjjjjjmmmmmm.
Likkerbaardend lekker!
*veegt kin af*
hxc3xa8, hxc3xa8..., even een slokje thee om het naar beneden te spoelen.
Oh, wat deel je grote stukken uit!
Hmmm, smak, smak.
Bedankt, ik kom nog eens langs!
:o)

marian'ne m zei

Zo tussen al het loggen door hier even smikkelen !!
MMMMMMM HEEERLijk die zonne-koninkjes :-)))

groetjes van ingrid h.g. zei

OPROEP: er zijn net 2 aardbeien-frambozen-bramenvlaaien gebakken!!!!! Dus,.......>>>>>>>

Juul :o) zei

Hap, hap, hap...
:o)

dijn/audrey zei

Oh Goof, jij met je waarschuwing op mijn log. Hahahahahahaha! Ik moet je wat vertellen. Ik zat dus afgelopen zaterdag in Eindhoven. Komt Miet mijn vriendin: Dijn! Er is iets met je weblog. Een waarschuwing. Misschien heb je een virus!!! En ik kon niet naar huis, want ik had nog andere afspraken en ik bang: o help, iedereen die mij aanklikt wordt besmet en dat is dan mijn schuld... Eindelijk thuis ik meteen gerend naar mijn log, toen naar jou. HUUUUUUUUUUUUU HUUUUUUUUUUU HUUUUUUUUUU. Smak.Slik. Ik heb aan het scherm gelikt. En vervolgens je recept in mijn schriftje ... voor later.
Wow. Jij kan echt goed bakken he. En fotograferen ook nog.

Nee nee nee. Ik houd vol. Ik houd vol. Ik houd vol. (Lik).

groetjes van ingrid h.g. zei

:o) :o) :o)

Juul :o) zei

OHHH erruuuuuug!
foei...
:o)

OmaSannie zei

Slik