Welkom bij de Dingen van de Dag, (uit 't Leven) van 'n Quiltster,... Quilts Gemaakt Zonder Naaimachine, dus helemaal met de hand. Woont in een mooie Hanzestad aan de IJssel,...Vrouw van Hans (Lief & Levensmaatje) Moeder van 4 Kanjers (Meisje, Jongen, Jongen, Meisje)Was Baasje van Ierse Wolfshond, Bregje (HEELGroot & Heel Verlegen,...) en Teckel Yeppe (Zo Stront Eigenwijs,...) die zeer worden gemist, heeft nu 'n ondeugend Margootje-teckeltje,... was Kattenbutler (van 3 'Gewone' Zwart-Witte Poezenbeesten)... Boekengek (Romans, Detectives, Handwerkboeken & Vakliteratuur) was tot 2012 Zelfstandig Kraamverzorgende (Dag-en-Nacht-Ooievaarsdienst) ,... al ruim 11 jaar Verhaaltjesverteller op eerst weblog, nu dit blog en sinds enkele jaren op Trunkshows in 't Land,... en geeft als Quilt Juffie Goof inmiddels ook met heel veel plezier Quilt Workshops thuis bij Goof op Zolder en maakt unieke Supergoofquiltpatronen.
Ingrid HG,... (inderdaad met heel veel Zelfspot, ook luisterend naar de Naam) ,...
Goof of Supergoof,... dat niet anders betekent dan dat ze prettig gestoord is,...

maandag 4 juni 2007

"We zullen doorgaan,.."


Terwijl Ramses Shaffy lustig aan het zingen is, ben ik druk bezig met quilten. Het 65e blokje ligt klaar om gemaakt te worden.
Zo klinkt het een beetje stresserig, maar daar is absoluut geen sprake van. Als ik met ""Sjaantje" verder ga, krijgen mijn vingers weer rust, hoe tegenstrijdig dat misschien ook mag klinken,...


  Dat komt omdat het doorquilten van de SBS gepaard gaat met een zeer pijnlijke linker-wijsvinger,...
Het kleine naaldje weet soms misselijkmakend venijnig, die plekjes te vinden waar het eeltlaagje net niet dik genoeg is,.....En met iets om mijn vinger quilten, dat kan ik (nog) niet,...
Okee, ik zal nu ophouden met dat zielige gedoe,.....ik doe het mezelf aan, ik zou tenslotte ook wel weer eens een goed boek kunnen gaan lezen,... Oeps, dat is al weer een tijdje geleden,...
Hier volgt dan de tussenstand van mijn dierbare Sjaan,....


Het zijn er inmiddels weer wat meer geworden dan op de foto. Maar zo krijgen jullie toch een beetje een idee,...en ik zelf ook!
Alles zit met een speldje vast op DE flanelle lap. Tja, ik heb er toch maar een speldje aan gewaagd,.. Ik wilde het niet riskeren dat mijn hele Sjaan de lucht in zou vliegen, bij het dicht klappen van de deur, ,...

18 opmerkingen:

Hester zei

Probeer de linker middel vinger eens.

ingrid zei

Wat een mooie kleuren heb je gekozen!! Ik was ook begonnen met de DJ maar verder dan 8 blokjes ben ik niet gekomen, het is mij te priegelig.
Veel succes met je DJ.
groetjes van Ingrid

katrien zei

heel mooi hoor je DJ blokjes,en je bent toch al een eind op weg.

marian'ne m zei

Prachtig zo al die blokjes en mooie warme kleuren.

Eigenlijk ander kleuren dan verwacht van jou !?

Ja handiger om vast te prikken, had pas mijn net geknipte blok even buiten in de goede volgorde neergelegd, wilde een foto maken, kom ik terug foeeefff alles door de tuin gewaaid :-(.

Ik kan ook niet werken met vingerhoed of zo, heb dan geen 'stuur' gevoel waar ik moet prikken.
Maar een hele quilt je vinger mee doorpitten is geen pretje !!

Hester zei

Hij wordt super die DJ van jou, prachtige kleuren.

