zondag 3 juni 2007

"M'n opa, m'n opa, m'n opa,.."

Bij ons in huis is het een vertrouwd beeld geworden, om mij overal te zien zitten met mijn lapjes. Hoewel, daar is nu toch een beetje verandering in gekomen, want sinds kort heb ik een eigen handwerkkamer.  Daar kun je me regelmatig vinden. Ik zit daar op mijn gemakje mijn SBS door te quilten.
Er staat ook nog een luie stoel waar regelmatig iemand in "ligt" om, eventjes, gezellig te kletsen. Met de deur open, hoor ik, als ik dat wil,... alle geluiden in huis. En als die geluiden me te veel zijn, kan de deur dicht, en is mijn kamer een zeer rustig plekje,...
Hoewel rustig, al mijn vorderingen op het handwerkgebied worden nauwlettend in de gaten gehouden door een stelletje "dromerige klanten",....


Ik geloof dat ze wel tevreden zijn met hun plekje. Ze zitten bovenop een quiltje, dus het kan eigenlijk niet beter!  Ik bedenk me net, dat jullie dat quiltje ook nog niet gezien hebben,....nou,....misschien,...ooit,....
Gisteren heeft m'n jongste zoon "het poppenledikantje" op mijn kamer gezet. Het poppenledikantje is gemaakt door mijn opa, zo'n 45 jaar geleden. Mijn opa was bruggenbouwer, en toen hij met pensioen ging heeft hij heel wat meubeltjes gemaakt voor zijn 20 kleinkinderen.
Voor mij, was dat een ledikantje en het is me bijzonder dierbaar. Het is nog in de originele kleur en zit vol met krassen en kale plekjes, maar dat wil ik niet veranderd hebben,...zo vind ik 'm het mooiste!

Omdat "Grote Beer" zo zielig alleen zat, houdt "De Beer met het Jasje" hem nu gezelschap, en samen bekijken ze de lapjes voor mijn Dear Jane. Misschien dat ik nog een klein quiltje voor ze maak, ik heb al wel iets in gedachten,..
O, ja,..dit wil ik je nog even laten zien. Op het voeteneind van het ledikantje heeft mijn opa, de bruggenbouwer, een kaboutertje geplakt.


...............,ach, wat lief,........

18 opmerkingen:

Anja.M zei

Wat een mooi verhaal Ingrid.

Anonymous zei

wat een dierbare herinnering, en beer kan er nu nog steeds van genieten !!

Wilma zei

Wat een mooi verhaal!!! Ik kan mij voorstellen dat het bedje je zeer dierbaar is!!!

Fijn een eigen naaikamer!! Ik ben nog altijd zeer tevreden met mijn atelier.....
;-)

dijn/audrey zei

Helemaal geweldig, dit! Wat KNAP van jouw opa om dat zo te kunnen maken. En wat leuk dat je hem op die manier zo dicht bij je houdt!
Jij bent ook een beren/knuffelmens... High Five, Goof!

Francisca R. zei

Mooi! Wat een leuke manier om je lapjes op te bergen!
En wie weet komen er nog eens kleine kinderhandjes die met de beer en het wiegje spelen....
Met het poppenhuis, waarvan de begane grond in de oorlog door mijn vader voor m'n grote zus is gemaakt en waar jaren later voor mij een verdieping op werd gebouwd is de afgelopen dagen flink gespeeld door de logxc3xa9'tjes...
Ik weet zeker dat jouw opa zou genieten van de bovenstaande plaatjes!

katrien zei

Wat leuk dat het ledikantje een plaatsje kreeg,heel gezellig met beertjes en lapjes.Zo'n dingen koestert een mens als herinnering.

marian'ne m zei

Ja het is dubbel lijkt mij een eigen kamer. heerlijk je spulletjes bij elkaar, maar toch een beetje apart, heb je dat niet !!

Je zal beneden ook nog wel een deel hebben liggen, voor erbij :-)).

Lief ledikantje, knap gemaakt, ijzer met plaat ertussen !?
Is de jongste eruit gegroeid, figuurlijk dan :-).

Hester zei

Wat een leuk verhaal, ik heb ook ooit een ledikantje gehad maar waar het is?, bewaar het goed en later.....

Mary zei

oeps, ik was die anonieme ..... vanochtend cookies verwijderd .....

lynda zei

ah die zijn lief vooral die giraf..Bij mij zitten ze op mijn slaapkamer zoo gezellig.En wat leuk dat bedje, vooral de herinnering is leuk, en zo komt het ook goed van pas.

groetjes van ingrid h.g. zei

Hallo allemaal, vanmorgen ben ik "eventjes" naar Brabant gesjeesd, op de koffie bij mijn ouders. Toen ik weer in Overijssel was (thuis) heb ik een paar uurtjes zitten te quilten aan mijn SBS. Het begint nu lekker op te schieten, jippie!
Waar ik woon is het de hele dag bewolkt geweest, ik hoor net dat het in Groningen erg warm is, en ik ben helemaal verbaasd?! Zon?! O,...hier niet,...

Wilma zei

Het was hier ook erg lekker weer.....veel zon.....
Wij hebben net de BBQ naar binnen gewerkt......nou ja......het eten dan natuurlijk......

Heerlijk met kinderen en kleinkinderen.......Wij begonnen met zijn tweeen en moet je kijken wat er allemaal bijkomt!!! Erg leuk.......deze moeder en oma kan daar zo heerlijk van genieten!!!
:-)

Corrie zei

Ooooh wat leuk! Samen op het quiltje en in bed. Maar je bedje is eigenlijk het allerleukste, vind ik met dat enige kaboutertje.
Ik bedenk me ineens dat mijn kleindochter later misschien ook zo praat over het bedje dat ik voor haar maakte, ze heeft het pas weer tevoorschijn gehaald. Di t geeft ons weer het idee dat we ook nog voor de toekomst bezig zijn met wat we maken. En je hebt helemaal gelijk, absoluut niets aan dat bedje doen, het lxc3xa9xc3xa9ft!

Juul :o) zei

Ingrid wat laat je ons weer fijn meegenieten!
:o)
Gezellig zo'n oud beren ledikantje!
:o)

groetjes van ingrid h.g. zei

Corrie,
eigenlijk heb ik dit verhaaltje voor jou geschreven, want jij herinnerde mij eraan toen je jouw poppenbedje liet zien :o)

:o) Wilma en Juul, ik was net bij jullie, maar er was niemand thuis,...

Juul :o) zei

Ik was er wel, maar ook weer niet...
'kwasinOZaan'tlezen...
:o)
Ik ga nu borduren...
Dan ben ik er wel, maar niet online.
:o)

Gerrie v.W.-v.N. zei

En de velen die hier nog langs komen ,
Zullen nu ook wel van hun OPA dromen .

Joke zei

Wat een dierbare herinnering aan je opa.