Wilma zei

Oh heel erg mooi!!!
Wat ga je snel zeg!!!
Hele mooie kleuren.......en zo heel anders dan die van mij.....
Staat ook vandaag op mijn log....

Maar het zijn er wel minder dan die van jou!! Leuk en ontspannend om te doen toch??
Helemaal mee eens!!!

katrien zei

Ingrid,ik vind geen emailadres van je ,dus dan maar via je blog.Mag ik jou blog bij mijn bloglijst plaatsen ?

groetjes van ingrid h.g. zei

Natuurlijk Katrien :o)
Ik heb jouw site ook bij mijn links gezet.

Annelies van den Bergh zei

Hallo Ingrid,

Je DJ blokjes zijn erg mooi. Het valt me op dat we een aantal dingen hetzelfde doen. ( DJ, pakjespost, SBS) Ook ik heb pijn met het quilten. Niet alleen mijn vinger, maar mijn hele bovenlijf doet soms zeer.
Ingrid, ik had jouw site zonder dat te vragen al bij mijn links gezet. Hoop dat je het niet erg vindt.

groetjes van ingrid h.g. zei

MM, zo anders zijn de kleuren toch niet? Kijk maar eens bij mijn logje van 11 april, die quilt (dronkemanspad) heeft hetzelfde kleurenidee, bij Sjaantje gebruik ik alleen nog meer veschillende roze/rode/bruine... :o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Annelies, bij mij is het alleen m'n vinger. Misschien zit je niet helemaal lekker? Misschien helpt het om een kussentje hier en daar onder/tussen stoppen?
En natuurlijk vind ik dat(van die link) niet erg :o)

marian'ne m zei

Jaaa, toch hxc3xa9xc3xa9xc3xa9l anders :-))).

Maar zeker niet minder mooi hoor !!!'!!!!!

dijn/audrey zei

Ha Goof! Wat ga je goed, zeg!

marcella zei

je zal het niet zo bedoeld hebben maar wist je dat Liesbeth List, die zo nauw verweven is met Ramses shaffy een liedje over Sjaantje had?

en weer even terug op handwerkaarde.....Je Sjaantje wordt prachtig, zielig of niet ;)

ik krijg vaak in het midden van zo'n eeltpekje een klein putje, putje wordt handig kuiltje voor de naald om in te glijden en na honderd au's zit er een gaatje waar de naald als vanzelf steeds in getrokken wordt, AU!!!. tip? knip een piepklein rondje karton (of haal er eentje uit de perforator, stukje hansaplast erover en plak het rondje precies op 't zere plekje, het quilt iets minder lekker dan zonder pleister maar je kunt tenminste quilten onder 't zingen ;)

http://www.waltertje.com/artiesten/liesbeth_list-131/songteksten/sjaantje-28995/

groetjes van ingrid h.g. zei

Marcella, het is inderdaad per ongeluk maar wel erg leuk! Bedankt voor de leuke link en DE tip. Hmm, ik denk dat ik een cdtje van Liesbeth op ga zetten,....tralalala

frans zei

Hallo zusje,

Even een berichtje vanaf kantoor, zodat je meteen mijn nieuwe e-mailadres hebt. Ik zit in de tijd van de baas je weblog te bewonderen. Ik blijf het niet voor mogelijk houden hoeveel geduld je aan de dag legt voor het gepriegel. Weet je nog dat het op de basisschool ineens ook voor jongens verplicht werd om te borduren. Mijn "werkstuk" bestond geloof ik uit maximaal 5 kruissteken en besloeg qua oppervlakte ongeveer een halve vierkante meter. Dit talent is dus duidelijk maar aan een persoon in de familie doorgegeven.

Groetjes Frans

groetjes van ingrid h.g. zei

Hoi Broertje! Jouw werkstuk had ook zijn charme ;o)
Jij hebt weer andere talenten.Om er xc3xa9xc3xa9ntje te noemen, heb je de recepten al gezien? Die koekjes moeten jou toch wel aanspreken, al is het alleen maar uit jeugdsentiment,...?

Anoniem zei

Lofty bye, sweet alternative other :)